Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Zoe
Ja izgledam kao femm, fizicki - iznutra sam vise butch od nekih buchica koje poznajem, i nailazim na diskriminaciju, a sve apropo toga sto ne izgledam buch i spolja.

Imam kosu do struka( da imam kratku, mozda bi bilo drugacije?!), sminkam se, oblacim minice (ali nikada stikle sa tankom visokom potpeticom, oblacim se vise u grunge fazonu), helanke i slicno.......to sve ukupno na meni, tako upakovano, dovodi do toga, kada se nalazim u gay klubu, svi od reda (koji me ne poznaju) misle da sam neka str8asica koja je dosla tu da se samo zajebava i experimentise sa svojom sexualnoscu, i jebeno mi niko ne prilazi zbog toga!

Sve te lezbejke, koje izgledaju tako stereotipno (kratka kosa, nedefinisani atributi sakriveni ispod 2 majice i jos jednom kosuljom preko ili pak bezoblicnim sirokim dzemperima), kada mene vide (koja se ponekad isto tako obucem), misle ono sto sam rekla-da sam zajebant, da sam str8 ili u najboljem slucaju Bi, ali koja je dosla samo da nadje neku ribu na brzaka i da se zajebava i experimentise :mad:

Cista diskriminacija!

Do ovih saznanja sam dosla od onih retkih koje su imale priliku da me upoznaju i da mi to prenesu, kada su od mene cule da to nije tako.

Takodje, u taj gay klub u koji povremeno odem postoji jos jedna femmica, riba nad ribama, (njena devojka je clanica Foruma :) ), plavusa, u minicima, stiklama, nasminkana i napucana, mnogo napucanija od mene (ja to uopste nisam, u stvari), i ona mi prica potpuno istu stvar, da nju niko zivi ne muva, da se svi plase i njenog strava izgleda i toga da je dosla da se tu zajebava, i ona je takodje frustrirana i ne moze da veruje, kao ni ja, da tolika diskriminacija postoji medju lezbejkama! :zid:

A postoji, i to uzasna, i ja je osecam, i ne svidja mi se to. Zar i lezbejke potpadaju pod stereotipe nad kojima se, navodno gnusaju i po kojima pljuju? Zar mnoge od njih ne trube stalno i stalno koliko ih privlace zene koje izgledaju kao zene, dakle femm, a kada se takvo nesto pojavi, one beze kao djavo od krsta, i samo posmatraju sa daljine, unapred opterecene predrasudama o osobi, koju ni ne poznaju! :mad:

Sada ti je to u principu, svedeno na to da moras da poznajes neku "dokazanu" lezbejku koja ce te preporuciti kao jednu od njih........inace nista od tebe.

Mozes visiti tu, smekati, udvarati se - jok! Ne moze, ti si dosla da se zajebavas i experimentises........

Pun mi je kurac lezbejskih stereotipa i njihove diskriminacije........

Cak me i ovde, na Netu, pa i na Forumu, preko poruka pitaju da li sam ja sigurno lez, jer ja izgledam tako str8 (?!) na fotkama.

Da se ubijes.

Jebali vas stereotipi i dokle god budete vrsili diskriminaciju nad drugima, nemojte srati na drugim temama kako ste openminded i kako je diskriminacija nesto sto cine drugi ljudi a ne vi! :prst:

(naravno, sve ovo se odnosi na one koji razmisljaju onako kako sam opisala kada vide fem. zenu u gay klubu)
Korisnikov avatar
By Delete
Oprosti ako gresim, ali mi se cini da si ti jedna od onih kod kojih se podrazumeva da ce neko da im pridje. Mis`im, ako si buchica veca od nekih buchica koje poznajes, onda zasto ti ne bi prisla nekom, a ne cekala da da tebi neko pridje.

