Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By gari
Svi lažu svo vreme, pa i oni koji misle da govore istinu. Istina je obi?no gorka, pa je ljudi izbegavaju. Pre ?ete uvrediti ?oveka kada mu kažete istinu o tome šta mislite o njemu nego da ga slatko slažete. Svi vole kada ih lažu /oh, kako ti dobro stoji ta haljina srce, oh, kako ti je lepa boja kose, oh, kako ti je dobar quvac srce.../. A, zaista, sve je obrnuto...Dakle, Laž-sve je bila laž...Ljudi najviše vole lažove...Znam...Iz iskustva...
:vudu:
Korisnikov avatar
By Delete
Kavi su vasi stavovi o ISTINI ?
Istina je najveca laz koju ljudi cene.

Da li LAZete, bar ponekad ?
Da, ali samo kad moram.

Da li i kako sebe sebi opravdavate kad sLAZete?
Cilj opravdava sredstvo. Kao sto vec napisah, lazem samo kad moram, sto znaci da za to postoji opravdanje, te posle ne razmisljam o tome, ali je najveci problem sto obicno zaboravim sta sam slagala, pa posle moram da cutim i cekam da me neko podseti sta sam rekla.

Da li znate sta je PRAGMATICNOST ?
Naravno.

Koliko RAZMISLJATE o svojim izjavama pre nego sto ih izjavite ?
Kako kad. Obicno ne razmisljam pre nego sto nesto kazem, sem u izuzetnim situacijama, kad se od mene ocekuje neobicno velika odgovornost, a inace u krugu bliskih ljudi pred kojima sam opustena obicno ne razmisljam preterano pre nego sto nesto kazem.

Zanima li vas uvek da saznate ISTINU ?
Da, zelim da je saznam po bilo koju cenu, a posle ne moram ni da reagujem, vazno je da saznam.

Mozete li oprostiti neciju LAZ kada je otkrijete?
Mogu da oprostim, ali ne i da zaboravim.
Korisnikov avatar
By gari
Ostajem pri svom stavu da istina ne postoji. Ljudi samo misle da govore istinu, a u stvarnosti to je samo njihovo viðenje neke pojave. Ono što neki tvrde da je istina za druge je laž. Dakle, neophodno je zapravo ta?no utvrditi šta je istina /kao pojam/. Šta je NOTORNA ?INJENICA /ona koja se sama po sebi podrazumeva, koju ne treba ni dokazivati/. Da li je istina kada je dan da je dan a kada je no? da jeste no?? Kako ?ete to dokazivati? Ose?ajima, ?ulima? Ali, poznato je da ?ula varaju, da nisu sigurna...

:shrug: :cvetduga: :sleep:
By Çâðê_DUP
Originally posted by unic0rn
Kavi su vasi stavovi o ISTINI ?
Ljudi lazu da teze istini ali u dubini dushe samo pricaju i zele da cuju lazi koje su im potrebne

Da li LAZete, bar ponekad ?
Da, naravno...

Da li i kako sebe sebi opravdavate kad sLAZete?
Ne opravdavam. Laz je stvar trenutka, lagacu ako je potrebno i tu se stvar zavrsava.

Da li znate sta je PRAGMATICNOST ?
yup

Koliko RAZMISLJATE o svojim izjavama pre nego sto ih izjavite ?
Zavisi o cemu se radi. Nekad da nekad ne, uglavnom je to tok misli

Zanima li vas uvek da saznate ISTINU ?
Nazalost, da

Mozete li oprostiti neciju LAZ kada je otkrijete?
Zavisi kakva je i ko ju je slagao....
Ne volim da potpisujem druge, ali :up:

Kao da sam ja ovo napisala!

A sad da se lazemo: :lol:

Moji stavovi o istini: sta je istina? (Pilat)

....cinjenica je da svi ljudi imaju neku svoju istinu. Ako se radi o stvarima koje me se ne dotichu, prepustim drugima da veruju u to sto pricaju i misle.

Ima ljudi koji se neprekidno suocavaju sa istinom (tendenciozno se suocavaju, znaci svesno), da bi nesto mogli, eventualno, da promene!

