Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By V25
Hmmmm... Morao sam da otvorim ovu temu. Kako jako volim horor filmove 70-tih i 80-tih, a čini mi se da sam većinu pogledao, zamolio bih one koji takođe vole ovaj žanr da preporuče neke možda manje poznate filmove. Ovi noviji horori od 1998 pa na ovamo me ne zanimaju. Isto tako, ne moramo baš ići iz krajnosti u krajnost i kopati neme filmove ili nešto slično. Dakle, koji su po vama horori od 60-tih do 90-tih vredni pažnje? Evo nekih koje volim:

1. "Halloween" (delovi 1,2,4,6)

2. "The Shining"

3. "The Thing" (iako ga pre nisam voleo)

4. "Rosemary's Baby"

5. "The Hills have Eyes"

6. "Psycho"

7. "Texas Chainsaw Massacre"

8. "The Omen"

9. "The Fog"

10. "Prom Night"

11. "The Exorcist"

12. "Friday the 13th" (delovi 1,2,3)

13. "Nightmare on Elm Street" (poslednja dva dela)

14. "Jaws"

15. "Alien" (1,2 deo)

16. "Dawn of the Dead"

17. "The Haunting"

18. "Evil Dead" (koliko god bio smešan)

19. "Videodrome"

20. "Invasion of Body Snatchers"
Korisnikov avatar
By V25
Odmah da se ogradim, ne volim Argenta... Osim "Phenomene" koji je možda najbolja komedija u istoriji filma.
Korisnikov avatar
By erkondisn
(ako izuzmemo neke Argentove radove) Omen, Body Snatchers (s Donaldom Sutherlandom), Alien (samo 1), Freaks (iz 30ih), Rosemary's Baby, Shining, Jacob's Ladder, Night of the Living Dead (prvi Romerov) i the Thing :)
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Hej, bg18, stavljaj release date tj. year, ili bar ime rezisera, iza nekih filmova. Inace cu pomisliti da ti se svidja remake "Dawn of the Dead" i sl, a onda cu ti se smejati. :P
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Tema o najstrasnijim filmovima vec postoji, ali posto te zanimaju samo oldies, to bi mogao da prepravis u naslovu...
Nekoliko preporuka...
Psycho (1960) - nikako noviji
The Birds (1963)
Prastari Nosferatu i Frankeshtajnova nevesta, oni datiraju jos pre pedesetih, ali je atmosfera krajnje dobra...
Rozmarina Beba, Egzorcista, Predskazanje, Evil Dead su vec klasici koje si sigurno video...
Topla preporuka i pogledati Hellraiser serijal, iako su iz devedesetih, i to prva cetiri dela, zatim Prince of Darkness, Stigmatu, Pet Sematary i Children of the corn...

:opatica:
Korisnikov avatar
By Mars
Meni se tzv. novi "Psycho" totalno dopao. Kao ideja, tog ludila koje zivi i dalje. U novoj formi, u boji... Bez ikakve zamke uporedjivanja sa originalom, naravno.

Elem, horori, stariji...

Someone's Watching Me!, carpenter...od onih koje niste pomenuli.

Kad sam bio mali mislio sam da je "Diskretni sarm burzoazije" horor. Kakva greska, al eto...Ako beogrdjanin18 ima 6-8 godina, preporucujem ga kao horor...

Sta jos...

"Leptirica" od domacih.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Obozavam horor filmove jos otkada sam bio klinja.
Ne znam zasto ali ima nesto u toj napetosti i strahu dok ih gledam sto mi se svidja.

Uglavnom secam se da kada sam bio klinac na mene su najveci utisak pored Fredy Kruger serijala odnosno strave u ulici Brestova ostavili filmovi Demoni i >i brda imaju ochi<.

Mislim da je ta horor produkcija bila mnogo jaca u 70-im i 80-im jer od horor filmova iz zadnjih godina su mi se dopali samo the Blair witch project (1 deo) i Ekzorisam Emili Rous i mozda prvi deo filma SAW ovo drugo mi je sve mlako.
Na mene horor film ostavi utisak samo ako uvece kada legnem sam u mraku pomislim na taj film i prodju me zmarci :uplasen: tada znam da je film bio dobar :D
Korisnikov avatar
By V25
Originally posted by Mars

Kad sam bio mali mislio sam da je "Diskretni sarm burzoazije" horor. Kakva greska, al eto...Ako beogrdjanin18 ima 6-8 godina, preporucujem ga kao horor...
A?
Korisnikov avatar
By reveal
Jedna lepa tema za mene! Pa da pocnem:

*Alien I - (1979)

*Alien II - (1986) - koji mi je ujedno i najbolji, pored IV dela

*Child's Play I, II, III - (1988, 1990, 1991) - Ti filmovi su mi bili pravi hit! :D

*Critters I-IV - (1986, 1988, 1991) - Ne znam da li se iko seca tog filma.....

