Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Zonche!
Bas sada sedim i citam teme poput "prvi sneg" i njoj slicne, i svaki put imam problem sto su mi neke poruke preslatke i razneze me dok na neke mi dodje povratim jer su mi suvise pateticne...

Gde vi vucete crtu sa patetikom?
Sta je vama pateticno a sta ne?

Meni smeta kada neko u highschool teen fazonu ima verbalno-emo-dijareju, ali sa druge strane neko to zaista ume da napise da ne ispadne lose, cak super...

I sam ne umem da kazem sta je meni pateticno sta ne.
Bas imam problem da kazem gde povlacim crtu...

Mada verovatno to zavisi i od raspolozenja i emotivnog stanja u datom trenutku.

Evo recimo ja sam Dudi patetican... :puzzle: ja nemam taj osecaj za sebe (no, to je normalno, niko ne misli za sebe da je patetican), ali ajde imam i ja svoje momente...

Dakle patetika :up: or :barf:

edit: Mada neko i ko nije u highschool-teen-emo fazonu ume da bude uzas da se razumemo.
Korisnikov avatar
By blenta
gde povutji crtu?
na pochetku

vrati se ulixshe :nunchake:
Korisnikov avatar
By decko
Ne volim patetiku u smislu da na to padam i da me odusevljava ali mi je slatko kad neko nije svestan toga pa pise.

Da li sam patetican? Da, ali u nekim (svojim) granicama i stvarima koje sam dozivljavam na drugaciji nacin za razliku od drugih. Ne volim deja vu patetiku ili copy/paste iz neke serije/filma/pesme. Ne kazem da je ne volim, ali me ostavlja ravnodusim. Opet, postujem one koji je dozivljavaju dublje od mene.
Korisnikov avatar
By BellyButton
1. Da li je neshto patetichno zavisi od kontexta u kome govorish (pishesh)... Neshto shto je patetichno u knjizevnom izrazu ili u umetnosti ne mora to nuzno biti i u situaciji kada nekome - pishesh pismo i sl...
2. Patetika je, takodje, i u ushima slushaoca... Nije sluchaj da neshto JESTE ili NIJE patetichno, vec KOLIKO je patetichno, u zavisnosti od toga ko slusha...

U sushtini, PATETIKA znachi - pokushaj onoga ko ti se obraca da u tebi izazove osecaj sazaljenja prema njemu...
(stoga recimo, moja tema "chekam te..." je pogreshno procenjena kao patetichna. Ona nije pisana da izazove sazaljenje, ali oni koji su protumachili da je upravo zbog toga pisana - imali su drugachije mishljenje, ali kao shto rekoh - stvar je u ushima slushaoca...)

Dakle - neshto je patetichno (grubo recheno) u onoj meri u kojoj onaj ko ti se obraca ima zelju da ga SAZALJEVASH...
Na tebi je da procenish...
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Iskreno, nemam neko mishljenje o patetici... Nekada zna da posluzi, nekada zna da smori... Ali znam da ne volim kada neko "zivi" patetiku. Tj one ispade izjava ljubavi posle prve kafe. (to po meni spada u patetiku)
Korisnikov avatar
By Zonche!
Belly ne pricam o vujakliskom pojmu patetike covece.
Korisnikov avatar
By blenta
to nije patetika
to su oglasi
:cookie:
Korisnikov avatar
By Dirrty
:smeh:

Ne znam tacno.
Mislim da ne postoji tacna crta... zavisi od osobe do osobe i od situacije do situacije, odnosno od trenutnog raspolozenja.

Mozda ne mogu da odgovorim na temu jer ne spadam u osobe koje se ludo zaljubljuju i koje mashtare o raju na zemlji i sl.
Uvek mi je razum ispred emocija (mana ili ne... jos se nije pokazalo tacno).
Korisnikov avatar
By Zonche!
Originally posted by Dirrty19g
Mozda ne mogu da odgovorim na temu jer ne spadam u osobe koje se ludo zaljubljuju i koje mashtare o raju na zemlji i sl.
Uvek mi je razum ispred emocija (mana ili ne... jos se nije pokazalo tacno).
Pa dobro, to ne mora da znaci da si patetican.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by 2Q2Bstr8
evo ovde:

http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... ?tid=30367
MILIONITI PUT!!! :

U sushtini, PATETIKA znachi - pokushaj onoga ko ti se obraca da u tebi izazove osecaj sazaljenja prema njemu...
(stoga recimo, moja tema "chekam te..." je pogreshno procenjena kao patetichna. Ona nije pisana da izazove sazaljenje, ali oni koji su protumachili da je upravo zbog toga pisana - imali su drugachije mishljenje, ali kao shto rekoh - stvar je u ushima slushaoca...)
:saksofon:

Pokazivanje emocija mozete nazvati - ISKRENOST, mozete nazvati - NAIVNOST - ali ko to naziva patetikom je nishta drugo nego - STENA!!!
Korisnikov avatar
By Zonche!
Originally posted by BellyButton

MILIONITI PUT!!! :

:saksofon:

Pokazivanje emocija mozete nazvati - ISKRENOST, mozete nazvati - NAIVNOST - ali ko to naziva patetikom je nishta drugo nego - STENA!!!
MILIONITI PUT!!! :

Ne pricamo o PATETICI kao zvanicnom terminu jbt!!!

