Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za ljubitelje sporta, i one koji se bave sportom...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Neverovatno, ali istinito: Godinu dana posle završetka Olimpijskih igara u Atini, najspektakularnijih i, shodno tome, najskupljih u istoriji (ukupni troškovi prelaze deset milijardi dolara), sportski objekti izgraðeni za tu priliku zatrpani su ðubretom, naseljeni skitnicama i narkomanima, propadaju u potpunosti neiskoriš?eni...

Iako su se prošlog leta Grci busali u grudi kako su Igre kona?no vra?ene u svoju postojbinu, "tamo gde im je i mesto", sjaj i raskoš ubrzo su izbledeli. ?ak je i centralni atinski stadion "Panatenijan", na kojem su 1896. godine i po?ele moderne Olimpijske igre, zatrpan ðubretom koje vlada Gr?ke nije, niti pokazuje nameru da ukloni ve? 12 meseci.

- To ðubre stoji iza stadiona ve? godinu dana. Kada su se Igre završile, okolina stadiona je napuštena i sve je ostavljeno da istruli - s nevericom pri?a Manos Eleftrijadis, koji stanuje u blizini. - Bio sam meðu onima koji su žarko želeli da Gr?ka dobije organizaciju Igara, meðutim, sada mislim da su više škodile nego donele dobrog našim životima. A, to je tako tužno.

Nered vlada na prilazima svih olimpijskih objekata koji su koštali nekoliko milijardi evra i koji su uglavnom zatvoreni za javnost sve dok se o njihovoj budu?nosti ne donese odluka. Poneki od njih "ugostili" su manje modne revije ili probne vožnje na kojima su testirane automobilske gume, ali je ve?ina ipak zape?a?ena, zaklju?ana i prekrivena prašinom.

Skitnice kampuju pored arene za tekvondo i stadiona "Mira i prijateljsta", gde su se održavala takmi?enja u odbojci, a peša?ke staze pretrpane su ðubretom. Vesla?ka staza, izgraðena kao najbolja u svojoj kategoriji, prekrivena je algama, dok je obala obrasla trskom. Dno bazena prekriveno je mahovinom. Staza za biciklisti?ke trke uglavnom je prazna, ukoliko na nju ne zaluta neki turista.

Pored svega ovoga, nijedan objekat ne?e biti prodat, ve? iznajmljen privatnim investitorima kako bi se nadoknadio deo uloženih sredstava. Prostor gde su održana takmi?enja u jahanju bi?e pretvoren u terene za golf, dok ?e staze za kanu i kajak na divljim vodama biti deo vodenog zabavnog parka.

A ni drugi veliki plan - da ?e Olimpijske igre podi?i nivo gr?kog sporta - nije ni blizu uspeo. Neki gr?ki sportisti koji su osvojili zlatne medalje na OI još ?ekaju nagrade za svoj uspeh.

- Naši takmi?ari treniraju u ponižavaju?im uslovima u postolimpijskoj Gr?koj - kaže predsednik Pliva?ke federacije Dimitris Dijatesopopulos. - Primera radi, mnogi od njih zimi treniraju na otvorenim bazenima. Kada se Olimpijada završila, naši problemi su po?eli.

Pored sportskih objekata, poseban problem predstavlja i kako da se vrati rekordnih milijardu evra uloženih u bezbednost. Gr?ka sada prodaje sistem za obezbeðenje velikih sportskih dogaðaja koji mogu da se primene na SP u fudbalu 2006, na OI u Pekingu 2008. ili Azijskim igrama slede?e godine, ali je pitanje da li ?e biti kupaca.

Izvor: Glas-Javnosti
Korisnikov avatar
By zboO
Grci su u veliiikim dugovima, tu prvenstveno mislim na grad Atinu....zbog organizacije Olimpijskih igara....tuzno je sto nisu cak ni na pozitivnoj nuli....objekti ce propasti sigurno, nece svi, ali vecina hoce.....

