Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Burak
Kosorka predstavlja povampireni zloduh neoustaške ideologije, zbog čega joj želim sve najgore(u političkom životu i karijeri). Mnogo mi je žao što se desničarska ideologija veličanja ratnih zločinaca i danas u Hrvatskoj može koristiti u cilju skupljanja predizbornih poena.
@popaj i EnRage, velika vecina prostora zemalja ex-Yu uklj. Srbiju ali i Hrvatsku s Kosorkom joj na chelu, su politichki i mentalitetno- retardirana djeca.
Bilo bi puno korisnije nekako medijatorski nastojati iznaci fer i poshteno rjeshenje izmedju Kosovaralbanaca i Srba. Npr. bilo bi za pozdraviti kada bi Hrvatska nastojala da ubijedi rezim u Prishtini da da i poshtuje snaznu autonomiju Srba 4 opcine sjevera Kosova, da se poboljsha zivot i ljudska prava srpske manjine u onih par enklava juzno od Ibra te eksteritorijalnost za spc manastire i crkve a za uzvrat da Srbija prizna Kosovo.

mislim, lako je ici pokvarenom logikom "neprijatelj mog neprijatelja mi je prijatelj" ali to samo produbljava negativne odraze situacije.....
Korisnikov avatar
By EnRage
Nazivati Jadranku Kosor zloduhom nekakve ustaške ideologije je malo pretjerano i nadasve paranočino, svaki ovaj blentavi narod ima svog zločinca "heroja" kojem su političari upućivali "erotske poruke", direktno ili indirektno. O ustašama se počelo pričati 1988., davno prije nego se HDZ "rodio" i svi znamo kako su završili oni koji su Srbe na mitinzima ispred manastira plašili povampirenim ustašama i učinili i da sami na kraju povampire i dožive katastrofalnu sudbinu.

@Velboy, znaš da fer rješenja između Srba i Albanaca nema na vidiku. Ne možeš uvjeravati Prištinu da poštuje autonomiju Srba na sjeveru dok taj sjever praktički nije u sastavu njihove države.
Popeye napisao:strahota, slazem se. kad sam vidio da je kosorica pozdravila gotovinu i markača, odmah sam pomislio: "koji kurac, pa ovo je kao republika srpska!" :pljuje:
Krenuh baš to sinoć napisati :lol:

Bilokakobilo, ja se u kosovski problem opće ne bih petljao, pogotovo ako sam Hrvatska. Kako nekome iz Hrvaske uopće može pasti na pamet da podržava ideju neovisnosti Kosova, što je praktički do jučer pripadalo Srbiji a u isto vrijeme zna da je isti takav problem imala sa otuđivanjem vlastitog teritorija sa nakanom da se jednog dana potpuno odvoji od Hrvatske? To što Jadranka Kosor radi jest notorna glupost, pa čak ako se i radi o jeftinom triku za skupljanje političkih bodova u predizborne svrhe. Mogao bih to nazvati čak i niskim naslađivanjem nad srpskom mukom.
Također, ne bih uopće sudjelovao u davanju ideja kako raskomadati Kosovo. Nit je Hrvatska nekakav faktor za to pitanje, niti je meritum i uopće, šta se tiče prosječnog hrvatskog građanina koje bi općine trebale pripasti Srbiji a koje ne? Svojim porezom plaća Vladu da stabilizira sranje koje se svakodnevno pogoršava a ne da Jaca sunča pičku po jebenoj Prištini.
Korisnikov avatar
By antibiotic
To sto je kosorova tako opurtunisticki odjurila na kosovo da bi se hr roba plasira na njihovo trziste je nesto sasvim normalno i logicno za globalni kapitalizam. nema tu nikakvih skrivenih poruka, posebnih politicnih stategija, sve je jasno i toliko transparentno da je smesno. tako bi sve ostale kapitalisticke zemlje uradile, kao sto i jesu, jer su djaci naucili da se "to tako radi".

prica o pogorsavanju srpsko-hrvatskih odnosa zbog svega toga je deo politicke igrarije i zbog toga se najmanje uzbudjuju trgovci i politicari, a najvise bi, navodno, trebalo da potrefi, i to emotivno, narod koji o tome cita. Kavurma se zakuvava onda kad politicari pomisle da su previse dosadni narodu jer rade "samo" svoje svakodnevne poslove za sta su i placeni, obicno pred izbore, jer je, kao i na ostalom delu estrade - najgore kad ljudi izgube interesovanje za tebe jer si previse "regilaran" pa onda mora da izdas neki novi hit u paketu sa nekim skandalom i sl.