Neki, npr beze od istine, kako ne bi bili povredjeni saznanjem, odnosno istinom u vezi nekoga, u vezi necega.

Da li lazem?

Pa da, to je tzv. "bela laz". U nekim trenucima i zivotnim situacijama, recimo, da je neophodna.

kako se opravdavam?

Pa .. da je to za dobrobit nekoga ili necega.

Znam sta je pragmaticnost.

Koliko razmisljam o svojim izjavama?

Pa, zavisi kakve su, zavisi od osobe, uglavnom ne ...

Da li me zanima da uvek saznam istinu?

NE.

Odgovor na zadnje pitanje je: DA.
Korisnikov avatar
By m..
Ma istina je sta god u sta zelis da verujes...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
kako vam samo nije mrsko ovaj copy paste svih pitanja, pa to boldovanje odgovora, pa quotiranje, pa... :wow: :nerd:
Korisnikov avatar
By m..
Meni jeste...
Korisnikov avatar
By gari
Ja to ne radim. To jest, nikada ne govorim celu istinu ve? polu-istine koje za ?as mogu postati ili istina ili laž. Zavisi koga lažem, tj. kome govorim polu-istine.

:napitak: :potapsava: :cupakosu:
Korisnikov avatar
By svejedno
Da, vidis to i ja radim.

Tipa..Jeste to tako ali ako pogledas sa druge strane, bas i nije.

Npr neka devojka me pita jesam li ja nju samo iskoristio, i kao trudim se da ne lazem, a i nisam i jesam (iskoristio. je.), i rekoh ako gledas sa te strane da.

Sa druge strane, ti si mene.
By Çâðê_DUP
Originally posted by 2Q2Bstr8
kako vam samo nije mrsko ovaj copy paste svih pitanja, pa to boldovanje odgovora, pa quotiranje, pa... :wow: :nerd:
Pa, istinoljubivi smo ....

Sve za ISTINU! :smug:

:zastava:
Korisnikov avatar
By gari
Kao u "Balkan-Expresu", agent pita Boru Todorovi?a: -A, ti si muzi?ar?- A Bora:-Ma ne, kakav muzi?ar!- Agent:-A zna?i nisi muzi?ar?- Bora:-Ma da, pa rekao sam da sam muzi?ar!-

I mi ovde-govoriš li istinu? Ma daaaaa. Punu istinu? Ma neeee, samo ponekada i u posebnim prilikama.

:meda: :hiphip: :(
By жњ
meni je juce prosula nevidjenu laz bez ikakvog razloga i potrebe osoba koju sam godinama obozavala!! a onda kad sam skontala da je to sto mi je ispricala neistina, setila sam se i svih ostalih sitnih nedoumica kojima me godinama hranila, a koje su aludirale na to da me lagala i ranije.. samo ne znam cemu to i ne vidim nikakvu shvrhu.. jako mi je zao! zasto je prolupala?! :no:
Korisnikov avatar
By svejedno
To je fazon: 'Da li lazete?'
"Da, uvek."
Korisnikov avatar
By gari
Na nekoj temi u ovom Forumu ja i 2 kune smo se jednom raspravljali oko deset božijih zapovesti. Pretpostavka je da svaki dobar hriš?anin treba da se trudi da ispoštuje tih deset božijih zapovesti i još one dve najve?e. Na svoje zaprepaš?ene ustanovio sam da sam ja sebe oduvek smatrao dobrim i pravednim hriš?aninom iako sam tada shvatio da sam ja u stvari prekršio doslovno svoh deset zapovesti?! Dakle, ja sam sam sebe lagao i to svesno, sve dok nije došao neko i pitao me: je li a poštuješ li ti Božje zapovesti. ?ak i onu zapovest "Ne ubij" sam prekršio jer sam ubijao insekte, a ja zapovest ne ubij doslovno shvatam-ne ubij ništa što je živo /pa ni insekte/. Dakle, nema dobrog vernika, samo se zavaravaju. Teško da ima i jednog da nije prekršio ako ne sve a ono bar neke od tih zapovesti.

