Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By jukie
dakle, da obnovimo gradivo:
stepen autovanja i koli?ina nasilja izazvanog homofobijom koju osoba iskusi imaju jaku pozitivnu korelaciju.
By R&B_Freak
ok, evo lichnog iskustva

proshle godine u ovo vreme vishe manje, oko 2 ujutro, na zelenom vencu na peshachkom prelazu chekam zeleno i objashnjavam strancu gde se nalazimo...
iza nas 2 velika momka, ochigledno slushaju... i kaze jedan: ste vi pederi? ja ne reagujem, stranac sva sreca ne razume... i opet: se trpate u bulju? ukljuchi se zeleno, ja ubrzam korak i oni krenu za nama i pochinju da nas jure deruci se da stanemo...
ja kazem strancu da potrchi, i sva sreca pa su mi se vrata od ulaza zakljuchavala pa smo stigli da udjemo u zgradu i zatvorimo vrata pre nego shto su nas stigli... i sva sreca pa je staklo bilo ojachano pa ga nisu razbili kad su pokushali...

nepotrebno je reci da choveku nije nishta bilo jasno i da sam se ja tresao 3 dana posle toga

so there. ako to nije homofobija, ne znam shta jeste. nichim izazvana, ako smem da dodam. nismo imali shljokice na sebi i nismo prichali o dupetu breda pita...

i sve i da jesmo - to ne bi bilo u redu!
Korisnikov avatar
By Galateja
Slazem se sa tobom - to sto si naveo je homofobija, to sto si naveo su cinjenice, to sto si naveo je tvoje iskustvo.

Ponavljam, meni je sasvim OK kad neko lepo obrazlozi nesto.

Evo da odgovorim Ulixu u kom smislu sam mislila na relativizovanje homofobije. Stvar je u razlicitim iskustvima. Jedni imaju negativno iskustvo, drugi pozitivno, treci znaju nesto iz price itd. Ponavljam, niti sam ja rekla da homofobija ne postoji, vec mi je bio cilj da sagledamo stvari iz drugog ugla.

Vi koji me napadate na ovoj temi ne razlikujete se mnogo od homofoba, jer i jedni i drugi idete u krajnost. Ima u psihologiji neki pojam tipa 'identifikacija sa agresorom'... Sve mi nesto komentari pojedinaca lice na to.
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
moje iskustvo homofobije se uglavnom odnosi na torturu iz srednje skole. kako sam u startu etiketiran kao peder, mada se nisam ni trudio da iste tvrdnje opovrgnem,dolazilo je do svakodnevnih prozivki, ponekih napada i nipodastavanja mene kao osobe iz prostog razloga jer sam gay.

na provokacije sam se brzo navikao, mada, da mi nije bilo drugarica, cini mi se da bih friknuo.vremenom kada su shvatili da mi to nista ne znaci, zezanja su bila retka.opet s vremena na vreme dolazilo bi do spoticanja i guranja u hodnicima a bilo je i situacija kada je moglo da dodje ne do batina, vec do kamenovanja, javnog linca.

ono sto me je zacudilo jeste da su me osobe, koje su me u pocetku nazivale pederom, kasnije branile od napada homofoba.neke stvari se menjaju...
Korisnikov avatar
By waterlily
Ja licno nikada nisam bila meta bilo koje vrste homofobicnih napada zato sto nisam out, a i da jesam tesko da bi mi bilo ko verovao, ali sam u vise prilika dovedena u situaciju da branim svoje prijatelje ne zato sto sto su se oni javno izjasnjavali da su gay, vec zato sto se tako nesto za njih samo pretpostavlja! Svi napadi na njih su bili fizicki i da imamo malo manje takta, posledice bi bile vrlo evidentne.

Takodje je cinjenica da se devojke koje su u gay vezama mnogo manje diskriminisu iz mnostva razloga od kojih cu navesti samo neke:
1. vecinu straight tipova lozi pomisao na dve ribe u krevetu ("ok su lezbace, kada sam ja izmedju njih")
2. veliki broj straight riba se ljubaka po javnim mestima "iz zajebancije", a cak je sada postalo in i da se cmoknu u usta pri susretu, tako da les parovi ostaju neprimeceni
3. cinjenica je da se znatno veci broj riba drzi za ruke na ulici u i spava u istom krevetu sa drugaricom kod koje su dosle na konak u odnosu na broj tipova koji to radi itd.
By Simor
Originally posted by GALATEJA
Najgore su mi tako podmukle osobe
tema nije jedina u kojoj sam primetila tu tvoju karakternu crtu
Vi koji me napadate na ovoj temi ne razlikujete se mnogo od homofoba
i hit
Ima u psihologiji neki pojam tipa 'identifikacija sa agresorom'... Sve mi nesto komentari pojedinaca lice na to.
Dakle, urnebesniju trash psihologiju odavno nisam procitao.