Ovo je klasicni show za plejbejshtinu koji ne bi postojao da mi ne moramo da uzimamo ucesce. Medjudrzavni odnosi su nam danas toliko dobri da toga nismo ni svesni, barem medju politicarima koji vrlo dobro saradjuju znaju sta rade, dok mi ostali treba da dizemo paniku za svaku sitnicu.
poptisujem antibiotica. no ja govorim o necemu drugom.

ostaje činjenica da hrvatska svoje proklamirane vanjskopolitičke ciljeve ostvaruje uspješnije nego srbija. to sigurno nije zbog nekakve nadnaravne hrvatske sposobnosti ili velike ljubavi koju itko važan prema hrvatskoj gaji (njemačku boli kurac, daleko je 1991. i ta priča danas više nema nikakve veze, hrvatska odavno nije nikakav njemački štićenik), nego jer se srbija često ponaša iracionalno i štetno prema vlastitim interesima. hrvatska se uvijek na vrijeme postavi oportunistički i na kraju dobije što želi.

recimo, tadićeva politika "i EU i kosovo" je nemoguća misija. srbija tu dakle želi dvije stvari koje nema. cijelom svijetu je jasno da kosovo neće moći dobiti. dakle, to je već 50-postotni fail te politike. ostaje još EU, koju srbija može dobiti ako odjebe kosovo, odnosno ono što ionako nikad neće dobiti. a nema sumnje da bi srbija mogla prilično dobro naplatiti svoje odustajanje od kosova, te tako popraviti grozan standard i ekonomsku situaciju u zemlji.

kakav je to nacionalni ponos kad si očajni radnici režu prste jer godinama gladuju? :roll: eno, i sjeverna koreja je puna nacionalnog ponosa, pa njeni građani masovno skapavaju od gladi. :party:
Korisnikov avatar
By erkondisn
Drakche napisao:To sto je kosorova tako opurtunisticki odjurila na kosovo da bi se hr roba plasira na njihovo trziste je nesto sasvim normalno i logicno za globalni kapitalizam.
a i u to je napravila (po obicaju) lose :lol:

evo npr. na kosovu djeluje cca 150 rvackih poduzeca, dok je recimo slovenskih vec 2009. bilo vise od 500 :lol:

eh da... zar se tadic nije sastajao sad s Pahorom? a sto se slovencima ne zamjera priznanje kosova? ipak, slovenci isto imaju firme po srbiji jelte...
Korisnikov avatar
By EnRage
Slovenci su prvi poletjeli na Kosovo pootvarati svoje firme, uostalom drže i najveći tamošnji telekom. Pitam se kako to ne smeta Tadiću.

@Stripi, slikovito rečeno, kad je roditelj loš prema djetetu onda mu ga oduzmu, isto tako je Srbija izgubila i Kosovo. Ako Hrvatska tamo vidi interes, nema prepreka da se ulizuje Tačiju i tamo zarađuje jer ja ne znam što to mi zapravo dugujemo Srbiji i što je to nama Srbija dala u zadnjih 20 godina. Međudržavni odnosi ionako nikad nisu "ljubavna zajednica". Samo što mi nismo toliko sposobni za iskoristiti priliku za ulaganja i od toga neće vjerojatno biti ništa osim još pokoje verbalne pljuske nebitnog Jeremića.
Jedno je diplomatski posjet a drugo je lažna priča o neznamkolikodugogodina dugom prijateljstvu i zajedničkoj borbi protiv istog neprijatelja.
Jadranka Kosor jednostavno em ne zna pričat, em laže i sere đe god stigne.
I, ne ulizuje se ona Tačiju, nego na jeftin način skuplja predizborne bodove.
Hrvatska je Kosovo priznala prije dvije godine a tek neki dan se ona sjetila Kosova i odvela tamo nekoliko desetaka poduzetnika da pokaže svu silinu našeg prijateljstva.
Toliko o Kosovu, Jaci i Tačiju.
Korisnikov avatar
By EnRage
Pa dobro, imali smo istog neprijatelja, zar ne? Tu nije lagala iako je bilo bespotrebno to spominjati. Ako je nastao slobodan prostor zbog zabrane uvoza iz Srbije, ne vidim razlog zbog kojeg to ne bi iskoristila Hrvatska. Nikad nije kasno, sve je to biznis, samo i dalje mislim da to baš i neće uspjeti.

