dobro, sad ovo ispada prepucavanje sa GALATEJOM, a nešto mi se ?ini da se ljudi jako lože na ono "svako ima pravo na svoje mišljenje". pa onda šta bi sa njenim mišljenjem?
što se mene ti?e, moja prijateljica i ja smo nedavno radili jedno istraživanje i pisali izveštaj o nasilju nad LGBT populacijom, pa smo pravili neke upitnike i anketirali ljude, a kao po?etnu informaciju smo koristili izveštaj koji su sastavili dobri ljudi iz YIHR-a, a isto na temu nasilja nad LGBT.
u oba izveštaja postoje citati nekih interesantnih odgovara gde se jasno vidi šta su ljudi proživeli po pitanju homofobije. od iskustava sa Pridea 2001, preko nasilja na ulici posle žurki, izbacivanja iz restorana, pa do homofobnih izjava od strane (ne)poznatih ljudi. tu se jasno vidi (kako re?e Zibro) da postoji jasna korelacija izmeðu ne?ijeg stepena "outovanja" i koli?ine i vrste nasilja, tj. prostim jezikom: što je neko više out ve?a je verovatno?a da je popio batine, pogotovo kad su muškarci u pitanju.
što se mene li?no ti?e bio sam par puta na meti fizi?kih napada, ali sam uspeo da se sklonim (tj. pobegnem) na vreme. pretnje i uvrede su ve? druga pri?a. na primer, na sestrinom 18. roðendanu se dogodilo da su pored mene stajali neki momci (njih 4-5) koji su me prepoznali i po?eli da se nešto uvijaju, stenju, govore u ženskom rodu, sve one klasi?ne provokacije. to je samo po sebi bilo neprijatno, no bili su i vidno nacugani, a s obzirom na brojno stanje bila mi je frka da sam idem ku?i, jer sam kontao da ?e krenuti za mnom. a to je ipak bio party moje roðene sestre! onda, situacije gde me zovu na fiksni i pitaju: "je si ti peder?" ili prete da ?e me sa?ekati, ubiti i tako razne gluposti. najgore je što i moji matorci nalete na takve pozive, pa ne maltretiraju samo mene ve? i njih.
toliko o tome koliko je homofobija samo na TV-u...