Ovako ce te zvucati ako budete previse citali Vladetu Jerotica. Mislite o tome...

Pojam homofobije moze da se ralativizuje kao i sve na ovom svetu
Posto svaki Jevrejin nije ubijen nema antisemitizma,

posto svaki peder nije pretucen nema homofobije.

Sve se moze relativizovati.

Ali ne i Galateja!
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Simor
Posto svaki Jevrejin nije ubijen nema antisemitizma,

posto svaki peder nije pretucen nema homofobije.

Sve se moze relativizovati.

Ali ne i Galateja!
O, idiotluka! Ove zakljucke si izveo ti, a ne ja. Da nisi previse jadan bio bi smesan. Ispade da sam ja kriva za homofobiju, antisemitizam, fasizam... Ko zna, mozda se ispostavi da sam terorista.
:drama:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Freya
Nisam pretrpela nikako fizicko ni psihicko nasilje zbog toga sto sam izjavila/pokazala da sam lezbejka ili sta vec.
Kao sto je vec GALATEJA rekla-nismo imale do sad nikakvih problema sto smo se drzale za ruke, ljubile se...
80% drugarica drzi se za ruke dok hodaju ulicama trazeci nesto musko apsolutno niko iz okoline ne smatra to znakom lezbijske ljubavi

99,9% devojaka koje sam ja imao prilike da vidim da se grle i ljube rade to da bi bile interesantne i privukle muskarce i opet niko to ne kapira kao ozbiljno pokazivanje ljubavi
Mislim da to nije istina da se 80% devojaka drzi za ruke, cak sumnjam i u 20%!

Slazem se sa Zibrom da je procenat prijateljica veci - narocito ako je rec o tinejdzerskom dobu. Ali se ne slazem da se to cini radi muskaraca... mislim da tinejdzeri uglavnom imaju potrebe i prema sopstvenom polu - da li je u pitanju ispitivanje seksualnosti u tom dobu ili nesto drugo, tek to se cini zbog sebe.

Ja takodje mislim da teza o vecini muskaraca koje privlace dve zene uopste nije tacna. Opisivala sam vec u prethodnom postu moje iskustvo na tu temu, ali i nezavisno od same sebe mislim da bi hetero muskarca cak vise frustrirala suparnica nego suparnik. U svakom slucaju ukoliko neku devojku voli mislim da ne bi bio raspolozen da je deli ni sa zenom kao ni sa muskarcem. Ukoliko nekog muskarca privlace dve zene mozda ima biseksualne (ili homoseksualne) sklonosti, pa u nemogucnosti da ih sam realizuje to prenosi na nekog drugog?!

Inace, u mom kraju cesto vidjam devojke koje se ljube, ja bih rekla da su parovi a ne vise prijateljice... Moja majka spominje da svaki dan srece dve devojke koje se ljube u parku kuda ona prolazi. Tuda ne prolazi samo moja majka vec i drugi ljudi te pretpostavljam da ih i oni vide kao par. Ne zelim da kazem da nema homofobije, jer mislim da je svakako ima... Ali to sto se ima gay parova koji se slobodno ponasaju je svakako pozitivno i nadam se da ce ih vremenom biti i vise... te da ce se broj homofobicnih smanjivati... Mada, nikad se ne moze (nazalost) ocekivati da ce oni sasvim nestati (bar sudeci po onome sto je Tramp pisala kao iskustvo iz NYC).
Korisnikov avatar
By Zibro
mogu samo da zakljucim da GALATEJA pripada srecnoj manjini
i da joj najiskrenije zavidim na pozitivnom licnom iskustvu
Korisnikov avatar
By m..
Napisah juce post, nego se net zabo, pa nisam uspela da posaljem.

