Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Herald
Slika

BEOGRAD - Nebojša Stefanović, predsednik Skupštine Srbije, izjavio je za Kurir da je istraga o slučaju Čanak u toku i da čeka čeka rezultate.

- Ovo je potpuno skandalozan događaj. Raspitao sam se kod nadležnih organa kao predsednik Skupštine i obavešten sam da je istraga u toku i da je Nenad Čanak i više nego aktivno učestvovao u tome. Insistirao sam da nadležni organi što pre izađu u javnost sa činjenicama. Da neko sa svojim telohraniteljima tuče čoveka....to mi je najstrašnije, rekao je Stefanović.

Inače, poslanici Skupštine Srbije i pojedini ministri, koje je je Kurir danas kontaktirao, osudili su brutalni napad Nenada Čanka, narodnog poslanika i lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine, i njegovih telohranitelja na Pavla Lešanovića (47) ispred kafane "Tako je suđeno" u Novom Sadu, koju drži Dača Ikodinović. Oni su jedinstveni u oceni da za ovakav potez lidera LSV nema opravdanja i da za to treba da odgovara pred zakonom.

link

Slika

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u izjavi za Kurir najoštrije osuđuje brutalno prebijanje Beograđanina Pavla Lešanovića, u kojem su učestvovali lider LSV Nenad Čanak i njegovi telohranitelji, ispred restorana „Tako je suđeno" u Novom Sadu.

- Beograđanin Pavle Lešanović bio je predmet još neviđene torture lidera jedne stranke i njegovog obezbeđenja, verovatno iz razloga što nasilnicima nije bilo po volji njegovo vannovosadsko poreklo. Novi Sad je oduvek bio centar multietničosti, multikonfesionalnosti i multikulturalnosti i grad otvorena srca za sve njegove građane i sve koji po bilo kom osnovu u njega dođu, bez obzira da li su Beograđani, ili iz nekog drugog grada Srbije i celog sveta, i to niko ne sme da ugrožava - naglasio je Vučević.

Vučević je pozvao istražne organe da najhitnije utvrde razlog skandaloznog prebijanja Lešanovića, i sve učesnike izvede pred lice pravde, uz najadekvatnije kazne, kako bi se na pravi način stalo na put istim i sličnim ružnim i tužnim pojava.

link

Slika

NOVI SAD - Narodni poslanik Nenad Čanak tvrdi da nije tukao Pavla Lešanovića (47) iz Beograda, koji tvrdi da je dobio batine od lidera LSV i njegova dva telohranitelja pred kafanom Dače Ikodinovića u Novom Sadu.

- Kao što je poznato, nemam ni obezbeđenje, ni telohranitelje. Sa jednim gospodinom sam imao neku raspravu za stolom. Odvezao sam rođake i vratio se da o tome razgovaram sa Ikodinovićem. Sreo sam tog čoveka u vozilu sa vozačem. Izašao sam iz kola, a onda je izašao i on, vidno alkoholisan. Pokušao sam da razgovaram sa njim, ali je to bilo nemoguće, a pritom je i pao. Okrenuo sam se i otišao jer je dalja rasprava bila bespredmentna. Ne znam šta je dalje sa njime bilo. Ako postoji sumnja u moje reči, neka me slobodno tuži, pa ćemo se objasniti na sudu. Ne znam ni ko je ni odakle je, niti bi mi palo na pamet da vičem takve stvari, kao što se izmišlja - izjavio je Čanak.

link
Korisnikov avatar
By Vel boy
kao shto rekoshe dva odlichna komentara na ovu "kuririjadu" na B92:

Kome verovati pitanje je sad?

