Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Dzelajza Rouz
Ako je do uzbudjenja, mogao bi neko da im skrene paznju na to da postoji paintball.
Ides nekad na paintball?
Korisnikov avatar
By sony&cher
Originally posted by Delete
Ako je do uzbudjenja, mogao bi neko da im skrene paznju na to da postoji paintball.
Ides nekad na paintball?
:lol:
Korisnikov avatar
By KiWi
Lovni turizam jeste popularan. Da se drže pravila sve bi bilo OK. Tužno je što sve češće ustrele mladu i zdravu divljač. A o tome ni jedne novine ne pišu ...
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by Kiwi
Lovni turizam jeste popularan. Da se drže pravila sve bi bilo OK. Tužno je što sve češće ustrele mladu i zdravu divljač. A o tome ni jedne novine ne pišu ...
Kojih pravila?!
Nije li tuzno ubijati bilo koju zivotinju ubijanja radi?
Korisnikov avatar
By RED BUTTON
.
.
.pa postoje neke varijante da je odstrel obolele divljaci pozeljan...kao da se ne muci... a i, valjda, da ne siri zarazu..

a i lovci imaju sto da se upiske od srece jer su nesto upucali, pa imas i lepo i korisno.

NE OPRAVDAVAM..... TAKO SAM SAMO CUO :rafal:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Simor
E, ovo mene sablažnjava:
Originally posted by anche
Znate li o čemu lovci najviše pričaju? Kako su upucali životinju, koje trofeje imaju, koji je vredniji, i tako se porede, koji lovac ima bolju pušku, koja puška bolje povređuje životinju, koja municija ima snažniju udarnu moć...Neki lovci počnu da se tresu od uzbuđenja i strasti kada vide neku životinju ili čuju neki pokret u žbunju...

Ponekad se i potuku u kafani zbog toga što je jedan ljubomoran na drugog što je ustrelio "bolju" životinju. Tada i policija mora da se umeša...

Odsečene glave kao jezivo svedočanstvo surovog hobija...
I mene....:sigh:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Ionako posle pojedu tu zivotinju, tako da nemam nista protiv.

Ako mi nije zao onih zivotinja sa farme koje jedem svaki dan, sto bi mi bilo zao zivotinja iz sume.

Te iz sume su bar neko vreme zivele slobodno...
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Adenim
Kojih pravila?!
Nije li tuzno ubijati bilo koju zivotinju ubijanja radi?
Koliko ja znam lovci bi trebali da ubijaju samo stare i bolesne životinje .. kojima je ionako rok pri kraju i čine im uslugu ... tako je meni mama rekla kad sam bio mali i ja u to verujem.

P.S. Ja jedem samo piletinu. I to belo meso (da ne mogu da prepoznam krila i nožicu nekog bespomoćnog pilenceta)
Korisnikov avatar
By Adenim
Kako se prepoznaju stare i bolesne zivotinje? Da li mlada bolesna zivotinja od par godina izgleda isto kao stara? I, kad ih tako humano ubijaju, gde pucaju? Koliko se retko desava da je bolesna i stara zivotinja npr pogodjena tako da ne bude ubijena vec ranjena?
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB

P.S. Ja jedem samo piletinu. I to belo meso (da ne mogu da prepoznam krila i nožicu nekog bespomoćnog pilenceta)

Ja mislim da je to OK.
Nema veze sto je neko ubio malo zuto preslatko stvorenje i sto ti jedes deo koji je bio najblizi njegovom srdascetu koje je prestalo da kuca, dok god ti ne vidis krila i nozice nema potrebe da osecas grizu savesti.

Bas si osecajan, Kiwi.

:giljotina:

Da je to pile bilo matoro i bolesno (tj. matora i bolesna kokoska/petao) to meso koje ti jedes ne bi bilo ni priblizno tako ukusno, i da ga neko nije ubio umesto tebe ti ne bi imao prilke da ga vidis na trpezi.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Adenim
Kako se prepoznaju stare i bolesne zivotinje? Da li mlada bolesna zivotinja od par godina izgleda isto kao stara? I, kad ih tako humano ubijaju, gde pucaju? Koliko se retko desava da je bolesna i stara zivotinja npr pogodjena tako da ne bude ubijena vec ranjena?
Pa to kao navodno TREBA da rade a ne rade, naravno, kao što se ni bilo koja druga pravila ne poštuju.

