- 06 Jan 2011, 23:57
OT: Ne znam ja kakva je to ''božićna poslanica'' u kojoj dotični govori o uzimanju organa za koje je Evropska unija znala, ali nije htela da kaže, ali eto ima Boga, pa se i to saznalo? Dakle, između priče o ''voli bližnjeg svog'' i ''primeru Isusa svima nama'' raspali čova gnev o ovakvim stvarima. Muka mi je...
Originally posted by bern
Crkva može da sere koliko hoće, ali manipulisanje činjenicama je za svaku osudu.
Ima toliko ljudi na ovom prostorima koji nemaju HRABROSTI da se otresu religioznih upljuvaka koje su im u mozak ubacili kad su bili mali.
Ako niste u stanju ( = intelektualno i duhovno sposobni) da apstrahujete ono najbolje u religiji, a istovremeno se ogradite od lošeg - onda batalite religiju. I ne osjećajte se krivim jer je takvo apstrahovanje vrlo teško postići. Ali, napušanje religije je bolje nego prećutna podrška ovim bolesnim nitkovima!
Spalite te sakate mostove "vjere"!

OT: Ne znam ja kakva je to ''božićna poslanica'' u kojoj dotični govori o uzimanju organa za koje je Evropska unija znala, ali nije htela da kaže, ali eto ima Boga, pa se i to saznalo? Dakle, između priče o ''voli bližnjeg svog'' i ''primeru Isusa svima nama'' raspali čova gnev o ovakvim stvarima. Muka mi je...