Ako si vec zapeo:

Patetika - (gr.) strastan, osecajan; dirljiv, ganutljiv, potresan; koji izaziva uzvisena osecanja, uzvisen; snazan i dostojanstven, svecan; koji izrazava patos

Dakle nisam mislio na osecaj sazaljenja niti na izazivanje uzvisenih osecanja...

Mislio sam na savremeno znacenje ovog termina a to je osecaj gnusanja na suvise emotivne ispade.
Korisnikov avatar
By BellyButton
E, pa meni nije jasno zashto bi se neko gnushao pokazivanja emocija... :puzzle:
Ja se pre chudim onima koji to ne chine...
(A ja sam introvert!)...
Korisnikov avatar
By Zonche!
E, pa meni nije jasno zashto bi se neko gnushao pokazivanja emocija... :puzzle:
Ja se pre chudim onima koji to ne chine...
(A ja sam introvert!)...
Ne pokazivanja emocija, vec nacina na koji to neko cini.

Recimo napisao si onu temu i tako si ispoljio svoje emocije...
Nekome ce to biti pateticno jer mu se taj nacin komunikacije (posebno samo nakon samo jednog vidjanja te osobe) ne dopada a nekome ce biti romanticno.

Neko voli one porukice lancane SMS koje pisu kada su zaljubljeni nekome je to :barf:

Neko se jezi na izjave ljubavi nakon prvog dejta nekome je to ok.

GDE VI VUCETE TU CRTU? STA VAM SMETA?

MORAM LI DA CRTAM?
Korisnikov avatar
By Zonche!
angelina777 says:
HM, pateticno je nesto prenaglaseno ali u smislu iskliseizirano i vidjeno vec 10000x puta tipa: ah, ne verujem vise u ljubav i nikad vise necu, nikada!

angelina777 says:
:drama:

angelina777 says:
jos ako je propraceno suzama kao u spanskoj seriji milina
Korisnikov avatar
By Frizerka
Posmatrajuci ljude oko sebe uocila sam da za neemotivne osobe svaki emotivan izliv reci uglavnom predstavlja patetiku.Sposobnost pretakanja emocija u reci je poseban dar i ako ga nemas tvoje pisanije ce svakako biti patetika.Emotivno izrazavanje treba da bude na izvesnom nivou, uobliceno i sa smislom.Danas posto svako pise knjige, pocev od striptizeta, manekenki i pevacica i ne postoji cenzura niti kriterijumi,vec novac radi svoj posao,patetika je usla na velika vrata i siri se kao malgni tumor.
By Paris
Originally posted by Zonche
MILIONITI PUT!!! :
MILIONITI PUT!!! :
this is so pathetic :lol:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Originally posted by Paris
MILIONITI PUT!!! :
MILIONITI PUT!!! :
this is so pathetic :lol:
:lol:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Evo uspeo sam da smislim kako da definisem sta je meni pateticno.

Meni je patetican svaki tekst koji kao da je izasao iz casopisa MY LOVE STORY
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by Frizerka
Posmatrajuci ljude oko sebe uocila sam da za neemotivne osobe svaki emotivan izliv reci uglavnom predstavlja patetiku...
:up:
EXACTLY MY POINT!!!
By Paris
Ja sam bas emotivna, ali mi izlivi emocija drugih ljudi idu na q* :rock:
narocito ako se sastoje od nekih 'vec izrecenih fraza' ili prica koje sam cula milion puta...

+nevidjeno mi je neukusno kad neko ko mi nije nesto narocito blizak krene sa 'intimnim ispovestima' :drama:
to sherovanje licne 'najdublje' intime sa 'poznanikom' sa kojim si na kafi je :fuj:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Originally posted by Paris
Ja sam bas emotivna, ali mi izlivi emocija drugih ljudi idu na q* :rock:
narocito ako se sastoje od nekih 'vec izrecenih fraza' ili prica koje sam cula milion puta...
:up:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Meni je patetican svaki tekst koji kao da je izasao iz casopisa MY LOVE STORY
uf, pa to je valjda sâm ekstrem.
By Sixto
Gde se povlaci crta?

Na onoj granici izmedju izliva tudjih i licnih osecanja!
Kad ih neko iznese obicno mi to para usi tj zvuci ljigavo, a kad sam ja u pitanju i moja introspekcija s vremena na vreme, onda tako krenem s ljigavstinom da sam sebe zderem da me stomak zaboli koliko sam autodestruktivan!
Nece niko drugi, sam cu sebi glave doci, kazem ja!
Korisnikov avatar
By Egon
pa sad ... kako se uzme ...

meni je ok ona patetika koja je istinita

kada neko uradi nesto nepromishljeno ali da je duboko iskreno
i da toga nije svestan ...

ali emocije su jako slojevite i vrlo teshke za pakovanje u foldere
Korisnikov avatar
By Egon
Originally posted by Sixto
Gde se povlaci crta?

obichno za stolom .... mada moze i ogledalo ....

:crta:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!