Da, dobila sam nagradno putovanje za urgentni zato sto sam se ljubila sa devojkom na javnom mestu. Onda, retardi su me prozivali jedno pola godine nakon sto se u 7. osnovne proculo da sam se ljubila sa jednom cicom na nekom rodjendanu. Onda su se malo iskulirali kad sam se smuvala s nekim pankerom (btw, taj lik me je actually brani jednom trenutku, vecno mu hvala). Hiljadu puta sam dobijala kojekakve komentare na ulici... Znam gomilu ljudi koji su prosli sto gore od mene, sto bolje, ali ipak. Nije cak ni to, nije to toliko strasno kao kada znas da neko iz blizeg okruzenja ima neke uzasno lose stavove prema gay populaciji (doduse u mom okruzeju takvih ima samo u tragovima, i cesto to ne zele da pokazu), mislim iskreno me boli uvo sta ce o tome da misli neki neokupani primitivac sa ulice koji vodi ko zna kakav mali zivot i nezdvoljan je istim. Takav lik samo posredno utice na moj zivot, i na njega ne mogu da imam nikakav direktan uticaj, pa zasto onda da se nerviram zbog toga. Bilo bi lepo da su takvi manjina, ali jebiga. Mislim isti takav uticaj na mene ima i nacionalizam ili rasizam ili bilo sta sto ima isti koren. U stvari, najgore od svega je sto, kad se jednom u milion godina vodi neka prica o tome na tv-u (ostali mediji, cini mi se, imaju daleko manji uticaj), vode je neki ljudi koji nemaju pojma o tome i ne razumeju, sagledavaju temu iz nekog skroz promasenog ugla. Ne znam, mozda sam ja preterano optimisticna, ali kapiram da tamo negde ima ljudi koji su u stanju da svare racionalnu informaciju, i promene ugao gledanja na neke stvari, ako im neko predstavi sve to kako treba.
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Originally posted by colonia_boy
moje iskustvo homofobije se uglavnom odnosi na torturu iz srednje skole. kako sam u startu etiketiran kao peder, mada se nisam ni trudio da iste tvrdnje opovrgnem,dolazilo je do svakodnevnih prozivki, ponekih napada i nipodastavanja mene kao osobe iz prostog razloga jer sam gay.

Meni se ovo isto desilo u srednjoj, ali se ograni?ilo na ?etiri lika koji su me prozivali. Nije trajalo previše dugo. Kolovoðu sam posle par godina sreo u X-u. I dalje mu je ultra cool što mi je zagor?avao život prozivaju?i me da sam peder u školi.

Nedavno su nas napala trojica sa metalnim štanglama ispred kluba. Prijatelj završio u urgentnom.

Možeš Galateja slobodno da zaboraviš na dilemu ima li homofobije i koliko je izražena. Nikad nisam mislio da je nema, ali sam mislio da nije toliko izražena. Znam kako razmišljaš. Sve je ok i nije baš tako crno. Dok ne popiješ batine. Kad ih jednom popiješ (nadam se da nikad ne?eš) ili kad ih popije neko tebi blizak shvati?eš o ?emu ti ljudi pri?aju. Iskreno se nadam da ?eš uvideti kakvo je pravo stanje kod nas i bez loših iskustava.

Zar je potrebno objašnjavati jednom od nas kako stvari stoje. Dal ste slepi?:iskolacen:
By Simor
O, idiotluka!
O, neznanja!
Ove zakljucke si izveo ti, a ne ja.
Persze! Izvukao ih iz sledecih briljantnih iskaza:
meni se cini da je homofobija vise izrazena na nekim strejt forumima i drugim medijima dok je u 'realnom' zivotu diskutabilna.
A i pitanje je koliko je sve to istina.
Zivimo u vremenu kada ima svega i svacega.
s kim god da sam razgovarala iz ove 'populacije' niko se nije zalio na diskriminaciju, homofobiju i agresiju.
Stalno se prica o tamo nekim homoseksualcima koji su prebijeni, otpusteni sa radnog mesta i jos ko zna sta, ali gde su oni?
to be continued...
Ispade da sam ja kriva za homofobiju, antisemitizam, fasizam... Ko zna, mozda se ispostavi da sam terorista.
Ne, ti si odgovorna za kvazifilozofsku relativizaciju pomenutih fenomena, a u ovom konkretnom slucaju za relativizaciju i tabloidizaciju psihickog i fizickog nasilja kojoj su izlozeni gej muskarci i lezbejke. Nema zemlje na ovoj planeti u kojoj je dat pun legitimitet nasoj egzistenciji i nasem iskustvu, a ponajmanje u Srbiji.
Korisnikov avatar
By EYA
moje iskustvo je isto 100% pozitivno :zastava:

niko ko je saznao, bez obzira da li se znamo iz detinjstva ili smo se malopre na nekoj zurci upoznali, nikada nije reagovao homofobno.
i to ne samo zato sto sam lezba, jer sam obicno upoznavala te ljude i sa nekim mojim prijateljima pederima.