*The Fog - (1979) - Remek delo Carpentera pored:

*The Thing - (1982) - :love:

*Hellraiser I, II, III a i IV - (1987, 1988, 1992, 1996)

*It - (1990) - Dovoljno dug da se zauvek plasim klovnova, kao i:

*Clownhouse - (1989) - :D

*Night of the Demons II - (1994) - Jedan od mojih omiljenih. :love:

*Nightmare on Elm Street I-VI (1984 - 1991) - Takodje jedan od omiljenih...

"One, two, Freddy's coming for you.
Three, four, better lock your door.
Five, six, grab your crucifix.
Seven, eight, gonna stay up late.
Nine, ten, never sleep again"

*Pet Sematary I, II - (1989, 1992) - Drugi deo mi je za nijansu bolji...

I moram jos samo da pomenem Carpenterov film They Live iz 1988. Mozda nije horor ali je fenomenalan! :love:

Eto to je neka moja lista.. ako se setim jos kojeg, dadacu.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Lakiboy_ns
...Uglavnom secam se da kada sam bio klinac na mene su najveci utisak pored Fredy Kruger serijala odnosno strave u ulici Brestova ostavili filmovi Demoni i >i brda imaju ochi<...
Bingo !
Bio sam opsednut filmom " Demoni " kad sam bio mali. :uplasen:
Ima 2 dela.
U prvom delu je radnja smestena u bioskop, a u drugom u neki veliki hotel.
Uglavnom, opsta jurnjava i prenosenje demonske zaraze ugrizom u oba dela.
Naravno, ljudi u filmu ne mogu da napuste bioskop ( hotel ), jer su nekom djavoljom silom svi izlazi blokirani i eto ti belaja. :sekirica:

Nigde ne mogu da nabavim te filmove, pa ako neko zna za kakvu bazu u kojoj oni postoje, bio bih zahvalan na informaciji.
:deni:
Korisnikov avatar
By *deni*
Stvarno ?
:love:
Da li si na adsl-u, da mi posaljes na mail ?
:love:
Korisnikov avatar
By *deni*
Dobio sam link za download.
:yay:
Hvala, reveal.
:kiss:
Korisnikov avatar
By *deni*
Divna si, reveal.
:cvece:
Zaista nisam ocekivao da cu ovako brzo doci do tih filmova, pa i do titlova sa prevodom za njih.
Sad jos samo da budes ljubazna i zlatna, pa da mi objasnis kako da " udenem " skinute titlove kad downloadujem filmove. :blush:
Sta treba da pritisnem ?
:cvece:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
^
Pitaj Zoricu Brunclik nek ti ona objasni :lol:

Lm mozete tehnicke detalje o downloadu i na u2u a ne da BG18 urnisete temu :oklagija:

Naljuticete ga a onda moze biti svega :uplasen:
Korisnikov avatar
By *deni*
Ma, bitno da sam ja dosao do filmova i titlova za prevod. Tu su, pa cu videti kako da ih ukombinujem...
:B

Ovde se, Laki, prica o horor filmovima i svaki tehnicki detalj je dobrodosao za ljubitelje tog zanra.
Ova tema time dobija i svoju prakticnu dimenziju.
:deni:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Pade mi napamet da ovde pitam nešto :)
Kad sam imao jedno desetak godina, što će reći krajem 80ih, naleteo sam na neka dva horora koja nisam mogao da odgledam do kraja, a ni dan danas ne znam o čemu se radi, pa bi bilo jako lepo ako bi neko mogao da mi kaže kako se ti filmovi zovu, da pogledam sad što kao dete ne mogah :D

1. film: Putnici idu nekom pustarom, pokvare im se kola (ili im je nestao benzin, svejedno stali su) pored ruševina neke kuće. Zapravo to je samo uspravan zid sa ulaznim vratima, nema ničeg drugog. Kada se gleda sa strane tu nema ničega, samo zid, ali kada se prođe kroz vrata ulazi se u kuću kao da nije u pitanju ruševina. Oni su zanoćili tu, ali u sred noći opsedaju ih neke nakaze. Tu sam prestao da gledam taj film :)

2. film: Pada meteor, neki čiča ode u istragu i na mestu pada nailazi na neku belu bezobličnu masu. Ta masa mu se zalepi na ruku. Šta se dešavalo u međuvremenu ne mogu da se setim, ali nedugo zatim on je u nekoj ambulanti i kada doktor dođe da ga pogleda, otvara vrata i vidi tog dedu prtvog, kako mu ta bela masa pulsira u glavi, tj. u praznoj lobanjskoj duplji, kroz prazne očne duplje i mreškanje na vratu. Tu sam prestao i to da gledam. Koliko sam čuo, to čudo je jelo ljude i raslo :) U glavi mi stoji naziv "Grumen", ali predstavu nemam da li je to tačan naziv.