Tvoja patološka mržnja prema aktualnoj premijerki ne ostavlja ti prostora da o nekim stavri prmisliš racionalno. Ko da je u najmanju ruku sotona s rogovima.
Korisnikov avatar
By EnRage
Da, to je jasno, vidiš da obilazi tri grada dnevno, a kampanja još nije ni počela.
Korisnikov avatar
By Stripi
EnRage napisao:Pa dobro, imali smo istog neprijatelja, zar ne? Tu nije lagala iako je bilo bespotrebno to spominjati. Ako je nastao slobodan prostor zbog zabrane uvoza iz Srbije, ne vidim razlog zbog kojeg to ne bi iskoristila Hrvatska. Nikad nije kasno, sve je to biznis, samo i dalje mislim da to baš i neće uspjeti.
O tome I govorim-ak je isla radi nekakve gospodarske suradnje kakve gluposti o stoljetnom prijateljstvu, kakva analogija sa ratom u Hrvatskoj? Ta dva rata su bile dvije razlicite stvari.
S druge strane, kao sto je vec rekao Erkondisn-nasih poduzetnika je nekoliko puta manje na Kosovu od slovenskih. Zar smo toliko gluplji I nesposobniji od Slovenaca da trebamo pricekati da Kosovo zabrani uvoz proizvoda iz Srbije da bi mi onda uletjeli?
Tvoja patološka mržnja prema aktualnoj premijerki ne ostavlja ti prostora da o nekim stavri prmisliš racionalno. Ko da je u najmanju ruku sotona s rogovima.
Ne znam samo odakle da pocnem nabrajati sve njezine pozitivne korake koje je poduzela :lol:
Nije to patoloska mrznja, vec surova realnost. Ali ok, stvarno nije u redu da se jos kacim I sa njezinim fanovima :sweet:
Potpisujem ovdje postove Stripija, Drakchea i uglavnom Popaja!

@EnRage, kada rezim u Prishtini prihvati tu snaznu autonomiju 4 srpske opcine sjevera te poboljsha standarde polozaja Srba u onih par enklava juzno od Ibra i da eksteritorijalnost spc manastirima i crkvama, onda treba izvrshiti pritisak na Srbe sjevera Kosova i Srbiju da prizna Kosovo kao samostalnu drzavu. Jer, na zalost, prije dva tjedna ili tako neshto kad se nezvanichno povela diskusija o autonomiji za 4 opcine sjevera Kosova, Thaqi je sav kapriciozan i nacionalistichko-shovinistichki odbrusio kako ne dozvoljava ni to, ni taj minimum. Chak i vrlo, vrlo umjerena srpska politicharka Vesna Peshic je izjavila da je to jedino iole fer rjeshenje a Thaqi je sav kapriciozan odbio i to po medijima.

@Popeye, sasvim se slazem da Srbija mora da odstupi od maksimalizma na koju je vezuje ludjachki koshtunichin ustav ali i Thaqi mora da ukapira da nece moci da prisili Srbe sjevera Kosova da mu se povinuju. Da je u Prishtini neki umjereniji, u rat i ratne zlochine neumijeshan(ij)i kosovskoalbanski rezim, to bi bila neshto malo bolja stvar, ali s obzirom ko i kako vlada u Prishtini, nije fer prisiljavati Srbe da mu se pokore!
Korisnikov avatar
By EnRage
Ma OK, pregovori o autonomiji svakako, ali Beograd u ovom trenutku to ne želi već troši energiju na besmislene stvari dok cijela država stoji. Tako da je problem što za takvim rješenjem još ne postoji volja na srpskoj strani, uostalom i Tadiću su uskoro izbori.

@Stripi, ja nisam fan niti jednog našeg političara niti razbijam glavu njihovim postupcima. No, ne dopuštam ni da mi život postane njihov život.
Korisnikov avatar
By Stripi
Znači, ak ja skomentiram glupost koju Jadranka Kosor napravi, njen život postaje moj život? Wow, pa sad je na cijeli forum bačeno novo svjetlo.
Da za početak ukinemo DiP a ostalo ćemo razmotriti korak po korak?
Korisnikov avatar
By *deni*
Mars napisao:Smišljaju ljudi najrazličitije izgovore da ne odu malo da slušaju klasičnu muziku.

