Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By anche
roki ili bese rambo sto su nam pustali na rts-u kad smo bili klinci :mete:
Korisnikov avatar
By istok
Meni su "Gunisi" ostali najupecatljiviji novogodisnji film. I, naravno, "Supermen". Davno to bese.
Korisnikov avatar
By erkondisn
mrzim bozicne i novogodisnje filmove :grinch:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Sunce
Koji su Vam filmovi vezani za Novu godinu i Božić omiljeni?

Ja se setih filma "Love Actually":

http://film.krstarica.com/l/filmovi/u-stvari-ljubav/
"Sam u kući" božićna verzija mi je ostao upečatljiv ... pa kada se na kraju nađu ispred velike jelke. Sladunjavo i komišno.

Što se tiče filma Love Actually obožavam ga. I gledam bar jednom godišnje već godinama (ne želim da ga gledam češće da mi ne dosadi) ... Keira Knightley je tokom snimanja filma napunila 18 godina a na filmu deluje prelepo i nimalo nezrelo (dao bih joj 25 bez problema) ... Mada i danas izgleda jednako mlado :D Nekad se prepoznam u ulozi Laura Linney iz ovog filma ... takav sam ja nekad ...

A ima i neki film sa Deda Mrazom koji sam gledao kao mali ... ne znam kako se zove, ali znam da sam plakao na kraju kad je onaj nevaljali dečak dobio poklon jer se pokajao ...
Korisnikov avatar
By Sunce
Tot, hvala ti mnogo. Slušam upravo Ryuichi Sakamoto - Merry Christmas, Mr. Lawrence, ova muzika je divna! Baš po mom ukusu. :)
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Morgan je imun na praznichno raspolozhenje. Tako da ce Morgan nastaviti da gleda filmove bzvz s praznicima.
By Simor
Ja volim da gledam filmove na TV NS koje oni emituju za božićne i uskršnje praznike. To su, uglavnom, ekranizovane dve priče iz Starog zaveta, meni omiljene, i uopšte nije važno da li su napravljene u formi skupocenog spektakla ili kao trash tv film; ja ih gledam i uživam. Te dve priče su o (1) Josifu i njegovoj braći (kada su braća prodala Josifa, pa se ovaj obreo u egipatskom dvorcu, protumačio faraonu san, postao vladar nad Egiptom i pomirio se sa braćom) i (2) priča o Mojsiju (od korpe u reci Nil, preko grma koji gori, razdvajanja Crvenog mora, do dolaska u Obećanu zemlju pred kojom Mojsije ostaje).

Drugo što volim da gledam, baš o Božiću, jesu crtane verzije Dikensove "Božićne priče", koja na tako dirljiv način ukazuje na suštinu božićnih praznika, da se uvek raspilavim.

:jelka:
Korisnikov avatar
By jukie
Gledao sam nekoliko filmova u kojima stari deda Mraz ide u penziju, a njegov sin koji nasleđuje porodični biznis traži sebi ženu, nalazi sebi ženu, ili u jednom slučaju se čak odriče devojke koja mu se sviđa zato što shvata da bi ona bila nesrećna ako bi živela životom deda Mrazove supruge. Neki od tih filmova mi se uopšte ne sviđaju ni zere, ali mislim da ih treba odgledati kao maraton da biste imali kompletan "ugođaj", a naš dragi Halmark kanal će nam baš to omogućiti za vreme ovogodišnjeg Božića 24-25 (proverite http://cs.hallmarkchannel.tv/listings_by_week.aspx )

Inače, kada sam bio mali, za Novu godinu su mi bili vezani crtani filmovi iz serijala "Dot i kengur". Prvog januara su davali prvi film, drugog drugi i tako dalje.

U prvom filmu Dot je sasvim mala devojčica, izgubila se u šumi i kengurica (koja je izgubila svoje mladunče) joj pomaže da se vrati kući.

U drugom filmu Dot je malo kao porasla i kreće u divljinu da pronađe kenguricu da bi joj pomogla da nađe svog klinca. Usput nailazi na zeca koji misli da je beba kengur i on je stalno ubeđuje da ga odvede njegovoj majci. Na kraju filma stižu do kengurice.

