Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Mesta za izlaske, upoznavanje, klubovi...

Moderatori: Hys., Waldorf, Moderators

Stanwik napisao: Bio sam žrtva groznog napada i svaki vid pretnje mi nije prijatan pa makar dolazio od rođene matere.
Ovo je centralna tačka ovog šekspirovskog dijaloga, koji je i previše emotovan, a zapravo predstavlja "puno buke ni oko čega". To je promaklo učesnicima -- ko interpretira i sa koje pozicije ono što je rekla Maja Uzelac (to je predmet spora, a ne apriorno znanje svih vrabaca na grani da je ona tvrdila ovo ili ono)? Kada ste žrtva nasilja, onda i najmanja aluzija na fizičko nasilje izaziva neprijatnost i potencijalnu traumu, i to sa vlasnicima Apartmana nema direktne veze -- istupanje u javnom prostoru pogađa sve koji u njemu paticipiraju i povlači granicu između dopuštenog i nedopuštenog u kulturnom kontekstu. Drugim rečima, bahatost Maje Uzelac nije toliko u tome što ozbiljno ili neozbiljno poziva na nasilje, što kako sama kaže "pokušava da bude duhovita", misli ovo ili ono, nego zato što perpetuira u jezik ugrađenu normalizaciju nasilja u vidu nazovi kolokvijalizma koji upotrebljava -- "treba ih tući". A vrlo dobro zamo da mnogo nasilja počinje u jeziku i da sam jezik može biti instrument nasilja, izdavao se on čak i za neutralan i pacifistički (slučaj "Dveri" koji zaista ne pozivaju na nasilje i uvek se ograđuju od njega, ali daju ideološko-politički preduslov da se na njihovoj šetnju urla "Ubi pedera"!)

Evo jednog primera. Reč "peder" u kolokvijalnoj upotrebi ne znači najčešće homoseksualac, nego "loš čovek", "peder u duši" i sl. Ali, zašto se reč "peder" vezuje za takvo negativno određenje? Zato što tu postoji homofobična veza -- biti peder je loše. I svaki put kada neko koristi taj izraz na opisan n kolikvijalan način on reprodukuje homofobiju i učestvuje u konstrukciji (verbalnog) nasilja.

Dakle, to je problem sa izjavom Maje Uzelac. To što na u svojoj neodovornosti ne razume simbolički mehanizam nasilja, a bira da nesvesno bude njegov deo, kao što ne razume da postoji jedan deo nasiljem tarumatizovane populacije koji ovakva retorika itekako dotiče i koja učestvuje u reprodukciji verbalnog nasilja.

Konačno, kako zvuči "Maja Uzela je večeras puštala muziku. Treba je tući dugo i jako. Dobrovoljci, javite se" -- samoj Maji Uzelac? Ne znam, ali ja ne vidim u tome ništa duhovito, ne daj Bože "lucidno" kako kaže NUNS, a da je moje ime na tapetu svakako bih osetio dozu neprijatnosti i ugroženosti. Ne zato što mislim da će neko da me tuče "dugo i jako" nego zato što me pogađa zla namera i naslna formulacija.

Maja Uzelac naravno nije isto što i Obraz, što i Mladen Obradović. Ali to ne znači da oni nisu deo matrice simboličkog -- i posledicčno fizičkog nasilja -- samo su im pozicije i uticaji različiti unutar tog matriksa. Retorika Maje Uzelac nije antigej kao Obraza, niti ima iste učinke u konkrenim fizičkim naopadima, ali jeste deo jedne nereflektovane "kulture nasilja" i neodgovornosti spram učinkovitosti vlastitih reči koje uvek-već imaju i performativnu dimenziju.
olga_diktator napisao:
Darth Vader napisao:
Popeye napisao:@darth: ti valjda mislis i da je covjek umro, kad se za nekoga kaze da 'mrtav pijan'. ;)
Znači, Maja treba da pretuče ili ubije nekoga, pa tek onda da se reaguje?
Zašto, onda, uopšte imamo problem sa Mladenom Obradovićem i natpisima "Beogradom će krv liti, Gej parade neće biti"? Možda se i on šalio, nije mislio ozbiljno, bio "sarkastićan"?
Čekaj, jel se ti zaista ne zajebavaš kad izjednačavaš ono što je Maja napisala sa onim što Obradović govori?

