- 27 Dec 2007, 04:09
Poglavlje Trideset - MACOR NA USIJANOM LIMENOM KROVU
Dominion se jedva drzao na simsu kuce.
Mrzeo je ovakve situacije... taman bi usao u necije privatne odaje, malo bi se skinuli, opustili, mazili, a onda bi neko upao u kucu i on bi morao da leti kroz prozor. Iako je od majke nasledio gene za yebozovnost, neodoljivost, slatkocu i sarm koji je mogao da otvori i vrata kovcega na groblju, niko nije nasao za shodno da ga nauci kako da leti.
Porodica Madam Escobar je imala nekoliko istaknutih zigoloa i zavodnika u svojoj istoriji, ali vec duze vreme nije bilo muskog potomka i madam prosto nije znala sta da radi sa svojim sinom.
Pogledao je ka zemlji... bio je to put dug cetiri sprata, dva jarbola za zastave i jedan konopac za susenje vesa. 'Dodjavola' pomisli on, 'a bas nam je lepo krenulo'. Zavodio je muskog naslednika kuce nedeljama... sve dok nije stigao do njegove spavace sobe, a onda se cuo glas njegove besne sestre, koja bi pobesnela kad bi shvatila da se najlepsi muskarac u gradu udvara bratu, a ne njoj.
I sada je opet vrhovima prstiju odrzavao ravnotezu na simsu, dok je nosio samo donji ves.
- 'Bardan, herr Dominion! - viknu gargojl sa fasade mesajuci gargojlski i ljudski jezik - Mein gott! Opet na simsu! -
- Da, da - uzdahnu on i umorno isplazi jezik.
Ah, jezik.
Pored toga sto je njegov donji ves sakrivao delove zavidne velicine, priroda je nasla za shodno da u porodicu koja se generacijama bavi seksualnim zadovoljstvom ubaci jos neke dodatke. Kao sto je madam Escobar mogla da svojevremeno ukroti krdo bikova na koridi i svo vreme drzi ruzu u zubima, tako je njen sin otisao korak dalje u ovoj evolutivnoj igri za opstanak najzgodnijih i dobio ogroman jezik.
Ah, jezik. Bilo je to dugacko i mekano cudo koja je pri poljupcu golicalo nepca drugoj osobi i izazivalo da sam cin seksa bude krajnje nepotreban. Jedan poljubac sa Dominionom bi obicno ostavio osobu da se pita ko je, sta je, gde je i zasto oseca slabost u nogama.
- Sheisse, da vam malo pomognem? Nisam zaboravio kako ste mom bratu sacuvali ono uvo koje mu je otpalo kad ste pali na njega iz dvorca. Tesko je danas naci delove, a ni kamenoresci vise nisu kao nekad - mumlao je gargojl dok se kacio na kameni zid. Njemu nije bio problem da, iako je bio od kamena, hoda po fasadi poput pauka.
To je posebna vrsta magije i zove se arhitektura.
Dominion pruzi ruku stvorenju koje ga prebaci preko svojih kamenih ledja. Iz sobe se cula prepirka, pa su oboje pogledali krisom kroz prozor.
- Jebote, koji si ti kreten! - vikala je besomucno zenska prilika - sa kim si bio ovde!?! -
- Sta te briga, bezosecajna kravo! Sada je otisao i nikada se nece vratiti! Moje srce je slomljeno, nikada ga vise necu ugledati, i moja dusa ce ponovo zaplakati kao ranije! -
- Je l' ovo kao kad si se natripovao da si zaljubljen u prodavca cipela? Pa si kupio 40 pari i posle pio otrov zbog coveka koji je mislio da si lud? -
- Jeste da si mi sestra, ali nemas pojma kako mi je! - viknu Leobg - da znas kako je lepo mirisao... i kako je imao lepe cipele na pertlanje, i kako mi se divno smesio kad god bih se izuo! -
- Budalo! Pa to mu je posao, on prodaje cipele! -
- Kretenko glupa! Ti nikada to neces razumeti! To je bila ljubav bez reci! Onako suptilna i krhka. Znam da je ljubav slepa i luda, ali ljubavi bez ludosti nema! Njegov lik ce mi zauvek ostati urezan u secanje i imacu posebno mesto u svom srcu samo za njega i nikog drugog! Ali ovaj...ovaj je bio decko mog zivota!!! Nikada vise necu voleti tako, NIKADA! Suze ce isprati tugu, ali rana ce zauvek ostati! A ti si ga oterala! Kurva sudbina!!! Oh dragi, zasto te vise nemam! -
- Ti si zaista moron! - odbrusi mu ona
- Auuu, herr Dominion, ovi imaju dovoljno emocionalnih problema za citav jedan bataljon! - primeti gargojl. - Da vas odbacim do vase kuce -
Dominion shvati da je i dalje samo u donjem vesu. -Da, ako vam nije tesko. -
Gargojl se odbaci od zida i zamaha kamenim krilima. Posle nekog vremena stigli su do krova bordela. - Hvala na voznji - rece Dominion.
- Herr, hvala vama. Znamo mi ko nam ostavlja cetke i sapun po krovu - promumla kamena statua dok je letela dalje.
Dominion opusteno odseta do prozora svoje sobe, prozora koji mu je majka ugradila kad je napunio 16 godina. Samo sto je skocio na krevet i preobukao se, u sobu je usla madam Escobar.
- Opet si bio u nekoj steti! - viknu ona - Kod koga ovaj put! -
- Majko, ne znam o cemu pricas -
- Ne lazi me! Ja sam ti stavila taj prozor tu da ne bi noci prepadao goste!-
- Pa ja sam vec odrastao, ne mozes da me drzis u kuci! -
- Sine, brine me taj tvoj nacin zivota! Pa nije sve u vodjenju ljubavi!-
- Mama, to je samo seks! - rece joj.
- Ali dusice ti prijatelje skoro i nemas, samo ides unaokolo, skaces sa cveta na cvet. Moras uspostaviti prave medjuljudske odnose, pronaci pravog za sebe, taj promiskuitet je zaista zabrinjavajuc! -
- Pobogu majko ti drzis bordel a pricas mi o promiskuitetu! -
- SRAM DA TE BUDE!- rece Escobarka i udari sina po glavi svojom lepezom - Tako se ne razgovara sa majkom ti drzniche! Ja radim sta moram da bih nam zaradila za hleb! Ja sam te rodila i ima da me postujes!!! -
Madam se priseti te kobne noci devet meseci pre rodjenja njenog sina. Dosla joj je prilika u ogrtacu, skrivenog lica, i zahtevala specijalno njene usluge. Taj muskarac je bio nezan ljubavnik, i nakon odnosa joj je napisao pesmu i popricao sa njom. Ostavio joj je i puno novca za trud. Sve je delovalo normalno.
U noci kada je radjala Dominiona, prilika u ogrtacu se vratila. Pitao ju je da li je to njegov sin, a ona je to potvrdila. Rekao je da mu je zao sto ne moze da se brine o detetu tada, ali da ce jednog dana moci da sve ispravi. Ostavio joj je dovoljno novca i obecao da ce svakog meseca slati svotu za svog sina. Ucinilo joj se i da je malo plakao ispod maske.
Pored kreveta joj je ostavio i prsten koji je trebalo da da Dominionu na njegov 21. rodjendan. Iscrpljena porodjajem, tek nekoliko dana kasnije je pogledala poblize to parce nakita.
I shvatila da je otac njenog detata Kralj BellyButton.