Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Galateja
Za par dana bice vec pola godine kako sam registrovana na GS forumu.

Ne zelim nikoga da vredjam, ali moram da napisem da sam razocarana stepenom netolerancije, netrpeljivosti i spletkarenja koje vlada na GS forumu. Shvatam ja da je svako individua za sebe i da je sukob misljenja ponekad neminovan, ali nije mi jasno zasto se toliko vredjate i spustate nisko. Toliko sujete, sujete i opet sujete...

Teme obavezno izadju na verbalnu tucu ili su lagane i interne po sistemu 'sestro slatka' o nekim torticama, Hasanima, sekti skakavaca i ostalim 'salala' pricama. Neki postovi su puni egzibicionbizma i iznosenja prljavog vesa, sto je takjo dje ruzno. Ako se, pak, pojavi ozbiljna tema onda mnogi naprave od nje ili ring ili 'sestro slatka' offtopic.

Kao primer osobe koja zna da odrzi komunikaciju navescu Tramp. Desavalo se nekoliko puta da nam se misljenja ne slazu, ali to uvek preraste u diskusiju, a ne u svadju. Kada ona nesto napise to stvarno navodi na razmisljanje, jer je tako dobro argumentovano. Naravno, ima jos forumasa koje smatram vrednima.

Volela bih da postoji vise tolerancije i medjusobnog uvazavanja na ovom forumu.
Korisnikov avatar
By operativni kadar
:crkla: sestro slatka :roflmao:

Ozbiljno, slažem se sa tobom u potpunosti :up: , mada ljudi su takvi kakvi su i sumnjam da ?e bilo kakvi apeli uspeti da ih navedu na razmišljanje, ne sad, ve? kad budu postovali. Video smo puno ovakvih akcija koje su jednostavno zamrle. Ipak, ?ini mi se da je situacija sada mnogo bolja nego pre šest meseci do godinu dana. I to je napredak, zar ne? Samo trebamo biti otvoreni za opciju da možda nismo u pravu. Promeniti mišljenje usled boljih argumenata nije izdaja svojih uverenja ve? graðenje li?nosti. Tako ja to vidim.
Korisnikov avatar
By EYA
slazem se sa oboje :yes:

i posebno je vazno to sto je situacija zaista bolja, takoreci sve bolja i bolja... mnogi ljudi odlaze, posebno oni koji se cesto svadjaju, umore se valjda od toga ili se nanerviraju, dolaze novi i novi, uglavnom privuceni onim sto ovde trenutno mogu da vide, a to je, opet naglasavm, prihvatljivija situacija nego ranije (bar otkad sam ja na forumu), ima cak i primera pojedinaca koji su se u medjuvremenu naucili zdravoj komunikaciji iako su ovamo upali puni frurstiranosti...

sto se tice lakih i zabavnih tema, kao i offtopickarenja, za one koje ne znaju zasto ih podrzavam, evo odgovora : forum pored razmene misljenja sluzi i opustanju, razbribrigi i medjusobnom upoznavanju ljudi... ovakve teme su najbolje za to jer su potpuno oslobodjene razlike u stavovima, misljenju, teorijama... umesto osecaja pripadnosti razlicitim grupama, zbog cega cesto i dolazi do sukoba, stvara se osecaj zajednistva i opustenog zadovoljstva.

:zastava: :grouphug:

za bleya team
:eya:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by operativni kadar
Ipak, ?ini mi se da je situacija sada mnogo bolja nego pre šest meseci do godinu dana.
:oskar:
:D

Elem :)

Pri ovakvim diskusijama je vrlo bitno da li si nekad uchestvovala u str8 virtuelnim zajednicama? Dakle koje nisu u biti gay zajednice.

Situacija je skroz ista :)
Ljudi se vole, svadjaju, mire, prepucavaju, drugi normalno diskutuju, treci iznose prljav vesh, svako zeli da bude u centru paznje i da ga svi vole, i svi ovo ma koliko puta sebi ponovili da nije tako shvataju vrlo ozbiljno jer ukljuchuju celog/u sebe u to i to je razlog zasto se raspali sujeta.

Idealna diskusija u realnom zivotu ne postoji.
I u realnom zivotu sagovornik nekome kaze da je glup ili da je ne znam ni ja kakav kada diskusija ode van kontrole.

I smatram da je raznolikost diskusija pozeljna u smislu da sto ne bi imali bandu skakavaca a na drugoj strani diskusiju o ljubavi? Zasto je prva manje vredna od druge? Nismo nauchni skup Harvardskih intelektualaca koji raspravljaju o kvantnoj fizici.

Sto se tiche vredjanja, ja se slazem, ali to je ljudska priroda a pogotovo sto je to nama ovde ugradjeno u govor. Opsovati nekoga je ko popiti chashu vode. No te stvari se sankcionishu.

I tu dolazimo do bitne chinjenice - postoje korisnici koji nikada nisu i nikada i nece imati ni p od problema sa pravilima foruma i postoje oni koji ih konstantno krshe.

Ljudi su se upoznali i upoznaju se te se zajednicki pa i privatni motivi prenose na forum. I mislim da dok je to ukusno tu nema nishta loshe. Neko se smuvao, neko se posvadjao, neko se kresnuo, neko je ovo neko je ono. Saznace se uzivo ili preko neta ukoliko oni zele da se sazna. Samo sto uzivo nece biti moderatora da saseche privatne podatke ili one najgore delove. Ipak su stvari pod malo vecom kontrolom nego inache.

