Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Zedj za besmrtnoshcu je nastao dok smo svi ulazili u embrione, promena plana postojanja, gubitak nechega i vezivanje za okvire fizichkog tela. Daje nam utisak ogranichenosti, odvojenosti od univerzuma, gubitka... pa i besmrtnosti. I zbog toga postoji praiskonska potreba choveka za besmrtnosti.
Pijenje krvi je danas samo metafora, dushe, duha, izvor energije koji je nama.... da li su ljudi samo baterije?
Ili samo propadaju josh nize kada pomisle da im nestho moze biti oduzeto.

Zedj z besmrtnoshcu je zelja povratka u prvobitno stanje a ne zelja za vezivanje na trenutni plan postojanja.

Vashe mishljenje?
Korisnikov avatar
By m..
Kada bismo svi ziveli vecno, niko se ne bi trudio da napravi nesto od svog zivota, lezali bismo u hladovini i orgijali po ceo dan. How boring. Sasvim sam zadovoljna rokom upotrebe.
Korisnikov avatar
By Hybrid
Želja za besmrtnoš?u je želja da ne postoji smrt. Smrt se doživljava kao najtamniji trenutak u postojanju. Ta želja je recimo materijalne prirode. Ljudi žele neograni?eno vreme da postignu sve što žele. Dodajmo tome neznanje i brigu oko "da li postoji život posle", mogu?nost bezbrižnog života ne razmišljaju?i šta ?e biti sutra (jer ako ne bude sutra bi?e jednog dana u beskraju a imam sve vreme na svetu), nije teško zamisliti otkud razmišljanje o besmrtnosti. A uz to se ne ljudi ne sete da je ?ak i sa 80 godina organizam toliko pohaban da se raspada.... :uplasen:
I ja sam zadovoljan rokom trajanja. Gledao sam skoro jedan film o dve žene koje su se domogle eliksira besmrtnosti. Rekao bih da je bila neka Dž produkcija... Taj eliksir je valjda sve njihove delove održavao u životu, raspadale su se silaze?i niz stepenice i farbale su kožu da bi izgledala kao za vreme normalnog života... bolesno...

Da postoji besmrtnost, život ne bi bio dragocen kao što jeste, niti bi imalo smisla da se više tako zove.
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Rigel
Gledao sam skoro jedan film o dve žene koje su se domogle eliksira besmrtnosti. Rekao bih da je bila neka Dž produkcija...
:shamar: :smeh: to nije dž produkcija, ve? 'death becomes her' sa meril strip, goldi hon, brusom vilisom i izabelom roselini, i potrošili su dosta para za to vreme, na specijalne efekte :)

ehhe, ali da se vratim na temu. ja vampirizam volim da posmatram više iz politi?kog ugla - politike roda i seksualnosti, politike drugosti itd. ne bih se složio da je vampirska žeð za krvlju motivisana 'povratkom na po?etno stanje' ve? baš suprotno, željom za transgresijom statusa quo. dakle transgresija ne regresija :) ali opet, sve zavisi od ugla posmatranja :)
Korisnikov avatar
By BornEnchanter
Uopste, ama uopste me nije strah smrti niti je dozivljavam kao najtamniji trenutak u postojanju, i kao sto vec neko rece, zadovoljan sam rokom upotrebe. Jednio nesto sto mi i nije toliko drago je starenje. Sticajem okolnosti, vecina ce nas na ovom forumu biti bez porodice u starosti, a prijatelji ce biti ili rahmetli ili isog godista kao i mi, tako da cemo morati sami da si menjamo pelene :)

Sto se vampira tice, bojandjo, slazem se sa tobom u potpunosti.

Dz produkcija? DZ PRODUKCIJA??? Obzirom da Death becomes Her datira iz daleke 1995 (ili 1996) godine, film je bas super. Fall on your knees, and worship Maryl Streep!!!
Korisnikov avatar
By Hybrid
Oooops, OK, izgleda nije dž... :dumb: možda je to samo moj utisak :sw: E da, pa i bila mi je poznata... Meril... :beba:
:njanjanja: :rotflmao:
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by BornEnchanter
Death becomes Her datira iz daleke 1995 (ili 1996) godine
mislim 92 ili 93

:offtopic: :D
Korisnikov avatar
By djo
fkors:right:
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Pretpostavka da ljudi zive vecno - reprodukcija bi nestala, sa njom i polni organi, sto ce reci - NO MORE SEX. A osim toga ko bi zeleo da zivi vecno, kao sto rekoh, vecnost je samo trenutak u propasti kosmosa, a kad sve propadne osim vecnih bica, ona ostaju u vecnoj samoci... A sto se tice vampirizma, ja koliko shvatam, vampirizam uopste nema veze sa pijenjem krvi, jer vampiri i bez krvi zive vecno (ili nezive vecno???), samo im se bez krvi susi telo. Recimo da krv predstavlja taj neki eliksir mladosti, regenraciju.

