Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By M M and I
Jedno od favorita mi je i sicilijansko vino Nero d´Avola....poreklom iz vinograda oko mesta Avola na Siciliji. Ima raznih varijanti...pa i low-budget....ali je samo jedan original....i svaki put kad odem na Siciliju kupim minimalno 5-6 flasa :yes:
Korisnikov avatar
By Marvin
Dummie ove, ali sa jakom željom da postane znalac. :yes:

Ništa lepše od čaše dobrog vina.

Od do sada probanih Porto.

Poseban gušt je bio na terasi jednoj sa pogledom na Douro koji se uliva u okean uz knjigu i neki njihov lokalni cheesecake... Temperatura idealna, zalazak sunca... vetar lagani... njah... sad sam se rastopio...

U nas sam pronašao samo Porto Cruz (a on kažu i nije nešto). Trebao mi za poklon jedan bitan... noge sam ogulio tražeći... nigde ništa, a šteta je...
Korisnikov avatar
By Stripi
Makedonska, crnogorska, dalmatinska, slavonska i istrijanska.
Prva tri-crna
zadnja dva-bijela :D

Vino :hyper:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Pa nisam probap nešto mnogo različitih vina u životu, šta znam, uglavnom pijem Ždrepčevu krv ili Vranca. I volim da pijem vino.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Kiborg
Pa nisam probap nešto mnogo različitih vina u životu, šta znam, uglavnom pijem Ždrepčevu krv ili Vranca. I volim da pijem vino.
I ja uglavnom pijem Ždrepčevu krv i Vranac, kao i Pinot. Pamtim vino iz Gračanice, razna makedonska i crnogorska vina. A da li posle crvenog mesa pijete crvena, a posle belog mesa bela vina?
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Ahum...mada cheshtje popijem pivo posle crvenog mesa...crveno vino mi nije toliko interesantno kao belo...a i vishe sam za shpricer nego za vino ;) ali volim i vino :)
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Marvin
Dummie ove, ali sa jakom željom da postane znalac. :yes:

Ništa lepše od čaše dobrog vina.

Od do sada probanih Porto.

Poseban gušt je bio na terasi jednoj sa pogledom na Douro koji se uliva u okean uz knjigu i neki njihov lokalni cheesecake... Temperatura idealna, zalazak sunca... vetar lagani... njah... sad sam se rastopio...

U nas sam pronašao samo Porto Cruz (a on kažu i nije nešto). Trebao mi za poklon jedan bitan... noge sam ogulio tražeći... nigde ništa, a šteta je...
Porto za tebe:

http://www.b92.net/zivot/gastronauti.php?nav_id=230845
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Bordeaux wine

Cabernet Sauvignon ili Merlot - crrrno vino!
Korisnikov avatar
By Momo
Ja volim i crno i belo vino. Crno uz kolace, zimi kuvano a belo kao spricer, bevandu i cisto.
Volim makedonska (izdvajam T'ga za jug) i crnogorska vina (Vranac), a ni grcka nisu losa.
Prosle godine sam pila fenomenalno crno palicko vino. Umereno slatko, pitko i sto je najvaznije ne udara u glavu (jako).Ljudi kod kojih sam to pila su mi dali adresu tog podruma na Palicu odakle su doneli vino, ali ja sam je izgubila. Cini mi se da se to mesto zove Kuca vina ili tako nesto. Do zime cu nabaviti adresu pa odo na put.
By pčelica
Volim vina, više crno, ne znam zašto,
prosto stvar navike. E sad, koja volim.
Pa bila bih presrećna kad bih mogla si priuštit
trening nepca pa da ostavim i ja neki fancy post ovde,
ono kao "volim posebno vino koje proizvodi slepa
baba iz Francuske u količini od 3 litra godišnje", doduše
nije baš ni da sam k'o Del Boy pa da kupujem neko
kazahtansko vino u bidončetu od 10l, ha ha ha.
Kad god sam u prilici, volim da pijem sa dragim mi
ljudima hvarska vina. :)
Korisnikov avatar
By Pipin
Nisam stručnjak, ali imam ko jeste. Imam neku rodbinu u Bavarskoj koji su pravi poznavaoci vina. Pošto redovno dolaze, ja se uvek prilepim kad dođe čas cucanja, tako da sam pio sve i svašta od vina, ali blage veze nemam kako se zovu. Oni to sve fino poslažu koje vino ide uz koje jelo i tako to, a ja ih samo slušam i radim šta mi kažu. :D

