Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By horus.
Francuzi su mozda na najbolji nacin asimilirali evropsku kulturu sa komercijalnim holivudskim poimanjem filma i otuda je francuski film veoma jak u danasnje vreme.
Da li volite francuske filmove?
Korisnikov avatar
By Sunce
Volim ih, ali mi francuska kinematografija nije omiljena. (pišem ovo kao kakav stručnjak :kasalj: ). Da navedem naslove koje pamtim?
Korisnikov avatar
By horus.
Navedi... :)
Meni je posebno interesantan moderan francuski film...
Pre par godina je u Beogradu bio Festival Francuskog Filma, ali nije zaziveo zbog male posecenosti...
Korisnikov avatar
By Vix
Ja jaaaako volim francuske filmove, baš zbog toga što ne liče na holivudske, što veći značaj pridaju scenama i "priči", a ne onom što će se "dogoditi". Ne bih znao da navedem neke naslove (uopšteno ne volim filmove); u poslednje vreme, od filmova koje sam gledao, ostali su mi upečatljivi "Un Jour d'été" i "Devojka na mostu". Prvi, zbog SVAKE moguće scene; drugi zbog psihološkog naboja, i razumnom izlaganju životnoj opasnosti.
Korisnikov avatar
By Sunce
Prošle godine sam pogledao dva filma na Festivalu francuskog filma: Kalifornija (La Californie) i Stvari srca (Cœurs), i nisam bio oduševljen. Postoji tema na forumu o tom festivalu:

http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... #pid762067

Evo nekih francuskih filmova kojih sam se setio:

Čudesna sudbina Amelije Pulen
Veridba je dugo trajala
Diskretni heroj
Kraljica Margo
Braća (negde Njegov brat)
Voli me, ne voli me
Bog je veliki, a ja tako mala
Gabrijela
Ja sanjam
Sirano de Beržerak
Ukus moći
Romansa
Istinska ljubav
Pariz s'ljubavlju - Paris, je t'aime
Ludo zaljubljen
Intimni stranci
Diva
NataliX
Besmrtna
filmovi reditelja Fransoa Ozona: Sitkom, 8 žena, Ostatak života, Bazen
Korisnikov avatar
By horus.
Besmrtna - super, ali filmu nedostaje uvod (uvod-razrada-zakljucak), jer je Bilal film uradio kao nadogradnju na strip...
Arsen Lupen - dobro izbalansirana prica...
Vidok - dobar, iako je kraj filma banalizovan...
NataliX - jak :up:
Osinjak - odlican, sudar ksenofobije i klaustrofobije.
Korisnikov avatar
By V25
Uopšte ne cenim novi francuski film, jer je postao trash broj 1. Ko voli stare francuske filmove zna o čemu pričam. Mrzim to, da citiram dragu Dželajzu, umetničarenje. Sve s namerom da prkose Hollywoodu sa stavom "E baš nećemo da pravimo komercijalne filmove" i onda upravo urade suprotno a pritom naprave sranje. Poslednje dve, tri godine sam i na Festu i na Cinemanii izašao sa gotovo svih francuskih filmova. Od poslednjih odgledanih cenim:

"Amelie"

"Nathalie X"

"8 Femmes"

"East West"

"A la Folie pas du tout" (možda sam pogrešno napisao)

"A very long Engagement"
Korisnikov avatar
By Sunce
Treba biti otvoren i prema holivudskim i prema evropskim filmovima. Ja ne znam mnogo o filmskoj umetnosti pa ne mogu da sudim i stručno da diskutujem, ali i jedni i drugi imaju svoje kvalitete.

Meni je prošle godine došlo da izađem iz bioskopa u kome sam gledao francusku "Evropu", ali sam izdržao. Sada taj film bolje razumem.
Korisnikov avatar
By horus.
Meni se iz nekog razloga "8 Femmes" ne dopada...
Iako je odlicna glumacka ekipa, deluje isuvise banalno, kao da nesto nedostaje...
Korisnikov avatar
By V25
Originally posted by Sunce
Treba biti otvoren i prema holivudskim i prema evropskim filmovima. Ja ne znam mnogo o filmskoj umetnosti pa ne mogu da sudim i stručno da diskutujem, ali i jedni i drugi imaju svoje kvalitete.

Meni je prošle godine došlo da izađem iz bioskopa u kome sam gledao francusku "Evrope", ali sam izdržao. Sada taj film bolje razumem.
Slažem se. Mada, takva su vremena došla da radije odem da gledam holivudski trash nego evropsko "remek-delo". Znam samo da mi se život smučio od Von Triera i legija njegovih klonova koji svakog dana niču niotkuda (znam da nema veze sa Francuskom, ali mi upotpunjuje sliku o evropskom filmu današnjice) .
Korisnikov avatar
By horus.
Sve je to ok, ali moras se sloziti da je francuski film posebna kategorija u odnosu na evropski film, koji je, slazem se sa tobom, bzvz-an...
Korisnikov avatar
By V25
I to je tačno. Nemački (koji su se vidno poboljšali) i španski filmovi su po meni budućnost evropske kinematografije. Francuski filmovi su imali sjajan period od 50'tih pa sve do 90'tih, a potom je sve polako krenulo u sunovrat, što ne znači da se ne dogodi da dobar film izađe i oduševi me.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by horus.
Meni se iz nekog razloga "8 Femmes" ne dopada...
Iako je odlicna glumacka ekipa, deluje isuvise banalno, kao da nesto nedostaje...
Pa rekao si poentu, njima nedostaje ljubav, a sve su okovane u drečavu razglednicu od života.
Korisnikov avatar
By V25
Meni je Ozonov "Swimming Pool" iz svima dobro znanih razloga odobjan :lol: Šalim se, inače mi se nije dopao. Po meni, to je jedno šarenilo, sa dobrom glumačkom postavom doduše i naizgled interesantnim zapletom. Kako se film primicao kraju bivao je sve gluplji.
Korisnikov avatar
By Vix
A zašto treba biti otvoren prema holivudskim filmovima?
Korisnikov avatar
By Sunce
Danas sam gledao Fridinu sliku "Rađanje" i setio sam se tebe i tvoje opsednutosti pičkom. Čak sam i koleginici pričao o tome.

