Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators
Originally posted by svejednoSvejedno na ovim temama uvek odgovori i za mene
Originally posted by smaug
Te zasto ne ovako (obzirom da je "the process of non-thinking called faith" stravicno opasn i dokazano poguban) - Boga nema te nema ni vernika a samim tim ni institucija.
shall we go again?
,)
1. otkud ti znas da boga nema? i kog tacno boga nema? i sta je bog? i oklen (samo)svest u ovom univerzumu?
2. vernika ima kako god da okrenes. money god, fame god, science god, state god etc.
a onda imas i pregrst 'mystery disciplines' poput kamashastre, yoge, wike, alhemije, masonerije etc. koje zapravo i nemaju institucije.
ok, masoni imaju.
i na kraju, i ateisti su vernici, posto su zauzeli definitivan stav oko necega nedokazivog.
vernici ostaju u ovom svetu kako god okrenes.
3. mnogo veci problem su institucije poput drzavnih trenutno.
..
the process of non-thinking called atheism. http://en.wikipedia.org/wiki/Agnosticism ,)
Originally posted by Stripi
Originally posted by smaugDa, upravo u tome. Slažem se da crkvene institucije ne bi bilo to što jesu bez vjernika, ali eto, ja sam kao neki vjernik koji usput i promišlja, ima svoj stav drugačiji od mase. Nisam vjernik po definiciji ove dosadne mase koja nas svaki dan ubija u pojam.
Hoces da kazes da ono sto ljudi privatno rade i veruju je ok a da je problem u 'moci'. Politickoj, finansijskoj..itd koje religijske institucije imaju?
Moja mama je veliki vjernik i prije jedno deset godina je imala tešku operaciju. Vjerujem da joj je vjerovanje i molitva pomogla da pregrmi to teško vrijeme i da se ne preda. Iskreno, ne vidim tu ništa loše.
Da li se slazemo da je moguce verovati i biti religiozan i bez institucija? A da su institucije nemoguce bez vernika?Da, vjerujem da se može biti religiozan bez intitucija. Ako se želiš moliti i vjerovati možeš to na svakom ćošku, na svakoj livadi, na svom kauču.
A opet istovremenio, institucije nisu moguće bez vjernika, jer im oni daju moć da manipuliraju svime i svačime. Začaran je to krug, znam, ali svejedno ja sam ipak protiv institucija a ne same religije ili vjernika.
Boga nema te nema ni vernika a samim tim ni institucija.Zato što neki ljudi snagu pronalaze vjerovanjem u Boga. Ako mu to odgovara, ko sam ja da mu smetam?
Originally posted by Hys.Ali ja uopste nisam pricala o ovome o cemu vi pricate. Svejedno je citirao ulomak. Da je citirao sve mozda bi bilo jasnije.
Originally posted by svejednoSvejedno na ovim temama uvek odgovori i za mene
Originally posted by smaug
Te zasto ne ovako (obzirom da je "the process of non-thinking called faith" stravicno opasn i dokazano poguban) - Boga nema te nema ni vernika a samim tim ni institucija.
shall we go again?
,)
1. otkud ti znas da boga nema? i kog tacno boga nema? i sta je bog? i oklen (samo)svest u ovom univerzumu?
2. vernika ima kako god da okrenes. money god, fame god, science god, state god etc.
a onda imas i pregrst 'mystery disciplines' poput kamashastre, yoge, wike, alhemije, masonerije etc. koje zapravo i nemaju institucije.
ok, masoni imaju.
i na kraju, i ateisti su vernici, posto su zauzeli definitivan stav oko necega nedokazivog.
vernici ostaju u ovom svetu kako god okrenes.
3. mnogo veci problem su institucije poput drzavnih trenutno.
..
the process of non-thinking called atheism. http://en.wikipedia.org/wiki/Agnosticism ,)
Btw, mislim da se kaze agnosticizam/agnostik...
Originally posted by smaugovako se to radi:
Ali ja uopste nisam pricala o ovome o cemu vi pricate. Svejedno je citirao ulomak. Da je citirao sve mozda bi bilo jasnije.
Originally posted by Aesop Rock
..
it ate the nifty fate in nineteen fifty eight
before the new new testament approved alter boy fistic rape
...
see by the time i was old enough to know what religion was
i was catholicism numb and truly didnt give a FUCK
...
to priests who lap slap with parental advisory warnings
ill be auditioning gods in my office on Monday morning
...
I figure ultimate peace is the common theme
so it's a no brainer piece when the blood hit the screen
svejedno napisao:zavisi kako ko gleda na stvar....
..
men' se cini da svima vama ovde vise smetaju crkve & gluplji vernici, dakle ljudi, koji sve to pograsno kapiraju & sprovode,
od samih religija.
..
ko je citao neke od svetih knjiga, ne verujem da bi nasao mnogo stvari sa kojima se ne bi slozio.
..
npr.
meni zanimjliva stvar u vezi hriscanstva & hriscanske crkve, posebno katolicke,
je cinjenica da je Isus, po prici, jel,
bio najveci bundzija protiv crkve.
..
al ja se tripujem tu na raznorazne meditacije & zajebancije, te mislim da religija,
pored ociglednog 'uzimanje novca & ispiranje mozgova' dela,
ima i svoje korisne delove u... nazovite to psihijatrijskoj praxi, npr,
ako vam je vec mrsko da kazete duhovne dobiti.
..
jer svaka sveta knjiga & religija je pre svega prirucnik za postizanje odredjenog stanja svesti,
ne za verovanje u ciku sa bradom niti je samo skup pravila poput zakona.
tako da mislim da je daleko od prevazidjenog.
..
kazem, stvar gledista.
barni011 napisao: Najveci srpski misionar i Vladika, obisao je sve kontinetne na zemlji, religije i bogomolje i jednom prilikom je rekao, da nigde nije bio blizi Bogu nego kao dete molitvom u svom dvoristu ispred kuce u kojoj se rodio, ispod njega zemlja a iznad nebo.pa kad je seljobeljo. takvima je tzv. rodna gruda uvijek nesto posebno. ne vidim zasto bi bila.
m.. napisao:ja zapravo nemam nista protiv religije same po sebi, i religioznih ljudi samih po sebi. dakle ne smeta mi sto neko tamo u nesto veruje i sto ima u sta da veruje, njegova stvar. meni religija smeta od onog trenutka kada sebi da za pravo da svemu kroji kapu i kad ima ambiciju da sve stavi pod svoju dogmu. a to sto neko tamo posti, klanja ili meditira, nekako me se ne tice, dok taj neko ne krene da ocekuje od mene da radim isto, jer mi ne pada na pamet.Oni koji nipodstavaju religiju su zapravo vernici koji traze dokaz, nesto kao neverni Toma
Daglas Adams napisao: U početku je stvoren univerzum.
Ovo je razljutilo mnoge ljude i tretiralo se kao loš potez...
Mnoge rase veruju, da ga je
stvorio nekakav Bog...
Narod Džartrovartida sa Viltvola 6
veruje da je ceo Univerzum, nastao tako, što je čudovište...
...zvano Veliki Zeleni Slinavac,
kinulo.
Ta rasa, koja i dan danas živi u velikom
strahu od, kako to oni zovu:
"Povratka Velike Bele Maramice",
su mala plava stvorenja,
...sa po više od 15 ruku.
Jedinstveni su po tome što
su jedina rasa u Univrzumu...
...koja je pronašla
dezodorans u spreju pre točka.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!