- 19 Dec 2007, 14:26
Treće poglavlje - Očajne domaćice
Daleko od princa Zoncheta i pijachne vreve, nalazi se Drugo kraljevstvo zemlje Forumske.
U Drugom kraljevstvu, kralj MM&I trenutno pregledava dezene za nove zavese u palati, dok se princ Dirty19 igra sa dvorskom strazom.
'Sine moj, nesrecni poluobrazovani plode mojih bedara', primeti kralj sa visine (15og sprata palate i cipela sa platformom), 'da li cesh ikada biti dostojan da vladaš ovom zemljom?'
'Tata, nemam pojma o chemu prichash, ali mogu da ti kazem sledece. Ja mnogo volim shto sam princ, mada mi je ponekad dosadno, ali uglavnom se lepo zabavljam, sem kad nemam nishta da radim, zapravo nisam siguran shta je moje mishljenje ali sam siguran da imam jedno. Da, chini mi se da sam video jedno svoje mishljenje juche u svojoj sobi. Hej, idem da ga potrazim!'
'Oh', sarkastichno prokomentarisa kralj, pa se vrati odabiru materijala za zavese. 'Zeno moja', obrati se kraljici Shishmish, 'da li da uzmemo ove svetloroze zavese sa aplikacijama u visu malih ruzica boje breskve, ili smatrash da su bolje ove zelene sa malim plavicastim paradajzima? Opet, pitam se kako ce to uticati na medjunarodnu poziciju nashe kraljevine, cene na pijaci i moj ten? Da ne izgledam previshe tamno pored ovog somota?'
Kraljica Shishmish zabezeknuto pogleda svog muza, drzeci flashu likera od vishanja u ruci. 'Mene pitash?'
'Da zeno luda, tebe pitam! I kakva ti je to obuca, zar nisam dvadeset puta rekao barem ove nedelje, izdao proglas, glasnici su promukli vicuci na trgu, doneo sam zakon, nema patika u palati! Mora neki red ovde da se odrzi! Pa nismo mi oni divljaci Hlevdija i Bellybutton! Ovde se zna ko nosi pantalone!'
Kraljica odmeri svog muza posle dobrog gutljaja likera i primeti 'Pa ja ovde nosim pantalone.'
'O boze, poludecu od svih vas! Ovo i jesu pantalone!' viknu kralj pokazujuci na svoju odecu, 'lichno ih je shila blabla-baby, najbolja shnajderka u kraljevstvu! To shto imaju chipku i volan i karnere ne znachi da nisu mushka odeca!'
'Meni to lichi na balsku haljinu koju je grofica Devokica nosila prosle nedelje na Gaywoodskom balu.'
'Poludecu! Gde je moja zalfija za smirenje i smesa za mazanje na lice protiv preranog starenja!'
Kralj izlete iz dvorane, teatralno lupajuci svojim cipelama sa platformom hodnicima zamka, sve dok nije doshao do svoje sobe za ulepshavanje.
Kraljica potegnu josh jedan gutljaj iz flashe, razmishljajuci da li ce morati da je razbije da dodje do vishanja. Primetila je malog princa Dirty19 koji je izashao da se igra sa dvorskom strazom u vrtu.
'Sine, pazi da se ne opet ne ojedesh od otrovnog brshljana! Proshlog puta ti je guza dve nedejle bila u osipu!' povika kraljica, i doda u sebi 'Jebiga, jeste da je malo priglup i dosadan, ali je nashe dete. Da li imamo josh ovog likera u ostavi?'
Kralj je sedeo u svojoj sobi i zamishljao da je na sajmu shnajderki.