[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2342281#p2342281]Vel boy napisao:[/url][url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2342120#p2342120]tasa napisao:[/url]
tako govore veliki umovi kanadjanski i GS forumaski miljenici i vodje copora
a MI koji mrzimo i koji smo neke tako sovinisticke ludace ili kako vec rece jedan iz copora, MI kazemo da oni narodi koji su nas licno zivotno ugrozili treba da budu sto dalje od nas
eto tako MI mrzimo
za copor
ponosna sam sto ne pripadam istom
west end ima svoje generalizujuce fiks ideje koje kad srochava u postove su trebale biti bachene u dyr, ti taso svoje isto takve samo razlichitog do suprotnog predznaka.
da on zeli ljudima zlo
a ja da oni od kojih sam dozivela zlo budu sto dalje od mene
bez da sam ikada rekla, pomislila ili pozelela nesto slicno sto je west napisao
slazem se sa tobom da je njegov i jos mnogih forumasa i moj stav suprotnog predznaka
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2341927#p2341927]west end napisao:[/url]sredinom 90tih je NATO samo4 dana kobajagi bombardovao rusofilska plemena u republici svi....
kamo lepe srece da im je NATO zatro zasvagda seme i pleme tom prilikom
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2342281#p2342281]Vel boy napisao:[/url]
west end ne znam chiji je miljenik, ovog foruma slabo da je, moj nije, a ja sam te nazvao srboshovinistichkom ludjakinjom a prekodrinski sam Srbin (znachi, po west end-u automatski "nevaljali crnogorac...." ) i to ponavljam. shta' sh sad, taso?
p.s. jesi li ti svom choporu taso rekla kako si lezbejka?
mozda nije on miljenik ali njegov stav, njegovo slovo, njegova mrznja i zla misao jeste jer sam dozivela da on, popaj i jos dosta njima slicnih dodju na temu koja nema veze sa hrvatima, srbima, politikom i istorijom i okrenu temu upravo u taj pravac i to vrlo ruznim, zlim komentarima i provokacijama
meni verovatno do smrti nece biti jasno kako sperma NN donatora ima nacionalnost i sl gluposti koje pomenuti lupaju a ostatak foruma ih tapse po ledjima ili aplaudiraju
a sto se tice p.s. nemam pojma o kojem ti coporu
no dobro ako nisi procitao i ako ne znas sta znaci biti samosvojan ok
recimo da sam razumela da me pitas jesam li autovana
naravno da jesam i zivim u lezbejskoj bracnoj zajednici i nemam nigde nikakav i ni sa kim iz svoje okoline problem oko ili radi svega pomenutog
a verujem da je tako samo zato sto ne mrzim, nemam gard koji nije dobar za nikoga, i dobro znam da to sto neko nesto ne voli sto ja volim i obratno ni najmanje ne znaci da taj neko mene ili ja njega mrzi
to se zove tolerancija i razumevanje a okolina se odnosi prema pojedincu onako kako on prema okolini
evo kako to izgleda u praksi a ti reci, ako si sposoban da kazes objektivno
rec je o jednom od mojih autovanja koje je ustvari srz prijasnjih i narednih mojih autovanja u kojima se desavalo odstupanje u neznatnim nijansama u smislu brzijeg i lakseg ili sporijeg i tezeg razumevanja i prihvatanja onoga sto su saznali
prva reakcija moje drugarice je bila (uz vidnu zbunjenost i zamuckivanje i sa crvenilom u licu) – ovaj, ok, razumem-ne razumem-razumem da razumem sta si mi rekla ali sam zbunjena (pa se izvinjava) ovaj, nemoj se ljutiti ja nisam spremna dalje da pricamo o tome, ne danas a mozda ni sutra
ja kazem ok, i nastavimo dalje o nekim drugim temama kao da se nista nije desilo
sledeci susret – ona mene prva pita (opet ona zbunjenost, zamuckivanje, crvenilo ali manje dosta manje) ovaj, taso, izvini, kako ti i draga
