Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by жњ
Po ovome sto pises sticem utisak kako stvarno mislis da su polupismeni magacioner i milicioner opste prakse imali autonomiju u donosenju odluka u odnosu na stav Milosevica :blenta:
Jesu, ali ih je to koštalo svega. Zato što su autonomno odbili potpisati Z4 Slobo ih je napustio i prepustio samima sebi.
By mythe
malo se informisite pre nego sto pocnete nesto pisati ;)

1994. Milosevic cini sve da se dodje do nekakvog resenja za Bosnu jer teret sankcija postaje sve veci, on pritiska Karadzica da prihvati mirovni plan , onaj ludak odbija mirovni sporazum nakon cega augusta 1994. tadasnja SRJ cak uvodi sankcije za RSsku nakon cega dolazi do podizanja odredjenih sanckija a Milosevic od strane zapadnih saveznika biva nazivan 'faktor mira i stabilnosti'
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by burak-BL
Originally posted by Vel boy
kolikogod da ne zelim, moram
Originally posted by burak-BL
Ipak, žalosno je to što za takav bezuman zločin, isplaniran ne strane države Hrvatske još niko nije odgovarao. :(
jesi li obavijeshten da je zlochinac gotovina te vecina njegovih saradnika/suradnika u haashkom zatvoru? tudjman bi isto bio da nije u medjuvremenu crk'o.
Šta bi bilo kad bi bilo.
U tom bezumnom nedjelu je učestvovalo više desetina zapovjednika koji su naređivali zločine pljačke ubistva, a oni se sada slobodne kreću lijepom njihovom.
pa, tako sa svih zaracenih strana ima preostalih zlochinaca koji su trebali zavrshiti u zatvoru, a nisu.... znam da to ne valja.
Moja narochita podrshka postovima жњ i Dushana Maljkovica na ovu temu kao i donekle Leon-a Walras-a.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by mythe
a jel mozemo malo hronoloski da pogledamo stvari:

odmah nakon dolaska HDZa na vlast u prolece 1990. Tudjman pocinje pregovore sa srpskim liderima o buducem statusu Srba i pritom im nudi vrlo siroku autonomiju. U isto vreme oni sve ponude odbijaju, verujuci da im "niko nista ne moze" jer imaju Milosevica i JNA iza sebe, provociraju sukobe diljem Hrvatske u nadi da ce vojnom vrhu "puci film" i "uzeti stvari u svoje ruke" odnosno "srusiti ustasku vlast u Hrvatskoj". Daju svoj puni doprinos u agresiji na Hrvatsku koja je imala plan otkinuti Hrvatskoj cetvrtinu teritorija.
bilo je i toga, ali je i tudjman u isto vreme bio pozivao i ugoshcavao ustashe od svakuda te rehabilitovao skoro u potpunosti ustashtvo, umanjivao Jasenovac i zlochine endehazije do te mere da je i one Srbe koji nikada nisu bili nacionalisti josh manje shovinisti bio otudjio i po inerciji gurnuo u naruchje krajishkog rezima. shto je pak miloshevic-martic-sheshelj strani bilo doshlo kao narucheno.
sve u svemu, namerno dogovorena i planirana i indirektno i direktno sveukupna situacija i s strane ondashnjih rezima i Srbije i Hrvatske te njihovih satelita.
Originally posted by mytheA ti zlocini koji su se desili su svakako manji nego izraelski zlocini tijekom rata u Lebanonu u leto 2006. ili najnovijem drzavno-teroristickom izivljanju te 'drzave' Izrael nad palestinskim civilima u januaru ove godine.
ma nemoj? :trep: kako to ti merish manje i vece zlochine? :radosnice: :odbij:
By mythe
Originally posted by Stripi
ne, nego si ti rekao. Hrvatima je jedini grijeh dvostruko pravo glasa, koje bi im ja ekspresno ukinuo, Srbima specijalne veze a Bošnjacima bogomolje.
malo da se vratimo na "bosanske teme".