....evo i mi smo ulozili duplo vise para u Beogradsku Arenu, nego sto je bilo potrebno, a ona propada...i sto je josh gore nema funkciju koju je trebalo da ima.....

....sada kada grad Beograd vise ne ulaze pare u istu...organizator Evropskog Prvenstva u Basketu...mora snositi dodatne troskove, i to po danu + nabavku (kupovinu) montazno-demontaznih tribina...sto je presedan u Istoriji Evropskih pa i Svetskih prvenstava da organizator nosi najvece troshkove.....

WELCOME TO SERBIA!!!! A Grci su isti CIGANI kao i mi, mozda i VECI nego mi....tako da je to to.....
Korisnikov avatar
By ciceron
Zato treba graditi visenamenske objekte da ne zvrlje prazni kad prodje frka.
Korisnikov avatar
By Kupper
Od Seula na ovamo nije bilo organizatora koji je bio u gubitku posle igara. To sto komsije ne znaju s novcima i organizacijom.....sta cu im?
Originally posted by ciceron
Zato treba graditi visenamenske objekte da ne zvrlje prazni kad prodje frka.
Naravno.
Korisnikov avatar
By Loni
Pošto ce 2006. kod njih biti i Eurosong, mogli bi jednu halu za to da iskoriste.
Korisnikov avatar
By BlueUnion
Originally posted by PauLi
Pošto ce 2006. kod njih biti i Eurosong, mogli bi jednu halu za to da iskoriste.
Pa mogli bi.... ako nista eto barem za to.
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Ja samo mogu da kazem da sam se shokirao kad sam ovo procitao....
Sto rece Zbunjena, isti su kao i mi....:(
Korisnikov avatar
By Goran Smith
Najskuplje Olimpiske igre ikada su bile u Montraelu .. oni su jos u dogovima za igre koje su bile pre 25 godina.

Secate se kadaje bila frka u Grckoj d li ce OI poceti na vreme... bas sam slusao na EuroNews-u kako je Olimpiski savez porucio Pekkingu da uspore sa radovima, da idu previse brzo sa izgradnjom :lol:

Re?e Zbuni, grci su BALKANSKO-MEDITERANSKI narod, a Gr?ka je previše mala država, ekonomija za tako veliku org. Od svih zemalja koje su odzavale OI, Grcka je najmanja i najsiromasnija.
Igre u Pekingu 2008 :crveni: i u Londonu 2012 :snob: , kao i igre u Sidneju ... to su bile isplative igre.
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Peking i London? "Bile" isplative? Kako ti to znas unapred a? :roflmao:
By Storm
U junu je Asafa Pauel oborio rekord na 100 m (9.77) na olimpijskom stadionu u Atini. Potpuno slu?ajno sam to primetio jer je sve delovalo kao neki lokalni miting na skoro potpuno praznom stadionu.
I na samom po?etku olimpijskih igara stadioni su bili poluprazni.
Grci izgleda vole sport, ali ... hmmm ... selektivno i na svoj na?in.
I onda se ne treba ?uditi što su sportski objekti neiskoriš?eni. Ako niko tu nema da dolazi da se takmi?i, da vežba, i pre svega da navija onda je normalno da ?e to bude prazno ili ?ak i da propadne.
:rool:
Korisnikov avatar
By zboO
malo je nezahvalno prognozirati koliko ce se isplatiti igre u Pekingu i Londonu!! Ima vremena, a i cela politichka situacija se menja iz dana u dan, sto naravno automatski utiche i na sport!!! Moje neko misljenje je da ce Peking imati veci procenat zarade od Londona.....posto ce sigurno cela Azija ucestvovati u pripremi tih igara....a i cela Azija ce imati veliku korist od toga!!! Eh sada ni London nije u nekoj novchanoj krizi, ipak su oni velika sila....ali Evropa ulazi u velika sranja i svinjarije....tako da pare odlaze na druge stvari....koliko ce ostati za OI videcemo.....sigurno ce najvise para otici na bezbednost....za sta Englezi najvise treba da zahvale sopstevnoj i Americhkoj Politici!!!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!