Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By tasa
Originally posted by Wilhelmina

FRANKLIN RUZVELT: Titova odluka da se bori protiv nacista prekretnica je u istoriji drugog svetskog rata.

VILI BRANT: Za jugoslovenski narod je dar sudbine što je u godinama najvećih opasnosti imao takvog vođu. Ja predsednika Tita vidim kao jednu od najmarkantnijih ličnosti našeg vremena. Ja cenim Titovu smelost i njegovu državničku mudrost.
a gde se on to borio protiv nacista
drzavnicka mudrost, hmmm jeste bio mudar ali na nasu stetu i zalost
mudar i proracunat... zlo
Originally posted by Hans

... ne volim što Hrvati nisu dobili po nosu zbog Jasenovca nego je sve odjednom bilo u znaku bratstva i jedinstva, ne volim što samo Srbi nisu imali pravo da u okviru Jugoslavije budu nacionalno osvešćeni i što se za Stefana Nemanju nije ni znalo, pa je nacionalizam posle njegove smrti i iz betona počeo da curi. Nije, dakle, kriv SAMO Sloba.
Imali ste kafe u Dubrovniku i odmore na Bledu sa jedne strane dok ste sa druge imali sve vreme one koji svoje dedove nisu osvetili na vreme pa su strpljivo čekali priliku. Skoro 50 godina u takvoj državi koja počiva na neraščiščenim računima je na kraju i dovelo do masakra i genocida.
:up:

dodala bih da je socijalizam bio dobar a tito zao i zlo
By Hans
Originally posted by smaug

Dakle ovoj raspravi, zapocetoj temom o jednom coveku koji sasvim sigurno nije bio demokrata, nikako ne bi smelo da se radi to sto joj ti radis. Ona je vrlo kompleksna I zahteva znanje, I nepristrasnu analizu podataka.
Šta je kompleksno u tome da Tita nema već trideset i jednu godinu? Kompleksan je razvoj događaja nakon njegove smrti. Naslov teme baš i ne.

Samo me zanima ovo, pošto nisam upućen. Da li pripadnici drugih verskih zajednica u Srbiji na svoje praznike idu u škole, rade i sl? Ako da, to je pokazatelj demokratije koja mahom meša veru u državu i njenu produktivnost i to čini mahom pravoslavlje. Mi nemamo nažalost sekularnu državu. Uostalom, dovoljno je da otvoriš oči. Ja sam to sve iznad napisao na osnovu ovoga što vidim. Zašto bih morao da se bavim teorijom? Znam ja šta su i 'demos' i 'kratein'...Big deal!

Manjina kao manjina će uvek postojati. Zbog takve većine su manjine i nastale. Big deal again.
Korisnikov avatar
By svejedno
jebo druga tita.

..

a ovo mu dodje sustina za sve nase bezumnike:
Originally posted by *deni*

Normalno da je umro, imao je 88. godina.
Niko se nigde na svetu ne čudi kad neko umre u 88. -oj godini.
To je duboka starost.
Šta su oni mislili, da će Tita živeti 200 godina ?
Da smo bili normalna zemlja, on bi se penzionisao još u svojoj 65.-oj, eventualno 70.-oj godini, a ne da predsednikuje i u svojoj 88. - oj .

..

i normalno da se otvorilo bure baruta koje je drzao zatvorenim 50 dina.
Korisnikov avatar
By smaug

Dakle ovoj raspravi, zapocetoj temom o jednom coveku koji sasvim sigurno nije bio demokrata, nikako ne bi smelo da se radi to sto joj ti radis. Ona je vrlo kompleksna I zahteva znanje, I nepristrasnu analizu podataka.
Šta je kompleksno u tome da Tita nema već trideset i jednu godinu? Kompleksan je razvoj događaja nakon njegove smrti. Naslov teme baš i ne.

Samo me zanima ovo, pošto nisam upućen. Da li pripadnici drugih verskih zajednica u Srbiji na svoje praznike idu u škole, rade i sl? Ako da, to je pokazatelj demokratije koja mahom meša veru u državu i njenu produktivnost i to čini mahom pravoslavlje. Mi nemamo nažalost sekularnu državu. Uostalom, dovoljno je da otvoriš oči. Ja sam to sve iznad napisao na osnovu ovoga što vidim. Zašto bih morao da se bavim teorijom? Znam ja šta su i 'demos' i 'kratein'...Big deal!