Da je neko mahnito mačo jurcanje za nekakvom loptom u pitanju (ili slikanje sa Angelinom na Brionima) - ne bi mogao da ga zaustaviš.
:lol: I ja mislim da je to pravi razlog za odbijanje posete.
Korisnikov avatar
By Vel boy
EnRage napisao: ali Beograd u ovom trenutku to ne želi već troši energiju na besmislene stvari dok cijela država stoji. Tako da je problem što za takvim rješenjem još ne postoji volja na srpskoj strani, uostalom i Tadiću su uskoro izbori.
ni Prishtina to ne zeli vec troshi energiju na maksimalizam potpomognuta, u specifichno ovom pitanju, pretjerano pristrasnim i sujetnim vecinom Zapada koji je isforsirano uradio jednostrane stvari u jednom vrlo visheslojnom problemu i time stvorio dodatne probleme a suvishe je sujetan da prizna da ih je stvorio. dakle, nema volje za takvim rjeshenjem ni na kosov.albanskoj strani.
jedinu nadu moze dati, u ovom kontekstu humani i poshteni dio Zapada koji zeli uistinu absolvirati kosovski problem na koliko je moguce vishe obostrano fer i poshten nachin.
ja samo ne znam kakav je to opravdan cilj prisiljavati Srbe sjevera Kosova (4 opshtine), koji originalno tvore kompaktnu etno-teritorijalnu cjelinu tamo bez ikakvih sistematskih mijenjanja originalne etnichke slike, da se pokore k'o suznji thaqi rezimu. molim lijepo, Albanci nisu prihvatali bilo kakvu ni bilo koju Srbiju sve sa najshirom autonomijom za njih tj. Albance, kako onda mogu ochekivati da Srbi (sjevera) prihvate (thaqijevo) Kosovo?? Nemoguce, tim vishe jer STANDARDI koji su bili dati Prishtini za isposhtovati kao preduvjet za nezavisnost najvecim dijelom nisu isposhtovani. thaqi-jev rezim je ozbiljno osumnjichen za ratne zlochine, korupciju, trgovinu bijelim robljem, kriminalne rabote raznih vrsta.
Najmanje shto mora Prishtina je suradjivati u davanju jedne snazne autonomije srpskom sjeveru, poboljshati polozaje i Srba u onih par enklava juzno od Ibra, dati eksteritorijalnost za spc manastire i crkve te promijeniti konachno thaqi-jev rezim u neku umjereniju i iskreno europskiju (kos.albansku) vlast. Srbi apsolutno moraju suzbiti kriminal na sjeveru Kosova te odstupiti od maksimalistichkog ludjachkog koshtunichinog ustava te kada Prishtina ispuni uvjete i odredjene standarde priznati nezavisnost (tako poboljshanog) Kosova.
I, eto- problem rijeshen, uglavnom!
:pinknaocari:

dvije stvari:
1. nisam rekao da su ciljevi pristine opravdani. :D
2. sudbina te 4 opcine je odavno odlucena. postoje medjunarodno priznate granice kosova. jel to srbija planira da se zbog nekakve 4 opcine na kosovu opet sama upuca u nogu?
Sve u svemu, predaleko je to otišlo i prošlo je skoro deset godina otkad Kosovo neformalno ili formalno nije pod kontrolom Srbije.
Ja jednostavno ne vidim šta se tu više može uraditi.
PRvo se protratilo jako puno godina na nepriznavanje da kosovski problem postoji, raznoraznim parolama a da se ništa pametno nije uradilo.
Onda je albanski režim shvatio koja je prava stvar koju trebaju uraditi i udarilo Beogradu šamar od kojeg se nije mogao dugo oporaviti.
E onda je Beograd napravio najgoru moguću stvar - poslao Vuka Jeremića da riješi stvar. Kosovski Albanci nisu mogli imati boljeg saveznika.
Popeye napisao::pinknaocari:
2. sudbina te 4 opcine je odavno odlucena. postoje medjunarodno priznate granice kosova. jel to srbija planira da se zbog nekakve 4 opcine na kosovu opet sama upuca u nogu?
I said: Najmanje shto mora Prishtina je suradjivati u davanju jedne snazne autonomije srpskom sjeveru, poboljshati polozaje i Srba u onih par enklava juzno od Ibra, dati eksteritorijalnost za spc manastire i crkve te promijeniti konachno thaqi-jev rezim u neku umjereniju i iskreno europskiju (kos.albansku) vlast. Srbi apsolutno moraju suzbiti kriminal na sjeveru Kosova te odstupiti od maksimalistichkog ludjachkog koshtunichinog ustava te kada Prishtina ispuni uvjete i odredjene standarde priznati nezavisnost (tako poboljshanog) Kosova.
I, eto- problem rijeshen, uglavnom!

znachi, Srbi moraju da zaborave na ludi koshtunichin ustav i mantre "Kosovo je Srbija, srce Srbije" a Kos. Albanci moraju da urade ovo shto rekoh iznad. po najnovijim informacijama, na tako nekoj ozivljenoj verziji dovrshenog i poboljshanog Ahtisaari-jevog plana za obe strane se radi, posredstvom, mislim, Njemachke ponajvishe.
pa to i govorim da je srpski problem. kakogod da je izglasan, chinjenica je da je kamen spoticanja za realniji i produktivniji pristup kosovskom problemu kao shto je i chinjenica da ga je nametnuo iracionalni desnichar- koshtunica. uz to, srpski problem tj. zadatak je i suzbiti kriminalce i ekstremiste na sjeveru Kosova (to moraju uraditi). kos.albanski problem tj. zadatak medjutim i dalje ostaje da moraju da urade ono shto vec rekoh za njih da moraju uraditi.
to nije bitno. ono shto je bitno jeste to da i MZ sve vishe uvidja da je ovakav pristup jedino fer te umjereni srpski politichari poput Vesne Peshic, Vuka Drashkovica a mislim i da Boris Tadic nadolazi na to. I sve to, bez chitanja ovog foruma i mojih postova.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!