Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Srklet
četiri stranice ovih i onih savjeta a nitko se dečku nije ponudio da ga pošteno izjebe te mu tako rastereti dušu. :bubbles:
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2409378#p2409378]*deni* napisao:[/url]Pa ne znam, ja pamtim da su mene tako psihoterapeutizirali od malih nogu.
'' Besan si ti, sine, možda da te pošaljemo na njivu, da kopaš, pa nećeš imati vremena, ni snage da filozofiraš... ''
U ruralnoj sredini u kojoj sam odrastao kod psihijatra se ide samo ako doživiš očigledan nervni slom pa razulareno naradiš neki belaj, ili ako se suprotstaviš društvenim konvencijama.
Sećam se kako je pre neku godinu porodični savet, na čelu sa starom babom, koja sebe smatra porodičnim starešinom, odlučio da me pošalje kod neuropsihijatOra ( tako ona kaže - neuropsihijatOr ), jer neću da se ženim, pravim decu, neću da budem uglađeni seoski pravnik u odelu na dvoredno kopčanje, neću da idem na pecanje u porodičnu vikendicu, rečju - neću da radim sve ono što normalan, odrastao muškarac treba da radi, pa zato sigurno nisam kako treba i imam neku duševnu bolest.
Saslušam ja zaključke porodičnog saveta i reših da se zabavljam. Pristanem da odem kod neuropsihijatOra, izložim mu situaciju kakva jeste i izađem bez bilo kakve dijagnoze. Pokažem porodičnom savetu papir i zaključim da od svih prisutnih, jedino ja imam na papiru crno na belo potvrdu od stručnjaka da sam normalan. Oni se razbesneše i optužiše me da sam prevario neuropsihijatOra. Onda sam im lepo rekao da bi najbolje bilo da i oni zakažu pregled kod istog neuropsihijatOra, ali da nisam siguran da bi iko od njih izašao iz njegove ordinacije bez ozbiljne dijagnoze, a pojedini najstariji članovi porodičnog saveta ( mišljah na babu ) sasvim verovatno posle pregleda ne bi više bili ni pušteni na slobodu, već bi direktno iz ordinacije bili zakopčani na leđa i hospitalizovani. :doktor:
Tako se završila i ta avantura u našoj disfunkcionalnoj porodici. :)

genijalno :lol:
Korisnikov avatar
By 李香兰
Popeye napisao:četiri stranice ovih i onih savjeta a nitko se dečku nije ponudio da ga pošteno izjebe te mu tako rastereti dušu. :bubbles:
dats kewl.

@*deni*
:lol:
Korisnikov avatar
By 李香兰
Neko drag mi je poslao ovu pesmu. http://www.youtube.com/watch?v=AdqOs390cFM" target="_blank

Mood elevating stihovi :awesome: :

"..walkin' the line, that's painted by pride.."
"Got myself together, I know there's so much more to life."
"Now I know I can shine a light, everything gonna be be alright."
"I've decided to move on now, gonna leave all my worries behind."
"I believe I am ready, for what love has to bring."
"One by one, the chains unwind."
"I've been searching my soul tonight, don't wanna be alone in life."

Lepa pesmica.

Danas sam bolje. A mislim da su vasi komentari i ona lista donekle
zasluzni za to. Cak i izadjem veceras mozda. Zvala me drugarica, sto da ne. :)
Korisnikov avatar
By confused
ukoliko iko od vas zeli da razgovara sa mnom o bilo cemu u vezi privartnog zivota i slicno mozete mi se uvek obratiti porukama.
Jedan usamljen decko :/ :deda: :mazi: :maca: :jutro: :obraz:
By Kragi
Ne daj se mali :mazi:
Samo napred! :)
Korisnikov avatar
By 李香兰
Cao. Skontah da se u medjuvremenu izdesavalo podosta pa rek'o da vas apdejtujem. Promenio sam onog napadnog i homofobicnog psihijatra. Idem kod novog u centru za mentalno zdravlje za decu i omladinu. I dalje sam u Beogradu. Vec sam bio na neke 2-3 terapije i propisana su mi tri leka. Rispolept, Amitriptilin i Bromazepan. Prva 2 pijem samo ujutru(Amitriptilin i navece) a Bromazepan po potrebi. Prvo uzimanje Amitriptilina je rezultovalo malo sokantno i jako. Doslovno sam pao u krevet, spavao 16 sati(lol) i probudio se umoran k'o da kreveta nisam video 3 dana. Kontaktirao sam psihijatra da proverim da li je, sto se toga tice sve u redu, jelte. Navodno jeste, "dok se organizam ne navikne". Osecam se donekle optimisticnije, ali ima i bedak trenutaka. Suicidalne misli polako nestaju i shvatam svoj idiotizam sto sam to uopste razmatrao. Ne znam o cemu, sta vise da pisem. Jav'te se. :kopa:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
nista od ,,kuliranje'' nema
pokusaj da se raspadnes na neki samobitniji nacin od suicida
pa da sve to prezivis.
Korisnikov avatar
By ilija f
Pa baš lepo da ti je bolje :). Ne može sve nestati odjednom, al bitno da ima pomaka. Suicidalne misli će ti valjda izaći iz glave, ako ih i dalje imaš, one su najveći problem. Samo uvek se seti finih trenutaka u životu koji su ti se desili, i šta su već ljudi pisali ovde i pokušaj da prevaziđeš. Promenio si psihijatra (na bolje), uz dobru terapiju i volju, trebalo bi da se sve prevaziđe ;)