Jedno je medjutim jasno,gradonacelnik Novog Sada zna sve.On je i policija i istrazitelj i sudija!!! Ona tacno zna sta se dogodilo pa i to da je u Novom Sadu jedan beogradjanin zasmetao nekim novosadjanima samo zato sto nije iz Novog Sada.
Vidi se da je Seseljev djak,jos malo pa ce negde tu da se nadje i kora od banane...
Opasna i ruzna reakcija gradonacelnika ,koji pre svih izlazi sa tacnom interpretacijom dogadjaja!!!
A mozda je kao i ona kora od banane koju je Seselj namestio Nikoli Barovicui ovaj dogadjaj reziran iz istog centra?
(SLOBODAN, 23. septembar 2012 20:36)

:up:

i

"mi ćemo da ga tužimo za pokušaj ubistva, čovek je hteo da me ubije", dodao je Lešanović. Vrlo indikativna formulacija. Ko je MI, posto sumnjam da covek sebi persira?
"Beogradjanin Pavle Lešanović bio je predmet još nevidjene torture lidera jedne stranke i njegovog obezbedjenja, verovatno iz razloga što nasilnicima nije bilo po volji njegovo vannovosadsko poreklo", istako je Vučević.
Stefanović je rekao da je od policije saznao da je istraga u toku i da je narodni poslanik Nenad Čanak, kako navodi, "i više nego akutivno učestvovao u nemilom događaju".
Otkud gradonacelnik zna sta je motiv i pre nego sto je istraga i zapocela? Zasto se predsednik parlamenta u trenutku kad je istraga u toku informise kod policije, umesto da saceka da se istraga zavrsi i istrazni organi javnosti saopste njen ishod?
Znaju li gradonacelnik i predsednik parlamenta sta je pravna drzava i kako ona treba da funkcionise? Za funkcije koje obavljaju bi to morali znati. Iz njihovih izjava je jasno da o tome pojma nemaju. A sudeci po vecini komentara i jos vise po preporukama i ne moraju imati. Narodu je teatar politikanstva vazniji. Gradjanima bi trebalo da je pravna drzava vaznija. No, dok u Srbiji narod evoluira u gradjane ce se mnogo garnitura na vlasti jos smenjivati.
(Marija, 23. septembar 2012 21:54)

:up:

Sapienti sat!
Korisnikov avatar
By Herald
Slika

Beograd -- Predsednik LSV Nenad Čanak objavio je na Fejsbuk profilu da je u incidentu u novosadskoj kafani štitio svoju bratanicu, i ponovio da nikoga nije napao.

Čanak je na svom Fejsbuk profilu napisao da se nada da će se na sudu dokazati istina, ali je upozorio na izjave nosilaca političke vlasti u Srbiji povodom ovog incidenta.

"Nadam se da će se u sudskim postupcima ustanoviti istina, mada, ako je suditi po izjavama nosilaca političke vlasti, presuda je već doneta", naveo je Čanak. "Toliko o pravnoj državi, prezumpciji nevinosti, zaštiti integriteta ličnosti i ostalim predizbornim parolama", naveo je on. Prema rečima lidera LSV-a, čitajući napise po portalima i sajtovima, saznao je da je "posle svadje oko dvadesetogodišnje devojke, brutalno sa svojim telohraniteljima pretukao gosta restorana Danila Ikodinovića, nanevši mu teške telesne povrede, zato što je flertovao sa dotičnom dvadesetogodišnjakinjom i zato što je iz Beograda", koji "mrzi najviše na svetu". "Sjajna stereotipija bahatog političara opijenog vlašću i nošenog primitivnom mržnjom prema svemu što se ne uklapa u njegov uskogrudi svetić, sklonog da grubom silom rešava sve, obzirom da se ne snalazi najbolje sa rečima", napisao je Čanak i dodao da su se "odmah svi zgrozili nad ovim i zdušno osudili ovaj tužni dogadjaj". Prema njegovim rečima, medjutim, bratanica ga je pozvala da dodje i odveze je kući "jer se 'oštećeni' prema njoj toliko nedolično ponašao i zlostavljao je da je morala da traži zaštitu i od samog Ikodinovića koji je bio prisutan i skrenuo mu pažnju na neprimereno ponašanje". "Odveo sam rodjaku kući, pozvao Danila Ikodinovića telefonom i rekao da treba da porazgovaramo. Na parkingu ispred lokala zatekao sam 'oštećenog', pokušao da razgovaram sa njim, ali je on bio vidno alkoholisan pa sam video da je svaki razgovor bespredmetan", istakao je Čanak, odbacujući sve ostalo kao "netačne konstrukcije".