stvar je samo u osmehu :D
ako se ja ne stidim, i ako se ne plasim njihove reakcije, vec nastupam otvoreno i opusteno, onda i oni sa lakocom prihvataju sve kao nesto novo i zanimljivo u njihovom zivotu, i obicno, onako iskreno decije, postanu radoznali :tamoamo:
Korisnikov avatar
By Tot
originally posted by Simor
Cinjenica da mnogi od nas nisu iskusili fizicko nasilje ne govori o tome da zivimo u super tolerantnom drustvu, koje eto tolerise gej muskarce i lezbejke svuda sem na strejt forumima, nego o tome da vecina nas krije svoj idenitet zbog straha od nasilja.

I jos se postavlja pitanje da li je taj strah realan ili nerealan. Da, realan je.Kolika je granica izmedju verbalnog i fizickog nasilja? Ne pocinje li svako fizicko nasilje nasilje verbalnim? Ako devet njih ima stav(ovde cak ne govorim o javno izrecenom stavu): ubij pedera, deseti ce ga svakako ubiti. I to je moglo da se dogodi na neuspesnoj gay paradi.

originally posted by Simor
Inace, nije istina da je jedino razbijena gej parada primer homofobije. Ako malo citas saopstenja grupa koje se bore za ljudska prava, videces da su neki roditelji svoju cerku lezbejku vezivali za radijator, da je gej momak otpusten sa posla (iz skole) jer je gej (i to na insistiranje kolektiva), itd., itd.

Dobro je da si pomenuo ovaj porodicni primer. Imate citavu jednu skalu nasilja koja je precutna. Potrebna je gomila dobrih pravnika i mnogo veoma hrabrih svedoka da bi se to nasilje dokazalo i potrebni su humaniji i senzibilniji zakoni koji ovde ne postoje. Mehanizam opresije se sa drustva prenosi na porodicu.Ima dosta osoba koje su roditelji odbacili zato sto su homoseksualci i koji su trpeli ponizavanja. Galatejin argument tipa: "ovo sto ne vidim direktno(ili sto se ne moze nepobitno izneti pred sudnicu)mozda i ne postoji" je opasan zato sto daje zamah drustvenoj prihvatljivosti nevidljivog nasilja. Nas zadatak kao manjinsjke grupe je obrnut: povecati senzibilitet i stvoriti grupe za podrsku koje ce alarmitrati javnost ne samo zbog nasilja vec i zbog naznaka nasilja.

A propos ovog nevidljivog nasilja: koliko dece je u porodici zlostavljano, koliko zena je zlostavljano od svojih muzeva? Koji pravnici ce da se bore za prava ove zlostavljane dece i njihovih majki? Patologija porodice, a bilo bi zanimljivo pogledati samo postojece statistike, je nesto sto se ovog drustva ne tice.

originally posted by Galateja
Stalno se prica o tamo nekim homoseksualcima koji su prebijeni, otpusteni sa radnog mesta i jos ko zna sta, ali gde su oni?

U dubini neprimetljivosti, sami sa svojom patnjom jer ne postoji DRUSTVENA SPREMNOST da se oni cuju. Dakle potrebno je da drustvo izrazi spremnost i ponudi jasne namere da zeli stititi njihova prava. Onda bi bilo mnogo vise ljudi koji bi izasli sa svojim povredama. Onih ljudi koji se za sada jos ne usudjuju da tuze policiju zbog loseg tretmana nakon privodjenja i to nakon sto su ti homoseksualci bili zrtve. Mi se ovde drzimo stava: "dobro je da izvukosmo zivu glavu" . Vrlo je vazno da shvatis da mi trpimo opresiju ONIH KOJI NE ZELE I NECE DA NAS CUJU koja je gora od opresije onih koji bi nas lincovali na gradskom trgu. Jer da nema prvog ne bi bilo ni drugog.

