Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Zoe
:mljac:
Uvek sam ih zapazala, no nikad nisam ozbiljnije planirala i da ih jedem :lol: Tako kore za tortu :drama:

Nego, nesto mi bilo dosadno za vikend, one bile na vidiku, pa reko` ajd` da ja to probam....

Skuvala sam fil od 5 pudinga od cokolade u 1,5l mleka (mozda i malo vise), tu dodala ceo margarin i par stangli cokolade........

Kore sam poprskala toplim mlekom da ne budu suve i vrucim filom premazivala.......

Premazivala sam svaku koru tako, pa i onu poslednju na koju sam povrh svega mislila i slag da dodam kad se ohladi.....medjutm, to se nije desilo, jer smo odmah kad se ohladilo odlucili da probamo........

Jebem ti sunce, al` je bilo ukusno! :mljac:

Mi smo se razbili od tog kolaca, prebili, ubili.........

E, ja sam preterala sa tim filom, jer mi je ostalo za pune 2 solje, tako da kontam da je litar mleka sasvim dovoljno i 3 kesice pudinga.......moze se stavljati fil po zelji, i cak moze na svaku koru drugaciji........

Jeftino je, brzo se pravi i neverovatno ukusno. Preporucujem.

Moj savet: staviti dosta fila, sto deblji sloj da bude.

:mljac:
Korisnikov avatar
By Zoe
Eto.........cim sam napisala post, otisla sam da ih kupim i sad cu ponovo da pravim..... :giggle:

:zoeovisnikotakokolacu:
Korisnikov avatar
By anche
probaj maslac umesto margarina ;)

inace, kol'ko ja pamtim te kore su prilicno neutralnog ukusa tako da mozda mozes da eksperimentises i na vocnu varijantu...? mislim, ako ti se vec toliko svidjaju :wink2:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Iz mog prilicno skromnog kulinarskog isustva, mogu da kazem moje zakljucke u vezi kora - ne treba se smarati sa pravljenjem istih!!!
Postoje odlicne fore za "kore" - piskote (umocene u rum i mleko ili samo mleko), Plazma keske, Pettit Beure keks, gotove kore...

Fil je ono sto je majstorluk. :kuvar:
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by KissQueen
Iz mog prilicno skromnog kulinarskog isustva, mogu da kazem moje zakljucke u vezi kora - ne treba se smarati sa pravljenjem istih!!!
Ah, nemoj tako :neto:
iako je i ovo istina
Fil je ono sto je majstorluk. :kuvar:
prava kora je također majstorluk svoje vrste, od kore također zna ovisit i izgled i ukus kolača.
Nigdje ne možeš nabavit tako fine i tako tanke kore za mađaricu kao kad ih sam praviš :nono: a da ne pričam o slasnim korama za doboš tortu koju sam umlatio ovaj vikend na svadbi u Osijeku. Devet kora, devet kora je imala :mljac:
Korisnikov avatar
By Zoe
Ihh, Reforma torta ima 12 kora! :mljac:
Slazem se da treba znati i lepe kore napraviti :up:
Ove, Tako kore sam smatrala uvek nekako fuj i bzvz, ali stvarno su ispale dobre....

Vocne varijante slabo volEm, vise ove cokoladne, no hvala na predlogu ali znala sam to i sama....

Obozavam keks tortu, sve sto ima veze sa plazmom, ali ne i piskotama :bljak:

Jos ima stvarno dobrih kremova i filova koji se kuvaju na pari, ali to stvarno nisam mogla.....ovo je brze a isto lepo.

Naravno, opet sam preterala i stavila previse fila, opet mi ostale 2 case krema, i tako....... :nope:

:giggle:
Korisnikov avatar
By Stripi
Ma ne, nemam ja ništa protiv gotovoih kora ali imam protiv mišljenja da se sa korama ne treba bakćati.
Treba, itekako da treba :yes:
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
elem, danas sam ispisao post o ovome, ali ga sad nema:neznam:

u svakom slucaju, slazem se sa Zoe - i ja sam nekako uvijek izbjegavao tako kore za tortu, kontao sam da su blijeda i neukusna zamjena za pravu, za nevjeste domacice koje ne zele da se potrude... :)

ja sam za rodjendan odradio nesto slicno. Smor mi je bio da pravim "7days", a i da pecem kore, pa sam odradio sledece:

tri tako kore
3 pudinga u litar mlijeka
jedan margarin
100g secera
slag

elem, skuvas fino puding, a na drugoj strani izmiksas margarin i secer (u prahu, lakse je:) ), pa sve to sjedinis (ali kad se puding ohladi, da nema onog odvratnog shmeka margarina.
Onda to podijelis u 3 dijela, i u svaki dodas nesto drugacije (grozdjice, zele, krem-bananice...).
Redjas kora/fil, i na kraju dodas slag.
No, to vec nije kolac, nego prava torta:D
svi koji su je probali, bili odusevljenji.