link
Korisnikov avatar
By Herald
Jeste velboje, cudi me da patrijarh i toma diploma nisu reagovali. Ocigledno im je veoma stalo da diskredituju Canka, pogotov sad nakon sto je inicirao EU da lupe packu srbiji - Kacin je rekao da je uslov za Srbiju da se promeni ustav i da Vojvodini ostaje njen novac. Al tesko je stoku bezrepu naterati da podvije rep :D
Korisnikov avatar
By *deni*
Sve što bi moglo da u malograđanskoj svesti zasoči ovaj slučaj i izazove sablazan - prisutno je - Matore prdonje koje nasrću na mladu devojku, kafana, alkohol, kafanska tuča....
Šablon kao preuzet iz scenarija za neki od tipičnih domaćih filmova tipa '' Život je lep ''... :njuska:
Grozomorno.
Korisnikov avatar
By Herald
Slika

"Policija i sudstvo imaju idealnu priliku da pronađu krivca za ono što se desilo ispred kafane. Toliko mogu da kažem, ostalo sam rekao policiji”, napisao je Ikodinović na svom profilu.

Ikodinović je dodao da u cilju istrage ne sme ništa više da priča.
Korisnikov avatar
By deran
pa da,treba kuvati na pinku...

o jeboteEEEEEEEE!!!
By Simor
Ali taj malograđanski jet set srpske kakvoće... Tamo u nekoj kafančugi nekog lovarnog (i homofobičnog) ex-vaterpoliste i bivšeg muža pevačice u pokušaju sedi ultra neuspešni novosadski političar koji se poliva i bije sa nekom beogradskom barabom, a sve to u cilju tobožnjeg čuvanja časti neke devojčice (ta terminologija "čast", "poslednja prostituka"... kao da slušaš nekoga iz Dveri). Pa, onda Čanak svaki dan laže i iznosi drugu verziju, tabloidi se naslađuju...

Šljam.
Korisnikov avatar
By Herald
Čanak - žrtva DB nameštaljke

''Pao'' na provokacije

Nenad Čanak je juče priznao da je tukao Pavla Lešanovića, podnevši u isto vreme ostavku na mesto poslanika u srbijanskoj Skupštini.
Očekivani scenario onih - koji su mu i namestili ''igru''.
Prekomponovati vlast u vojvođanskom lokalu, ukloniti Čanka, pritisnuti - a potom ukloniti Bojana Pajtića; preuzeti vlast u Vojvodini - namestiti odluku kojom se ista svodi na nivo administrativnog ništavila; Banovinu pretvoriti u beogradski resor za partijske i nacionalne poslušnike.
I problem rešen.
U tu svrhu, DB-u je bilo određeno da Čanku namesti ''igru''; ''našao'' se pijani, provocirajući ''Lešanović'' (* da li mu je to uopšte pravo ime); ''uspešno izveo iz takta'' Nenada Čanka.
I SNS-SPS-DSS-SPC-NS-Dveri-Obraz-Naši-Vaši-Strojevi - čak je verovatno i Vuk sit, jer su mu ovce na novosadskom gradskom broju.
Uklonjena je još jedna prepreka u slamanju Vojvodine.
Dok se nacionalno zadojena javnost Srbije ovim naslađuje.
...
Priča bi po nekim ovde imala kraj - samo, da li?
Ili je ovo početak nekog sasvim drugog, a raspleta i epiloga u stilu Agathe Cristie?
Iznenadnih i neočekivanih obrta?
Nenad Čanak će izvesno biti tužen po privatnoj osnovi, na osnovu nanošenja lakših telesnih povreda.
Na sudu će se raspravljati i o tome, zašto je ''Pavle Lešanović'' čekao da stigne u Beograd - i tamo prijavi tuču i povrede; bude lekarski zbrinut - a ne na licu mesta; u Novom Sadu?
Nećemo se ovom prilikom igrati detektiva - jer bi to trebao da bude posao profesionalca; koji će, sudeći po iskustvu - sasvim sigurno izostati.
Jer je i više nego očigledno da je Lešanović ubačen.
Nalogodavaca takođe može biti mnogo - i to je izlišno tražiti i čeprkati.
U neku ruku, sve je ovo dobro.
Prvo, svesna javnost Vojvodine ne može ovakvim podmetačinama biti obmanuta.
A drugo - skrajnuti se možda mogu vratiti na pravi put?
Neki su malo požurili da politički ''sahrane'' Nenada Čanka.
Njegov veći greh od ovog prebijanja DB provokatora je izdaja interesa Vojvodine i Vojvođana.
Da li ga ovaj incident može vratiti na pravi put?
Možda...
Ako je pametan, valjda može konačno da uvidi da mu je ta ''beogradska igra'' dvosekli mač - čija oštrica začas završi na njegovom vratu.
Uostalom, mnogima od nas je trebalo da se otreznimo od ovog ili onog; progledamo i osvestimo se.
Da li i Nenad Čanak ima tu priliku?
Možda.
Sve zavisi od njega.
Jedno je sigurno - kako bude odabrao - i šta bude radio - tako će mu i biti.