Mada ima istine i u prici da te (pre)napucane femice znaju biti jako odbojne sa dignutim nosem i da samo ismevaju one koje im pridju, jer ih smatraju nedostojnim svog "visoko9oblacnog) drustva.
Korisnikov avatar
By Zoe
Svako, ali svako ko ide okolo dignutog nosa je odbojan, a to ne rade samo femice :neto:
Opet neka predrasuda i diskriminacija? :lukavi:

Naravno da cu i ja da pridjem, ali to nije tema. Vrlo dobro znas, vidim, o cemu govorim, ali se pravis blesava i skreces temu i maliciozno u stvari zelis da kazes da sam ja ta sa dignutim nosem koja ismeva druge.

TO NIJE TACNO!

Posto me ne poznajes, ne mozes ni znati.....pitaj svoju bivsu draganu neka ti kaze da li sam takva......(ja inace ne izlazim i nisam najsocijalnije bice u tom smislu, ali KADA izadjem, ja sam najdruzeljubivija, najnasmejanija, najotvorenija prema svima, ali necemo o meni ovde iskljucivo, verujem da sve ali sve femm.imaju ovaj problem)

Uostalom, zasto ja pricam sa osobom za koju znam da je puna predrasuda i da i sama diskriminise?! :puzzle:

:nokti:
Korisnikov avatar
By Momo
Moja devojka je str8 looking i na diskriminaciju o kojoj govoris je nailazila, ali samo u "str8 svetu" (niko joj ne veruje da je lezbejka).
U gay klubovima joj regularno prilaze devojke, cak i kad sam ja tu :wtf: :oklagija:
E da, mozda treba da dodam da ona nije "riba nad ribama,plavusa, u minicima, stiklama, nasminkana i napucana" vec jednostavno femme devojka :love:

Ja nikada nisam imala problem sa prilazenjem u gay klubovima, podrazumevam da je svaka devojka koja se nalazi tu lezbejka dok god se ne dokaze suprotno :D
Korisnikov avatar
By Zoe
Hvala Momo, na odgovoru.....

To i ja podrazumevam, mada zalaze i one druge, ali jako, jakooooooo retko......toliko retko da mi nije jasno sto su "ove druge" toliko istripovane?!?

Cim sam tu, znaci da pripadam tu.
Korisnikov avatar
By KiWi
ja ne znam kako neko može da diskriminiše ženu kao što si ti ...

verujem da se dešava, ali ne mogu to da zamislim :D

ja bih bre oženio femicu poput tebe, samo da mogu da je gledam i uživam u njenoj lepoti (ajmo sad spontano jedan aplauz za našu forumašku lepojku) :klap: :klap: :klap: :klap:
Korisnikov avatar
By Momo
Skoro sam prisustvovala prizoru kad je jedna butchica zaskocila str8 drugaricu moje lez drugarice, u gay klubu, malo su djuskale i na kraju naravno nikom nista :)

A prisustvovala sam i prizoru u gay klubu kad je moju lez drugaricu "nogirala" napucana riba nad ribama nakon sto ju je moja lez drugarica "zamolila za ples", a glavni argument za shut kartu je bila tvrdnja da je ona str8.
A da, posle 3 nedelje smo istu ribu nad ribama gledali u istom klubu dok se ljubi/vata/privatava sa drugom napucanom ribom nad ribama.

Mislim da im niko ne prilazi jer deluju arogantno.

I dalje nemam predrasude o "napucanim ribama", mozda su str8 mozda su lez, mozda su arogantne a mozda i nisu, jednostavno nisu moj tip!
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by Kiwi
ja ne znam kako neko može da diskriminiše ženu kao što si ti ...

verujem da se dešava, ali ne mogu to da zamislim :D

ja bih bre oženio femicu poput tebe, samo da mogu da je gledam i uživam u njenoj lepoti (ajmo sad spontano jedan aplauz za našu forumašku lepojku) :klap: :klap: :klap: :klap:

Ahh, ali ti si muskooooooo :rida:

I sad ce opet da doticne dikriminatorke kazu:"Eto, ona izgleda tako str8" :lukavi:

@Momo: ne govorimo sada o ukusima, ne volim ni ja arogantne, nepucane devojke, to niko zivi ne voli, ali je predrasuda da su samo femice takve.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Zoe
Ahh, ali ti si muskooooooo :rida:
... ako će ti biti lakše, i da sam žensko ženio bih te :D
Korisnikov avatar
By Zoe
:vruce: mnogo mi je lakse.........