Vidi, to za ukidanje prava glasa Hrvatima iz BiH na izborima u Hrvatskoj, mozda je i u redu jer svako treba da glasa iskljucivo tamo gde mu je prijavljeno prebivaliste i gde placa poreze! Ali da vazi za sve, dakle ni "izbegli Srbi" koji trenutno zive u Srbiji i RSpskoj isto tako ne mogu da glasaju na izborima u RH jer nemaju prijavljeno prebivaliste u RH i ne placaju poreze. A na proslim i pretproslim izborima za hrvatski drzavni Sabor su ih masovno dovodili autobusima na glasanje. To isto tako nije u redu.
Korisnikov avatar
By Stripi
Ali pomaže HDZu u opstanku na vlasti. Dakle, ništa od toga.
By mythe
Ali pomaže HDZu u opstanku na vlasti. Dakle, ništa od toga.
znaci, glavna odrednica je "jel nesto pomaze ili odmaze HDZu da ostane vlasti" :cekam: a da ne treba mozda osnova necijeg prava glasa da bude placanje poreza odredjenoj drzavi?
Korisnikov avatar
By Stripi
To ti nema nikakve veze. Svi stranci koji žive u nekoj državi moraju plaćati porez ali nemaju pravo glasa, nego ga mogu ostvariti samo u onoj državi iz koje dolaze. A činjenica jest da HDZ dijasporom i Srbima dobija izbore.
By mythe
To ti nema nikakve veze. Svi stranci koji žive u nekoj državi moraju plaćati porez ali nemaju pravo glasa, nego ga mogu ostvariti samo u onoj državi iz koje dolaze. A činjenica jest da HDZ dijasporom i Srbima dobija izbore.
nisam znao da HDZ sa Srbima dobija izbore, koliko ja znam, Srbi ili glasaju za vlastite stranke ili za SDP ili HNS

glede stranaca, poreza i prava glasa - da, to se odnosi na imigrante, npr. Hrvate koji su otisli u Nemacku ili neku drugu zapadnu zemlju (dakle alochtono stanovnistvo, imigrante), no imas osoba koje su autochtono stanovnistvo (Hvati i Srbi u Bosni, Hrvati u Vojvodini i Srbi u Hrvatskoj, sandzacki muslimani...)...e sto se tih drugih tice (lica sa dvojnim drzavljanstvom) prema meni oni bi trebali glasati u drzavi gde zive jer tamo i placaju poreze