odgovaram da smo super i krecem pricu o nama a ona dobro drago mi je a da sada pricamo o necemu drugom
ja opet kazem ok
sledeci susret – ona prva krece pricu ali bez zamuckivanja crvenila zbunjenosti nego se samo simpaticno smeska mozda stidljivo ili cak pazljivo da me opusti
i prica dosta dinamicnije
kako ti i devojka, pa sijaset pitanja o nasim planovima tj zajednickom zivotu koji je tada tek poceo pa kada ce se njih dve upoznati pa da joj pricam o njoj kao da ispunjavam spomenar
i tako jedva popamtih sta me sve pitala
i na kraju kad sam krenula zagrlimo se i poljubi me u obraz i kaze to je za tebe pa u drugi obraz i kaze to je za tvoju dragu i kaze mi uz izvinjenje da joj je trebalo vremena, da ona i dalje misli da to nije ok za nju ali ne misli da nije normalno nego ona sebe ne moze zamisliti sa istim polom
zatim nabraja sta joj je bitno kod ljudi uopste pa u nasem prijateljstvu i izrazava zaljenje sto nasa seksualnost utice na neke nama bitne stvari odnosno komplikuje konkretno mogucnost vestacke oplodnje na nacin na koji mi zelimo (ovo je izdvojila jer zna da je mi je to jako bitno) i zeli nam da nas svi prihvate kao ona pa i brzije nego ona i da se lepo druzimo....
razmak izmedju susreta je bio oko 20-30 dana jer radi obaveza nismo mogle pre
sva ostala moja autovanja prosla su slicno
i samo jedna osoba ne prica samnom radi toga sto sam lezbejka
samo jedna od velikog broja ljudi (porodica kompletna zna, prijatelji, komsije, svi koji cine moju okolinu sa kojom imam kontakt)
a mogla sam sa onom drugaricom i ovako
prvo da se nakostresim kao macka
pa da kazem ok ona je strejt sto znaci najmanje 50% da je homofob
dalje kada je rekla da ne moze nastaviti razgovor i da joj treba vremena
mogla sam je poslati u pm i reci ma da ti si homofob jer si str8 i ja cu sada i nadalje da te mrzim i sve lepo sjebem bez da se upitam da li je ok ocekivati da neko bez da trepne “proguta” saznanje o necemu poput autovanja gej prijatelja za koga nisi naslucivao da je gej
mogla sam i da budem prepametna u svojoj gordosti i inatu i da to sve nazovem ponosom a sto je ustvari nezrelost i da kazem ja sam gej i samim time vredim vise od icega na ovom svetu i svi treba da mi se klanjate jer ja sam gej i to je dovoljno da budem iznad svega i svih i tako kao pokvarena ploca dok ne ubedim samu sebe da je sunce kockasto plavo i da ‘ladi
mogla sam svasta ali nisam, pustila sam da sve ide svojim normalnim tokom i rezultat je premasio sva ocekivanja (samo jedan homofob)
dozivela sam i mnoga izvinjavanja jer su lupali nesto nalik na homofobicne izjave pa cak kada sam toliko da se uverim da ne sanjam cak kada sam gay muskarce nazivala pederima ispravljali su me kazu to zvuci pogrdno
ima naravno i onih koji uopste ne zele pricati o toj temi ali nemaju nikakve zle stavove nego ih ne zanima
ima i onih koji misle da to nije bas ok ali nije bolest nekako ni sami ne znaju sta je i nebitno im je jer uzimaju u obzir svaku i najmanju moju osobinu, sve mane i vrline pa tek tada “sude”
ima onih koji smatraju da je homoseksualnost skroz ok i to je to cak mi zavide
ima svakakvih stavova, svakakvih misljenja a sustina je u recenici koju je rekla moja drugarica – ja sebe ne mogu zamisliti sa zenom ali volim te podrzavam te i zelim ti da budes srecna...
moze li se ovo nazvati homofobijom – ona ne moze sebe zamisliti sa zenom
njoj je to kao meni sto je nezamislivo da budem sa muskarcem
ona se druzi sa lezbejkom a ta lezbejka ima drugare muskarce koji su joj bolji drugari nego dosta zena sa kojima se druzi
....
smorih se, odoh u svoju ludjacku srbosovinisticku ljusturu da uzivam i uzivam