Eto, valjda neko zna o čemu se radi, nadam se da nije neki ubertrash koji je toj mojoj drugarici tada palo napamet da uzme iz video kluba.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ne znam o kojim je filmovima , Kiborzhe, tacno rec, ali iz opisa bih rekao da sam ih nekada negde gledao.
A sad bih ih opet gledao.
:B
Korisnikov avatar
By decko
Originally posted by reveal
Jedna lepa tema za mene! Pa da pocnem:

*Child's Play I, II, III - (1988, 1990, 1991) - Ti filmovi su mi bili pravi hit! :D
Kako sam ja taj film voleo kad sam bio mali :) Nikad nisam gledao nastavke, valjda nisam ni zeleo da ne kvarim utisak o originalu :)

*Night of the Demons II - (1994) - Jedan od mojih omiljenih. :love:
I meni je to bio jedan od omiljenih ranije :love: Andjela je diiivna :) Mada savetujem ti da u slucaju da nisi obavezno pogledas i prvi deo. Nekako je vise ozbiljniji i strasniji u neku ruku jer nema onih zajebancija mada ima par cool scena (slicno onoj sa sisama u drugom delu :lol: ) :)

I moram jos samo da pomenem Carpenterov film They Live iz 1988. Mozda nije horor ali je fenomenalan! :love:
I ja htedoh da napisem da je cudno sto niko nije napisao taj film.
Mnogo sam ga voleo kad sam bio mali. Dodajem i "Prince of Darkness" na istu listu i, sad ne znam ko se seca filma "The Stuff" (nasi preveli "Pomahnitala pena") koji koliko god da je smesan i malo glup meni je kad sam bio klinac bio jedan od naj horor filmova :)

Sad ne mogu da mozgam pa cu na listu ubaciti jos neke filmove koje volim, kad budem imao vise vremena :)
Korisnikov avatar
By Berserker
Meni je bitno da horori imaju bash jezive scene, da imash onaj osetjaj jeze koji te tera da pogledash oko sebe :uplasen:

A ona klanja me ne impresioniraju. Koljachine bez jeze su mi bzvz.

A vukodlaci su mi omiljeni negativci :)

Dog Soldiers http://www.imdb.com/title/tt0280609/
Ginger Snaps http://www.imdb.com/title/tt0210070/
Ginger Snaps 2 - Unleashed http://www.imdb.com/title/tt0353489/
Ginger Snaps 3 - The Beginning http://www.imdb.com/title/tt0365265/

Naravno, od epika obozavam Alien, Halloween, Ajkulu, The Thing a i pokoji Petak D Trinaesti. :)

Od novih bih preporuchio
The Descent [reziser Dog Soldiersa] http://www.imdb.com/title/tt0435625/
Mirrors http://www.imdb.com/title/tt0790686/
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Evo experta za horror! Odstupićemo malo od ovih standardnih navoda i ponuditi sledeće:

1. Darkness (2002), odličan horror-triler španskog režisera Jaumea Balagueróa (radio i odlične Bezimene), sa neverovatnom atmosferom i odličnim mističnim zapletom...

2. Dark (2005) uključuje odličnu referencu na velšku mitologiju, mračan i depresivan i sa sjajnim obrtom na kraju.

3. 28 Days Later (2002) o virusu koji ubija skoro sve u Britaniji i od mrtvih prave zombije koji se po noći hrane ljudima. Remejk sa Vilom Smitom (I am Legend) je totalni trash u odnosu na ovo.

4. The Ring (2002) -- to sigurno znate, rimejk japanskog horora, a kad smo kod toga

5. Dark Water (2005) o ubijenoj devojčici koja se u vodi vraća iz mrtvih...
By mikka
Nekada ih pratio, kao i svaki klinac, (pricam ko da sam neki matorac :drama: ) bar ove "mainstream". Danas, cini mi se da nijedan horor film ne moze da me zastrasi, ili proizvede slican efekat, naprotiv, u najboljem slucaju me nasmeje sa nekim sablonima i predvidivim raspletom. :P :camac:
Korisnikov avatar
By reveal
@ decko - Pogledacu i druge nastavke! :D

I ja sam se zacudila sto niko nije spomenuo They Live - Film je super kao i muzika, koja je fantasticna. Carpenter je the man! :superheroj:
Korisnikov avatar
By reveal
Dodajem jos jedan film:

* Christine (1983) - Carpenter :love:
Korisnikov avatar
By maka
ne volim horore,a SAW mi je omiljeni film,iako je horor.
Savrshenstvo.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!