Aman i vrapcu na grani je jasno da taj tviter nije nikakav poziv na nasilje, a ova Apartmanova tužba ispada samo bedna zloupotreba kako ti kažeš građanskog prava i nakaradno igranje sa terminom "govor mržnje". I još je odvratnije što se to sve radi iz interesa a na toliko nepromišljen i iritantan i pogrešan način.

‎"Stručnjak za poslovnu primenu interneta Dragan Varagić kaže za Press da je internet javno mesto i da je zato sve što se tamo nađe jako vidljivo i proverljivo.

- Toga je morala da bude svesna i Maja Uzelac. Ljudi još ne shvataju da je sve što pišu na društvenim mrežama, Fejsbuku ili Tviteru dostupno svima. To je isto kao da ste se skinuli goli nasred javnog trga. E sada, pitanje je odluke - da li vi to hoćete ili nećete - upozorava Varagić."

Postoji, dakle, neko merodavniji od nas. Ti svakako možeš ovo da osporiš, ali sa pravne i zakonodavne strane.
Dušan Maljković napisao:
Stanwik napisao: Bio sam žrtva groznog napada i svaki vid pretnje mi nije prijatan pa makar dolazio od rođene matere.
Ovo je centralna tačka ovog šekspirovskog dijaloga, koji je i previše emotovan, a zapravo predstavlja "puno buke ni oko čega". To je promaklo učesnicima -- ko interpretira i sa koje pozicije ono što je rekla Maja Uzelac (to je predmet spora, a ne apriorno znanje svih vrabaca na grani da je ona tvrdila ovo ili ono)? Kada ste žrtva nasilja, onda i najmanja aluzija na fizičko nasilje izaziva neprijatnost i potencijalnu traumu, i to sa vlasnicima Apartmana nema direktne veze -- istupanje u javnom prostoru pogađa sve koji u njemu paticipiraju i povlači granicu između dopuštenog i nedopuštenog u kulturnom kontekstu. Drugim rečima, bahatost Maje Uzelac nije toliko u tome što ozbiljno ili neozbiljno poziva na nasilje, što kako sama kaže "pokušava da bude duhovita", misli ovo ili ono, nego zato što perpetuira u jezik ugrađenu normalizaciju nasilja u vidu nazovi kolokvijalizma koji upotrebljava -- "treba ih tući". A vrlo dobro zamo da mnogo nasilja počinje u jeziku i da sam jezik može biti instrument nasilja, izdavao se on čak i za neutralan i pacifistički (slučaj "Dveri" koji zaista ne pozivaju na nasilje i uvek se ograđuju od njega, ali daju ideološko-politički preduslov da se na njihovoj šetnju urla "Ubi pedera"!)

Evo jednog primera. Reč "peder" u kolokvijalnoj upotrebi ne znači najčešće homoseksualac, nego "loš čovek", "peder u duši" i sl. Ali, zašto se reč "peder" vezuje za takvo negativno određenje? Zato što tu postoji homofobična veza -- biti peder je loše. I svaki put kada neko koristi taj izraz na opisan n kolikvijalan način on reprodukuje homofobiju i učestvuje u konstrukciji (verbalnog) nasilja.

Dakle, to je problem sa izjavom Maje Uzelac. To što na u svojoj neodovornosti ne razume simbolički mehanizam nasilja, a bira da nesvesno bude njegov deo, kao što ne razume da postoji jedan deo nasiljem tarumatizovane populacije koji ovakva retorika itekako dotiče i koja učestvuje u reprodukciji verbalnog nasilja.

Konačno, kako zvuči "Maja Uzela je večeras puštala muziku. Treba je tući dugo i jako. Dobrovoljci, javite se" -- samoj Maji Uzelac? Ne znam, ali ja ne vidim u tome ništa duhovito, ne daj Bože "lucidno" kako kaže NUNS, a da je moje ime na tapetu svakako bih osetio dozu neprijatnosti i ugroženosti. Ne zato što mislim da će neko da me tuče "dugo i jako" nego zato što me pogađa zla namera i naslna formulacija.

Maja Uzelac naravno nije isto što i Obraz, što i Mladen Obradović. Ali to ne znači da oni nisu deo matrice simboličkog -- i posledicčno fizičkog nasilja -- samo su im pozicije i uticaji različiti unutar tog matriksa. Retorika Maje Uzelac nije antigej kao Obraza, niti ima iste učinke u konkrenim fizičkim naopadima, ali jeste deo jedne nereflektovane "kulture nasilja" i neodgovornosti spram učinkovitosti vlastitih reči koje uvek-već imaju i performativnu dimenziju.
Super si ovo izvukao iz konteksta.

