Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Samo me zanima koliko nas je?

1.mtf(maletofemale):musko u zensko
11
39%
2.ftm(femaletomale):zensko u musko
17
61%
Korisnikov avatar
By Val
OK, to mi je nekako i jasno. Ali kako se te iste osobe i bez hormona iz sata u sat menjaju, u zavisnosti od toga gde i s kim se nalaze? Znaci, nije pitanje hormona, nego...? :nerd:
Korisnikov avatar
By Andre87
@Val
Zasto dodajem „brat“?Duh zajednistva Val :) !Pazi ja nisam za podelu...i zena i muskarac treba da zaradjuju i obavljaju kucne poslove.Dete treba da ravnomerno dobija ljubav sa obe strane..Priznajem, ne znam nista o masini za ves,kad mi je frka operem na ruke :blush: ...Hteo sam da otvorim temu,drugarica koja studira sociologiju me je zaintrigirala
Koliko su zapravo pojmovi muskarca i zene individualizovani a koliko generalizovani?Koliko je npr „zena“ socijalna(pripisane su joj odredjene odlike,poslovi) a koliko jedinstvena?
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by OneGirlArmy
npr.brze trci, sporije reaguje emocionalno,blabla........dakle, totalno se mozak preobrazi i sve sa njim....... :cita:
Pa naravno...najcesce se poboljsa raspolozenje(jer lakse prolazis kao momak)..dobijes priliv energije...manje si emotivno labilan,pocinjes vise da reagujes na vizuelno...itd.
Korisnikov avatar
By tramp
sorry Andre ali ne bih rekla da su muskarci emotivno stabilniji od zena
Korisnikov avatar
By deželaš
Ja sam gledala emisiju u kojoj prate preobrazaj od f u m, gde osoba uzima testosteron (ofkors) i kako vreme prolazi, kako se transformise u muskarca, mozak se menja fizicki i tako nestaju neke sposobnosti a razvijaju se druge, npr.brze trci, sporije reaguje emocionalno,blabla........dakle, totalno se mozak preobrazi i sve sa njim....... :cita:

lakše malo sa tim "neuro"dokazima razlika... koliko sam ja skapirao, Val je pitala zašto osobe koje npr. nisu na hormonskoj već samo travestiti radikalno menjaju svoj način ponašanja zavisno od toga na kom se rodnom "mestu" trenutno nalaze... u tom smislu, njeno pitanje cilja na trandže (ovaj izraz mi je simpatičan, nadam se da ga jniko neće shvatiti kao uvredu) koje, umesto da pokazuju koliko je rod relativan, zapravo tu i tamo htele/i ne htele/i ponavljaju tipična shvatanja muškosti i ženskosti. razumljivo mi je to što se m2f osoba želi oblačiti kao "riba" i tu se slažem sa maljkovićem, ali ne razumem zašto odjednom ne bi znala kucat ekser :D

off topic: pre neki dan sam na novom bgu u prevozu skapirao osobu koja je bila na pola puta presvlačenja iz muškarca u ženu... imala je na sebi vojni šinjel sa sve nekom torbicom od skaja, neki pleteni i izanđali akcesoarčić, pantalone preko kojih je bila plastična suknja, a ispod kojih poluofarbani nokti... i brdo nekih pijačnih torbi koje je vucarala: kao da je odjednom uhvaćena u činu presvlačenja iz ne znam kog razloga morala da ode sa jednog kraja bga na drugi u ne znam kakvom poslu... bez zadnjih zuba, poluluda.

međutim, poenta je u sledećem: i pre nego što sam video šta sve ima na sebi (prosto, nisam mogao videti iz jednog ugla ceo prizor sve dok se nisam približio) TO lice je bilo potpuno van sveta... sve one fore koje alternativni fotografi upotrebljavaju kako bi prizvali šmek "dark"-a, sve je to bilo ovde prisutno... a da i nje bilo šminke, ili možda samo malo... blajhano u plavo, sa dobranim crnim izrascima, to biće je streljalo sve oko sebe po autobusu i uopšte nije bilo potrebno viudeti svu tu garderobu da bi čovek skapirao kako je to LICE nešto ne drugo, već pedeseto od bilo kakvog shvatanja muškarca, žene, travestita, m2f-a, f2m-a

e to je queer :domino:
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by tramp
sorry Andre ali ne bih rekla da su muskarci emotivno stabilniji od zena
Ok tramp,*svako je slucaj za sebe*.Naravno da momci *imaju osecanja*,oni dozivljavaju UNUTRASNJE lomove, jednostavno redje ih pokazuju drugima... :peace:
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by deželaš
Ja sam gledala emisiju u kojoj prate preobrazaj od f u m, gde osoba uzima testosteron (ofkors) i kako vreme prolazi, kako se transformise u muskarca, mozak se menja fizicki i tako nestaju neke sposobnosti a razvijaju se druge, npr.brze trci, sporije reaguje emocionalno,blabla........dakle, totalno se mozak preobrazi i sve sa njim....... :cita:

lakše malo sa tim "neuro"dokazima razlika... koliko sam ja skapirao, Val je pitala zašto osobe koje npr. nisu na hormonskoj već samo travestiti radikalno menjaju svoj način ponašanja zavisno od toga na kom se rodnom "mestu" trenutno nalaze... u tom smislu, njeno pitanje cilja na trandže (ovaj izraz mi je simpatičan, nadam se da ga jniko neće shvatiti kao uvredu) koje, umesto da pokazuju koliko je rod relativan, zapravo tu i tamo htele/i ne htele/i ponavljaju tipična shvatanja muškosti i ženskosti. razumljivo mi je to što se m2f osoba želi oblačiti kao "riba" i tu se slažem sa maljkovićem, ali ne razumem zašto odjednom ne bi znala kucat ekser :D

