- 21 Dec 2007, 16:21
Poglavlje devet - OPASNE VEZE
Dok princ Zonche smishlja kako da ode na Gaybal koji priredjuje grofica Devokica, a madam Escobar briše hladan znoj sa napuderisanog čela, nad gradom bdi verna kraljevska straža i njen komandir.
Kapetan Swanislav je oštro lupao potpeticama po kaldrmi. Još kao dete je ispoljio neverovatan talenat za zavođenje reda i mira u vidu lomljenja nogu. Prvu nogu je slomio još u obdaništu kad susedni dečak nije želeo da podeli svoje bojice sa njim. Mali Swanheart, kako mu je bilo kršteno ime, je bio strah i trepet bazena sa peskom, sve dok u školi nije otkrio da, umesto vilicom, noge mogu da se lome i palicom (i ponekad, radi zabave, pekarskom lopatom).
Ostalo je istorija.
Kraljica Hlaefdige je brzo uočila mladog kadeta i njegov talenat da probleme rešava: 1) brzo 2)efikasno 3)brutalno, što je posebno cenila. Bila je pristalica politike teške ruke i još težeg buzdovana u njoj. I tako je postavila Swanislava za kapetana straže, i taj dan su svi kriminalci i probisvetu u kraljevstvu smatrali svojim parastosom.
Danas je Swanislavu, dok je na pitanja trgovaca sa pijace odgovarao sam 'Jebe mi se', '?' i 'Ne može' (kod njega zaista nije bilo drugih opcija), bio slobodan dan i rešio je da se malo opusti kod madam Escobar u '@COCK' lokalu.
Nogom je otvorio vrata i prodrao se 'EVOOOOOOO SWANIMIRA!!!' na shta su sve okupljene prijateljice noci pobegle u svoje sobe. Reci za Swanislava da je nezhan ljubavnik koji drzhi do zadovoljstva svoje partnerke je isto kao kad bi se pred kraljicom reklo da je EMO sasvim u redu i da ljudi treba slobodno da izraze emocije. Rechju, potpuno pogrešno.
Madam Escobar je dotrčala iz svoje sobe. Ako je mogla da ukroti krdo bikova na koridi, mogla je da se nosi i sa ovim neotesankom.
'Kapetane, kakva chast! ZA vas samo najbolje!'
'?' reche Swanislav.
'Imam jednu posebnu damu za vas, pohitajte sa mnom na sprat. Zadovoljstvo garantovano i za kapetana besplatno. Naravno, ostaje ona mala sitnica u vidu prekrshaja mog sina...'
'Jebe mi se.'
'Da, da, naravno' zadovoljno reche madam. Prevedeno na diplomatski jezik, to 'jebe mi se' je znachilo 'Naravno, draga moja madam, svi smo mi prijatelji, vash sin je jedno divno dete i verujem da je dosta nauchio iz ovoga i da vishe nece juriti konjem velikom brzinom po trzhnici i obljubljivati mlade dame po gradu, i nema potrebe da se dizhe nema velika prashina oko toga. Pozdravite mladog Dominiona u moje ime.'
Madam Escobar je vodila kapetana pravo do sobe dame KissQueen, i onda lagano pokucala. 'Draga, shta radish, da li je slobodno?'
'Lezhim na krevetu i mazim macu' odgovori KissQueen milozvuchnim glasom.
Swanislav je imao pohotan pogled.
Madam Escobar se jedva primetno nasmejala.
'Izvoli' KissQueen otvori vrata samo u prozirnoj spavacici. 'Imam iznenadjenje za tebe. Moja maca bash zheli da se igra sa nekim danas.'
Madam je lagano sishla u prizemlje i nasula sebi malo sherija.
Nakon pola sata zachuo se vrisak. To je bio kapetan.
'UPOMOĆ! NJENA MACA JE POLUDELA!'
'PRESTANI! AJOOOAAAOOO!'
'MAJKO MILA! BOZHE POMOZI MI!'
i druge izjave. Niko nikada nije chuo kapetana da toliko govori.
Nakon sat vremena buka se utishala i KissQueen je sishla kod madam.
'Mlada damo, je li sve u redu? Uchinilo mi se da sam chula neke chudne zvuke.'
'Ne, madam Escobar, sve je u redu. Kapetan je malo preterao igrajuci se sa macom, pa se stvar na trenutak otrgla kontroli... znate kakva je moja maca kad je neko dira.'
'Naravno, mila. Neka mu neko previje rane i iznese ga na trem. I draga?'
'Da, madam?'
'U pochetku, kada si doshla ovde, mislila sam da je obogacivanje ponude tigrom iz cirkusa chista glupost. Pa ipak, moram da priznam da sam pogreshila. Dozvolicu ti da stavis trapez koji toliko zhelish u svoju sobu.'
'Madam, hvala vam' sa olakshanjem reche KissQueen, 'znate da mi nije bilo lako da napustim cirkus...'
'Pssst, dete moje, madam sve zna...'
Zaverenichki su se pogledale i nastavile svaka svojim poslom.