Na kraju, sterilne diskusije ne bi nikoga zanimale. Ima li chega goreg od diskusije koja se zavrsava tako shto se svi sloze? Da tako sve funkcionishe sedeli bi u josh u praistoriji.

Pluralizam i raznovrsnost :teg2: :njami:
Korisnikov avatar
By Skyen
http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... ?tid=11702

evo jedne teme u kojoj je stepen tolerancije i diskusije bio na vise nego zadovoljavajucem nivou. sada, posle 9 meseci (kao da sam trudnocu iznela)
kada pogledam i svoje i druge postove, bez obzira kakve su pretpostavke i zapazanja izneti, drago mi je sto je imala ton kakav je imala.

ali i ja sam promenila neke stavove koje sam imala. trudim se da komentare ne dozivljavam previse licno. ako sam ja nacisto sa sobom, onda mi neko moze reci i da sam glupa i ruzna i dosadna i da to sasvim lepo prihvatim. to je jedno obicno fenomenolosko opisivanje, koje mene ne odredjuje. Ja nikada ne bih mogla da budem glupa, jer kada bi me samo to odredjivalo, mozda bih po sistemu i corava koka ubode zrno, ja nesto pametno rekla/uradila i onda vise ne bih bila to sto jesam (jer da bih bila glupa, moram to biti sve vreme). pa cak i da nikada nista pametno ne uradim, onda bih bila dovoljno glupa da mi to ne bi smetalo. verovatno bi i stepen moje srece bio visi, jer bih bila manje osetljiva na tudje komentare, jer verovatno ne bih mogla ni da ih razumem. sto bi znacilo da vrlo pametno postupam, jer zivim zadovoljna sobom, ogranicena za neke stvari. kao i kupac koji se uvek lakse odluci izmedju dva proizvoda, nego li izmedju 100.
i sta je onda poenta ovog mog lupetanja. ne znam? ako neko skonta, neka mi javi.
Korisnikov avatar
By EYA
poenta je da si pobedila sujetu :D

tudje misljenje niti nas cini niti nas menja

ako mi neko sad kaze da sam ja krava !?

so?

muuuuuuuu :P

al ako sam krava, mogu do mile da mi tepaju 1/2maco, kuco, pache, kozo, sonja1/2

so ?
Korisnikov avatar
By Skyen
jeste kravo
i to ne samo tudje misljenje, nego ni nase, jer se menja

glupacha, aka dummy

:D
Korisnikov avatar
By EYA
menja se, znam ! sadisto ! :D
Korisnikov avatar
By kal zakath
Situacija je mirnija. Dal je to bolje ili losije, to je vec stvar za diskusiju.

Ali nesto je interesantno. Evo ja sam nasrao oko 800 komada, manje vise same gluposti (moja slobodna procjena), i od svega toga u pamcenju mi je ostala JEDNA JEDINA tema, od pre vise od pola godine. E to vec govori nesto.
Korisnikov avatar
By Zibro
hm smara me kada korisnici pocnu medjusobno da se prepucavaju ... ali zato sluzi scroll down
inace duboko postujem svakoga ko uspe da mi dokaze da nisam bio u pravu ili da sam u necemu pogresio i zahvalan sam na svakoj realno zasnovanoj kritici
Korisnikov avatar
By tramp
@Galateja :kiss:

po meni je neslaganje logicno, bilo bi neobicno da se svi slazu oko svega. Ako mi je neka tema dovoljno bitna da se oko nje ne slazem onda mi je i bitno da sama sebi nadjem argumente zasto se ne slazem - zato sto stvarno mislim da je nesto tako ili zato sto je to odredjena osoba postavila pa se automatski sa njom ne slazem ili zato sto sam ustala na levu nogu pa se ni sa cim ne slazem - ako je ovo drugo i trece u pitanju pokusavam da se iskontrolisem i ne odgovaram

a kao sto si primetila ja i ti se u dosta stvari ne slozimo ali sve dok je neslaganje u granicama pristojnosti meni je to ok - a isto tako mogu reci da mi se bar cini da se i ti trudis da ne odgovaras na nase neslaganje sa licnim uvredama sto cenim
Korisnikov avatar
By *deni*
Ja bas volim kada u diskusijama dodje do pichvajza.
Najveci hit mi je kada se pojedini korisnici toliko zanesu u prepucavanju, da u jednom momentu neminovno dodje i do krsenja Pravilnika.
Naravno, tada im se uruchi opomena, zbog koje posle jaucu kao ranjene zveri.
Mislim, zaista nije prijatno primiti opomenu ( ja na snazi imam dve ), ali mi nije jasno sta korisnike motivise da na sav glas kukaju kada im se uruchi opomena?!
Dobio si opomenu, dobro - sad cuti i sakrij tu sramotu od sveta, a ne jos da udaras na sva zvona da si kaznjen.
Apropo psovanja, pa zna se da je to deo nasegh folklora.
Lepo kaze Nusiceva Gospodja ministarka:
"Nama je narodni obicaj da psujemo oca jedni drugima. To ne znaci nista ruzno. To je kao kada se u Engleskoj kaze DOBAR DAN ! "
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Boring tema. Koji je ovo fazon - lepo vaspitanje, svadjanje, nesvadjanje...

Od kako nema Mi0draga, Rogija i Dionisa nije bilo ljudskog prepucavanja u Drustvu i politici.

Bas smarate, kao ovo, kao ono, te ovaj voli da se svadjaju, a ovaj ne voli, bla bla bla.

Ako ti se ne svidja ovde, ti idi na lepotane.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!