P.S.
pravo glasa za strance je u EU regulirano od drzave do drzave, tako npr. stranci sa stalnim boravkom u Holandiji mogu glasati na lokalnim izborima, u Belgiji isto tako mogu glasati na lokalnim izborima, dok EU citizens mogu i na izborima za regionalne parlamente. No, tacno je da nigde nemas pravo glasa za drzavni parlament bez da si drzavljanin doticne zemlje
Korisnikov avatar
By Stripi
Da? A ko koalira sa HDZom u zadnja dva mandata? SDSS, odnosno Samostalna Srpska demokratska stranka-
A što se tiče poreza...a šta sa onom kategorijom građana koji ne plaćaju porez? Umirovljenici, trudnice, socijalni slučajevi? Jel i oni nemaju pravo glasa ako ne plaćaju porez? Da se razumijemo, ja sam pduvijek bio protiv glasovanja i BiH Hrvata i dijaspore ali to je neizvedivo. HDZ to neće ukinuti jerbo tako dboija izbore a ako neko drugi dođe na vlast i to ukine izgubit će sljedeće izbore. Tako da,, niš od toga.
Korisnikov avatar
By Vel boy
dakle, imamo ovde dve teze:
- izbegli Srbi Hrvatske ne trebaju da glasaju na hrvatskim izborima, jer su valjda "izbegli iz njihovog hira".... (mythe)
- Srbi "glasaju za HDZ koaliranjem" (Stripi) te "uzalud se boriti protiv glasanja BiH Hrvata i hrvatske dijaspore na izborima u R Hrvatskoj jer...." - dakle, iako se shvaca nedopustiva neposhtenost takve situacije uzalud je uraditi ishta da se to izmeni jer HDZ ne da.....
Korisnikov avatar
By *deni*
Ужасно ми је жао што се све то десило, али верујем у судбину, па ваљда је то судбина.
У свакој несрећи има и макар зрно среће, па је та ужасна Олуја једној особи , додуше после шест година, донела и срећу да упозна мене и да је држим као мало воде на длану, док нам је љубав трајала.
Korisnikov avatar
By Stripi
- Srbi "glasaju za HDZ koaliranjem" (Stripi) te "uzalud se boriti protiv glasanja BiH Hrvata i hrvatske dijaspore na izborima u R Hrvatskoj jer...." - dakle, iako se shvaca nedopustiva neposhtenost takve situacije uzalud je uraditi ishta da se to izmeni jer HDZ ne da.....
Ovo nije teza, ovo je činjenica. U zadnja dva mandata HDZ je koalirao sa manjincima gdje Srbi imaju značajan udio. Milorad Pupovac je poslije zadnjih izbora rekao da sa zadnjom suradnjom sa HDZom već na pola mandata nisu bili zadovoljni i da nisu sigurni sa kime će ovaj put koalirat a izbor je bio ili HDZ ili SDP. I na kraju su opet, iako nisu bili zadovoljni, ušli u koaliciju sa HDZom jer im je ovaj obećao ko zna šta. Dakle, taj dio nije teza već činjenica.
A i ovo potonje je također činjenica, ma koliko se ja srdio zbog toga. HDZu je i na zadnjim izborima odlučujući glas dala dijaspora (peronospora), odnosno 11a izborna jedinica u kojoj prevladava onaj ekstremniji dio koji za druge stranke i ne zna nego samo za HDZ. Mogao sam ja mojoj tetki iz Berlina tupiti o štetnosti vladavine tih kretena ona je i dalje ponavljala da će ona glasati za HDZ jer ona voli Hrvatisku. Mi je ostali ne volimo iako živimo u njoj a ona, glasajući za HDZ usred Berlina je voli. Zbog takvih glasača se HDZ nikad neće riješiti ni dijaspore a pogotovo ne bosanskih Hrvata iako je očito da oni ne da nemaju pravo glasa, nego imaju dvostruko pravo glasa, u Bosni i u Hrvatskoj. Kada je Milanović iz SDP na prošlim izborima najavio izbacivanje vjeronauka iz škola i glasače iz BiH skoro je do kraja popušio izbore a popušio bi i fotelju da je izbore kojim slučajem i dobio. Osim toga, bosanski Hrvati se znaku prijaviti u pograničnim mjestima pa ih tako bude do dvjesto na jednoj adresi i onda tako glasaju. Crkli dabogda glasajući.
By mythe
dakle, imamo ovde dve teze:
- izbegli Srbi Hrvatske ne trebaju da glasaju na hrvatskim izborima, jer su valjda "izbegli iz njihovog hira".... (mythe)
ne, nego jer zive u drugoj drzavi (Srbiji ili RSpskoj)

