- 24 Dec 2007, 21:19
Poglavlje dvadeset jedan - GREAT EXPECTATIONS
Javna kuca '@COCK' je bila mirna, nije bilo mnogo musterija. Zoe nikome nije napravila frakturu grudima, a KissQueen se zatvorila u sobu i nije radila danas.
Madam Escobar je mogla da odahne i posveti se sebi i svojim snovima. To su bili snovi dovoljno za celo jedno ovece selo puno zena ciji su muzevi vec 20 godina u ratu. Snovi puni znoja, dahtanja, razvaljenih kreveta, polomljenih trpezarijskih stolova i skrshenih lustera. To ju je majka naucila.
Kad je stasala, majku ju je odvela u stranu jednog dana i objasnila joj neke stvari. 'Mila moja Esco, svaka zena tezi da bude dobra kuvarica, ugledna gospodja i savrsena ljubavnica. Geslo nase kuce je - zaposli dobrog kuvara, svake nedelje daj veliki prilog crkvi i posveti se onome sto je bitno. A da bi bila savrsena ljubavnica, moras da znas neke stvari...' reci i saveti njene majke su se nizali u secanju '... pazi na krevete sa naslonom, opasni su... trpezarijski sto mora da bude bukovina ili orahovaca, hrastovina lako puca... komode imaju ostre ivice, pazi na vaze... uvek budi zakopacana do grla, ali neka se odeca lako skida... nista ne guraj na silu... ne stenji prerano... polozaj lotosovog-cveta-koji-se-otvara se ne izvodi na prazan stomak, dugo traje... neka ti uvek pri ruci bude zestoko pice i cigareta... rad rukama je veoma vazan...'
Onda je majka odvela u svoju sobu i otkljucala svoju shkrinju, izvadivsi malu kutijicu. 'Ovo mi je dala tvoja baka kad sam bila tvojih godina, a njoj je to dala njena majka. Secas se prabake? One koja je drzala bordel na gusarskom brodu? Baka je slabo podnosila ljuljanje broda pa se vratila ovde, na kopno i otvorila privatnu praksu.'
'Sta je to, mama' upita mala Esco.
'Jednog dana ce naici pravi muskarac, i setices se ovog razgovora i ove kutijice. To ce biti muskarac koji ce ispuniti ogromnu prazninu koju osecas u sebi, koju svaka zena iz nase loze nosi kao ranu na srcu. Sadrzaj ove kutijice ce ti pomoci da stvari... skliznu na pravo mesto. A i mirise osvezavajuce, na nanu.'
'Razumela sam, mama' rece mala Esco, i Madam Escobar ponovi iste reci dvadeset godina kasnije sapatom. Ponovo je cula majcin glas u daljini svog secanja. 'Escobarina, zaboravih... ako se ikada nadjes u skripcu i muskarac ostane imun na sve vestine koje imas, upotrebi luster.'
Luster tehnika, drevna vestina vodjenja ljubavi koja se prenosila iz generacije u generaciju. Izmisljena od strane cukun-cukunbabe madam Escobar, koja je tako spasila ceo grad od varvarskog vojskovodje (nakon susreta sa cukun-cukunbakom nije mogao da stoji narednih par meseci), tehnika je predstavljala vrhunski spoj tantrickog seksa, senzualnog zavodjenja i zivotinjske strasti.
Naravno, zene su to prosto zvale 'vrhunsko kresanje'.
Madam Escobar se prenu iz svoje setnje po secanjima, jer se zaculo kucanje. To mora da je bio on. Otrchala je do vrata.
Gde je ugledala nasmejano zgodno lice kocijasha Mr. Ja.
'Gospodine Mr. Ja, znala sam da ste to vi' rece koketno.
Kocijash se nasmeja povlaceci pantalone na gore. 'Madam, zovite me Mrlja... otkud ste znali?'