:rida: :skola: :dancing:
Korisnikov avatar
By gari
Da, ali vernici posebno, jer ateisti nisu duzni da se pridrzavaju Božjih zapovesti.

:ribica: :maji: :hmm:
Korisnikov avatar
By Nemiroff
Ako mozes sacuvati prisustvo duha kada svi gube glavu, i jos te okrivljuju za to;
Ako mozes cekati i ne umoriti se od cekanja
Ako mozes mirno slusati kako lazu o tebi
Ako mozes trpeti da te MRZE a sam da ne MRZIS
Ako mozes da govoris sa gomilom ljudi i da zadrzis svoje vrline
Il da se setas sa kraljevima a da sacuvas svoju skormnost...
tada ce Zemlja i sve na njoj biti tvoji...
I sto je najvaznije-bices covek!!
Korisnikov avatar
By gari
Bravo de?ko...

:meda: :backstab: :maji:
Korisnikov avatar
By Nemiroff
...Istina nije u formulama, ni u brojkama, ni u imenima, ni u teorijama, ni u recima, ni u razlikovanju, ni u statistikama, ni u logici, ni u apstrakciji... ISTINA je promenljiva, moze biti relativna, i konkretna, pa i uporediva;
Istina je ono sto neko cini u svakodnevnim poslovima, pre svega u tishini;
Istina zahteva onu retku osobinu ljudske dushe: -Otvoren duh i neukroceno srce!
Ponekad je maskirana iskrenoshcu, a ponekad je otkrivaju lazi...ali U.V.E.K. na sopstveni rizik!!!
Korisnikov avatar
By gari
Ono što mislimo da je istina UVEK sa protekom vremena postane laž, a ono što je laž protekom vremena uvek postane istina. Zar pre trideset godina Marshal Tito nije bio genije svih vremena? A sada??? Šta je istina a šta laž?

:snob: :kasalj: :zvizdi:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Ostajem pri svom stavu da istina ne postoji
Ono �to neki tvrde da je istina za druge je la�

S ovim drugim se slazem, ali bas zato mislim da ne postoji jedna istina vec vise njih.
Moja istina je da je Tito bio govno, a (na primer) tvoja da je bio najveci sin nasih naroda i narodnosti.
Nekome iz Republike Srpske je istina da je Mladic bio heroj, a nekom Bosnjaku je istina da je on bio najveci ratni zlocinac. I jedno i drugo je istina, i jedno i drugo je laz.
Korisnikov avatar
By gari
Moje mišljenje nikada nije bilo da je Maršal Tito bio genije, to sam naveo samo kao primer kako ono što se nekada smatralo "notornom činjenicom" dakle, istinom u koju ne treba ni sumnjati niti je dokazivati, danas pretvorilo u laž. Dakle, sve je relativno...Istina je laž /u nekom periodu vremena/ a laž postane istina /u nekom drugom periodu vremena/.

:salut: :kuca: :hiphip:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Rekao sam "na primer", pretpostavio sma da se slazes sa mnom oko toga, nego sma to stavio cisto radi boljeg objasnjenja.
Korisnikov avatar
By gari
Dakle u potpunosti se slažemo da je i istina i laž relativan pojam i da se ne može tačno utvrditi šta je šta.

:zvizdi: :volinevoli: :ccn:
Korisnikov avatar
By gari
:P :neto: :gol:

Mali, jel ti pušiš nešto malo?
Korisnikov avatar
By svejedno
Ponovicu moje misljenje:

Neminovno je da jedina PRAVA istina POSTOJI, osim u nesavrsenoj ljudskoj percepciji.

Ali stanje u univerzumu je takvo i takvo, i to jeste ISTINA, a stro su ljudi nesavrsei, nema nikakve veze sa tim.

Jedna istina postoji, a samo je stvar u tome sto ljudi ne umeju da je prepoznaju.

Ima jedna recenica koja mi se dosta svisja:

"Stvari su prervise jednostavne da bi ljudski um to mogao da shvati.'

Kao sto ima previse komplikovaih stvari za ljudski um, tako postoje i stvari previse jednostavne za jega, a te su mozda i bitije.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!