- 25 Dec 2007, 03:22
Poglavlje Dvadeset i cetiri - MENAGE A TROIS
Grofica Devokica je otvorila vrata uz shkripu i zatekla mrtvog slikara na podu.
-Ti? Ali kako? Mrtav si? Ne mogu da verujem da sam zakasnila! NE NE NE! vikala je u ocaju
Par trenutaka kasnije vrata su ponovo zaskripala.
-Ti? Ali kako? Grofice ti si ubica?BETCH!
Potom je usao i Bojandjo i zbunjenim pogledom odmerio situaciju u kolibi.
Devokica i Colorado su rekli u glas
- TI? ALI KAKO?
- Moramo da prestanemo da se ponavljamo duso! rece ona.
Bojandjo je skinuo naocare i rekao:
- Dobro vece dobri ljudi, vidim da sam zakasnio na ovu malu zurku, a i poceli ste bez mene, zaista steta!
- ONA GA JE UBILA! ZATEKAO SAM JE KAKO STOJI NAD TELOM SAMA U KOLIBI! rece Colorado
Grofica je zabezeknuto i uvredjeno ciknula i rekla
- OVO JE NECUVENO TI, TI, TI LUDO!
- AKO NIJE ISTINA GLUPACHO ODRPANA ZASTO IMAS NOZ U RUCI?
- JA SAM OVDE DOSLA I ZATEKLA TELO, JA SAM DAMA I MORAM SE BRANITI! KAKO SAM MOGLA DA ZNAM DA JE UBICA OTISAO?
Bojandjo je samo uzdahnuo i klimnuo glavom.
- Ako je tako Colorado sta ces ti ovde? rece smireno
- JA? OVAJ, PA...JA SAM...STA TE BRIGA BETCH!
- Oh, pa samo me zanima...
- OVDE SAM JER...JER MI JE EIFRANLOO BIO LJUBAVNIK! kako je to izgovorio pokajao se a i zgrozio u isto vreme, slikar taaako nije bio njegov tip.
- Pa kako onda ne places? Zar ti nije zao? dodade Bojandjo
U tom trenu Colorado kleknu pored tela i krene da vristi
- OH LJUBAVI KO MI TE UZEO? OH TAKO SMO MALO VREMENA IMALI ZAJEDNO! OH OH SHMRC!
- Jao prestani molim te! rece devokica skidajuci blato sa haljine
- A Vi Grofice? Kojim ste Vi povodom ovde? Bojandjo nastavi sa ispitivanjem
- JA? Ja...Ja sam dosla da urucim pozivnicu ovom divnom momku za gaybal!
- NE LAZI KRMACHO! TI NIKAD NE URUCUJES LICNO POZIVNICE NEGO SALJES LJUDE ZA TO! prekide je Colorado brisuci svoje lazne suze.
- UMUKNI!
- A kako se zove taj divni mladic Grofice? rece Bojandjo
- Zove? zbunjeno ce Devokica - Pa...zove se...um...Djordje?
- Hah, sigurno! nasmeja se Bojandjo i vrati svoje naocare ponovo na lice. - Cini mi se da ste oboje provaljeni.
- A TI? STA CES TI OVDE PREFINJENI? DOSAO SI NA CAJANKU KOD LUDOG SESIRDZIJE? Colorado ce arogantno.
- Jedina luda ovde si ti! viknu grofica
- Jao, nije valjda zbog kaisha!? Znao sam! Previshe opushtena varijanta! - zavapi Bojandjo - ja sam slucajno prolazio ovuda i cuo sam neke zvuke... -
- LAZES! - viknuse Colorado i grofica u glas.
- BUDALO PRESTANI DA ME IMITIRASH! - vrisnu Devokica kad i dvorska luda.
- BETCH! Nemam glas za imitiranje nilskog konja kakav si ti! -
- Sta si to rekao! Naredicu da ti iscupaju taj prljavi jezik! Ja - rece grofica dok je uvlacila stomak - sam DAMA! -
- BETCH, ovaj svileni ovde je veca dama od tebe, a to ionako nije tesko! Slonice! -
Devokica vrisnu i poteze noz na Colorada.
- DOSTAAAAAA!!!
Oboje pogledashe Bojandjoa. Izgledao je drugacije. Njegovo telo je najednom gorelo odlucnoscu, a o glas ste mogli da razbijete kovacki cekic. Nije to bio glas normalne osobe... vise nekoga ko vas polako ubije, a zatim vrati naocari i kaze nesto poput 'oh kakav smo nered napravili'.
Njegova mracna strana je konacno dobila priliku da izadje na svetlost dana... odnosno, u ovom slucaju, tamu noci.
Bojanjo im se mirno priblizi nosalantno noseci bodez. - Zaista, vas dvoje... ne zelim da uprljam svoje divno odelo vasom krvlju. Sada mi lepo recite zbog cega ste ovde. -
Devokica osmotri situaciju i vrati svoj rubinima optocen bodez u korice. - Da otvorimo karte... dosla sam ovde da pronadjem sliku. -
Colorado pogleda smajli na svom nozu i rece - Vas dve BETCHES, ovde sam po nalogu Njenog Kraljevskog Velicanstva Kraljice Hlaefdige! Ajd izgovorite njeno ime pravilno ako mozete. I treba mi slika! -
- A ja sam ovde po nalogu kraljice Shishmish u potrazi za poslednjom slikom Eifranloo Greja. Dakle, neko je ubio slikara pre nas. Mozda je slika jos uvek ovde? -
- Pretrazimo kolibu zajedno - rece grofica i dalje gledajuci Bojandjoov ludacki smireni pogled - tako cemo biti sigurni! -
- BETCH - rece automatski Colorado i poce da pretura po stvarima.
Nakon par minuta zakljucili su da je i slika ukradena.
- Pa, mozda je vreme da svako krene svojim putem? - predlozi grofica - i verujem da nam je u zajednickom interesu da nikome ne ispricamo koga smo videli ovde.-
- Mislis, da se ne sazna kako volis da setas polugola u shumi u sred noci? - zajedljivo doda Colorado.
- Pa mislim da bi Swanislav imao svasta da kaze kad bih mu rekla da se motas sa bodezom po mraku blizu mesta ubistva! -
- Zene, dosta! - viknu ponovo Bojandjo - moramo cutati o ovome. Nase misije su propale. -
- Reklo bi se da je tvoja misija spijunaza i subverzivna delatnost protiv nase kraljevine! - primeti glasno Devokica.
- A tvoja uzaludan pokusaj privlacenja muskaraca u tom odvratnom autfitu. Gde si krenula, na sastanak sa medvedima? -
Bojandjo uzdahnu. - Ja odlazim odavde. Poslacu nekoga da sahrani ovog nesrecnog coveka. -
- BETCH, idem i ja. Ne mogu vise da disem isti vazduh kao i ovaj nasukani kit u somotu. -
- U lazi su kratke noge, a Swanislav ce bash lepo da ti ih skrati - doda Devokica dok je kretala da potrazi svog konja.
Koliba je uskoro ostala pusta.