Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Blady ja to ne znam, mogu samo da nagadjam kao i ti.
U Bibliji je jasno opisano sta ce se desiti sa ljudskim rodom na dan Spasenja.
Vaskrsenje mrtvi.
Bog je tvorac zivota i sve su njegove duse, jedino on ih moze vaskrsnuti u vecni zivot.

Bilo kakve druge pojave nece moci vaskrsnuti mrtve ali nas mogu obmanuti.

Sva simbolika u slavljenju dva najradosnija dana u Hriscana ima za cilj upravo da ljude stalno podseca vaznosti rodjenja i vaskrsenja, jer u oba slucaja Sotona je iskljucen kao Svemoguci.
Korisnikov avatar
By Blady
^ Barni, ja ne nagadjam, nemam stav i misljenje po pitanju vanzemaljaca, sem da je to nesto meni nepoznato. Niti lose, niti dobro.
Ti si imas predrasude da su to sotone, ti si njih vec osudio na nesto lose.
Ja nisam.
Zna se sta se sa sotonama radi.
Evo upravo si napisao..
Korisnikov avatar
By svejedno
:lol:

off:

ovo mi je najjace, vernici agnostike stavljaju u isti kos sa ateistima,

ateisti manje-vise u isti kos sa nerazumnim, neopredeljenim 'verujucima'.

smeh.

..

informisite se ljudi, naucite sta znaci agnosticizam.

..

pS. @barni

licno sam budista, btw, ali to opet nema veze sa ovim sto extremisti sa oba kraja nikako da uklope negde razmune ljude.

angnostik nikako ne ide ni u slican kosh sa ateistom.
Korisnikov avatar
By Blady
^ Pa kaze, wikipedia :lol:

Варијације укључују:
јак агностицизам - мишљење да је немогуће знати да ли божанства постоје, или да барем људи то не могу сазнати;
слаб агностицизам - мишљење да се тренутно не зна да ли божанстава постоје, али да у принципу може да се сазна; слаб агностик зато не доноси закључке док се не прикажу јаки докази;
апатетични агностицизам - идеја да је питање постојања божанстава небитно, јер нема практичних последица;
моделни агностицизам - идеја да се не може са сигурношћу потврдити да ли божанства постоје или не, али да се рационалном аргументацијом може доћи до закључка.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
zaista se treba sloziti sa svejedno
osim ako nisi bas hc struja
sto nisi
jer u tom slucaju ne bi koristio Internet
Korisnikov avatar
By Blady
Vec sam negde pisala da ne zelim sebe nigde svrstavati, i to se nije promenilo.
Korisnikov avatar
By svejedno
@blady

hm...iako je wiki na srpskom dosta ....redukcionisticka, recimo, da ne kazem slabo opskrbljena informacijama u poredjenju sa engleskom, ipak je manje-vise to tacno.
(vise manje nego vise, btw ,)

e, aj sad lepo pogledaj sta pise za ateizam & koliko je to slicno ,)
Korisnikov avatar
By Blady
^
@svejedno

Nije problem da stavim definicije Agnosticizma i Ateizma..
ali kapiram da razlike svakako postoje.
U svakom slucaju, meni to nista ne znaci.. ali Barni ih je spominjao, pa mozda da se njemu objasni :)
Korisnikov avatar
By barni011
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2371109#p2371109]Blady napisao:[/url]^ Barni, ja ne nagadjam, nemam stav i misljenje po pitanju vanzemaljaca, sem da je to nesto meni nepoznato. Niti lose, niti dobro.
Ti si imas predrasude da su to sotone, ti si njih vec osudio na nesto lose.
Ja nisam.
Zna se sta se sa sotonama radi.
Evo upravo si napisao..
Ja sam verujuci Hriscanin i moja religija govori o tim pojavama.
Ja sam ih prihvatio onako kako su opisane.
Ti to mozes svakako nazvato mojom predrasudom jer ti i nisi vernik.

Neki ljudi veruju da tamo negde iz dela univerzuma koji mi ni najmocnijim teleskopom ne mozemo da sagledamo dolazi ili ce doci nekakva bica da se druze sa nama, pomognu nam itd.
Meni je to neshvatljivo.