U trećem filmu Deda Mraz vodi Dot oko celog sveta gde upoznaju razne životinje (sećam se ruskih medveda; a tu su bili i oni miševi iz celog sveta koji žive u zgradi Ujedinjenih nacija i putuju u diplomatskim koferima, a koje smo posle gledali u drugim crtaćima) i na kraju nalaze malog kengura u cirkusu ili zoološkom vrtu i uzimaju ga i vraćaju kući majci.

Inače pozadina u filmu su snimci prave šume, a životinjski likovi kada se prvi put pojavljuju su prave životinje i onda se preko njih odjednom pojavi crtež u istoj pozi, i onda dalje crtana životinja komunicira sa Dot. To je tada bilo wow specijalni efekat; u običnim crtanim filmovima (npr. Sofronije Leghorn Voluminozni) toga nije bilo.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Simor
Drugo što volim da gledam, baš o Božiću, jesu crtane verzije Dikensove "Božićne priče", koja na tako dirljiv način ukazuje na suštinu božićnih praznika, da se uvek raspilavim.

:jelka:
:sweet: I kojih filmova se još sećaš, kojih još, kojih? :gatara:
By Swanheart
Originally posted by erkondisn

:rock: :up:
Korisnikov avatar
By Morpheus
Crtace volim najvise....Secam se da sam uzivao uz Strumpfove,Hi Mena i nekolicinu Diznijevih crtaca......Nekako me crtaci najvise opustaju
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by jukie

Inače, kada sam bio mali, za Novu godinu su mi bili vezani crtani filmovi iz serijala "Dot i kengur". Prvog januara su davali prvi film, drugog drugi i tako dalje.

U prvom filmu Dot je sasvim mala devojčica, izgubila se u šumi i kengurica (koja je izgubila svoje mladunče) joj pomaže da se vrati kući.

U drugom filmu Dot je malo kao porasla i kreće u divljinu da pronađe kenguricu da bi joj pomogla da nađe svog klinca. Usput nailazi na zeca koji misli da je beba kengur i on je stalno ubeđuje da ga odvede njegovoj majci. Na kraju filma stižu do kengurice.

U trećem filmu Deda Mraz vodi Dot oko celog sveta gde upoznaju razne životinje (sećam se ruskih medveda; a tu su bili i oni miševi iz celog sveta koji žive u zgradi Ujedinjenih nacija i putuju u diplomatskim koferima, a koje smo posle gledali u drugim crtaćima) i na kraju nalaze malog kengura u cirkusu ili zoološkom vrtu i uzimaju ga i vraćaju kući majci.

Inače pozadina u filmu su snimci prave šume, a životinjski likovi kada se prvi put pojavljuju su prave životinje i onda se preko njih odjednom pojavi crtež u istoj pozi, i onda dalje crtana životinja komunicira sa Dot. To je tada bilo wow specijalni efekat; u običnim crtanim filmovima (npr. Sofronije Leghorn Voluminozni) toga nije bilo.
"Dot i kengur" mi je jedan od najdražih crtanih filmova. Sećam se da sam umirao od straha u scenama kada kengur i devojčica beže od opasnosti u šumi. Hvala ti što si me podsetio! :sunce:

http://en.wikipedia.org/wiki/Dot_and_the_Kangaroo

Slika
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Swanheart
Originally posted by erkondisn

:rock: :up:
:smeh: Nije vam ovo hejt klub, mrš' sa teme! :giggle:
Korisnikov avatar
By Egon
Originally posted by colorado
200 cigareta

:smeh:

trebalo mi da procesuiram o kom filmu je rech ... ali da setio sam se ....

da .... odlichan film za pred N.Y.E.! :up:
Korisnikov avatar
By Sunce
Moram ponovo da reklamiram Ozonov film "Osam žena":