Slika
Korisnikov avatar
By Vix
Kako zaboravih!!!!!!!!! Pa, Amelija mi je najomiljeniji film! Podseća me na prvog geja u kojeg sam se zaljubio! I uvek mi se plače kad ga gledm....Zašto???????
Korisnikov avatar
By horus.
Mozda zbog Yann Tiersen-a...
Korisnikov avatar
By Vix
Message original : Sunce
Danas sam gledao Fridinu sliku "Rađanje" i setio sam se tebe i tvoje opsednutosti pičkom. Čak sam i koleginici pričao o tome.

Slika
Diiiiiiiiiiiiiiivna slika! Prosto je obožavam!!!!!!!!!!!
Korisnikov avatar
By V25

Slika
Jao Bože, pa ta slika je meni pre 3 godine stajala na desktopu :lol: Inače volim Fridu, a neretko sam zamišljao kako li je nesretnica preživela kada joj je ona tramvajska šipka probila pičku.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Beogradjanin18

Meni je prošle godine došlo da izađem iz bioskopa u kome sam gledao francusku "Evrope", ali sam izdržao. Sada taj film bolje razumem.
Slažem se. Mada, takva su vremena došla da radije odem da gledam holivudski trash nego evropsko "remek-delo".
Mislim da treba biti strpljiviji i ne davati olako zaključke kada su u pitanju umetnička dela. Neke stvari ne znamo pa ne možemo ni da sudimo. Takođe, radi se i o ukusima o kojima treba i ne treba raspravljati. :lezkiss:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Vix
Kako zaboravih!!!!!!!!! Pa, Amelija mi je najomiljeniji film! Podseća me na prvog geja u kojeg sam se zaljubio! I uvek mi se plače kad ga gledm....Zašto???????
Zato što si Amelijan!
Korisnikov avatar
By Vix
Message original : horus.
MOzda zbog Yann Tiersen-a...
Imaš pravo...Tokom te zaljubljenosti / opčinjenosi sam non-stop slušao La Valse des Monstres, i zamišljao njega. Tokom celog filma su mi na umu samo ti trenuci. Inače, ostali radovi Yann Tiersena su podjednako dobri. Preporučujem!
Korisnikov avatar
By horus.
"Comptine d'un autre ete: L'apres midi" je (po meni) ubedljivo najbolja...
Korisnikov avatar
By V25
Da, znam da mi je loše to što često generalizujem stvari na osnovu uzorka koji možda i nije merodavan. Ipak smatram da, bez obzira na raznolikost ukusa, već neko vreme evropski film ima tendenciju da zbuni, intrigira, fascinira i slično. Najgore je to što je ta potreba za fascinacijom gledališta prerasla sve druge, i negde između kvalitet je dosta oslabio usled proizvodnje filmova u pogrešne svrhe. Već sam pomenuo Triera, koji je zaista tragičan. Smatram da đubre koje je on napravio retko ko može nadmašiti (izuzeo bih "Dancer in the dark").
Korisnikov avatar
By Vix
Ja imam samo la Comtine d'ete No 1,2,3 i 17. Da li je neka od tih ili nešto drugo?
Korisnikov avatar
By horus.
Mislim da je "Comptine d'un autre ete: L'apres midi" bas radjena za film (nisam siguran)... LE FABULEUX DESTIN D' AMELIE POULAIN
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Beogradjanin18
Da, znam da mi je loše to što često generalizujem stvari na osnovu uzorka koji možda i nije merodavan. Ipak smatram da, bez obzira na raznolikost ukusa, već neko vreme evropski film ima tendenciju da zbuni, intrigira, fascinira i slično. Najgore je to što je ta potreba za fascinacijom gledališta prerasla sve druge, i negde između kvalitet je dosta oslabio usled proizvodnje filmova u pogrešne svrhe. Već sam pomenuo Triera, koji je zaista tragičan. Smatram da đubre koje je on napravio retko ko može nadmašiti (izuzeo bih "Dancer in the dark").
:) Slažem sa tobom u vezi Triera! Mislim da se on pošteno zajebava sa publikom, pa čak i u filmu "Ples u tami".
Mnogi filmovi imaju snažne efekte, ali su nekako plitki u suštini.
Korisnikov avatar
By djo
volim francuske filmove, volim kako glumci izgovaraju tekst i kako ih snimaju dok izgovaraju tekst - eto, samo zbog toga
Korisnikov avatar
By horus.
U pravu si...
Npr. nemacke filmove ne volim bas zbog tog nekog rogobatnog jezika koji para usi...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!