Mlada bolesna životinja ne izgleda kao stara jer ima različite proporcije tela... znam da se za srne gleda oblik zadnjice, a verovatno je i kod drugih životinja slično... mišići (a ni kosti) se ne razvijaju svi istom brzinom pa kada recimo vidiš iždžikljalo štene vučjaka koje je visoko kao odrasli vučjak ono je svo u nogama a telo mu je usko, kod odraslog psa postoji zapremina (volumen)
Slično je i kod ljudi, evo vidi ovu sliku
Slika
Dakle, proporcije npr. grudnih mišića se razlikuju u različitim starosnim dobima, zavisno od vrste

Kod jelena mužjaka se naravno starost prilično lako određuje po rogovima... dvogodišnjak će imati samo jedan parožak na rogovima, starac će imati mnogo malih parožaka na previše tankom glavnom "stablu"

Pucanje bi trebalo da ide upravo u grudni mišić i da potrefi u srce, pod idealnim uslovima. Ako hoćeš da stvarno što humanije ubiješ staru životinju npr. onog jednog lava koga smo gledali u Opstanku, to radi obučeni profesionalac, ne naš seljak lovac-pijandura.
Ako profesionalac to obavi, male su šanse da će ostati samo ranjena (sem ako se zavuče u neku usku pećinu odakle ne može da se izvadi). Uvek sa sobom treba voditi psa tragača/krvoslednika* ili više njih koji će je locirati ako se sakrije u nekom žbunju.
*to su naprimer oni sa vrećastim licem kao što ima Lajonel iz serije Godine prolaze (gde njegovu ženu glumi Džudi Denč) i klempavim ušima

Ne znam gde mi je ona lovačka enciklopedija pa to sad sve pričam iz sećanja
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Izrazito.
Zapravo, vise mi se gadi ono sto lov pretstavlja za te kvazi-muzjake, vracanje nekim 'korenima', kada su muskarci jurcali okolo gologuzi i golokuri u potrazi za proteinskim obrokom za sebe i svoje produkte. Naravno, pri tome zaboravljamo da su nasi preci bili naoruzani dobrom voljom, praznim stomakom i eventualno stapom sa privezanim kamenom.
Zaludan narod, pa to ti je...
Inace, na Zlatiboru se svako malo organizuju hajke na vukove, jer toboz pojedose stoku. Zapravo, seljaci prijavljuju nestanak i pokolj ogromnog broja ovaca, koje ceo copor vukova ne bi poklao, kako bi od mesne zajednice/drzave dobili nadoknadu, a pomenuti kvazi-muzjaci priliku da se okusaju u lovu na vukove. Ne znam za vas, ali ja navijam za vukove...
Korisnikov avatar
By Draco
Originally posted by Delete
Ides nekad na paintball?
osh na paintball? :D

OT
Ekstremno sam protiv.

..jedino bih se bavila manhunting/om. Ali u varijanti emica meni, emica njemu, pa ko prvi. :psiholog:
Korisnikov avatar
By hush
Ne mogu da kazem ni da mi se gade i obrnuto. Volim na trpezi da zateknem divljac. I to mi je skroz o.k.
Sa caletom sam, kad sam bila little ja, par puta isla u lov :kralj:
nista nismo ulovili, ali cudan osecaj.. u divljini, ostar vazduh i mraz koji stipa obraze. U samom procesu pripreme ulova ne verujem da ima nekog posebnog uzivanja, i da tu ima nesto lose, valjda mu isto dodje i za kokoske i ostale zivulljke koje inace cesto kupujemo u prodavnici etc..
Korisnikov avatar
By Egon
Lov na jelene bi imao smisla jedino ako bi i jeleni imali pushke.
Korisnikov avatar
By Galadriel
:indijanac:

upravo, a i sa sacmom da mi je znati kako da promasis
Korisnikov avatar
By Pauceti
Ja bih lovce sve okupio negde u sumi i povikao im da trce...
Aj sad da vas vidim...