link
Korisnikov avatar
By Herald
Slika

On je kazao da je u restoran otišao na poziv ćerke svog brata i da ga je taj čovek već sa ulaza verbalno napao nazivajući ga lopovom, a da je potom prišao njegovom stolu i počeo da "hvata za telo" devojku. Čanak je rekao da je taj čovek, za koga je rekao da je bio pijan, polio vodom muzičara uz reči: "Zašto sviraš za ovu svinju".

link

Slika

Prema saznanjima „Blica“, Lešanović je sve vreme maltretirao Čanka i njegovu rođaku - bratanicu. Glasno je Čanku dobacivao „debeli“, „lopove“ i „ministre“, a u jednom trenutku je namerno polio čašom vina harmonikaša, Čanka i njegovu rođaku, uz povik muzičaru „Šta sviraš toj p...., dođi ovamo!
By Simor
Uvek me nasmeju opskurni sajtovi poput slobodnavojvodina.org i sl. Nameštaljka DB-a! :lol: No, čak i da uzmemo da je ovo nameštaljka, dobro je urađena - ljudi znaju kako da isprovociraju bahatog i primitivnog Čanka. Zašto takvu nameštaljku ne smeste Žarku Koraću? Možda zato što je Korać civilizovan i pristojan čovek?

Mene zanima da li je Čankovo druženje sa Nenadom Opačićem, optuženom za otmice i iznude, takođe nameštaljka DB-a? Da li je njegova vožnja električnim sankama ulicama Novog Sada podmetačina DB-a? Da li je nameštaljka DB-a i to što Čanak uvek ekstremizuje diskurs kada mu se drma politička pozicija, dok puno ne haje za to što se ustavne obaveze prema Vojvodini ne ispunjavaju kada mu je funkcija sigurna? Konačno, da li je podmetanje DB-a i to što je Čanak svaki dan menjao iskaz, da bi u jednom trenutku rekao i kako je za povrede tog Lešanovića kriv sam Lešanović koji je pao (ista argumentacija koju je Šešelj upotrebljavao kada je pretučen advokat Nikola Barović '90-ih)?

Nenad Čanak je paradigma posrnuća petooktobarske Srbije. Umesto da se posle 05. oktobra promeni sistem vrednosti, da se uspostave institucije, značajan broj petooktobarskih aktera je nastavio politiku razaranja Srbije po receptu Slobodana Miloševića. I to je, zaista, poražavajuće. Za mene je poraz da jedan Nenad Čanak, koji se '90-ih hrabro borio protiv rata, danas primenjuje metode onih protiv kojih se borio - od zloupotrebe političke moći do krajnjeg moćničkog bahaćenja.