a glede koaliranja vodstva hrvatskih Srba sa HDZom...pa cuj, cinjenica je da su od HDZa u zadnja dva mandata dobili vise nego od SDPa za vreme njihove vlasti, dalje HDZ iz odredjenih razloga moze dati vise ustupaka Srbima (lakse artikulise negativne reakcije sa desnice) te vodje hrvatskih Srba postupaju krajnje pragmaticno. Jos samo da dodam - kamo lepe srece da su ti ljudi bili predvodili Srbe jos 1990., ne bi bilo rata i svega onoga sto uz rat ide
Korisnikov avatar
By Stripi
A šta su to oni od SDPa tražili i jesu li uopće participirali u SDPovoj vlasti? Nisu i nisu. Tako da definitivno ne mogu porediti HDZ i SDP kao koalicijske partnere. HDZ ih samo licemjerno koristi za svoje ciljeve i definitivno ne mislim da oni to ne uočavaju. Ali dobro, ko sa vragom tikve sadi o glavu mu pucaju. A glede vodstva...neki od njih i jesu vodili Srbe devedesetih, samo svaki sa svoje strane.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Ovo nije teza, ovo je činjenica. U zadnja dva mandata HDZ je koalirao sa manjincima gdje Srbi imaju značajan udio. Milorad Pupovac je poslije zadnjih izbora rekao da sa zadnjom suradnjom sa HDZom već na pola mandata nisu bili zadovoljni i da nisu sigurni sa kime će ovaj put koalirat a izbor je bio ili HDZ ili SDP. I na kraju su opet, iako nisu bili zadovoljni, ušli u koaliciju sa HDZom jer im je ovaj obećao ko zna šta. Dakle, taj dio nije teza već činjenica.
Da, Stripi, ali ovo smo vec izdiskutirali vishe puta.
dakle, chinjenicom da je HDZ bio proglasio pobjedu (a i nakon priznanja Predsjednika Mesica) je SDSS bio pozvan da pridje koaliciji te Vlade.
To pak nije isto shto i tvrditi da toboz Srbi glasaju za HDZ....
A i ovo potonje je također činjenica, ma koliko se ja srdio zbog toga. HDZu je i na zadnjim izborima odlučujući glas dala dijaspora (peronospora), odnosno 11a izborna jedinica u kojoj prevladava onaj ekstremniji dio koji za druge stranke i ne zna nego samo za HDZ. Mogao sam ja mojoj tetki iz Berlina tupiti o štetnosti vladavine tih kretena ona je i dalje ponavljala da će ona glasati za HDZ jer ona voli Hrvatisku. Mi je ostali ne volimo iako živimo u njoj a ona, glasajući za HDZ usred Berlina je voli. Zbog takvih glasača se HDZ nikad neće riješiti ni dijaspore a pogotovo ne bosanskih Hrvata iako je očito da oni ne da nemaju pravo glasa, nego imaju dvostruko pravo glasa, u Bosni i u Hrvatskoj. Kada je Milanović iz SDP na prošlim izborima najavio izbacivanje vjeronauka iz škola i glasače iz BiH skoro je do kraja popušio izbore a popušio bi i fotelju da je izbore kojim slučajem i dobio. Osim toga, bosanski Hrvati se znaku prijaviti u pograničnim mjestima pa ih tako bude do dvjesto na jednoj adresi i onda tako glasaju. Crkli dabogda glasajući.
Ja nisam rekao da to nisu chinjenice zalosnog stanja stvari, vec da ne treba posustati boriti se protiv tog, oboje se totalno slazemo, neposhtenja.
Korisnikov avatar
By Vel boy
ne, nego jer zive u drugoj drzavi (Srbiji ili RSpskoj)
a, kako je doshlo do tog da tamo zive umesto u Hrvatskoj?
ne kazem da nije bilo i hirovitih migracija, ali je izgleda vecina ipak proterana.
a glede koaliranja vodstva hrvatskih Srba sa HDZom...pa cuj, cinjenica je da su od HDZa u zadnja dva mandata dobili vise nego od SDPa za vreme njihove vlasti, dalje HDZ iz odredjenih razloga moze dati vise ustupaka Srbima (lakse artikulise negativne reakcije sa desnice)

to i jeste problematichni paradoks. nece biti dobro sve dok se SDP Hrvatske plashi i strepi da ce biti napadani i nazivani "jugonostalgicharima, srboljubcima..." i milijardama drugih josh izvrnutijih i klevetnichkijih epiteta od strane hrvatskih desnichara samo zato shto je ili bi SDP (bio) poshteniji i prema Srbima Hrvatske.
Jos samo da dodam - kamo lepe srece da su ti ljudi bili predvodili Srbe jos 1990., ne bi bilo rata i svega onoga sto uz rat ide
ovde se svakako slazem. ali i kamo srece da su SDP-ovci poput Reichl-a Kira kao i HNS-ovci poput Vesne Pusic bili isto tako josh onda na vlasti u Hrvatskoj umesto tudjmana, pashalica i ine njihove bagre.
Korisnikov avatar
By Stripi

