Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By EYA
Mnogi ljudi ose?aju da im nedostaje samopouzdanja. Ovo je jedno od najmu?nijih i najporaznijih ose?anja koje ?oveku izmi?e tlo ispod nogu. Manjak vere ljudi bezuspešno pokušavaju da nadoknade na razli?ite na?ine.

Neki se zaklanjaju iza bu?ne nadmenosti. Neki pokušavaju da iznude tuðe divljenje kako bi ne?im spolja podrprli poljuljano samopouzdanje. Mnogi o?ekuju da ?e im uspeh, karijera, slava ili novac obnoviti veru u sebe. Neki se tome nadaju od ljubavi. Ima i onih koji od sebe potpuno dižu ruke, proglasivši se beznadežnim slu?ajevima.

Sve je to zaludno i jalovo rasipanje energije. Pokušaji da se ne?im spolja podigne samopoudanje ne uspevaju jer ne mogu uspeti. Sama nam to re? uostalom kaže - uzdati se moramo u sebe.

Zato je samopouzdanje neraskidivo povezano sa samospoznajom. Da bi se ?ovek uzdao u sebe, mora najpre sebe poznavati. Mora znati svoje mogu?nosti i ograni?enja, svoje vrline i svoje mane, svoje prednosti i svoje nedostatke.

Nedostatak samopouzdanja je izraz nepoznavanja vlastite li?nosti. ?ovek koji sebe ne poznaje s razlogom ima ose?aj kako se na sebe ne može osloniti.

?esto se brkaju samopouzdanje i potreba za svemo?i. Tako se sampouzdanom smatra ona osoba koja je sebe uverila da sve može.

Ovo je kobna zamka koja uništava umesto da gradi samopouzdanje.

Svemo? je ljudskom bi?u nedostupna. Svi smo mi ograni?eni na ovaj ili onaj na?in. Ukoliko ne uspevamo da se pomirimo sa svojim ograni?enjima, još više ?emo srozati sebe i još dublje zatrti veru u vlastite mogu?nosti. Jednostavno - dokle god se poredimo sa nekim zamišljenim svemogu?im bi?em, sami ?emo sebi izgledati ništavno i jadno. To je najsigurniji na?in da sami sebe unizimo i "ubijemo u pojam".

Uzdati se u sebe, zna?i sebe poznavati i sebe prihvatiti onakve kakvi jesmo.
Korisnikov avatar
By m..
Ma daj, kod mene taj nedostatak samopouzdanja ima samo veze sa nedostatkom ikakvog veceg truda da postignem nesto (ne secam se da sam ikada svim snagama zalegla za nesto). Mada veoma samopuzdano mogu da kazem da ne umem da pevam, kao ni da izgovram kineski kako treba.
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by EYA

Zato je samopouzdanje neraskidivo povezano sa samospoznajom. Da bi se ?ovek uzdao u sebe, mora najpre sebe poznavati. Mora znati svoje mogu?nosti i ograni?enja, svoje vrline i svoje mane, svoje prednosti i svoje nedostatke.

Nedostatak samopouzdanja je izraz nepoznavanja vlastite li?nosti. ?ovek koji sebe ne poznaje s razlogom ima ose?aj kako se na sebe ne može osloniti.

Uzdati se u sebe, zna?i sebe poznavati i sebe prihvatiti onakve kakvi jesmo.
kada radimo na sebi, kada rastemo kao li?nost, samim tim raste i naše samopouzdanje!

verujem u sebe, ne name?em se, ali i pored toga, mnogi uspeju da u mom samopouzdanju prepoznaju aroganciju, što ne govori ništa drugo nego da oni sami nemaju dovoljno samopouzdanja!
By Bombina
stvarno nema smisla neki nemogu da dobiju samopuzdanje
recimo kako cete poticati unutarnje samouzdanje
i da je neko mora da ostvari
By argentum_inf
samopouzdanje je u obrnutoj srazmeri sa vremenom..
Korisnikov avatar
By Kupper
Ono, kao, trudim se....imam valjda dovoljno.
Korisnikov avatar
By Vega
Uh, vechita bitka. Pre par godina mogla bih reci skoro ni malo, al sada, uz malu pomoc svoje drage, polako ga gradim. Jos malo pa cu biti najdbest :cool: :D
Korisnikov avatar
By Val
Samopouzdanje ne uporedjujem da zeljom da osoba stoji iznad svih, uvek bude u centru paznje i pokusava da ponizi ostale. Drugim recima, to je arogancija, koja za mene ne pretstavlja nista drugo nego bolest tj. izgradnju samopouzdanja na stetu drugih, koji ga imaju jos manje.
Znam koliko vredim, sta mogu a sta ne i volim da posmatram zbivanja negde iz prikrajka. Ako nesto ne znam, pustim druge da mi objasne, da me nauce, kako bih sebe usavrsila.
Korisnikov avatar
By Mars
Meni se tu dopao komentar Bozidara Djelica. O listi na kojoj su Srbi ponovo prvi - nacija sa najvise samopouzdanja...

"... A znate li ko je poslednji?! Svajcarci i JuznoKoreanci. A znate gde je Svajcarska u Evropi i JK u Aziji danas?" (pri tome nije mislio na sisato cudoviste, prim. aut.)

I na kraju, ne bez tuge, rece covek kako bi zeleo da njegov srpski narod ima maaaaaaaaaalkice manje samopuzdanja, a malo vise nekih drugih osobina.

Moje pesme. Moji snovi. Marsovo dupe.
http://www.mk.co.yu/Prikazi/AJN_prikaz.html
By nikita
Originally posted by Vega
Uh, vechita bitka. Pre par godina mogla bih reci skoro ni malo, al sada, uz malu pomoc svoje drage, polako ga gradim. Jos malo pa cu biti najdbest :cool: :D

Nema potrebe da cekas jos malo... :kissass:

Smopouzdanje je prva rec koju sam naucila. Sledeca je bila HRANA. Odmah posle toga sam naucila da trazim i nesto "za popiti".

:smiling:
Korisnikov avatar
By Vega
Ma da, to samo tako kazes da mi uvlacis zbog vize :eureka: :P : ;)
Hvala takodje sreco :blush: :love: :)
:obraz: <----
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!