Naravno, ja i dalje verujem da Srbija ima šanse da postane normalno, pristojno društvo, uveren sam da politika ne mora da izgleda kako izgleda danas ("parada pijanstva i kiča"), ali sam isto tako uveren da postojeći akteri (uključujući tu i TV Pink zvezdu Nenada Čanka) nisu nosioci takve preko potrebne promene u našem društvu.
Korisnikov avatar
By Denni85
Nenad Canak treba da podnese ne samo ostavku na mesto poslanika, nego i na mesto predsednika LSVa (na kojem se nalazi vec 22 godine, bas demokratski)! Sramotno je da osoba sa takvim manirima jos ostane u politici, a jos nerazumljivije da bilo ko za njega glasa nakon ovoga, posebno zato jer je lagao nakon incidenta plus recnik koji koristi (ono o cuvanju "casti", takav nacin govora prilici nekom neobrazovanom seljaku sa brda a ne osobi kome su puna usta "evropskih vrednost"). I da , Canak je stvarno debela svinja!
Korisnikov avatar
By Herald
Dok se vodi hajka protiv Canka, u skupstini Srbije su donete protivustavne :lol: odluke i nastavljaju da unistavaju Vojvodinu. Pastor bi da se žali USS :lol: a Pajtić kaže da će se boriti svim sredstvima. Dačić smiruje situcaju govoreći da neće ukinuti autonomiju Vojvodine. Da;i'u hvala ti :vatroslava:

link
Korisnikov avatar
By Denni85
Koji jefitni pokusaj skretanja paznje sa jednog incidenta, pardon krivicnog dela! Mi sada pricamo o Nenadu Canku i njegovom primitivnom ponasanju, providno je uplitati druge stvari kako bi se nesto relativizovalo i odvukla paznja sa necega! Posebno oni članci u Blicu gde se Lesanovic opisuje kao "osoba koja nema zaposlenje" , navodno postoje dve prekrsajne prijave protiv njega - jedna zbog saobracajnih prekrsaja (eeee, tezak zločin)a druga datira iz 1992. i kao da je navodno pre 10ak dana izazvao incident u nekom beogradskom restoranu (bez ijednog konkretnog dokaza čime bi se potkrepile te tvrdnje)!
Korisnikov avatar
By Denni85
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2446753#p2446753]Simor napisao:[/url]Uvek me nasmeju opskurni sajtovi poput slobodnavojvodina.org i sl. Nameštaljka DB-a! :lol: No, čak i da uzmemo da je ovo nameštaljka, dobro je urađena - ljudi znaju kako da isprovociraju bahatog i primitivnog Čanka. Zašto takvu nameštaljku ne smeste Žarku Koraću? Možda zato što je Korać civilizovan i pristojan čovek?

Mene zanima da li je Čankovo druženje sa Nenadom Opačićem, optuženom za otmice i iznude, takođe nameštaljka DB-a? Da li je njegova vožnja električnim sankama ulicama Novog Sada podmetačina DB-a? Da li je nameštaljka DB-a i to što Čanak uvek ekstremizuje diskurs kada mu se drma politička pozicija, dok puno ne haje za to što se ustavne obaveze prema Vojvodini ne ispunjavaju kada mu je funkcija sigurna? Konačno, da li je podmetanje DB-a i to što je Čanak svaki dan menjao iskaz, da bi u jednom trenutku rekao i kako je za povrede tog Lešanovića kriv sam Lešanović koji je pao (ista argumentacija koju je Šešelj upotrebljavao kada je pretučen advokat Nikola Barović '90-ih)?
Potpuno se slazem! I mogu misliti kako je to izgledalo kada su Lešanovica najpre pretukla dvojica Cankovih gorila a onda Canak lično odbacuje štap i sav vazan i hrabar krene da dokrajči vec pretučenog čoveka! Stvarno jadno i bedno!
Korisnikov avatar
By Herald
A ko su telohranitelji? Verovatno je devojka pozvala napr. momka i druga da isprebijaju lesanovica zbog njegovog napasnistva i divljastva u kaficu :trach:Zamislite da homofob dodje u gej kafic i krene da vredja nekog geja, poliva dj picem, vata neku lezbejku. ??? :trt:

Slika

Lešanović je otkopčavao šlic, skidao pantalone i moju bratanicu nazivao prostitutkom. Hvatao ju je za zadnjicu! Kada sam ga kasnije sreo ispred kafane, bacio sam štap, izvukao sam ga iz automobila i počeo da ga udaram pesnicama. Spreman sam na zatvor.