A kad smo vec kod toga rec gay ne samo da znaci homoseksualan/homoseksualna nego i veseo, vesela, bezbrizno...

Aj ne seri.
smaug napisao:
Dušan Maljković napisao:

Super si ovo izvukao iz konteksta.

A kad smo vec kod toga rec gay ne samo da znaci homoseksualan/homoseksualna nego i veseo, vesela, bezbrizno...

Aj ne seri.

Prosto neverovatno koliko agresivnih i vulgarnih ljudi ima...
No, kako je Ž. Ž. Ruso lepo rekao "Psovke su argumenti onih koji nisu u pravu".
Darth Vader napisao:
Prosto neverovatno koliko agresivnih i vulgarnih ljudi ima...
No, kako je Ž. Ž. Ruso lepo rekao "Psovke su argumenti onih koji nisu u pravu".

Yeah...
Aj ti pomognem u opstim mestima: psovke su takodje rezervisane samo za neobrazovane, poluobrazovane i one sa izuzetno losim vokabularom.
Je l' tako?
Tako je.
Korisnikov avatar
By Azdaja
Blady napisao:Za Idu me zabole. Ona mi ne deluje bas friendly
A zbog Maje mi nekako bezveze to.

da.

jel ida ispostovala dogovor? nije...kaj bi zena, duplo? :)

pored tooooliko kriminala u nasoj lepoj zemljici, privesti maju na info razgovor zbog tvit statusa je bzvze...

pljunut po apartmanu necEm, meni je uvek tamo bilo lepo... et' tako :)

deco, nemojte se svadZati :party:
Korisnikov avatar
By Mars
Azdaja napisao: pored tooooliko kriminala u nasoj lepoj zemljici, privesti maju na info razgovor zbog tvit statusa je bzvze...
Meni direktno uliva strah i razvejava ono malo nade i optimizma da nesto kod nas moze da bude normalno...kao prvu septembarsku jesenju maglu neumoljivo gonjenu blagim zracima sunca miholjskog leta, sto bi reko Boban Spasojevic...
Inače, kako se s Ologom razilazim u pitanju interpretacije Majinog tvita, kao i njegovog simboličkog mesta, slažemo se ipak u jednom -- u političkom kontekstu to je trenutno loš potez jer skreće medijsku pažnju sa daleko ozbiljninih pretnji gej populaciju, tako da mislim da je tužba ishitrena i lično bih se od nje uzdržao. No, to opet e implicira da zato što postoje ozbiljnije pretnje one manje ozbiljne treba "pustiti niz vodu".
Korisnikov avatar
By Mars
Da li si ti svestan koji je to vetar u ledja onima koji ozbiljno prete?
By Ulix
castor napisao:
bas bleu napisao:pa nisu videli, neko drugi im koristio laptop. ja verujem.

:lol:
:lol:
Dušan Maljković napisao:Inače, kako se s Ologom razilazim u pitanju interpretacije Majinog tvita, kao i njegovog simboličkog mesta, slažemo se ipak u jednom -- u političkom kontekstu to je trenutno loš potez jer skreće medijsku pažnju sa daleko ozbiljninih pretnji gej populaciju, tako da mislim da je tužba ishitrena i lično bih se od nje uzdržao. No, to opet e implicira da zato što postoje ozbiljnije pretnje one manje ozbiljne treba "pustiti niz vodu".

Tužba je podneta još u aprilu mesecu. To što je policija odlučila sada da reaguje, nije na Apartmanu.
Darth Vader napisao:
Dušan Maljković napisao:Inače, kako se s Ologom razilazim u pitanju interpretacije Majinog tvita, kao i njegovog simboličkog mesta, slažemo se ipak u jednom -- u političkom kontekstu to je trenutno loš potez jer skreće medijsku pažnju sa daleko ozbiljninih pretnji gej populaciju, tako da mislim da je tužba ishitrena i lično bih se od nje uzdržao. No, to opet e implicira da zato što postoje ozbiljnije pretnje one manje ozbiljne treba "pustiti niz vodu".

Tužba je podneta još u aprilu mesecu. To što je policija odlučila sada da reaguje, nije na Apartmanu.
A zasto nas uprava Apartmana sa nekog od svojih naloga nije obavestila o tome? Odakle ta nepriljeznost? ,,Bilo je to u interesu istrage?'' :eureka:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!