Ljudi su jedina vrsta koja ubija iz zabave.
Ako bi pustili čoveka u kavez pun lavova svi bi bili u fazonu kako je to brutalno... Jelte mi smo ipak "viša" rasa...
Mislim da se i dva lista na drvetu mogu bolje sporazumeti nego dva čoveka što se tiče nekih pitanja...

Lov se ne kontolise lako a drzavu zabole ako se počnu puniti računi od turizma...

Anyway, tata mi je bio lovac...
Svake nedelje videh zaklane fazane i zečeve kako krvare po hodniku kad ustanem ujutru da doruckujem.
Posle toga bi iza kuće drao kožu koja inače ako niste nikad čuli ima svirep zvuk.

I kako ti ljudi onda mogu da sednu za sto i mole se Bogu za prosvetljenje i dobar život dok seku meso koje je do malopre živelo, radovalo se i skakalo...

Veggie 9 years...
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by andjelat
Hm... lako je otici u mesaru i kupiti vec "ubijeno" meso,
tako smo krivicu prebacili na druge...

Resenje je ili nejesti meso, zbog licne savesti..

.....

Kad bih mogla da radim na struju, bilo bi mi najlakse,
ali ovako kupovinom mesa u prodavnici nekako je
savest olaksana.. Neko drugi to radi za nas.
Yeah.
..

Resenje je ne jesti meso, jel, prase, jagnje o slavama, koje je tako heavy ubijeno, mozda ne bas i lovljeno, ali ubijeno svakako.

Dakle resenje je prestati jesti meso, ako vam se gade lovci & ubijanja.

Think global, act lokal. Be a vegeterian.
..

Ili zacutati da ne biste dosli u zamku da zazvucite licemerno.
..

Manje mi se gade lovci od ljudi koji NISU VEGETARIJANCI, a gade im se lovci, ubijanja, al' to meso je ipak tako ukusno.
Korisnikov avatar
By Paki
Odurno mi je bilo od kad znam za sebe.

Prvi šokovi su nastali u dvorištu porodične kuće. Baba je bila zadužena za kokoške i piliće (giljotiniranje na nekom panju, pa joj onda se ponekad onako obezglavljene iskobeljaju iz ruku i počnu da jure dvorištem). Deda i kompanjerosi su bili zaduženi za svinje, prasiće. Uvek sam vrišteći bežao u svoju sobu kad bih ukapirao šta se spremaju da urade (majka jednom nije mogla pa skoro 24 sata da me izvuče iz nje). Katkad je deda koristio svoju malokalibarku umesto prvog noža.

Lovci su tek posebna priča.
Originally posted by Eifranloo
...
I kako ti ljudi onda mogu da sednu za sto i mole se Bogu za prosvetljenje i dobar život dok seku meso koje je do malopre živelo, radovalo se i skakalo...
...
Bog je stvorio čoveka. Tačka.
Veggie 9 years...
:mazi:
Mislim da se i dva lista na drvetu mogu bolje sporazumeti nego dva čoveka što se tiče nekih pitanja...
Kojih pitanja? :evilwait:
Pretera ga, bwe.
Korisnikov avatar
By Pauceti
Originally posted by svejedno
... al' to meso je ipak tako ukusno.
I ljudsko je.

Zaboravio sam da spomenem trofeje, tj. one glave što vise sa zida koje govore o tome koliko je taj lovac "uspešan". Okrutno...
Korisnikov avatar
By svejedno
Ne valja stvari izbacivati iz kontexta.
Korisnikov avatar
By Pauceti
@svejedno: Nisam izbacio iz konteksta, samo sam se nadovezao :D
Korisnikov avatar
By BellyButton
Mrzim chak i ribolovce...
Lov i ribolov ne smatram sportom!
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Resenje je ne jesti meso, jel, prase, jagnje o slavama, koje je tako heavy ubijeno, mozda ne bas i lovljeno, ali ubijeno svakako.

Dakle resenje je prestati jesti meso, ako vam se gade lovci & ubijanja.

Think global, act lokal. Be a vegeterian.
..

