- 03 Dec 2007, 23:02
Zvanican site ili ne, vrlo rado cu to smece proslediti ka sto vise organizacija - sto onim homo, sto za zastitu ljudskih prava, sto onim u svetu medicine... pa nek se zna! I bice mi zadovoljstvo da to uradim. Nadam se da ste culi da je (i na prvoj strani GS je danas objavljeno) jedan 36-ogodisnji Novosadjanin izbacen iz ordinacije od strane doktorke koja je videla da mu je HIV+ status upisan crvenim u njegovoj zdravstvenoj knjizici... Gde je Srbija sa ljudskim pravima! Kakva tragedija. I ona kao takva "leci" ljude... Ovo me podseca na 1991 i vreme kad sam nestao iz (tadasnje) Yu glavom bez obzira - jednom sam pri poseti mom dugogodisnjem doktoru saznao da je on na lokalno vodecoj poziciji u SRS (pro-fasistickoj stranci koja je za mene, "nacionalnu manjinu", jos od prvog dana osnivanja znacila isto sto i SS)... tog momenta mi je pozlilo, i shvatio sam da vise nemam sta da trazim u tom gradu. Ovo govorim jer smatram da kad doktori postanu rasisti, fasisti, homofobi, ksenofobi, ili verski fanatici, onda je to dno... U normalnim drustvima se od lekara i medicinara ne ocekuje da budu pristrasni i puni mrznje ni prema kome. Neko ce reci opet: "Pa sta, toga ima i u drugim zemljama"... Moj odgovor na to je: "Naravno, toga ima u Poljskoj, Slovackoj, Albaniji, Rusiji, Belorusiji, Cecnji, Turskoj, Iraku, Iranu, i inim prijateljskim nam zemljama". Ne smemo se ravnati prema losijima, vec prema boljima.