- 22 Feb 2005, 13:57
Pa i ti misionari su se pozivali na svetu knjigu Bibliju, kao i ti. I radili su svakave zlocine u ime te knjige i Isusa Krista, pravog sina Božijeg.
Citaju?i tvoje postove došao sam do zakljucka da si u nekom satanistickoj sekti. Cuo sam ja komentare Pravoslavnih, Katolickih i Protestanskih svecenika i nitko (sem jednog svecekika protestanske vere) nije toliko pominjao Sotonu i opsednost Ðavola ... pa zato i spominjem katolicku crkvu pre 100,200,500 godina, jer u to vreme i ona se pozivala na Ðavola, opsednutost ðavolom i isterivanje ðavola. Kada vidim tvoju posve?enost crkvi, zašto bi se morali le?iti, idemo kod pope da nam istera Ðavola.
A Ðavo, kojega stalno zoves.. pa to je ideologija Katolicke crkve, i ta crkva se stalno na njega poziva, dok pravoslavna baš ne smominje sotonu toliko koliko i ti.
Originally posted by Angelina777Pa to je stav crkve prema braku, prema seksu... To govori jezik crkve koja nalaže vra?anju pravih porodi?nih vrednosti....i najvažnije, nek te muž jebe samo u misionarskom položaju.Zboris jezikom djavla jer nemas argumente. Jer djavao u tvoj jezik prenosi nesto od onosvetskog, a meni Bog reci u usta stavlja od Bozanskog, iako je to prenosenje jednostrano. Znas li ti uopste da nabrojis Svete Tajne Bozje, a o Bogu tako zboris? Ti si se od Boga odvojio umesto da predjes s njim u jedno potpuno i sliveno jedinstvo..
Originally posted by Angelina777Odakle tebi znanje koja je religija "prava", kadaDa li postoji Bog, do je veoma diskutabilno. Vidim da citiras reci iz biblije. Koliko znam, u svetu su samo 1/3 Hrišcani.Bog je jedan, a sve vere su nesavrsenost iznudjenog znanja, kao i ponudjenog znanja od gresne katolicke crkve (pravoslavlje je jedina ispravna vera!) i katolicka crkva svedok je njenog neuspeha. Ja sa pravoslavna hriscanka, a ti primeri koje spominjes obavljali su tzv. misionari koji nisu bili legitimni predstavnici crkve, vec sluge svetovnog vladara, a ne naseg duhovnog Oca i Sina Bozijeg. Stoga ne mesaj pite i ustipke..
Pa i ti misionari su se pozivali na svetu knjigu Bibliju, kao i ti. I radili su svakave zlocine u ime te knjige i Isusa Krista, pravog sina Božijeg.
Citaju?i tvoje postove došao sam do zakljucka da si u nekom satanistickoj sekti. Cuo sam ja komentare Pravoslavnih, Katolickih i Protestanskih svecenika i nitko (sem jednog svecekika protestanske vere) nije toliko pominjao Sotonu i opsednost Ðavola ... pa zato i spominjem katolicku crkvu pre 100,200,500 godina, jer u to vreme i ona se pozivala na Ðavola, opsednutost ðavolom i isterivanje ðavola. Kada vidim tvoju posve?enost crkvi, zašto bi se morali le?iti, idemo kod pope da nam istera Ðavola.
A Ðavo, kojega stalno zoves.. pa to je ideologija Katolicke crkve, i ta crkva se stalno na njega poziva, dok pravoslavna baš ne smominje sotonu toliko koliko i ti.
Originally posted by Angelina777Pa Bog ne gleda homoseksualce kao ubice i kleptomene, jer homosek. time sto su homosek. nisu ogranicili i povredili slobodu i vlasnistvo drugih pojedinaca.. tako da se to ne moze sve svrstati u isto koš.li, hajde da poðemo da Bog postoji. Ti ako si hriš?anska vernica, posle smrti ti ?eš i?i pred Svetog Petra na sud. Gde ?e biti odlu?eno da li ideš u raj ili u pakao. Ja, ako sam vernik druge religije, npr.Judeisti?ke ... ja odma idem u Raj, jer sam pripadnik izabranog naroda, koji automatski ide u Raj ...Bog ?e poštovati svaki na?in na kojeg ga poštujem i slavimo. Ne treba nama posrednik u vezi coveka i Boga, kao sto je crkva.Gresnice, Bog iako je nespoznatljiv i tebi neshvatljiv nije nas ostavio u potpunom neznanju, jer je u svakoga usadio znanje o postojanju Boga. Samo sto oni koji potpadaju pod vlast djavla, kao vi homoseksualci, ubice i kleptomani, slusaju njegove slatke reci i otudjuju se od Boga jedinoga. Sama tvorevina Otkrovenja Bozjega kroz Sina i Svetoga Duha, njena povezanost i njena vladavina objavljuju velicanstvenost Bozanske Prirode. Bog je odlucio da stvori coveka bas da bi se spoznao u njemu. Kako Bog moze da se spozna u jednom homoseksualcu?????.
