Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Seaman
Djelo Luisa Bunuela i Salvador Dalija, nijemi nadrealisticki film koji traje 15-tak minuta.Scenario je plod njhiove maste.Film je prepun irealnim scenama.
Neke od scena iz filma je Dali naslikao.
Da li ste gledali? Utisci?
Korisnikov avatar
By Momo
Bas skoro sam citala o tom filmu u nekom starom broju casopisa Tkh.
Nazalost nisam gledala film, ali bi volela. Ne znam gde bi mogla da nabavim kopiju, pa ako neko zna ili poseduje film ...
Korisnikov avatar
By djo
gledao sam davno u kinoteci, i sećam se da mi je 'zlatno doba' bio bolji od 'andaluzijskog psa'
Korisnikov avatar
By Egon
da naravno ... legandaran film ...

doduse iz ove perspektive je potpuno bezazlen
i malo mozda cak i smesan ...

i ona cuvena pricha o "kravljem oku" u filmu ...

postoji i filsmki zargon kad kazu da je nesto neuverljivo kao "kravlje oko"
Korisnikov avatar
By djo
bogami, ja sam uvek morao da zažmurim na to kravlje oko :)
Korisnikov avatar
By Egon
dobro da ... sigurno bih i ja ... :)

ali pre toga sam dobrano bio nakljukan informacija i podataka
o tom filmu pre nego sto sam ga u celosti pogledao ...
Korisnikov avatar
By Galadriel
Poznat mi je Bunuelov i Dalijev opus, medjutim film nije ostavio utisak na mene. Verovatno je u to vreme sokirao publiku, ne znam, pre nego sto sam ga odgledala slusala sam samo reci hvale, ali nije me inspirisao ni da mislim o njemu. Imam ga na kompu, ako neko ima link gde mogu da ga uploadujem, samo nek postavi.
Korisnikov avatar
By Egon
hhmmm

pa sa obzirom da kratko traje ... chek da vidim ...
Korisnikov avatar
By deželaš
sećam se da sam ga prvi put u celini odgledao sam u tuđem stanu i da je na momente bilo :povez:

najstrašniji mi je deo u kome nekakvi zombiji izbijaju iz klavira (valjda je bio klavir..)
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by deželaš
sećam se da sam ga prvi put u celini odgledao sam u tuđem stanu i da je na momente bilo :povez:

najstrašniji mi je deo u kome nekakvi zombiji izbijaju iz klavira (valjda je bio klavir..)
zar nije mrtav konj u klaviru, sa sve mušicama :smeh: ?
Korisnikov avatar
By deželaš
:smeh:

ma postoji jedna scena u kojoj leševi nadolaze...već iz nekog dela nameštaja..

:closet:
Korisnikov avatar
By djo
ok... onda se ja ničega ne sećam.... :bubbles:
Korisnikov avatar
By deželaš
vas dvoje valjda hoćete da kažete, ako su oslepeli kravu, provukli su i ostale domaće životinje :cowboy:
Korisnikov avatar
By Galadriel
mislim da je ta scena na kraju, ti lesevi, zombi, sta li, spopadaju devojku. tako se bar ja secam
Korisnikov avatar
By Galadriel
ne, ne :roflmao: krava se ne pojavljuje sa namerom, to je bio propust. valjda je njeno oko trebalo da lici na ljudsko. iskreno na tu scewnu sam zatvorila oci pa i ne znam da je neuverljiva. a za magarca sam sigurna :lol:
Korisnikov avatar
By deželaš
ama znam :smeh:

uzgred, nikad nisam u potpunosti mogao da prihvatim činjenicu da je to kravlje a ne humano oko..

u mojoj glavi taj kadar stoji tik do jednog iz onog dosadnog filma "bal vampira" po nivou zgražavanja..
Korisnikov avatar
By djo
kojeg, kojeg? meni su u balu vampira najgadnije dugačke gaće matorog profesora :)
Korisnikov avatar
By djo
evo da budem konstruktivan :hvala: kome se dopao andaluzijski pas, odnosno ta vrsta snolikosti filma, neka potraži filmove američke avangardne rediteljke iz 40-ih maye deren
Slika

Slika
Korisnikov avatar
By deželaš
ti si uvek konstruktivan :)

dakle, na stranu profesorova oprema (i zubi onih seljaka!).. uplašila me je scena u kojoj se devojka (gostioničareva kćerka?) bezbrižno kupa, da bi kamera odjednom skrenula ka belilu tavanice... trenutak kasnije se nešto crno počne mrdati i ti skapiraš da je to u stvari prozor na plafonu beo od snega koji raščišćava ruka vampira koji gleda i koji će uskoro napasti.. dok se ona kupa..

e sa tom scenom ja u petoj godini počinjem da tražim da se prekine kaseta i ostajem zatvoren za horore sve do adolescencije :uplasen:

u principu mislim da su sve fobije uvek seksualne :alexis:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!