A te droge, jbg, valjda će ti se "organizam navići" i da ćeš prestati da spavaš 16h, lol xD
Korisnikov avatar
By Vel boy
stvarno ne bih da glumim doktora ni nekog velikog struchnjaka za psihotropike, ali neshto nisam siguran da je Rispolept dobar izbor leka za overload-a. rispolept/risperdal je kontroverzan antipsihotik koji ima pregrsht nezeljenih dejstava (i drugi lekovi bilo antipsihotici bilo antidepresivi bilo anksiolitici ih imaju ili imaju potencijal da imaju, ali rispolept je jedan od bash onih koji ih chini mi se imaju previshe). i ne znam zashto je prepisan overload-u antipsihotik kad overload ima simptome depresije i anksioznosti, ne psihoze.
Ona druga dva leka su chini mi se sasvim adekvatni jer je jedan Amitryptilin TCA antidepresiv (mada su vec poodavno preshli na SSRI antidepresive, ali 'ajde...) a drugi Bromazepam/Lexaurin/Lexilium je anksiolitik, navodno adiktivan, ali 'ajde.....
odlichno je ilija f rekao, bitno je pozitivno razmishljanje.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Nisam pristalica lekova, naročito ne u psihijatrijske svrhe (sem ukoliko nisu pomoćno sredstvo u minimalnim količinama, ili u ekstremnim slučajevima). Snaga psihoterapije po mom mišljenju, je u razgovoru i usmeravanju čoveka da sam uoči problem i reši ga. Nadam se da će ti pomenuta terapija pomoći i da nećeš piti te lekove dugo.
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2415896#p2415896]Vel boy napisao:[/url]stvarno ne bih da glumim doktora ni nekog velikog struchnjaka za psihotropike, ali neshto nisam siguran da je Rispolept dobar izbor leka za overload-a. rispolept/risperdal je kontroverzan antipsihotik koji ima pregrsht nezeljenih dejstava (i drugi lekovi bilo antipsihotici bilo antidepresivi bilo anksiolitici ih imaju ili imaju potencijal da imaju, ali rispolept je jedan od bash onih koji ih chini mi se imaju previshe). i ne znam zashto je prepisan overload-u antipsihotik kad overload ima simptome depresije i anksioznosti, ne psihoze.
Ona druga dva leka su chini mi se sasvim adekvatni jer je jedan Amitryptilin TCA antidepresiv (mada su vec poodavno preshli na SSRI antidepresive, ali 'ajde...) a drugi Bromazepam/Lexaurin/Lexilium je anksiolitik, navodno adiktivan, ali 'ajde.....
odlichno je ilija f rekao, bitno je pozitivno razmishljanje.
Ali bitno da ti imaš mišljenje o tome. Zasnovano na polučinjenicama sa vikipedije, netačno suštinki, ali bitno da ga imaš.
Korisnikov avatar
By Vel boy
samo sam izrazio nesigurnost u adekvatnost rispolepta, chak ni mishljenje.
ti slobodno iznesi sushtinsku tachnost u vezi toga.
Korisnikov avatar
By Vel boy
ne o dechku vec o rispoleptu.
i je li i za ovo kriva Vikipedija http://www.latimes.com/news/nation/nati ... 4735.story" target="_blank ?

p.s. meni nisu neshto mile drzave poput Ark., SC i TX, ali to na stranu i nadajuci se da je sudija samo objektivno sudio, sigurno mi nisu mile ni farmaceutske kompanije koje zbog profita prikrivaju opasnosti svojih proizvoda......
Korisnikov avatar
By bern
Vel boy, pretjeruješ... u vezi sa nečim što ti, vidim, nije sturka.
Korisnikov avatar
By blenta
a sta mu je pa struka?

ja se najezim kad neko krene sa kako su lekovi nepotrebni
i kako sve to treba pricom i pozitivnim razmisljanjem

psihicki problemi su ozbiljne stvari i treba im tako pristupiti

bitno je da je dobar lekar, da prepise dobru terapiju
da ima poverenje i saradnju pacijenta a posle svega toga
placebo, pozitivno razmisljanje i rekla baba iz komsiluka kako treba

na kraju ne biste se tako ponasali kad bi zakacili koleru ili neku drugu bolest
psihicki problemi su isto detrimentalni po organizam i mogu ostaviti posledice
u funkcionisanju pojedinca

to sto ne daju ocigledne fizicke simptome ih ne cini manje opasnim
Korisnikov avatar
By bern
nemam pojma, nije ni bitno toliko... šta je velboyu "sturka" :giggle:

preko drugih ljudi samo imao samo mali uvid u to šta znači biti psihički bolestan i ne volim kad se "terapijama" gađa kao da se odgovara na pitanje koja krema je najbolja za sunčanje.

već uvlačenje u priču teorije zavjere je over the top.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!