"U melodramatičnom dekoru pedesetih reditelj Fransoa Ozon napravio novi film

Osam žena

Emanuel Bear nosi čizme Žane Moro iz filma "Dnevnik jedne sobarice"; Fani Ardan skida rukavice nalik Đildi Rite Hejvort; Izabel Iper igra u registru Bet Dejvis, a Firmin Rišar se ponaša kao dadilja Skarlet O'Hare iz "Prohujalo s vihorom"
U film "8 žena" reditelja Fransoa Ozona (upravo prikazan na berlinskom festivalu), ulazi se kao u naslikani dekor sa nestvarnom atmosferom između fantazme i konvencije. Priča počinje dolaskom Sizone (Viržini Ledoajen) da sa porodicom provede božićne praznike. U kući ona nalazi svoju baku (Danijel Darije), vrlo okretnog invalida; majku (Katrin Denev), društveno uspešnu ženu; tetku Ogustinu (Izabel Iper), nervoznu staru devojku; mlađu sestru (Lidvin Senje), kuvaricu (Firmin Rišar) i Luizu (Emanuel Bear) novu guvernantu. Jedini muškarac u kući, otac Marsel, još uvek spava. Tačnije, izgleda kao da spava, jer mu iz leđa viri nož. Utom stiže i Pjeret (Fani Ardan), pokojnikova sestra, i radnja počinje.

Pridržavajući se pozorišnog komada Robera Tome, Ozon vodi film kao parodiju detektivskih romana. Međutim, ubistvo je samo povod, dok je pravi razlog "istražni postupak" koji osam žena vode u kući. Optužujući jedna drugu, one otkrivaju lične i porodične tajne, prikrivene ljubavnike, lažne očeve, loše majke, frustrirane sestre, skrivene pare, prepravljane testamente…

Novac, ljubomora i licemerje čine komediju povremeno zajedljivom, naročito u melodramatičnom roze dekoru iz pedesetih godina. Pokušavajući da dočara Tehnikolorove i Hičkokove boje, Ozon parodiju žanra nastavlja u parodiju filmova. Emanuel Bear nosi fetišističke čizme Žane Moro iz filma "Dnevnik jedne sobarice"; Fani Ardan uspaljujuće skida rukavice nalik Đildi Rite Hejvort; Izabel Iper igra u registru Bet Dejvis, a Firmin Rišar se ponaša kao dadilja Skarlet O'Hare iz "Prohujalo s vihorom". Ne zaboravljajući ni Alena Renea, niti Vudi Alena, reditelj u film ubacuje i pesme, unoseći element mjuzikla.

Uspeh Ozonovog filma u Francuskoj zasnovan je manje na već viđenom vodviljskom scenariju, a više na izboru glumica. Gledalac se nalazi ispred akvarijuma u kome zvezde francuskog filma pokazuju šta znaju da urade same ili u zajednici sa drugim zvezdama. Istovremeno "rušeći" dva mita, reditelj ukazuje da se dive ne mrze međusobno, i da njihove uobičajene etikete - "hladna plavuša", "intelektualna crvenokosa", "uspaljujuća smeđokosa" - nisu istinite. Slično završnim pesmama velikih dobrotvornih koncerata, gde rame uz rame pevaju najpoznatiji muzičari, ovaj film počiva samo na imenima. Bez slavnih glumica, ma koliko dobro igran, Ozonov film ne bi pobudio veće zanimanje publike i kritike."

http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiv ... 1303.shtml

Slika
Korisnikov avatar
By KiWi
Ja se donekle sećam filmova Dot i Kengur ... i znam da su ih reprizirali baš za novu godinu ... Ali mi se ovi vaši summery nešto ne uklapaju .. ja znam da sam plakao na kraju prvog filma .. a kako vi pišete film ima srećan kraj :D

P.S. I meni je bilo neverovatno kako taj crtani kengur zna gde da šeta po pravoj šumi jer mi je mama jednom rekla "on je nacrtan, on ustvari nije tamo"
Korisnikov avatar
By Romeo
Moram ponovo da reklamiram Ozonov film "Osam žena":
Čudesan film. S tim što radnja komotno može da se odvija bilo kog zavejanog dana, ne Božića. Izbor praznika je čak danak holivudskim stereotipima da sve one disfunkcionalne porodice tamo podivljaju baš tada....

Ne znam da li ste gledali ovo...

A sada, za razliku od genijalnog Ozona, jedan sinopsis vredan višegodišnje robije i trajne zabrane pisanja:

"...It was night on New Year’s Eve, and a poor, little match girl was out on the streets selling matches. Although she was cold and hungry, with neither hat nor shoes, she was afraid to go home as her father would surely beat her when he found out she did not sell any matches that day (though some versions of the story state that the girl is an orphan).