:giggle:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Nikad nisam imala slicnih problema, a femica sam.

:kosa:
Korisnikov avatar
By anche
eeeeH... jos jedna mukica kojom zoe ispunjava kilobajte ovog sajberprostora :D

srejt luking or not - famica (jeste: NE kaze se fEmica to je legitiman termin u novome sadu, al' je pogresan) je pre svega lezbejka i kao takva treba da odise, isijava i emituje lezbejsku energiju.

to prave butch zene osete :yes: tako da nemoj da se bezveze nerviras oko tih sto te, kako rece, diskriminisu jerbo si veze nemaju sa zivotom :wink2:

sam te utesila bar malo? je l' dovoljno osecajan post? :D
By rockIt_grL
nemam mnogo iskustva na sceni ali i nemam ga zbog takvih ili pa potpuno suprotnih situacija. u svakom slucaju nisam se osecala prijatno.
neka bude da izgledam arogantno i nadmeno. mojoj devojci nisam.ali ona nema problem niti kompleks nize vrednosti zato sto sam napucana ili napucanija od nje ili kako god. tako izgledam samo onima koji kao preziru fem devojke i njihove trice i kucine..a ustvari samo nemaju hrabrosti..
drugo, sto se tice tog pozivanja na ples..ne znam kontekst gore spomenute price ali meni se to desilo dovoljno puta da mogu da kazem sledece>nikada nisam nikoga odjebala kada mi pridje i zapocne razgovor (pa sam onda dobijala opaske da zavlacim i uzivam u paznji a ako odjebem doticnu onda sam arogantna kucka i takoo..mnogo volim te win&win situacije) ali apsolutno ne prihvatam poziv na ples nekoga koga ko se teatralno doteturao,kleknuo i cak pomalo snishodljivo zamolio za ples a da pritom nije cak pre toga samnom razmenio ni par pogleda a kamoli recenica..
butchice su prva asocijacija na lez identitet..legitimnije su valjda, pa se ponasaju kao i svaka vecina...ne sve ali dovoljno njih da femmice polude
:)
Korisnikov avatar
By MachoBitch
Cccc...

Ja samo mogu da kazem da su femme diskriminisane isto koliko i butch-ice!
Kad izadjem u neki od klubova i pridjem femme zeni, ili kad odem na chat ili sta god i pricam sa femme zenom, kazu da vole sebi slicne. :puzzle:

Posto sam ja butch, uglavnom se desava da str8 ljudi govore kako zelim da budem musko i bukvalno me dozivljavaju kao FtM, a ja to nisam, a femme lezbejke su uglavnom u fazonu da su butchice grube ili sta god iz tog asortimana...

Zatim slede one pateticne predrasude gde ja kaja sam butch uvek treba da pridjem prva, pa onda sve ostalo...katastrofa:superheroj:

Tako da femme nisu nista manje diskriminisane od butch zena. Zato Zoe, ti obuj te svoje cipelice i ajmo na pivo:rotflmao:
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by MachoBitch
Tako da femme nisu nista manje diskriminisane od butch zena.

Tako je i ja to kazem, uglavnom su femme one koje nazivaju butchice skrndeljima ili bagerima itd. (izuzimam moju zenu)
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
:smeh: Bageri... :lol:

Prvi put cujem kao izraz za buchice... :smeh:

:smeh:
Korisnikov avatar
By Zoe
Hahahahahaha, ne nosim ja takve cipelice, no nema veze....ja cu vino :D

Svi kazu kako buchica ima vise i one kao, "oslikavaju" taj lez.identitet....a i kad pogledas, vecina lezbejki fizicki ne izgleda zenstveno. Govorim na prvi pogled samo, moze buchica biti u svojoj prici i nastupu i mnogo neznija i zenstvenija od femica...znam jednu takvu, zenstvenija je od mene.......