'Mrlja uvek kuca dva puta... ili barem tako kazu.' Izgovorena njenim ustima, ta recenica je bila toliko vrela da je mogla da otopi polarne kape.
'Dobio sam poruku da dodjem ovde... vi ste me zvali?' rece dok su ulazili u njenu sobu.
Madam lagano zatvori vrata i pogleda ga ispod obrva. 'Da. Stvar je vrlo... krupna.'
'Sta zelite od mene, madam? Znate da vas postujem i cenim. Vi ste nezavisna poslovna zena koja je svesna sebe i svojih kvaliteta, svaki muskarac bi vas pozeleo.'
'Ah, laskavce!' koketno se ona nasmeja, i u trenu je izgledala kao nevina devojcica od 16 godina koja je prvi put sama u sobi sa muskarcem. Zavodjenje je gluma bez gresaka.
'Reci sta zelite! Ispunicu vam svaku zelju!'
Escobar nevidljivim pokretom ruke olabavi steznike na korsetu. Glasom koji je bio barsunast kao smot, sladak kao kupinovo vino i opojan kao polje maka, sapnula je Mrlji na uvo 'Zelim... vas.'
Mrlja je sve shvatio iz njenog pogleda i grubo joj strgnu korset. 'Bicete veceras moji, i svake naredne veceri! Ali moram vas upozoriti... stvar jeste vrlo krupna.'
'Oh, mon dieu, nista se vi ne brinite... Escobarina je puna iznenadjenja' rece dok je otvarala kutijicu i nanosila sadrzaj na skrivene delove tela. Dodala je za sebe 'Mama, hvala ti na svemu.'
Mrlja je poceo da skida pantalone.
Kasnije je utvrdjeno nekoliko verzija onoga sto se desilo u sobi. KissQueen je izjavila da se njena maca uplasila kad je cula muski glas koji vice 'NANA! AAAHHH NANA! MMMMM AAAHHHH OSVEZAVA!', neposredno pre nego sto su se zatresli temelji zgrade. Zoe je zbunjeno objasnjavala da je cula zveckanje lustera pre zemljotresa. Ostale devojke su uplakano govorile da su cule povike 'jos!jos!jos!', 'jace!jace!jace!' izgovorene glasom madam, i muski glas koji je vristao. Od zadovoljstva, predpostavljale su.
Nakon celog prepodneva, podneva i popodneva, Mrlja je pridvece izasao iz sobe Madam Escobar. Odeca mu je bila zguzvana, lice izgrebano a na vratu je imao ogroman ujed.
'Draga moja, neverovatna si! Kao da mi je bilo prvi put! Kada cemo se ponovo videti!'
Madam se pojavila ogrnuta svilenim prekrivacem. 'Na nasem prvom sastanku. Ja sam staromodna devojka, znas.'
Mrlja se nasmesio. Ovakva zena ti se desi jednom u zivotu, a njemu je bilo dosta uplasenih pogleda nakon sto se skine. 'Naravno, ljubljena moja. Sutra u 18h cu ti zakucati sa ogromnim buketom ruza i idemo u najbolju krchmu u gradu! Mrlja uvek kuca dva puta!'
'Na moju neizmernu radost, pokazalo se da Mrlja moze i malo vise od toga' rece madam i poljubi ga na hodniku.
Par minuta kasnije je uzasla, i dalje samo u svilenom prekrivacu. Devojke su je prestraseno gledalo.
'Pice za sve!' viknu dok je potezala gutljaj brendija iz flashe, ' i povisica za sve vas! Danas slavimo!'
'A sta to slavimo, gazdarice?' upita Zoe, shvativsi da se obratila madam pogresnom titulom.
Medjutim, Escobar je samo nezno zagrli.
'Slavimo, milo moje dete, slavimo. Ostvarila sam davnasnji san.
Ispunila sam prazninu u sebi.
I posaljite nekoga da zameni luster u mojoj sobi.'