Teškim rečima, grčevito stežući rukama štap, Nenad Čanak, lider LSV, za „Blic“ otvoreno je i bez ustezanja pričao u sobi poslaničkog kluba u Skupštini zašto i kako je u subotu tukao Beograđanina Pavla Lešanovića.

- Bratanica mi je te večeri poslala poruku: „Dođi, trebaš mi“. Mislio sam da, kao i obično, želi da popijemo piće i došao sam u kafanu svog prijatelja Danila Ikodinovića. Čim sam ušao, gospodin Lešanović je počeo da me vređa: „Lopove, g...o!“. Seo sam za sto za kojim su, osim Lešanovića, bili Ikodinović, i moja bratanica sa drugaricom. Lešanović je sedeo pored nje. U jednom trenutku, otkopčao je šlic, počeo da skida pantalone, vikao na nju i zavlačio ruku iza njenih leđa. Ona ga je gurala. Svi smo bili zapanjeni - seća se Čanak dok rečenice prekida samo dok ispija vodu.

Kako bi umirio atmosferu, vlasnik kafane Danilo Ikodinović pozvao je muziku i poručio pesmu. Ali, tvrdi Čanak, Lešanović je nastavio s provokacijom.

- Čašom vina je polio muzičara koji je stajao pored mene i viknuo: „Šta pevaš toj svinji, dođi kod mene“. Tada mi je prekipelo! Bratanica je počela da plače. Uzeo sam je za ruku i zajedno sa drugaricom je povezao kući. Bratanica se nije smirivala. Pitala me je zašto se to događa. Ostavio sam je pred kućom i pozvao Ikodinovića da ga pitam da li je to gostoprimivost i da li to više nikada ne treba da dođem kod njega u lokal - u grču priča Čanak.

link
Korisnikov avatar
By Denni85
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2447213#p2447213]Herald napisao:[/url]A ko su telohranitelji? Verovatno je devojka pozvala napr. momka i druga da isprebijaju lesanovica zbog njegovog napasnistva i divljastva u kaficu :trach:Zamislite da homofob dodje u gej kafic i krene da vredja nekog geja, poliva dj picem, vata neku lezbejku. ??? :trt:

Slika

Lešanović je otkopčavao šlic, skidao pantalone i moju bratanicu nazivao prostitutkom. Hvatao ju je za zadnjicu! Kada sam ga kasnije sreo ispred kafane, bacio sam štap, izvukao sam ga iz automobila i počeo da ga udaram pesnicama. Spreman sam na zatvor.

Teškim rečima, grčevito stežući rukama štap, Nenad Čanak, lider LSV, za „Blic“ otvoreno je i bez ustezanja pričao u sobi poslaničkog kluba u Skupštini zašto i kako je u subotu tukao Beograđanina Pavla Lešanovića.

- Bratanica mi je te večeri poslala poruku: „Dođi, trebaš mi“. Mislio sam da, kao i obično, želi da popijemo piće i došao sam u kafanu svog prijatelja Danila Ikodinovića. Čim sam ušao, gospodin Lešanović je počeo da me vređa: „Lopove, g...o!“. Seo sam za sto za kojim su, osim Lešanovića, bili Ikodinović, i moja bratanica sa drugaricom. Lešanović je sedeo pored nje. U jednom trenutku, otkopčao je šlic, počeo da skida pantalone, vikao na nju i zavlačio ruku iza njenih leđa. Ona ga je gurala. Svi smo bili zapanjeni - seća se Čanak dok rečenice prekida samo dok ispija vodu.

Kako bi umirio atmosferu, vlasnik kafane Danilo Ikodinović pozvao je muziku i poručio pesmu. Ali, tvrdi Čanak, Lešanović je nastavio s provokacijom.