pitajte shishmisha i MajstoriVolanda...:)
Korisnikov avatar
By Zoe
4 kore Bananice.....Tako ima 4 kore, bar ono sto sam prosli put i ovaj kupila :neznam:
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
hm... Ovaj koji mi imamo ovdje ima 3 :neznam:

Providna, plasticna kutija, sa papirnim dnom?

Pobogu, kako sam ovo rogobatno napisao:doh:
Korisnikov avatar
By Zoe
Jeste, jeste, bas takva.....:yes:
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
e - pa ne znam onda... Meni doslo tri:neznam:

hm:misli:

kradu, kradu, mamicu im lopovsku!:meduza:
Korisnikov avatar
By jukie
Mislim da me torta kao oblik jela uopšte ne privlači... ali bih zato rado kusao one dve preostale šolje krema :jutro:
Korisnikov avatar
By Zoe
Jukie, potpuno ispravno, prelepo je :love: :mljac:

Samo izvoli..... :kafa:
Korisnikov avatar
By Escobar
:palacinke:

esco je sada gladna, a nema nista pri sebi. i sad ce sve da vas :domino: jer ste joj DODATNO otvorili apetit... komotno mogu da pojedem komsije sada...:ugriz:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ovo je varijacija na temu:
Kupis veliko pakovanje piskota, litar i po mleka, tri pudinga od vanile (idealno je da budu dr. oetker), slag (jedan je dovoljan, dva za slagoljupce), konzervu sa seckanim ananasom i tri-cetiri banane (idealno pegave).
Nadjes kockastu posudu, poredjas piskote po dnu, prospes po njima malo soka iz konzerve sa ananasom (NE njakas se sa umakanjem svake piskote u sok) pa na njih stavis krugove banana i komadice ananasa, tek da pokrije piskote, pa odozgo puding. Pa jos jedan sloj piskota, voca, pudinga... zavrsavas sa piskotama, preko kojih ide slag. Sve to se stavi u frizider na bar jednu noc...

Muski recept, ali :mljac:
Korisnikov avatar
By Zoe
Dobar je recept, sali ja ne volim piskote :no:
Korisnikov avatar
By tintily
rece da volis plazmu i cokoladu, evo onda mozes ovako 300gr mlevene plazme jedno 200 rastopljene cokolade i pakovanje smrznutih visnji , to zamuljas i eto tortre. dobra je i ona sa plazmom 300gr orasima 250gr, maslacem 250gr,secerom u prahu 200gr i jedno 200-250ml neceg gaziranog tipa zutog sinalka
Korisnikov avatar
By Zoe
Znam ja da pravim tu tortu od plazme, mi je zovemo "Lepotica"... :mljac: Obozavam.
Korisnikov avatar
By tintily
a sto ne volis piskote? znam mnogo ukusnu brzu tortu sa piskotama mmmmmmmmmmm... hej da sa keksom je super a i brza 15 min i strasno jeftina, pola kile bilo kog keksa slomis rukama sipas u to nesto vise od pola litre jogurta i secera u prahu po ukusu jedno 200 gr izmesas dobro i dok to odstoji da upije umutis slag i naseckas vocke dosta je recimo 2 kivija, 2 banane, dubok tanjir visanja, malina, kupina... onda oblikujes tortu roknes red voca pa slag, ja sam sebi to pravila kad sam bila na dijeti a jelo mi se slatko pa sam stavljala dijetalni keks jogurt 0.5 i bez secera i skroz je ok
Korisnikov avatar
By Zoe
Sjajno mi zvuci :mljac: ali nekako mi smeta jogurt u tome.....
Korisnikov avatar
By tintily
pa on da zanimljiv ukus, ustvari meni se cini da sve te torte sa jogurtom i pavlakom imaju bas zanimljiv ukus
Korisnikov avatar
By Zoe
Joj, ali ja cak ni vocne jogurte ne jedem.....:sigh:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!