Ima puno ovde tema o buch/fem dinamici, ljubiteljima jednih ili drugih, i nisam mislila da se ovom temom ponavljam sa tim.

Samo hocu da istaknem da ta diskriminacija i te kako postoji.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by anche
eeeeH... jos jedna mukica kojom zoe ispunjava kilobajte ovog sajberprostora :D

srejt luking or not - famica (jeste: NE kaze se fEmica to je legitiman termin u novome sadu, al' je pogresan) je pre svega lezbejka i kao takva treba da odise, isijava i emituje lezbejsku energiju.

to prave butch zene osete :yes: tako da nemoj da se bezveze nerviras oko tih sto te, kako rece, diskriminisu jerbo si veze nemaju sa zivotom :wink2:

sam te utesila bar malo? je l' dovoljno osecajan post? :D

:lol:

ok

onda Zoe ja da ti kazem da nemas inicijative, da nemas *uda da napravis prvi korak cim dozvoljavas da te neko diskriminise samo na osnovu pojave.. kad si vec recita onda lepo i objasni da ne prolazis kroz fazu eksperimetnisanja vec da se odavno identifikujes kao 100 % lezbejka.

bas je tesko biti fem lezbejka uf uf :drama: :kakodane:

i anche sad mi vrati password :lol:
Korisnikov avatar
By Zoe
Pa jebote, treba li da nosim tablu na kojoj cy napisati:"Ja sam gay?" :zacepi:

Naravno da pricam, kada dodje do razgovora, ali ja ovde govorim o tome da niko nece ni da pridje lepim, zgodnim, zenstvenim devojkama, jer UNAPRED pretpostavljaju da nisu GAY. :ubise:

Cast izuzecima, naravno.

Edit: osim toga, pazi kakvu si glupost rekla-pa kako neko moze da dozvoli ili ne dozvoli da bude diskriminisan?!?!? :lood:

Znaci, gay populacija je dozvolila da bude diskriminisana, osobe obolele od Hiv-a su dozvolile da budu diskriminisane, osobe sa invaliditetom su dozvolile da budu diskriminisane, itd...
Ne znas sta pricas. :nokti:
Korisnikov avatar
By Galadriel
opet ja moram ko anche

ti si zensko pa je logicno da neko mora tebi prvo da pridje?

izadji iz heteropatrijarhalnih modela :lol:

moram da stanem ovde ovo postaje zabavno:D
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by arwen_evenstar
opet ja moram ko anche

ti si zensko pa je logicno da neko mora tebi prvo da pridje?

Vidim ja da ste obe promasile temu :nokti:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Zoe
Ne znas sta pricas. :nokti:
preozbiljno si me shvatila :cigareta:
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by Zoe

niko nece ni da pridje lepim, zgodnim, zenstvenim devojkama, jer UNAPRED pretpostavljaju da nisu GAY. :ubise:
Mozda cu da promasim temu al moram da kazem:
mislim da je predrasuda da lezbejke lude za lepim, zgodnim, zenstvenim devojkama, a posebno napucanim!
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Momo
Originally posted by Zoe

niko nece ni da pridje lepim, zgodnim, zenstvenim devojkama, jer UNAPRED pretpostavljaju da nisu GAY. :ubise:
Mozda cu da promasim temu al moram da kazem:
mislim da je predrasuda da lezbejke lude za lepim, zgodnim, zenstvenim devojkama, a posebno napucanim!
:up:
By Tresh-grl
Originally posted by Zoe
Ja izgledam kao femm, fizicki - iznutra sam vise butch od nekih buchica koje poznajem, i nailazim na diskriminaciju, a sve apropo toga sto ne izgledam buch i spolja.

Cista diskriminacija!