- Čašom vina je polio muzičara koji je stajao pored mene i viknuo: „Šta pevaš toj svinji, dođi kod mene“. Tada mi je prekipelo! Bratanica je počela da plače. Uzeo sam je za ruku i zajedno sa drugaricom je povezao kući. Bratanica se nije smirivala. Pitala me je zašto se to događa. Ostavio sam je pred kućom i pozvao Ikodinovića da ga pitam da li je to gostoprimivost i da li to više nikada ne treba da dođem kod njega u lokal - u grču priča Čanak.

link
a jel tebe Canak placa za ova pisanija, za pokusaj relativizovanja i minimalizovanja stvari (ili to mozda radis iz ideoloskih razloga , to je verovatnije), he?
Cak i ako pokusamo da incident rekonstruisemo na osnovu izjava Nenada Canka, zakljucak je da se radi o osveti bahatog politicara koji nakon sto je stvar dospela u javnost laze, petlja, menja iskaz i prosipa neke jadne fraze o ''odbrani casti''.
Zasto Cankova sestricna nije jednostavno napustila lokal u kome su je vredjali ? Prema Cankovoj izjavi ona ga je zvala, pa su onda svi sedeli za istim stolom sa tim covekom ( ona, Canak, taj Lesanovic i vlasnik kafane) i uz to slusali muziku. Pa da li ih je neko prisiljavao da tu sede?

Cankova izjava:
"Odveo sam rodjaku kući, pozvao Danila Ikodinovića telefonom i rekao da treba da porazgovaramo. Na parkingu ispred lokala zatekao sam 'oštećenog', pokušao da razgovaram sa njim, ali je on bio vidno alkoholisan pa sam video da je svaki razgovor bespredmetan"

Prema Cankovom priznanju, on je sestricnu odvezao kuci, pa se onda vratio u kafanu da rapravi nesto sa vlasnikom kafane i covekom koji ga je vredjao.

Ako je vec njegova sestricna bila kod svoje kuce, zasto se Nenad Canak u sred noci vracao u kafanu osim ako nije nameravao da se sveti i ponovo trazi kavgu? Svako normalan i civilizovan bi nastojao da izbegne napasnika u alkoholisanom stanju ili da ga prijavi policiji. Kad vec to nije ucinio, zasto nije mlatnuo tog coveka stapom u kafani dok je trajalo navodno maltretiranje sestricne. Mada bi cak i takva reakcija bila neprimerena kulturnom coveku, tad bismo jos i mogli govoriti o ''odbrani casti'' mlade dame koja iz nepoznatih razloga sedi u sred noci sa pijandurama koji je vredjaju. Ovako mozemo govoriti samo o slepoj osveti bahatog i mocnog politicara koji misli da mu je sve dozvoljeno.
Korisnikov avatar
By *deni*
Meni upala u oko ova sms poruka '' Dođi, trebaš mi '', za koju Čanak tvrdi da mu ju je bratanica poslala to veče, a on mislio da ga, po običaju, zove na piće.
:kopanos:
By Simor
Svetlana Lukić, Peščanik:

"Ove nedelje je Nenad Čanak, perjanica antiratnog pokreta, vojvođanskog pokreta, evropskog pokreta… ispred kafane prebio nekog pijanog čoveka jer mu je štipao bratanicu; tim batinanjem je, kaže, branio porodične vrednosti. Indikativno je ćutanje onih koji su uvek spremni da, s razlogom, osude nasilničko ponašanje Velje Ilića i njegovih delija. Čanku se valjda za olakšavajuću okolnost uzima minuli rad. Njegova biografija iz vremena najgoreg perioda u novijoj srpskoj istoriji je časna, ali on je ove nedelje bio nasilan, a nasilje je zabranjeno, uvek, u svakoj situaciji, i svima. Još je mučniji način na koji se branio uvređeno podnoseći ostavku na mesto poslanika. Odmah je potegao Ratka Mladića, vikao na parlament koji njega, Čanka, zbog odbrane porodičnih vrednosti ne uzima u zaštitu, a uzeo je ratnog zločinca. To se ne radi, ne radi se zbog žrtava Ratka Mladića, zbog ljudi u Vojvodini, Srbiji i regionu koji su, i više nego što je Čanak zaslužio, cenili ono što je govorio tokom 90-ih, i zbog toga mu opraštali pevanje Sinatre na Pinku odmah posle 5. oktobra, valjanje u svinjcu raznih rialiti programa i pridržavanje pevačice Romane za guzu, da ne padne sa podijuma. I umesto da se izvini javnosti zbog svog siledžijskog ponašanja, on tone i dalje govoreći da se ne kaje, da bi pijanca tukao još za kafanskim stolom, a ne tek kada su izašli na parking, i da to nije bilo nikakvo zlostavljanje nego prave muške, vaspitne batine.