Inace koliko sam ja upoznat Vlad Tepes (valjda se tako zove) uopste nije pio krv... Ali je zato postojala neka grofica isto u Rumuniji koja je utripovala da ako se kupa u krvi devica da ce ostati vecito mlada. Kasnije je ritual kupanja u krvi prerastao u ispijanje iste. U svom zivotu ubila je preko 1000 sluskinja...
Korisnikov avatar
By avalon
Originally posted by Sava_Savanovic
Pretpostavka da ljudi zive vecno - reprodukcija bi nestala, sa njom i polni organi, sto ce reci - NO MORE SEX. A osim toga ko bi zeleo da zivi vecno, kao sto rekoh, vecnost je samo trenutak u propasti kosmosa, a kad sve propadne osim vecnih bica, ona ostaju u vecnoj samoci... A sto se tice vampirizma, ja koliko shvatam, vampirizam uopste nema veze sa pijenjem krvi, jer vampiri i bez krvi zive vecno (ili nezive vecno???), samo im se bez krvi susi telo. Recimo da krv predstavlja taj neki eliksir mladosti, regenraciju.

Inace koliko sam ja upoznat Vlad Tepes (valjda se tako zove) uopste nije pio krv... Ali je zato postojala neka grofica isto u Rumuniji koja je utripovala da ako se kupa u krvi devica da ce ostati vecito mlada. Kasnije je ritual kupanja u krvi prerastao u ispijanje iste. U svom zivotu ubila je preko 1000 sluskinja...
Elizabeth Báthory (Báthory Erzsébet na madjarskom), (1560-1614), slovacka-madjarska grofica koja je zivela u zamku ?achtice u blizini Tren?ína. I dan danas smatra se za najveceg serijskog ubicu u Slovackoj i Madjarskoj. U zavisnosti od izvora, mucila je i ubila izmedju 20 i 2000 devojaka i zena. Navodno postoji njen dnevnik u koji je ona opisivala sta je radila, i na osnovu tog dnevnika broj njenih zrtava iznosi 617. Procenjuje se da je grofica svoje aktivnosti obavljala u periodu izmedju 1585 i 1610. godine i da je za to znao i njen suprug koji je sve cuvao u tajnosti.
Posle njegove smrti, grofica se opustila tako da se uskoro za sve proculo i u Becu. Protiv nje nikada nije bio vodjen sudski proces, ali je zato zbog pocinjenih nedela bila zatocena u svom zamku do smrti, dok su svi njeni pomagaci bili pogubljeni.

Fina jedna dama :D

Slika
Korisnikov avatar
By Hybrid
Da li ima slu?ajeva gde želja za besmrtnoš?u nije podrazumevala prolivanje krvi, ili njeno ispijanje...? :kosach:
U stvari, pokušaji da se postane besmrtan...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Sava_Savanovic
To sam gledao na Discoveriju, a narator i vodi? kroz Rumuniju je bio jedan od onih iz muške verzije Seksa i grada (a izgleda da je i glumio u Buffy pa se osetio prozvanim). On kaže da je legenda nastala kombinacijom tri pri?e iz tog kraja: Vlad (masovni ubica), grofica (krv), neki seljak etni?ki Srbin (iskopali ga i ustanovili da izgleda kao da se napio krvi pa mu zabili kolac) i od te tri pri?e Stoker i ostali kombinuju legendu o vampirima.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Off: Legenda o vampirizmu i krvi nije vezana samo za Evropski kontinent, vec ama bash sve mitologije imaju bica koja piju krv, da ne spominjemo krvne zrtve...

SS"vecnost je samo trenutak u propasti kosmosa, a kad sve propadne osim vecnih bica, ona ostaju u vecnoj samoci"
ovo deluje tako istinito, i mislim da je ovo shto sam trazio za moja buduca prouchavanja..
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Gledam na smrt na kao na jedno neizbezno iskustvo, ni radosno ni tuzno, jednostavno - neizbezno.
A besmrtnost... ovako smrtna kao sto jesam, mogu da kazem da zalim sto nemam taj vecni zivot jer je premala verovatnoca da cu uspeti da za ovaj jedan vek saznam, vidim i proucim samo delic sveta na zemlji. Naravno da niko ne moze da zna SVE, ali ziveti kroz epohe, gledati svet koji se menja pod uticajem vremena i a tebe to vreme ne dotice...
Znaci, mogu da kazem da se ne radi o vracanju u predjasnje stanje, vec odrzavanje trenutnog... jedino sto, u tom slucaju, moras da se boris sa gubitkom svih onih koje volis, i sa saznanjem da, koga god da upoznas i zavolis, jednom ces izgubiti. I sam ostati uskracen za iskustvo smrti....
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Originally posted by Rigel
Da li ima slu?ajeva gde želja za besmrtnoš?u nije podrazumevala prolivanje krvi, ili njeno ispijanje...? :kosach:
U stvari, pokušaji da se postane besmrtan...
Koliko sam ja upoznat, zelja za besmrtnoscu UVEK podrazumeva ili ispijanje krvi, ili prinos zrtve. Sto je logicno, jer nama besmrtnost sama po sebi nije data i jedini nacin dosegnuti besmrtnost (ili bar jeftino odlaganje smrti) jeste parazitski krasti zivot od drugih. Toliko je meni poznato, ako gresim neka me neko dematuje.
Korisnikov avatar
By m..
a 10 devica u raju?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!