Originally posted by Angelina777Ok, recimo da i jeste Bog napisao Sveto Pismo, ali nije pisao Kurir, a Kurir ne pišu glasnogovornici od Boga.ne znam koliko si upoznata sa LGBT populacijom, jer ni deca, a ni Kurir nisu toliko obavešteni...Ne znam, Sine Moj, nisam upoznata sa Sodomom i Gomorom koju djavao pokusava da obnovi. Sveto Pismo je Rec Bozja, direktno od Boga izrecena i ta slika se ne zaustavlja na znanju, vec ulazi u Prvoliku, a verujem ni da za tu duhovnu tajnu nisi otvorio oci niti naculjio usi. Bog te zove, al ti ga neces. Bog je milosrdan, ali i gnevan. Secas se one
Mozartove pesme "Dies Ire, Dies Illa"....
Originally posted by Angelina777Pa svi imamo pravo da tuma?imo Sveto Pismo, kao i sto ti imas pravo da se pozivas na sveti text, tako i ja imam pravo isto.Za pravoslavni stav prema homosek. svakako najupitnije osvrnuti se ba to kakav je stav Hristos imao odnos prema homoseksualnim ljudima. Iako je Hristos nigde izri?ito ne pominje homoseksualnost (niti je takva re? u to vreme postojala) dva jevanðela, Matejevo (8:5-13) i Lukino (7:1-10), opisuje jednu scenu iz Isusovog života kojamoze izuzetno pomo?i za problematiku homoseks. Odlomak iz Lukinog jevanðela:Kad se radi o tumacenju neceg tako Svetog kao sto je Rec Bozja (sto vidim da si imao drskosti i gordosti da cinis), mi moramo da se prenesemo u njega, a to ne mozemo bez organa bogospoznanja koji ti nemas jer ti ga je bog uzeo, ali vratice ti ukoliko se pokajes. Jer svaka Rec Bozja, a kamoli njeno tumacenje znaci da se ti gresnice usudjujes (samo da bi odbranio svoje strasti djavolje) da se pozoves na ucestvovanje kao Saznavajuci Subjekt u saznavanom objektu? Samo je jedan covek imao na to pravo i taj vise nije ziv. Prema tome, to tvoje "spoznanje" i "interpretacija" bi bila moguca samo kada bi se trag bozji nalazio u tebi. Dokazi da u tebi postoji bozji trag, pa mozda i razgovaram s tobom. ne kazem da sam bezgresna, ko je gresan neka prvi baci kamen, ali ne dozvoljavam da mi istinu o Bogu zamaglu svest telesnih cula i slika bozanske stvarnosti nalazi se u meni zauvek, s maramom na glavi ili ne. )
Ono što za nas u ovom dogadjaju iz Isusovog zivota nije u prevodu dovoljno jasno, jasno je u samom starogr?kom originalu. Kapetanom sluga koji beše mio, na gr?kom glasi entimos pais; rec pais ovde ne oznacava slugu, nego zapravo osobu sa kojom je ovaj rimski kapetan ziveo u homoerotskoj vezi. Ovakva upotreba ove reci je dobro dokumentovana iz tog perioda, i ona uostalom cini i deo starogrcke slozenice pederastije, koja je imala mnogo sire znacenje nego danas, odnosila se na musku ljubav prema mladicima ili homoerotizam u celini. Hristos je, kao pobozni Jevrejin i rimski gradjanin, iako mogao shvatit prirodu veze i njegov neocekivani odgovor koji nije konvecionalna moralna osuda, karakteristican je i prepoznatljiv iz mnogih situacija u kojima on istupa kao radikalni zastitnik onih socijalnih grupa koje je ondašnja "farisejska pravednost" osuðivala (Luka 7:34, Matej 5:20, Luka 16:15)
Originally posted by Angelina777Ho?eš re?i da su svi koji su roðeni 1666.godine Ðavoli i glasnogovornici Sotone?26.6 1969 godineEvo djavoljeg znaka TRI SESTICE!