Takodje, u taj gay klub u koji povremeno odem postoji jos jedna femmica, riba nad ribama, (njena devojka je clanica Foruma :) ), plavusa, u minicima, stiklama, nasminkana i napucana, mnogo napucanija od mene (ja to uopste nisam, u stvari), i ona mi prica potpuno istu stvar, da nju niko zivi ne muva, da se svi plase i njenog strava izgleda i toga da je dosla da se tu zajebava, i ona je takodje frustrirana i ne moze da veruje, kao ni ja, da tolika diskriminacija postoji medju lezbejkama! :zid:

Sada ti je to u principu, svedeno na to da moras da poznajes neku "dokazanu" lezbejku koja ce te preporuciti kao jednu od njih........inace nista od tebe.

Jebali vas stereotipi i dokle god budete vrsili diskriminaciju nad drugima, nemojte srati na drugim temama kako ste openminded i kako je diskriminacija nesto sto cine drugi ljudi a ne vi! :prst:

Slazem se... :up:
Isto,ponasam se vise butch nego femme ali izgledam pre ko strejt ortakinja nekog gej lika koja je dosla na gej zurku da luduje a ne da se savata s nekom cicom...

Sto se tice iskustva te tvoje drugarice....znam veruj mi,u dosta slucajeva to su kompleksi ruznijih cica koje su u fazonu i plase se da pridju ribi koja izgleda mnogo bolje od njih,mada kao sto rekoh ne svuda...zavisi od pojedinca do pojedinca.
Slicna situacija je i sa jako lepim gej likovima...vise puta sam svedocila slicnim situacijama.

Slazem se da postoji diskriminacija ali nemoj da se menjas zbog toga ni slucajno,ne treba sad da se siris po klubu i ponasas kao butchica da bi navela neku devojku da ti pridje.
Furaj svoj fazon.
Korisnikov avatar
By tramp
iskreno meni nije nista manje privlacno od zene koja je:
a-dosla u gay klub da nju neko pokupi (umesto da se zabavi pa ako neko naleti ok)
b-kuka kako je niko nece (ako niko nece mozda nesto nije u redu s njom)

e sad ... istina je da ako je neko previse str8 looking sta god to znacilo i ako je to u klubu gde se vec desavalo da dolaze str8 ribe koje dignu nos kad im neko pridje ... ta osoba ima manje sanse da joj neko pridje ... na kraju niko ne zeli da se izlaze neugodnosti

a to sto neko izgleda "super" ne znaci nista - izgleda super kome? po cijim standardima? muskim? filmskim? mojim? anchinim? kiwijevim?

@anche ... aj, koji esencijalizam :drama:
Korisnikov avatar
By Galateja
Većina situacija može da se posmatra iz više rakursa i dođe do kuršlusa kad se uglovi 'mimoiđu'.

Ono od čega polazim je da je jako veliki broj osoba osetljiv na sopstveni izgled. Možemo mi to nazvati buč, fem, muškobanjasto, ali želimo da osetimo da smo kao takvi prihvaćeni. Ako smo osetljivi na fizički izgled veoma nesigurno ćemo prići nekom ko je lep, pametan i uz to britkog jezika. Ne mora ovo nužno da bude moje iskustvo. Ali pokušaj da razmisliš u ovom smeru: objektivno (bar ono što sam te videla na slikama, a i jednom sam te, čini mi se, videla na blic u Fridi) izgledaš baš jako lepo. Kao što vidim svesna si tog svog kvaliteta. E, sad, zamisli sve te devojke iz kluba nesigurne u sebe kad vide tebe takvu kakva si koliko se uplaše odbijanja, osujećenja i sl. I kako onda funkcioniše mozak? Pa, principom sujete. Podsvesno: Ona je strašno lepa, traži ravnu sebi, mene bi odjebala. Svesno: Hoće samo da eksperimentiše.

Ili: Postoji neko zračenje u ljudima koje emituju kad žele da budu zavedeni. Možda isuviše nezainteresovano izgledaš da bi ti neko prišao.

Ili: :hiljadupogleda:

Mnogo više faktora je uključeno tu od pojmova buč, fem, diskriminacija...