@svejedno

ne znam je li se i na mene odnosilo ono agnostik-ateista posto sam i ja pominjao oba ali u kontekstu NEVERUJUCI, to je osobina obe grupacije, tj. oni su sa stanovnistva religije NEVERUJUCI.
Korisnikov avatar
By svejedno
@blady

ma jok, samo mi to zanimljivo....hm.... smesno zapravo, nista nikome nemam zelju da objasnjavam, jel .)

@barni

jasno.

ko sto su sa stanovista ateista 'neinteligentni'.
Korisnikov avatar
By svejedno
e da, barni, kad sam vec tu, ti objasnim do kraja.

lm, ono sto mi je bilo najvise smesno je:

'Ateisti i agnostici misle da bi nekakvo priznavanje od strane NASE o postojanju nekakvih bica, posetilaca uzdrmala hriscanstvo i urusile ga, ne bi, naprotiv.'

agnostici zaitsa to ne misle.

da budem iskren, ne verujem ni da ateisti povezuju vanzemaljce sa hriscanstvom uopste.

odakle ti ta ideja uopste? slabo ti poznajes tu bibliju ako mislis da se u njoj tvrdi da su ljudska bica & planeta zemlja jedini postojeci zivot.
Korisnikov avatar
By Blady
^
^
^ Nebitno je to sto sam ja nevernik, nazovi me kako god hoces.
Cinjenica je da imas predrasude, ako to tvoja vera nalaze.
Znaci sve sto nije u skladu sa njom, nije ok.

@svejedno - to je tvoj reon :)
Korisnikov avatar
By barni011
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2371125#p2371125]svejedno napisao:[/url]e da, barni, kad sam vec tu, ti objasnim do kraja.

lm, ono sto mi je bilo najvise smesno je:

'Ateisti i agnostici misle da bi nekakvo priznavanje od strane NASE o postojanju nekakvih bica, posetilaca uzdrmala hriscanstvo i urusile ga, ne bi, naprotiv.'

agnostici zaitsa to ne misle.

da budem iskren, ne verujem ni da ateisti povezuju vanzemaljce sa hriscanstvom uopste.

odakle ti ta ideja uopste? slabo ti poznajes tu bibliju ako mislis da se u njoj tvrdi da su ljudska bica & planeta zemlja jedini postojeci zivot.
Svejedno ja sam napisao da i ako ima bilo kakvog zivota stvorenog od Boga bilo gde drugde tako nesto nikada nece doci u kontakt sa nama.To su poruke iz Biblije.
Dakle sta proizilazi onda iz toga?Ko su oni koji bi se eventualno mogli pojaviti?

Drugo, svako nekakvo naucno saznanje ili teoriju o postojanju inteligentnih bica(ja ne govorim o bakterijama) na drugim planetama povlaci i komentare neverujucih da Bog ne postoji te da mi nismo jedinstveni.Mi jesmo jedinstveni u univerzumu.

@Blady

Ti verujes u nesto sto nije dokazano tj u mogucnost nekih dogadjaja.
Ja verujem u nesto sto nije dokazano tj u mogucnost nekih dogadjaja.
Pretpostavimo da su oba moguca.
Zasto sam ja predrasuda a ti nisi?
Korisnikov avatar
By svejedno
barni, brate minli, ja licno sam jedinstven u univerzumu, poput npr mog kuceta, i ono je jedinstveno i to nista nece uzdrmati, ni vanzemaljac ni bilo ko.

..

lm, ima tu nekih raznih tumacenja o tome poput kojih 'nas' bi cjo'ek mogao postati ako kusha sa drveta zivota etc, btw, i raznih tu nekih tumacenja textova na hebrejskom i grckom, kao i povezivanje tih textova (starog & novog zaveta) sa raznim nekim sumerskim, egipatskim etc mitovima.

no, jebo to.