I sad bih postavio pitanje: gde su ta tucena deca(koja ce celog zivota nositi traume za koje niko ne zna), gde su te zene koje su ponizavane od svojih muzeva? U dubini svoje anonimne patnje kao recit ali nevidljiv primer hunmanosti drustva u kome zivimo. Za ovo drustvo je najbolje da se pitanje njihovih prava ne postavlja, kao ni prava pedera, uostalom.

Da nisi previse jadan bio bi smesan. Ispade da sam ja kriva za homofobiju, antisemitizam, fasizam...

Cemu sad vredjanje? Evo u cemu je problem.Ispoljavas naprosto jedan konformisticki stav: meni je sa mojom devojkom lepo, niko nas nije lincovao...gle stvarnost nije tako crna!I tim svojim stavom nesvesno dajes podrsku minorizaciji nasih problema koji se stalno potiskuju nepostojanjem adekvatnih pravnih i socijalnih mehanizama zastite, nepostojanjem podrske. Ali mislim da je u ovoj zemlji u kojoj buja kolektivisticka konzervativna svest, pitanje manjina jos uvek egzoticno pitanje, a pederi su jos na 99. mestu. PREDJITE U NEVIDLJIVOST. To nam porucuje drustvo. Ova nevidljivost ima visestruku simboliku: najgora je ta sto to znaci ukidanje prava za nas, to sto nas sistematski guraju na marginu, a kada promolimo nos napadaju. Pa ukoliko nemamo svest o medjusobnoj solidarnosti bolje nismo ni zasluzili. Onda mogu pojedini homofobi i bizarni likovi poput Dragosa Kalajica da nas nazivaju agresivnim. Naime pok.Kalajic se svojevremeno bunio sto je u jednom nasem dnevnom listu objavljena slika Alda Buzija koji grli jednu anticku statuu nagog mladica. On je to nazvao "agresivnim homoseksualizmom" koji je poceo da osvaja nase prostore(!?) Poruka je : "Mars u rupu". I jos uvek najvece moralne i intelektualne nistarije mogu da izjave bilo gde i bilo sta o pederima; taj prizemni nivo kojim nas tretiraju je jos jedan znak da se ovde nista nije promenilo.
Prilicno sam ubedjena da ljudi ne reaguju tako zbog toga sto su homofobicni, nego zato sto postoji potreba da se reaguje(ljudi imaju svoje frustracije - agresivnost i napadi na gay populaciju su jedan od njihovih ventila. Nije bitno zbog cega se napada, samo da se napada!!! ).

Nije mi jasno sta si ovde htela da kazes. Nije bitno na kome se sljam izivljava? Zato sam ja i pomenuo zene i decu. Zato je i krivo nepostojanje pravnih i socijalnih mehanizama zastite. Dakle OK je da pederi budu ventil za necije izivljavanje? I bice dok se ne promene stvari u drustvenoj sferi tako da se nijedno pravo ne sme krsiti, tako da ne moze pop da ucestvuje u premlacivanju gejeva, a posle toga da izjavi: "Volimo mi njih, ali nam je mrzak njihov greh"

Postoje dva nacina drustvene opresije nad homoseksualcima(nadovezujem se na Uliksa): direktna fizicka i rafinirana nevidljiva. I slazem se da je ova nevidljiva mnogo gora od direktne fizicke i odgovorna za prvu. Potrebno je da budemo vrlo senzibilni, da OTKRIVAMO tu obespravljenost u konkretnim slucajevima. Jer mi je ne izmisljamo, ona postoji! Ne postoji jedino za drustvo u kome zivimo jer oni zele da im se maknemo sa vidika. Oni misle da su problem gejeva resili na jedan odredjeni period zato sto su ukinuli(podvlacim: UKINULI) vidljivost njihove patnje.
Korisnikov avatar
By Tot
Samo mi je bilo cudno sto se uopsteno govori o homofobiji, a niko ne spominje iz licnog iskustva (ili iz iskustva bliznjih).