Razni ljudi koji su se poslednjih 20-ak godina predstavljali ovoj javnosti kao nosioci građanskih, demokratskih i humanih vrednosti, sebe su nekim neoprostivim postupkom izuzeli iz zajednice civilizovanih ljudi. Ovo je bila Čankova nedelja, tu biografija ne pomaže; možda nešto objašnjava, ali nikako ne pomaže."

http://pescanik.net/2012/09/cankova-nedelja/" target="_blank
Korisnikov avatar
By Herald
Kanal 9 tužio Srbiju Strazburu

Televizija Kanal 9 podnela je Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu tužbu protiv Srbije zbog nespremnosti države izađe iz vlasništva nad medijima, čime se, kako se navodi u današnjem saopštenju, ugrožava njihova sloboda.

Kanal 9 je u saopštenju naveo da u Srbiji za jedne medije dozvola za emitovanje programa znači pravo na direktno finansiranje svih troškova poslovanja iz budžeta, bez obaveze plaćanja naknade za emitovanje programa. Za druge medije dobijanje dozvole znači "borbu za svaki dinar" na tržištu koje nije slobodno, rad bez državne pomoći i obavezu plaćanja naknade, navodi se u saopštenju.

"U takvim uslovima rada nema osnova za slobodu medija, a posledično nema ni slobode izražavanja", ocenjuje se u saopštenju i traži da se usklade medijski zakoni u Srbiji kako bi se obezbedila potpuna pravna i ekonomska ravnopravnost medija.

Dodaje se da se Kanal 9 na tužbu Međunarodnom sudu za ljudska prava odlučio jer su se državni organi Srbije proglasili nenadležnim da raspravljaju o tom problemu, a Ustavni sud osporio pravo na ustavnu žalbu.

link
Korisnikov avatar
By Herald
Jače zalaganje za Vojvodinu republiku

Slika

Vojvodina treba da bude republika, sa jasnim političkim i ustavnim subjektivitetom

Sazivači Četvrte vojvođanske konvencije saopštili su da će intenzivirati zalaganje za federalizaciju Srbije, odnosno zalaganje za „Vojvodinu republiku“ unutar Srbije kao složene države.

„Podsećamo da ni posle 20 godina od održavanja Londonske mirovne konferencije, Srbija nije ispunila obavezu da vrati Vojvodini sva ustavna prava koja su joj oduzeta za vreme režima Slobodana Miloševića“, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da zbog toga Vojvodina treba da bude republika, sa jasnim političkim i ustavnim subjektivitetom i navodi da će se taj stav promovisati i u domaćoj i u međunarodnoj javnosti.

Četvrta vojvođanska konvencija formirala je Koordinaciono-akcioni odbor, čiji su kopredsedavajući član Predsedništva Saveza vojvođanskih Mađara Šandor Egereši i Đorđe Subotić, predsednik nevladine organizacije Vojvođanski klub.

Za predsednika Izvršnog odbora tog tela imenovan je predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić, a za predsednika Političkog veća bivši visoki funkcioner u SFRJ Živan Berisavljević.

Za potpredsednike Političkog veća izabrani su predsednik Vojvođanske akademije nauka i umetnosti Julijan Tamaš i profesor političkih nauka Duško Radosavljević.

http://www.autonomija.info/jace-zalagan ... bliku.html" target="_blank
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!