dakle, chinjenicom da je HDZ bio proglasio pobjedu (a i nakon priznanja Predsjednika Mesica) je SDSS bio pozvan da pridje koaliciji te Vlade.
Jesmo mi diskutirali ali ti svaki put izvrneš redoslijed.
Dakle, nije mogao Mesić proglasiti nikoga pobjednikom dok taj nije došao sa nekakvom većinom. Kako ni HDZ ni SDP nije imao premoćnu većinu, tako ni Mesić nije mogao presuditi u korist HDZa, čak je, dapače, odvlačio što je duže mogao. A onda je HDZ tresnuo sa koalicijom na stol a u toj koaliciji su bili HDZ-HSLS-HSS-SDSS+manjine. To je tako bilo a ne ovako kako ti tvrdiš. Dakle, Mesić nije mogao nikoga proglasiti pobjednikom dok ovaj nije imao većinu u rukama.
Ja i nisam tvrdio da Srbi glasaju za HDZ (mada, svašta može biti), Srbi glasaju za koga hoće pa, između ostalog i za SDSS a oni onda koaliraju, u dva mandata već, sa HDZom iako, kako tvrde, ne ispunjavaju njihova očekivanja. Žalosno je to, što SDSS koalira sa strankom čiji je utemeljitelj izvjesni čiča čiji su transkripti onomadne procurili sa Brijuna a u kojima je bilo riječi i o protjerivanju tih istih Srba.
Korisnikov avatar
By Vel boy

Jesmo mi diskutirali ali ti svaki put izvrneš redoslijed.
Dakle, nije mogao Mesić proglasiti nikoga pobjednikom dok taj nije došao sa nekakvom većinom. Kako ni HDZ ni SDP nije imao premoćnu većinu, tako ni Mesić nije mogao presuditi u korist HDZa, čak je, dapače, odvlačio što je duže mogao. A onda je HDZ tresnuo sa koalicijom na stol a u toj koaliciji su bili HDZ-HSLS-HSS-SDSS+manjine. To je tako bilo a ne ovako kako ti tvrdiš. Dakle, Mesić nije mogao nikoga proglasiti pobjednikom dok ovaj nije imao većinu u rukama.
Da, mislio sam da se podrazumijeva da sam svjestan da je Mesic bio strpljivo chekao shta ce se desiti glede sastavljanja Vlade (tj. eto zovimo to, odugovlachio) te da je bio dao punomoc Vladi tek kada je ova bila kao sastavljena kao vecinom. Ali, chinjenica je i da SDSS nije bio odmah potrchao HDZ-u vec da je bilo duzevremenskih premishljanja shto raditi te tek kada je i javnost Hrvatske pochela pokazivati nestrpljenje da se Vlada (a u chemu je HDZ postao nakon izbora glavni igrach, nazalost) konachno vishe sastavi, tek tada je SDSS pod pritiscima iz HDZ-a prishao toj Vladi.
Ja i nisam tvrdio da Srbi glasaju za HDZ (mada, svašta može biti), Srbi glasaju za koga hoće pa, između ostalog i za SDSS a oni onda koaliraju, u dva mandata već, sa HDZom iako, kako tvrde, ne ispunjavaju njihova očekivanja. Žalosno je to, što SDSS koalira sa strankom čiji je utemeljitelj izvjesni čiča čiji su transkripti onomadne procurili sa Brijuna a u kojima je bilo riječi i o protjerivanju tih istih Srba.
Slazem se da je zalosno. No, izgleda da ima tu dvije strane zalosnosti: jedna je blesavi pragmatizam SDSS-a, a druga je strah SDP-ovaca pred hrvatskim desnicharima u sluchaju da SDP bude saveznichkiji prema SDSS-u. SDP tu treba poraditi da ne dozvoli sebi biti taocem generalno antisrpskih emocija hrvatskih desnichara.
Korisnikov avatar
By Stripi
a presudili su SDSS i HSS za koji su glasali glupavi seljaci vjerujući da ovi ipak neće u koalciju sa HDZom. Eto im sad na, kad ih ovih dana zajebavaju za otkupne cijene pšenice a ministar poljoprivrede razmišlja o još jednom slanju vojske i policije na njih. Tako im i treba.
Što se tiče SDPa, oni su ovaj put bili spremni na suradnju sa SDSSom ali ovi su se okrenuli HDZu, što ja zovem ne koalicijom nego protuprirodnim bludom. Dobacivanja uvijek ima, na kraju, dobacivanjem sa splitske rive srušio ih je Ivek, klikčući kako oni izdaju hrvatske generale da bi te iste generale poslao upravo on kad su stupili na vlast, jer su, kako on tvrdi, poštivali zakone. A dok nisu bili na vlasti nisu poštivali ni zakone ni one koji bi te zakone trebali provoditi. Zagrljaj HDZa je kao zagrljaj zmije i zato mi ne ide u glavu šta Srbi sa njima rade i šta su im ovi dali ili obećali.
Korisnikov avatar
By Vel boy
a presudili su SDSS i HSS za koji su glasali glupavi seljaci vjerujući da ovi ipak neće u koalciju sa HDZom. Eto im sad na, kad ih ovih dana zajebavaju za otkupne cijene pšenice a ministar poljoprivrede razmišlja o još jednom slanju vojske i policije na njih. Tako im i treba.
ma HSS i oni koji glasaju za nj su izgubljeni.
od tako relativno-progresivne stranke iz povjesti, postali su okamenjeni bukvalno seljachki glupaci, chast izuzecima ako ih ima.