Zato, ako ti se neko svidi priđi prva sa pozitivnim stavom prema toj osobi, a ako ti se ne svidi šta te briga što ne prilazi. ;)
Korisnikov avatar
By Zoe
Sve sto si napisala Tramp, mislim i ja :up:

Ali vi mene niste dobro razumele:

a-ne idem u klubove da bi me neko pokupio, vec da se zabavljam, pijem i druzim sa prijateljima
b-ne kukam da me niko nece

I, ja samoj sebi uopste ne izgledam str8 :neto: ali vecini izgleda izgledam, jer sam i ovde na u2u dobijala poruke od zena koje su mi to rekle, i uprkos svim mojim postovima i iskustvima koja sam iznosila ovde, one meni kazu da na slikama, zaboga ja ne izgledam kao lezbejka (?!)

Pa ja onda treba NJIH da pitam, kao sto i cinim-kako to lezbejka treba da izgleda?

Nisu li upravo to stereotipi?

Takodje sam iznela SVOJE iskustvo, koje NE MORA postati pravilo-sad me terate da se ponavljam, ali rekla sam da sam cula u tom klubu (kao i ta jos jedna, mozda ih ima jos, ali sam sa njom pricala na tu temu), da mi neko ne bi prisao, iako joj se dopadam, samo zato sto "nekako ne izgledam bas kao lez"........

O toj diskriminaciji, stereotipima i predrasudama ja govorim. Zasnovanim na tom iskustvu.

A ja cu naravno prici prva ako mi se neko dopadne, ali kazem, i ako sam "davala signale" i "udvarala se", to je takodje bilo okarakterisano kao zajebancija........

Sada to nije vise tako........bar se nadam da nije. Vec se "rasirila prica" i zna se za mene.......cak sam i bila sa devojkom iz istog kluba 3 nedelje koju svi poznaju. A i poznajem jos neke koji su tamo stalno, i koji su me "predstavili" kao ono sto jesam.

Ali, zar tako treba da bude? Zar tako da se radi? Ako se sa nekim od prisutnih ili sa nekim koga neko zna nisi lepo POJEBAO, onda nisi lez?!?

Bez veze.

Sa mnom i sa tim klubom ce biti just fine, ali problem nije samo moj-mnoge fem ga imaju, mnoge........
Korisnikov avatar
By Zoe
Galateja, razmisljala sam o tome, ali opet, to je NJIHOV problem ako su nesigurne, plase se ili sta god.......ono sto ja CUJEM, je to da "ovakve ribe" samo zele zajebanciju, sto nije istina, u mom slucaju nikako...

Sta ja sad da radim sa spoznajom da su one nesigurne i da se plase.....? :cekam: I ako to prihvatim kao odgovor, sta mi je ciniti? Sta je ciniti bilo kojoj devojci sa istim "problemom"?
Kada ja krenem u akciju-zajebavam se...
Da one krenu u akciju....opet se zajebavam.
BZvz.

Jako je lose sto se SAMO na osnovu fizickog izgleda sudi o drugima, sto ne polaze od osnovne pretpostavke, da ako je neko vec u takvom klubu to i trazi/zeli/jeste.....sto sam ja krajnje prijatna, nasmejana i vrlo otvorena i ko to ne vidi, ko UPRKOS TOME ostaje pri svojoj predrasudi zasnovanoj SAMO na osnovu fizickog izgleda, ko nece da dozvoli sebi takodje da se "takvoj" osobi otvori i pridje otvorenog uma........ja tu nista ne mogu da ucinim.

Jedino da pojebem pola kafica, da se procuje, pa da mi neko i poveruje :nope:
Korisnikov avatar
By tramp
@ zoe - sorry to je bilo vise uopsteno nego o tebi jer ja stvarno tebe ne znam dovoljno dobro da bi sudila

ja sam imala periode kad sam mislila da izgledam bolje nego sad pa mi niko nije prilazio a u zadnje vreme mi se non stop neko kaci

inace istina je da otkako sam se osisala na kratko prilazi mi vise fem riba ... tako da ne znam ...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!