Hajde i to: Da, bio sam nekoliko puta na ivici da me neko mlatne: recimo jednom na nekom kupalistu: zato sto sam verovatno neoprezno posmatrao jednog tipa, nekoliko njih posto sam krenuo kuci me je sacekalo sa verbalnim provokacijama i samo moja stalozenost u datom trenutku, nereagovanje i eventualna blizina drugih ljudi su mi pomogli da ne popijem batine. A da sam popio batine, koja bi se drustvena instanca zalozila za moja prava? ima jos primera, nije mi sad do ispovedanja.

Ali bih rekao da je najgora ona rafinirana opresija. Ja sam recimo imao dosta teske porodicne okolnosti(o ovome ne zelim da pricam javno) i moja majka recimo koja je znala da sam gay je vrlo tesko primila ovo saznanje. Bilo je potrebno dosta vremena da promeni stav, ali u medjuvremenu nije bilo nikog ko bi mi dao podrsku osim mog psihijatra. A sta je problem sa prihvatanjem od strane porodice nego opresija preneta sa drustvenog plana. Duboko internalizovana homofobija, predrasude, nerazumevanje, prezir, uskracivanje ljubavi, to je ono sto su dozivljavali neki moji prijatelji u svojim porodicama. I ja sam zbog ovoga doziveo nedostatak podrske od strane jednog roditelja, onda kada sam jos bio u fazi psiholioskog sazrevanja; imao sam masu stvari koje sam morao da uradim(borba za opstanak pocinje vrlo rano), nisam mogao da realizujem svoju emotivno seksualnu potrebu i doziveo jedno uskracivanje podrske i svojevrsno odbacivanje onda kada sam bio vrlo osetljiv na to.

Perfidna, rafinirana drustvena opresija racuna sa pederskim konformizmom(meni je dobro, zar neko pati?), relativizacijom i banalizacijom problema.
By Simor
Originally posted by Tot
Galatejin argument tipa: "ovo sto ne vidim direktno (ili sto se ne moze nepobitno izneti pred sudnicu) mozda i ne postoji" je opasan zato sto daje zamah drustvenoj prihvatljivosti nevidljivog nasilja. Nas zadatak kao manjinsjke grupe je obrnut: povecati senzibilitet i stvoriti grupe za podrsku koje ce alarmitrati javnost ne samo zbog nasilja vec i zbog naznaka nasilja.
Originally posted by Tot
U dubini neprimetljivosti, sami sa svojom patnjom jer ne postoji DRUSTVENA SPREMNOST da se oni cuju. Dakle potrebno je da drustvo izrazi spremnost i ponudi jasne namere da zeli stititi njihova prava. Onda bi bilo mnogo vise ljudi koji bi izasli sa svojim povredama. Onih ljudi koji se za sada jos ne usudjuju da tuze policiju zbog loseg tretmana nakon privodjenja i to nakon sto su ti homoseksualci bili zrtve. Mi se ovde drzimo stava: "dobro je da izvukosmo zivu glavu". Vrlo je vazno da shvatis da mi trpimo opresiju ONIH KOJI NE ZELE I NECE DA NAS CUJU koja je gora od opresije onih koji bi nas lincovali na gradskom trgu. Jer da nema prvog ne bi bilo ni drugog.
Ovo su bitne stvari. Ali one se ne shvataju, pa ni od manjina koje su se, iz ovog ili onog razloga, savrseno uklopile u mainstream matricu, pa sada pljuckaju iz svog coska, onako konformisticki i poluobrazovano.

Pitanje je samo koliko sve ovo ima smisla pisati ovde; koliko njih to cita i koliko je spremno da makar razmisli o tome. Vlada T je sjajno primetio: "energija uma -> ovaj forum je jos davno ostao bez pogonskog goriva".
Korisnikov avatar
By Galateja
Samo nek Simor, Tot i ostala kompanija ratuju, bore se protiv homofobije napadajuci ostale homoseksualce, neka vode rat pred malim ekranima, a Freya i ja cemo voditi ljubav, uzivati koliko je to moguce i radovati se velikim/malim stvarima.

P. S. - Samo se pazite da vas ne proguta sopstvena gorcina i toboznja uzvisenost. K'o pelinkovac ste - gorki, a sladunjavi! Prvo sam se ljutila, a sad vas zalim.
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Galateja, kako ne kapirash. Meni je drago da nikada nisi naisla na homofobiju, super je sto si u drustvu gde nikada ne moras da precutis i ne moras da gutas knedlu u grlu jer bi u suprotnom zavrsila ko zna gde.