Što se tiče SDPa, oni su ovaj put bili spremni na suradnju sa SDSSom ali ovi su se okrenuli HDZu, što ja zovem ne koalicijom nego protuprirodnim bludom.
Slazem se da je koaliranje SDSS-a s HDZ-om protuprirodni blud.
Dobacivanja uvijek ima, na kraju, dobacivanjem sa splitske rive srušio ih je Ivek, klikčući kako oni izdaju hrvatske generale da bi te iste generale poslao upravo on kad su stupili na vlast, jer su, kako on tvrdi, poštivali zakone. A dok nisu bili na vlasti nisu poštivali ni zakone ni one koji bi te zakone trebali provoditi.
e, pa na ta hadezovsko-haespeovska dobacivanja, SDP treba biti imun i nepokolebljiv. Treba iznaci volje i snage da odjebe desnicharsku bagru.
Zagrljaj HDZa je kao zagrljaj zmije i zato mi ne ide u glavu šta Srbi sa njima rade i šta su im ovi dali ili obećali.
Ni ja to ne shvatam.
Ali, ipak u vecini drushtvenih pitanja Pupovac se slaze vishe s Mesicem nego s hadezeovcima, pa mi to daje neku utjehu.
Korisnikov avatar
By Stripi
Ali to dobacivanje određuje ishod izbora. Ljudi u mojoj maloj džamahirijici su jako glupi i zatucani i još uvijek manje razmišljaju i funkcioniraju demokratski a više komunistički pa ih pale ko šibicu te parole o veleizdajnicima i izadajnicima.
Korisnikov avatar
By Vel boy
yep, znam, dragi Stripi, znam.... bash isto k'o i u ostalim zemljama ex-Yu (izuzev eventualno mozda donekle Slovenije)....

dodushe, ima toga i u Ajmerici od strane ajmerichkih patri(juesej)ota koji sebi tepaju "right-wing guardians of USA"- (actually, descendants of only 17-18-19 century as well as much later ones newsettlers who were massacring AmerIndians (actual original natives!) just for kicks)...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Gotovina je jos uvek samo optuzen a hoce li biti osudjen to cemo jos videti. Licno mislim da nije kriv jer nije on mogao da obuzda svakog vojnika a pre neku sedmicu smo na sudjenju culi da su vecinu zlocina nakon Oluje pocinili pojedinci kriminalne proslosti , sa psihickim problemima i zavisni od alkohola i/ili droge.
A ja licno mislim da lupetas. Antetova odgovornost je ista kao i Karadziceva ili Mladiceva, ne mora on licno da pali tudje kuce, dovoljno je da to naredi. Nadam se da ce za vreme svog boravka u Sheveningenu steci puno prijatelja :evil:

Pre bih rekao da su Srbi iz Hrvatske otisli dobrovoljno, a mnogi od njih su se itekako lepo udomili u Srbiji, sto preko zaposljenja u drzavnim sluzbama istovremeno oduzimajuci radna mesta starim Vojvodjanima i isto dilujuci devize, prodavajuci drogu, svugde okolo se mogao cuti njihov prepoznatljivi akcenat, primitivno ponasanje, parkiranje auta na zelenim povrsinama...uostalom sami su krivi jer nisu slusali Milosevica i odbili Plan Z-4 koji im je jamcio siroku autonomiju u okviru Hrvatske.
Pa, ne bas. Ljudi koji su konkretno dosli posle Oluje su vecinom bili stari ili slabijeg imovinskog stanja (bez veza i deviza koje bi na teritoriji Srbije mogli da iskoriste) jer svi koji su mogli i imali gde - dosli su jos po pocetku oruzanih sukoba. Niko nije dovoljno lud da ostaje na mestu gde se ratuje, ako vec moze da ode negde gde se ne ratuje i tamo se udomiti i zaposliti.
A glede Tudjmana citiracu reci mudre Biljane Plavsic "volela bi da mi Srbi imamo predsednika kao sto Hrvati imaju Tudjmana"
Mudra je do mojega.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Wilhelmina :love:
tom entitetu mythe-u sam bash i ja u tom smislu replikovao, nadam se da necemo vishe troshiti vreme na njega.

W'mina :kiss:
By mythe
@Wilhelmina - poredjenje Gotovine sa Karadzicem i Mladicem je moguce samo u jednom kontekstu - svi troje su svojim skrivanjem i bekstvom od pravosudja doveli do odredjenih sankcija vlastitim drzavama, a tu je Gotovina najvise kriv! Da se isti predao (ili nesposobni SDP koji je tada bio na vlasti uhapsio), Hrvatska bi jos 2007 usla u EU (skupa sa Bugarskom i Rumunijom) a ne ovako joj EU gleda u "picinu dlaku" pouceni losim iskustvima sa te dve navedene zemlje. Svako dalje poredjenje generala Gotovine sa tom dvojicom je najblaze receno neukusno, jer Gotovina niti je bio na polozajima kao Karadzic (predsednik) ili Mladic (nacelnik glavnog stozera) a niti je zapovijedao ili licno vrsio zlocine. Uostalom, Gotovina je iz rata izasao kao pobednik, a malo cudno da se sudi pobednicima.

glede Srba iz Hrvatske koji su nakon vojno-redarstvene operacije Oluja dosli u Srbiju moram se malo ispraviti - dobro, nije da su vecina dosli dobrovoljno, ali su jednostavno zasluzili to sto ih je snaslo. Realno gledajuci, najveci deo Srba iz Hrvatske (Srbi sa tadasnjih okupiranih podrucja u gotovo 100% broju) je podrzavao i Miloseviceve planove o tzv. "velikoj Srbiji" i njihovo suludo rukovodstvo, aktivno sudelovao u oruzanoj pobuni, te su jednostavno platili cenu toga, nesto kao Nemci iz Vojvodine 1945.

i na kraju se izvinjavam sto tako dugo cekali na odgovor, bio sam sa svojim deckom Bersant 10ak dana u Sitges :)
Korisnikov avatar
By 2kune
Uostalom, Gotovina je iz rata izasao kao pobednik, a malo cudno da se sudi pobednicima.
Sad znadem gđe je ošo Rojs nakon što je popušio u saboru... :radosnice:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!