In a nook between two buildings, she wanted to warm herself by lighting matches. In the light of the first match she saw a hot iron stove, but the fire was soon blown out by the howling wind. She lit a second match and saw a fully laden dinner table with delicious foods and a roasted goose that came slowly toward her. It too disappeared as the match went out. By the light of the third match she saw a beautiful Christmas tree lit with a million candles. The candle lights went higher and higher until they became stars. One became a shooting star and she remembered her late grandmother telling her that a shooting star means a person has passed away and gone to Heaven.

Upon lighting the fourth match she saw her smiling grandmother, the only person who ever loved her (her mother in some versions). This filled her with so much joy she quickly lit the next match and the next so that her grandmother would never fade. Finally, the grandmother took the happy girl in her arms and they flew higher and higher to a place where there's no cold, no hunger, no fear.

The next morning, the little girl was found dead in the snow with a smile upon her lips. “She wanted to warm herself!” people exclaimed as they noticed the burned out matches littered around her body. However, no one knew what beauty she had seen or with what glory she had gone with her grandmother into a joyous new year."
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Kiwi
Ja se donekle sećam filmova Dot i Kengur ... i znam da su ih reprizirali baš za novu godinu ... Ali mi se ovi vaši summery nešto ne uklapaju .. ja znam da sam plakao na kraju prvog filma .. a kako vi pišete film ima srećan kraj :D
Nema srećan kraj. Devojčica sa tugom gleda kako kengurica odlazi, kengurica je i dalje bez svog mladunčeta, a sada više nema ni devojčicu o kojoj se neko vreme brinula (tj. tek sad je usamljena), a pošto devojčica više ne jede magičnu repu od koje razume govor životinja*, više ne čuje šta joj kengurica kaže, a i govor Vilija Vrtirepa (ptice koja živi u okolnom agroekosistemu) postepeno se pretvara u običnu ptičju pesmu
[size=-1]*uporediti sa Dečjom knjigom Vladimira Nazora? (bila u lektiri) gde devojčica Anka spava u jelenovom ležaju svake noći i zbog toga razume šta joj životinje govore, a kada se udala za princa više nije mogla da ih razume[/size]
Korisnikov avatar
By Draco

Usla sam u ovu temu da bih to napisala. Zamisli moje razocaranje kada shvatih da je naveden u uvodnom postu.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Draco

Usla sam u ovu temu da bih to napisala. Zamisli moje razocaranje kada shvatih da je naveden u uvodnom postu.
Nemoj da se ljutiš, nisam hteo namerno :giggle: . Zajedno smo bar oduševljeni filmom! :loveactually:
Originally posted by Romeo

Ne znam da li ste gledali ovo...
Čuo sam za taj film, ali nisam gledao. Preporučuješ? :eureka:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by jukie
Originally posted by Kiwi
Nema srećan kraj. Devojčica sa tugom gleda kako kengurica odlazi, kengurica je i dalje bez svog mladunčeta, a sada više nema ni devojčicu o kojoj se neko vreme brinula (tj. tek sad je usamljena), a pošto devojčica više ne jede magičnu repu od koje razume govor životinja*, više ne čuje šta joj kengurica kaže, a i govor Vilija Vrtirepa (ptice koja živi u okolnom agroekosistemu) postepeno se pretvara u običnu ptičju pesmu
[size=-1]*uporediti sa Dečjom knjigom Vladimira Nazora? (bila u lektiri) gde devojčica Anka spava u jelenovom ležaju svake noći i zbog toga razume šta joj životinje govore, a kada se udala za princa više nije mogla da ih razume[/size]
Rastanak kengurice i devojčice je možda najtužnija scena koju sam pogledao na filmu. Mislim da je tome doprinela i sjajna muzika. :placko:

Evo odlomaka:

http://www.youtube.com/watch?v=IrV9C7Pj ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=kN7m9Pl6 ... re=related

rastanak :( :

http://www.youtube.com/watch?v=2UdFo2Kt ... re=related
Korisnikov avatar
By Sunce
Uskoro ce 2009. Predlazite dobre filmove za novogodisnje praznike!
Korisnikov avatar
By Hton
Love Actually :love:

Diznijeva Bozicna pesma :love: :love: :love: :love: :love: :love:

Ben Hur :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!