Manjina kao manjina će uvek postojati. Zbog takve većine su manjine i nastale. Big deal again.
Ke?
Ko je rekao da je naslov teme kompleksan? Osim sto je 31 prost broj. A prosti brojevi su vrlo kompleksna stvar u matematici.
Dakle citirao si jedan mali deo onoga na sta sam ti skrenula paznju. Pri tom je taj deo izvadjen iz konteksta.
Kakve veze produktivnost jedne zemlje ima sa demokratijom? Koja produktivnost? Ekonomska? Kakve veze verski praznici imaju sa demokratijom? Kakve sve to veze ima? Rekoh ti da je demokratija vladavina naroda. Jesi li ti procitao sta pise gore pre nego sto si otkucao sve ovo? Evo i na drugom jeziku (mozda upali ovog puta) - 'Democracy sets no limits on what the people may do in their sovereign capacity'.
Srbija je sekularna drzava.
Ti mozda mislis da znas sta znace demos i kratein ali ti ne znas sta je demokratija.
Zasto bi morao da se bavis teorijom...Pa... da ne bi lupetao ko sto sad cinis.

Uzgred, meni je sad skroz svejedno sta ce ti dalje da napises. Ja sam mislila da ti imas nesto da kazes, da se ima sta cuti.
Zajebala sam se.
Pa, pa.
By Hans
Da, zaj****a si se i to još 13.12. 2008. No, to je sve u tvojoj glavi. Srbija je svašta na papiru. Lepo sam ti rekao, osvrni se oko sebe. Ili možda u tvojoj partijici to tako mora da se kaže? Sve je super, sve je ok, nikao je neki n-ti sloj ljudi posle pada Slobe koji i sebi i drugima maže oči dok se popovi vozaju u BMWu ali i TO je u redu jer mi smo IPAK sekularna država. Po mišljenju mnogih, mi smo odavno i van recesije. :lol:

Sad ćeš ti verovatno reći: Ma, dobar nam je standard!

Nije.

Sa druge strane, pitaš me kakve veze imaju praznici? Well, u sekularnoj državi praznik a naročito verski bi trebalo da je lična stvar pojedinca a ne manija na ulici oko toga kako će se i koliko dana raditi, odnosno lenčariti. Da je Srbija raščistila kao demokratsko društvo sa uplitanjem crkve i religije u svetovni život, to ne bi bio problem jer već postoje državni praznici. Zašto bi neko ko je musliman morao da se ravna prema pravoslavnim praznicima ako već nema veze u Srbiji to što je većina pravoslavna? Dakle?

Please... :hand:

p.s.

I ovo, čisto za desert...

Uzgred, meni je sad skroz svejedno sta ce ti dalje da napises. Ja sam mislila da ti imas nesto da kazes, da se ima sta cuti.
Vidi, ja stvarno nisam sujetna osoba ali sam primetio da korisnike ovde tretiraš kao svoje podanike a mi to nismo. Korisniku 2kune si prebacivala kako bi trebalo da više bude u biblioteci, meni ovde prebacuješ kako nema šta da se kaže i sl. Otkud ti znaš šta ja znam i šta imam da kažem ako nisam ovde ubacivao linkove i teoretisao? Možda nemam vremena? Možda me to ne zanima toliko. Ako si se kao mala takmičila u tome da prva uradiš to i to, ponavljam to je opet tvoja stvar i ja za to nemam razumevanja- ja ne umem tako. Ok?
Obrati pažnju na kulturu komunikacije tako pametna. Ili se raspitaj kako u mom sistemu vrednosti prolaze osobe koje su pročitale sve osim bontona. Npr. korisnik Popeye. Ok?

E, sada ti već i ja mogu poželeti prijatan dan! :bye:
Korisnikov avatar
By 2kune

ne volim što Hrvati nisu dobili po nosu zbog Jasenovca nego je sve odjednom bilo u znaku bratstva i jedinstva
A kako to treba jedan narod dobiti po nosu zbog zločina jednog režima?
Kako si konkretno ti, s obzirom da si srbin, dao sam sebi po nosu zbog Srebrenice, Vukovara, Sarajeva... itd...itd? :trep:
Korisnikov avatar
By 2kune
booog te jeboooo... već 31 godinu! a kao da je jučer bilo... :deda:
By Hans
Originally posted by 2kune

ne volim što Hrvati nisu dobili po nosu zbog Jasenovca nego je sve odjednom bilo u znaku bratstva i jedinstva
A kako to treba jedan narod dobiti po nosu zbog zločina jednog režima?
Kako si konkretno ti, s obzirom da si srbin, dao sam sebi po nosu zbog Srebrenice, Vukovara, Sarajeva... itd...itd? :trep:
Objasniću ti kada 'srbin' budeš pisao velikim slovom. Dakle, Srbin. A sad paljba!
By alexandermagic
Originally posted by 2kune

booog te jeboooo... već 31 godinu! a kao da je jučer bilo... :deda:
Ne psuj boga, forumske "vernice" će, usljed šoka zbog napisanog, odma' da nešto cugnu i srolaju džoint, te poližu prvu picu koja im bude na raspolaganju. GdE će ti duša? :isus:

---

Tad sam imao godinu, tLi mjeseca i paJ dana... :paki:

''
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
Jedan od mojih predaka poginuo je kao partizan prilikom desanta na Drvar.

Osecam nostalgiju prema izgubljenoj domovini i detinjstvu, ali ne mogu glorifikovati Tita. Prosto mi je smesan naslov teme - umro je ''drug'' Tito. A drugarica wilhemina jadikuje zbog toga i posle 30 godina.

Sa zaljenjem gledam na ljude koji su zatrovani svakom vrstom ideoloskih, verskih ili bilo kakvih drugih dogmi. A titoizam jeste dogmatsko jednoumlje koje kao i svako drugo jednoumlje kruni intelektualne i moralne potencijale coveka.

Kakav je to covek koji je dozvolio da se njegov rodjendan proslavlja kao drzavni praznik? Tako su paradama i festama slavili i Hitlerov rodjendan. Stafetu su donosili i jos nekim diktatorima i ta budalastina nije nimalo originalna.

Mislim da nije korektno glorifikovati antifasisticku ulogu Tita jer je glavni teret antifasisticke borbe poneo narod koji je bezeci ispred ustaskih koljaca spas nasao u partizanima. Da nije bilo ustaskog genocida Tito ne bi ni vojsku imao.To nije bila samo vojska vec zbegovi naroda. Sva moja prezivela rodbina je bila u tim zbegovima.
Tito je svojim neznanjem doprineo da pogine mnogo vise partizana jer taj covek nikakvog vojnog obrazovanja nije imao. Postao je glavni zapovednik vojske jer je bio na celu Komusticke partije.Umesto da objedini sve antifasisticke snage, sprovodio je ideoloske obracune. Imali bismo mi antifasisticki pokret i bez njega.

Njegova vladavina je imala mnoge elemente staljinizma (titoizma) i mnogo je toga naucio od svog nekadasnjeg idola. Recimo kako se retusiraju fotografije po uzoru na cuvenu staljinisticku skolu falsifikovanja fotografija - falsifikation of history.
I kod nas se kao i u staljinistickom SSSR-u istorija krojila uz pomoc falsifikata i fotomontaze - videti originalne i falsifikovane fotografije.
Korisnikov avatar
By Mozart

Volim mit o Titu, volim osamdesete posle Tita, ne volim što u Hrvatskoj nije napravio autonomne pokrajine a mogao je, ne volim što je on i njegova vlast SFRJ uvlačila u razne kredite i to što su koketirali sa celim svetom a što se kasnije vratilo svim narodima SFRJ, ne volim što Hrvati nisu dobili po nosu zbog Jasenovca nego je sve odjednom bilo u znaku bratstva i jedinstva, ne volim što samo Srbi nisu imali pravo da u okviru Jugoslavije budu nacionalno osvešćeni i što se za Stefana Nemanju nije ni znalo, pa je nacionalizam posle njegove smrti i iz betona počeo da curi. Nije, dakle, kriv SAMO Sloba.
Imali ste kafe u Dubrovniku i odmore na Bledu sa jedne strane dok ste sa druge imali sve vreme one koji svoje dedove nisu osvetili na vreme pa su strpljivo čekali priliku. Skoro 50 godina u takvoj državi koja počiva na neraščiščenim računima je na kraju i dovelo do masakra i genocida.

Slika

Svaka cast ,na tekstu
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by zelenabombonica

Osecam nostalgiju prema izgubljenoj domovini i detinjstvu, ali ne mogu glorifikovati Tita. Prosto mi je smesan naslov teme - umro je ''drug'' Tito. A drugarica wilhemina jadikuje zbog toga i posle 30 godina.