..

lm, ak si ti potpuno ubedjen da bi vanzemaljci mogli biti samo & iskljucivo djav'li....daleko bilo da ti ja smetam u duhovnom zanosu, staznam.

..

samo ako se pojave ni ateisti ni agnostici ne bi to povezivali sa hriscanstvom, to tedoh ti 'zem.
Korisnikov avatar
By Tungi
svejedno napisao:
lm, ak si ti potpuno ubedjen da bi vanzemaljci mogli biti samo & iskljucivo djav'li....daleko bilo da ti ja smetam u duhovnom zanosu, staznam.
:lol:
Korisnikov avatar
By Blady
^ :lol:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2371134#p2371134]barni011 napisao:[/url]

@Blady

Ti verujes u nesto sto nije dokazano tj u mogucnost nekih dogadjaja.
Ja verujem u nesto sto nije dokazano tj u mogucnost nekih dogadjaja.
Pretpostavimo da su oba moguca.
Zasto sam ja predrasuda a ti nisi?
Netacno je da verujem u nesto sto nije dokazano.

Zato sto ja nemam nikakav odnos prema njima, a ti imas.
Niti verujem niti ne verujem.
Smatras ih sotonom (lose)
Korisnikov avatar
By svejedno
lol

samo da budemo nacisto, ja to zaista nisam rekao da bih nipodastavao barnijeva ubedjenja glede vanzemaljaca. majkemi.

ima covek pravo da veruje u sta zeli & da oseca sta oseca, i ja najiskrenije mislim da nije moje mesto da se tu mesam.

..

'bog zna' da imam i ja svoje duhovne zanose, jel ,)

edit - samo htedoh da kazem da vanzemaljci ni po agnosticima ni po ateistima ne bi uzdrmali hricanstvo niti postojanje 'boga' - prosto ne povezuju ta dva pojma.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Barni, a sta onda kazes na freske iz Visokih Decana? Ne bih nesto rekla da je ono stoje oslikano na njima ni bliiiiizu nekih djav'la..
Korisnikov avatar
By bern
super temica za poslije ručka :D
Korisnikov avatar
By acid drop
barni011 da mi pošalje broj svog dilera na u2u.
hvala!
Korisnikov avatar
By Tungi
Je l' se ono i sveta vatra pali samo kad su pravoslavci u blizini?
Pravoslavci dopustaju da i ti entitetu Tungi dodjes i uveris se u materijalni dokaz
a za dokazivanje i najmanje sumnje u katolicku dogmu i cuda bice ti potrebna dozvola pape ili ako ides mimo toga bice proganjan od strane svete stolice
pa ti ako ti se mili izvoli zajebavaj se sa papom

rim je prica za sebe i ni jedna vera ne cini ono sto oni cine
a kao sto rekoh sve se moze lako proveriti pa onda raspravljati
a ne lupati samo da bi se lupalo na hejterski nacin i jos mislis da te to cini velikim
velikim te moze ciniti samo tolerancija i postovanje drugoga kao sto zelis da tebe postuju a izgovor da je tvoje ponasanje odgovor na tudju mrznju cini te
jos nizim od toga kome se navodno inatis ili svetis

grehota je kada ti zivot prodje u pisanju uz vetar samo radi inata kojem
podlezu slabi nestabilni neuki gordi ili jednom recju prazni ljudi
Korisnikov avatar
By Mage
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2370436#p2370436]barni011 napisao:[/url]

Postojala je izreka "Očevi jedoše kiselo grožđe, a sinovima trnu zubi." To jest, zbog krivice roditelja pate njihova deca, što drugim rečima znači da je Bog nepravedan. Na to je Bog odgovorio: "Tako ja bio živ, govori Gospod Gospod, nećete više govoriti te priče u Izrailju. Gle, sve su duše moje, kako duša očina tako i duša sinovlja moja je, koja duša zgreši ona će poginuti."

Prilikom drugog Hristovog dolaska, kada Bog bude vaskrsao ljude koji su mu verovali, Bog će da vaskrsne na večni život decu koja su nepravedno stradala zbog tuđih greha.
Zju sick! Idi da se lecis pod hitno!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!