Ali please, nemoj da pljujes po svemu sto smo mi prosli, ne banalizuj nesto sto nikada nisi dozivela, cak ni u sali. Ono sto je za tebe nocna mora, za nas je bila i jos uvek jeste surova realnost.
Korisnikov avatar
By EYA

Dakle, meni se cini da je homofobija vise izrazena na nekim strejt forumima i drugim medijima dok je u 'realnom' zivotu diskutabilna.
ja se mogu sloziti donekle sa ovim misljenjem, do mere u kojoj tvrdim da je homofobija na delu mnogo manje izrazena nego sto bi se to moglo proceniti na pojedinim forumima ili slusajuci povremene homofobne nastupe pojedinaca u medijima.
tamo gde se homofobija ceni i izjednacuje sa, na primer, ljubavlju prema svom narodu, tamo se moze cuti raznoraznih budalastina i isticanja u pretnjama radi skupljanja poena, ali verujem da ti isti ljudi kad bi se nasli u realnoj situaciji da ucine to sto pricaju, ne bi to ucinili.
evo jednog primera:

http://forum.srpskinacionalisti.com/vie ... 446faf5763

naravno, zurka je bila uspesna, ukljucujuci i dobro raspolozenje i odsustvo svakog incidenta :zastava:

btw, ne znam gde se sve nisam ljubila, pa cesto i malo vise od toga, sa svojim devojkama, nekoliko mojih drugara isto tako, javno u gradu, i u sred belog dana, i nikad, ali nikad nismo imali problema... e sad, ako je nekom to i smetalo, ja nisam primetila, tak da verujem da oni nikad i nece nista raditi ako ne skapiraju da se das uznemiriti.
kad pas oseti strah, onda rado napada.
dakle, pokazite im da vas njihovo misljenje ne interesuje i necete ga ni dobiti ili cete ga saseci u korenu.
naravno, uvek postoje situacije koje se ne mogu tako lako resiti. ali ne smemo se zbog te mogucnosti sakrivati.
a sto se vise sakrivamo, to oni vise misle da zaista nismo normalni!
By Ulix
Samo nek Simor, Tot i ostala kompanija ratuju, bore se protiv homofobije napadajuci ostale homoseksualce,
A jednom, kad ti i Freya pocnete da se ljubite pred nekim Obrazovcem na stanici, i on vas umlati od batina tako da vas ni rodjena majka ne prepozna, siguran sam da ce te se ti i Freya prve pridruziti Simoru, Totu i ostaloj kompaniji (koju sazaljevas, Galatejo!) u borbi protiv homofobije, koje inace nema, u ovoj divnoj, divnoj zemlji gde manjinske slobode prosto cvetaju.
K'o pelinkovac ste - gorki, a sladunjavi!
Ja bas volEm pelinkovac.
:pivce:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Ulix
Samo nek Simor, Tot i ostala kompanija ratuju, bore se protiv homofobije napadajuci ostale homoseksualce,
A jednom, kad ti i Freya pocnete da se ljubite pred nekim Obrazovcem na stanici, i on vas umlati od batina tako da vas ni rodjena majka ne prepozna, siguran sam da ce te se ti i Freya prve pridruziti Simoru, Totu i ostaloj kompaniji (koju sazaljevas, Galatejo!) u borbi protiv homofobije, koje inace nema, u ovoj divnoj, divnoj zemlji gde manjinske slobode prosto cvetaju.
K'o pelinkovac ste - gorki, a sladunjavi!
Ja bas volEm pelinkovac.
:pivce:
Sto je babi milo to joj se i snilo. :roll:
Korisnikov avatar
By Galateja
Nije cela Srbija Obraz. Simorovo uporedjivanje homofobije sa antisemitizmom je i vise nego egocentricno iz razloga sto se zrtve homofobije ne mogu ni uporediti sa zrtvama antisemitizma. Ni sa zrtvama siromastva. Ni sa zrtvama mnogo cega.
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by colonia_boy
Galateja, kako ne kapirash. Meni je drago da nikada nisi naisla na homofobiju, super je sto si u drustvu gde nikada ne moras da precutis i ne moras da gutas knedlu u grlu jer bi u suprotnom zavrsila ko zna gde.