Gde tacno vidis da ja jadikujem za bilo kim?
Naslov teme je takav jer je tako i preneta vest o smrti Josipa Broza Tita. Ostatak teksta je kopiran.
By Hans
Originally posted by Mozart

Volim mit o Titu, volim osamdesete posle Tita, ne volim što u Hrvatskoj nije napravio autonomne pokrajine a mogao je, ne volim što je on i njegova vlast SFRJ uvlačila u razne kredite i to što su koketirali sa celim svetom a što se kasnije vratilo svim narodima SFRJ, ne volim što Hrvati nisu dobili po nosu zbog Jasenovca nego je sve odjednom bilo u znaku bratstva i jedinstva, ne volim što samo Srbi nisu imali pravo da u okviru Jugoslavije budu nacionalno osvešćeni i što se za Stefana Nemanju nije ni znalo, pa je nacionalizam posle njegove smrti i iz betona počeo da curi. Nije, dakle, kriv SAMO Sloba.

Svaka cast ,na tekstu
Hvala, Volfganže. :D
Korisnikov avatar
By ganjarolla
Super su mi Bošnjaci iz Sanđaka od neki dan, reče lik, ako nađu taj grad Rasu, nek tamo stave bistu.
:unic:

No dobro istorija se stvara mic po mic, čak nije ni toliko starija od Američke, sve je to negdje oko njihove deklaracije nezavisnosti.
Samo što su oni bili republikanci a ovđe ko u bajkama sve nekakvi kraljevi i vojvode. Nije na odmet i da su bili svećenici ko don Ivan Musić.

Svaki korak naprijed izbaci sa sela nekog ko je imao nekog velebnog heroja koji je bio bitniji od vlasti.
Vitezovi, banovi, baruni, vojvode, ovi oni, a sve kobiva za republiku se bori i živi.

Još taj slavenski mit i plač za južnim morem allaha ti. Jučer gledam Lijepom Našom na HRT i Branko Uvodić čini mi se vodi kaže za Osijek, osim naravno uvijek je bio Hrvatski, i prije 8 miliuna godina je bog to namjenio Hrvatima, kaže Branko: Rimljani su ga sagradili, onda došli Huni pa srušili pa došli Slaveni i izgradili.

Sve bi to bilo lepo da Huni nisu doveli Slavene, da vitez i ban nije njihova titula a ne Slavenska, da su do prije stogodina dvorce i ceste gradili Huni tj. Mađari a ne Slaveni, al eto, sad je Republika pa nek napokon svi grade svoje. Sve je ionako otišlo u ruke stranaca, lol, al neka gradovi grade i zadužuju ljude koji će se rodit i za 20 godina da otplaćuju ovo od danas.

Jugoslavija nije bila legalna al je Draža i NDH bilo ostvarivanje naroda. Itd.
Umobolne debilane. Rasprodali su sve firme stranim kompanijama pa me baš zanima sljedeći rat i čišćenje nacionalnih tkiva i vjekovne istorije pljačke i lokalnih đelata pljačkaša koji su to radili za Hrvatsku ili Srbiju.

Naj jadinije mi je kad dijasporići kukaju. Normalno je da se ovdje na Balkanu slavi da je neki crat ili serb bogat i ima hektare zemlje ili firmu u inozemstvu no kad dođu stranci ovdje odma je to izdaja, ne prodaji zemlju od dede i babe, to je naše, to je očevina, uvijek se može izvuć neki papir da ti je neki tamo ćukundeda ubijo turke da ti to sada nakon 500 godina ne prodaš nekom englezu, amerikancu ili rusu. I u tom smislu se sad poziva i na Jugoslaviju oni što su otišli trbuhom za kruhom. Sad nam govore da Jugoslavija nije bila za narod već za Staljina il koga već Tita. U Jugoslaviji je živio samo Tito a ostali su bili robovi zatočenici. Pravi Srbi i ostali su otišli u Ameriku. Sa sobom su odnjeli dokaze da su Kotromaniči bili zapravo Hrvati a ovi drugi dokaze da je sve ostavio Srbima. itd. u post scriptumu stoji napisano da dok zadnji hajduk iz zadnje pećinske rupe ne bude heroj i nadvojvoda nema napretka. Tako da su nadvojvodina deca iz pećina već na pola planina napravili vikend ski izletišta. Pare uglavnom dolazile od rata al nema veze, to su herojske pare od pećinskih nadvojvoda i vijekovnih težnji dijasporića za nezavisnosti lokalnog plemstva. Najnoviji đir su etno sela al čeka se i napredak u vidu građenja vila u pećinama. Dok i zadnja pećina ne bude urbanizirana nema prave ode precima a time ni nacionalne budućnosti.

Isus je bio Nemanjić a Thomson je brat od Gospe.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!