Ili zacutati da ne biste dosli u zamku da zazvucite licemerno.
..

Manje mi se gade lovci od ljudi koji NISU VEGETARIJANCI, a gade im se lovci, ubijanja, al' to meso je ipak tako ukusno.
Hm... kako napisati ili reci sledece redove a ne zazvucati kao bitch...
Elem, ljudi koji postanu vegeterijanci zato sto jako vole zivotinje su u velikoj zabludi da ce spasiti ne znam koliko zivotinjskih zivota samo zbog toga sto ne jedu meso (kolicina mesa koje covek godisnje pojede uglavnom ne prelazi 100 kg, a to je jedno svinjce, govece i po, cetdesetak pilica ili dvadesetak curaka). A sa druge strane, cipele, cizme, patike, torbe se takodje prave od koze. Masa preparata za negu i ocuvanje zdravlja se testira na zivotinjama. Vecina vakcina koje primamo su zivotinjskog porekla. Insulin koji dobijaju dijabeticari se i dobija i testira na zivotinjama.
Tako da, zivotinje stradaju zbog ljudi i to je fakat, jeli ih ili ne jeli.
A i ne mogu da verujem da je nekome bar priblizno isto ici u prodavnicu po 300g mesa i ici u lov, sa puskom, u nameri da nesto usmrtis.

*ja, od pre nesto vise od pet meseci laktoveggie... jaja nikad nisam podnosila, a bez mleka i mlecnih preradjevina ne znam sta bih kuvala... Nisam ja nikakav borac za prava zivotinja i boli me uvo ko kolje svinje i ko ce jesti prasetinu za bozic, a svoju odluku sam donela iz jednostavnog razloga - zdravstvenog. Mojoj krvnoj grupi ne prija meso, meso u Srbiji je izrazito loseg kvaliteta, prepuno hormona i antibiotika, bas kao sto i predstavlja primarni izvor loseg holesterola koji unistava krvne sudove.
Korisnikov avatar
By svejedno
@ Mina.. tim pre.

Ja, npr, nisam vegetarijanac.

I nosim odecu. Mada ne volim kozu.
..

Ne, ono sto ja zelim reci jeste upravo to sto i ti pricas.

Kind of a misunderstanding ;)

.. No, sta reci a ne zazvucati kao skot ;) :
A i ne mogu da verujem da je nekome bar priblizno isto ici u prodavnicu po 300g mesa i ici u lov, sa puskom, u nameri da nesto usmrtis.
Tesko je poverovati i da je tebi ovde izbegla poenta.

Neko drugi je to uradio za tebe.. ti ne moras. Tebi (ne tebi licno) savest cista, a stomak pun.

I onda punog stomaka, u ultrafency cipelama, pljujes lovce (opet, ne ti licno)
..

Zato kazem, manje mi se gade lovci od ljudi koji ih pljuju, stomaka sitog od npr zecetine.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
pretpostavljam da ovo nije pravo mjesto da pitam gdje se moze naci konjsko mese?:paradajz:
Korisnikov avatar
By reveal
naravno da mi se gade, pogotovo sto nije izjednacen odnos snaga. u tom slucaju bi mi cak i bilo ok... mada ne podrzavam lov kao sport.
moj tjale je ulovio podosta jelena i divljih svinja... :no: i znam da mi je u jednom momentu kutja bila puna tih rogova...
bash strasno...
ja ne mogu ni da gledam kada kolju svinje i kokoshke.... :krsti_se:
Korisnikov avatar
By Kylender
Ne gade mi se, ali ih ne razumem. Ne znam kakav je adrenalinski trip pucati u zivotinju sa 50-ak metara udaljenosti. Jednom je jedan rekao u mom prisustvu da nema niceg lepse no kad pogodis nesto sto leti. Ne razumem.

p.s. Razumeo bih izazov nekog ko bi zeleo da se goloruki bori sa divljom svinjom ili medvedom. To bi bilo ludacki kurazno. Ovako, ne znam koji deo ega lov zadovoljava.:down:
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
...Zato kazem, manje mi se gade lovci od ljudi koji ih pljuju, stomaka sitog od npr zecetine.
Isto...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!