Sećam se samo da su jednom, još devedesetih godina, doneli neko vino koje su dobili sa Krima. Jedna flaša, sa etiketom koja odaje utisak zlatnog doba Sovjetskog saveza, baš i nije bila nešto privlačna. Uz to je u pitanju belo vino, kojima baš i nisam sklon, pa sam se u početku nećkao. Onog trena kad su otvorili flašu, cela soba je zamirisala na zrelo grožđe. Da ne dužim sad, to je ujedno bilo najbolje vino koje sam pio. Smazali smo flašu za tren. Mislim da se vino zvalo Ekaterina ili nekako slično, ali nisam siguran.
U svakom slučaju, bilo je tu vina iz cele Evrope. Ne pamtim kako se zovu, nego gledam etiketu odakle su. Geografija mi je oduvek bila jača strana :D
Korisnikov avatar
By Pipin
A da i legendarni sezonski Božole. bemtifrancuskipravopis. Pravo vino za običnu raju.
By жњ
volim mlada vina iskljucivo.. da je leprsavo. svetla, naravno.

e sad, ima jedno domace sorte "muskat otonel", vrsackih vinograda. ajme miline, jeftina boteljica, a cim se otvori cela soba zamirise na vocje... preporucujem uz ribu :mljac:
Korisnikov avatar
By Egon
pridruzhujem se klubu ...

Merlot je moj izbor ...

sto se geografskih pojmova tiche Chileanska i Argentinska vina
su se do sada pokaza kao odlichan izbor ...

za sladokusce preporuchujem radnju na uglu Beogradske i Njegosheve

sjajan izbor, sjajne cene ...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
mislio sam da sam već pisao na ovoj temi, kad ono međutim. :trep:

preferiram crna vina, po mogućnosti suva i opora, zemljanih aroma. posebno izdvajam Chianti, onda razne Pinot-e, a od "domaćih" crnogorski Vranac. ima i jedno fenomenalno hrvatsko koje sam probao, ali ne mogu da se setim imena.

na žalost, još uvek nemam velika vinopijska iskustva, mada svakodnevno radim na tome.
Korisnikov avatar
By sixmadcatz
vino zupa ima novo vino. osim sto ima odvratan naziv (medvedja krv) sve ostalo je odlicno.

nisam sigurna za cenu :shrug:
Korisnikov avatar
By Escobar
Uz nedeljni rucak najvise volim casicu Chardonnay-a.

A poseban pik imam na australijski Shiraz...

Francuska vina koja pijem su posebna prica, verujte mi da ne znam ni da im imena napisem :)
Korisnikov avatar
By ^RAY^
Uglavnom pijem bela polusuva vina.

Muskat Otonel Vrsacki vinogradiSlika

Alexandria Makedonsko TikvesSlika
Korisnikov avatar
By djo
obožavam plavac i malvaziju, ali najlepše vino koje sam pio u životu je neko home-made no-name belo kvarnersko :up: :up: :up:
dakle hrvatska vina :D
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Od alkoholnih pica i pijem samo vina i eventualno dobru visnjevacu...
Dopada mi se crnogorski Shardone, makedonsko Tga za jug ali ono sto svakome preporucujem je, da ako ikada dodje u Karlovce na Grozdjenbal, proba Bermet iz vinarije General. Tog vina nema u komercijalnoj prodaji (posto jos uvek nemaju ambalazu) ali je zaista super. Posebno uz cokoladne kolace.
Korisnikov avatar
By sofia
a volim i sangriju i kupinovo vino
Korisnikov avatar
By Sunce
I koje vina pijete za Božić? Ja sam ošamućen od jednog belog trenutno,qq!
Korisnikov avatar
By malac
Ja pijem iskljucivo bela kao i gore RAY sto je napisao,a u zadnje vreme jako mi se dopadaju ona najeftinija stona vina tipa Banatski rizling.Evo,bas veceras u praznicno vece ispio sam nekoliko casa rashladnjenog belog rizlinga uz posnu ribu na zaru,tacnije skushu.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by 2Q2Bstr8
na žalost, još uvek nemam velika vinopijska iskustva, mada svakodnevno radim na tome.
Pa koristi svaku priliku: posle dobrog teniskog meča pravac na vino, pa kad ćeš ako ne tada! :tepih:
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Originally posted by Sunce
I koje vina pijete za Božić? Ja sam ošamućen od jednog belog trenutno,qq!
Isto kao i obicno, casu Vranca ili nekog suvog. Prosvercovao sam odlicno vino iz Grcke :maska: ali se vec popilo :sigh:
Korisnikov avatar
By DarkAngel
ja volim crna vina, ne puno gorka, vise sladunjava. Ne pijem cesto, ali volim da popijem u posebnim prilikama. Bila sam na Zlatiboru kod ljudi koji drze svoj sopstveni podrum sa vinom u koje stavljaju voce, ne secam se procedure proizvodnje, ali znam da mesaju sve zivo i da je predivno.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pobogu, posle tenisa se pije nešto zdravo, a ne alkohol.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!