Ali please, nemoj da pljujes po svemu sto smo mi prosli, ne banalizuj nesto sto nikada nisi dozivela, cak ni u sali. Ono sto je za tebe nocna mora, za nas je bila i jos uvek jeste surova realnost.
Otkud ti znas sta sam ja sve prosla u zivotu? Vidi decko, to sto ja nisam zrtva homofobije ne znaci da je moja realnost uvek bila med i mleko. Postoje mnoge druge teskoce koje nisu u vezi ni sa homoseksualnoscu ni sa homofobicnoscu. Ali ja se sa svojim zivotnim teskocama borim u realnosti, a ne Kao Simor i kompanija pisuci kilometarske postove koji su jalovi.
By Ulix
Sto je babi milo to joj se i snilo. :roll:
Aha, cim neko pomene pelikovac... :cheer:

Nije cela Srbija Obraz
Ne, ali veliki, veliki deo Srbije, nazalost, deli njihova uverenja.

Ali ja se sa svojim zivotnim teskocama borim u realnosti, a ne Kao Simor i kompanija pisuci kilometarske postove koji su jalovi.
Sa vecinom zivotnih problema se mozes izboriti "u realnosti", kako ti kazes, ali ne u potpunosti i sa homofobijom. Borba sa homofobijom je preveliki zalogaj za jednog coveka, to je nesto za sta se mora zaloziti celokupna gej zajednica, to mora biti zajednicki poduhvat svih nas. :crveni:
Korisnikov avatar
By spliff
kakva diskusija.... jedva sam sve prochitao!

wtg galateja!!! :dancing:

mislim da je neumesno izjednachavati zzrtve holokausta sa zzrtvama homofobnih kretena.....

toliko!

kiss @ galateja
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Upravo ovakvo odsustvo razumevanja spre?ava nas da išta postignemo po ovom pitanju.

Ovde niko nikom ne želi zlo ali se nazivamo nadobudnim i poluobrazivanim budalama izazivaju?i revolt i inat sami meðu sobom.

?ini mi se da Galateja i Spliff na stvar gledaju površno vode?i se onom poznatom "Posle mene potop". Zvu?i mi pomalo sebi?no. U svakom slu?aju jako pogaða one koji su prošli kroz mnogo loših stvari re?i im da je to zapravo ništa i da nije vredno pomena jer je to izolovan incident.

Jedan str8 mi je rekao da smo sami krivi za ovakvo stanje jer nismo u stanju da se izborimo za više. Sve više verujem da je u pravu.
By Opeechenee
Obzirom da zbog svoje fizi?ke graðe nisam osoba na kojoj bi bilo ko želeo da le?i patologiju takvih iskustava nisam imao ali znam dosta primera kako verbalne tako i fizi?ke manifestacije homofobije nadljudima iz moje okoline.

Ima tu dosta faktora. Jedan od njih je i kako vi prihvatate sebe.
Korisnikov avatar
By zimizamizum
Imam dva druga koji su prebijeni na ulici, zato sto ne izgledaju bas muzevno. Takva im je gradja, jbg. Jedno je bilo blizu Terazija, a drugo u nekom liftu u sred bela dana (usla dva tipa u lift i samo ga namlatila).

Posredno znam za trecu osobu, isto muskog pola, kojoj se desilo isto.

Sve ovo u Beogradu.

Svi su zavrsili u urgentnom.

To je, onako, off the top of my head. Share and enjoy.
By Ulix
Originally posted by operativni kadar
?ini mi se da Galateja i Spliff na stvar gledaju površno vode?i se onom poznatom "Posle mene potop". Zvu?i mi pomalo sebi?no. U svakom slu?aju jako pogaða one koji su prošli kroz mnogo loših stvari re?i im da je to zapravo ništa i da nije vredno pomena jer je to izolovan incident.
:up:

Jedini nacin da se sa homofobijom izborimo jeste da to ucinimo zajednickim naporima. Ovakvo relativizovanje homofobije je nedopustivo i uvredljivo za sve one koji su homofobiju na svojoj kozi iskusili. Lepo je to sto ni spliff ni Galateja nisu imali problema, ali stav: meni je dobro, dakle svima je dobro, je povrsan i egocentrican.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by operativni kadar
Jedan str8 mi je rekao da smo sami krivi za ovakvo stanje jer nismo u stanju da se izborimo za više. Sve više verujem da je u pravu.
Kako lepo od njega, ipak nije rekao da smo sami krivi shto smo se 'takvi' rodili. :regan:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!