off topic: pre neki dan sam na novom bgu u prevozu skapirao osobu koja je bila na pola puta presvlačenja iz muškarca u ženu... imala je na sebi vojni šinjel sa sve nekom torbicom od skaja, neki pleteni i izanđali akcesoarčić, pantalone preko kojih je bila plastična suknja, a ispod kojih poluofarbani nokti... i brdo nekih pijačnih torbi koje je vucarala: kao da je odjednom uhvaćena u činu presvlačenja iz ne znam kog razloga morala da ode sa jednog kraja bga na drugi u ne znam kakvom poslu... bez zadnjih zuba, poluluda.

međutim, poenta je u sledećem: i pre nego što sam video šta sve ima na sebi (prosto, nisam mogao videti iz jednog ugla ceo prizor sve dok se nisam približio) TO lice je bilo potpuno van sveta... sve one fore koje alternativni fotografi upotrebljavaju kako bi prizvali šmek "dark"-a, sve je to bilo ovde prisutno... a da i nje bilo šminke, ili možda samo malo... blajhano u plavo, sa dobranim crnim izrascima, to biće je streljalo sve oko sebe po autobusu i uopšte nije bilo potrebno viudeti svu tu garderobu da bi čovek skapirao kako je to LICE nešto ne drugo, već pedeseto od bilo kakvog shvatanja muškarca, žene, travestita, m2f-a, f2m-a

e to je queer :domino:

Dobra prica.
Korisnikov avatar
By tramp
@Andre - ja otvorila novu temu kao odgovor :D
By otto
Kako se moze upoznati transseksualac u Srbiji?
Korisnikov avatar
By Gaia
@ Val - o razlozima ''iznenadne'' promjene ponašanja:
1. Odgoj. Možda još veći naglasak treba dati na izraz ''Balknaski odgoj''. Svi smo mi u ovoj ili onoj mjeri podložni stereotipnom ponašanju i queer zajednica (ili u ovom slučaju transdženderi) nije izuzetak. U ljudskom društvu još uvijek u ogromnoj mjeri vladaju neka nepisana pravila o tome što je ''muško'', a što ''žensko'' i što je ono što točno definiše jedan ili drugi konstrukt. (Čini mi se da je ovo posebno specifično za prostore stare Juge). I mnogi ljudi doista grade svoje ličnosti na takvim definicija i stereotipijama, i to je onda jedan od razloga zašto dobiješ i vidiš ono o čemu ti Val pričaš. Iako često nismo svjesni toga, odgoj i njegova definicija u sebi kriju jednu karakteristiku koja je veoma dobro skrivena i maskirana, a to je ''moraš/morati''. Za mnoge ljude to ''moraš'' se pretvori u potrebu ili razlog, i ovo je u ovoj ili onoj mjeri čest slučaj sa transgenderima. Primjera radi, imam jednu m2f prijateljicu koja svoju ženstvenost vidi na ovaj način: bivanje doma, biti domaćica, prati, kuhati i peglati, ići na tržnicu, obrisati podove, piti čajiće, lakiranje noktiju, pravljenje frizure, kupiti novu torbicu i neku ultra sexy minicu, brijanje nogu... Primjeni obrnutu filozofiju na ženski konstrukt, koji želi postati muški konstrukt. Glupo, zar ne? Ali istinito, i to je tako...

2. Promjena. Za nas transrodne je to čaroban pojam. Čini mi se da smo svi mi transrodni ljudi kao maleni sanjali (ili sanjamo) o nekoj vili koja će doći i magično nas promjeniti u ono što želimo biti :) . I onda shvatiš da vila ipak neće doći, i da svaka promjena zapravo ovisi o samom tebi. Koliko realan, koliko intezivan i kako uopće gledaš na pojam promjene ovisi od pojedinca. Dualan život je nešto što obavezno ide uz transrodne osobe (bilo transvestite, transeksualce ili treće) i drugačije naprosto ne može biti. Stoga jednostavan odogovor na tvoje pitanje zašto je Mirko po danu muževan, a po noći riba Mica - zato što promjena donosi zadovoljstvo, osjećaj slobode i ono najvažnije - donosi ti bijeg od onoga što ne želiš biti. Pored ovoga glavnog razloga imaš popratne razloge kao npr. mogućnosti i prilike da budeš doista ono što jesi, tvoja ekstrovertnost/introvertnost, očekivanje osoba koji čine važan dio našeg života...

Možda se važnost promjene može povezati sa odgojem i onda ćeš možda dobiti odgovor na to tvoje pitanje zašto taj ''dečko'' iz tvoje priče više nema pojma (eto, odjednom) kako upaliti veš mašinu ili kuhati... :)

@ Tramp, Andrej - ne bih se baš usudila pripisivati emocionalnu stabilnost konkretno bilo kojem od polova... To je individualna osobina. Netko jeste ili netko nije emocionalno stabilaan, bez obzira na njegov spol... Bar mi se čini tako...
Korisnikov avatar
By venom
6 ftm i 3 mtf a forum skoro pust?
Hteo da podignem temu u slucaju da ima novajlija :D
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by venom
6 ftm i 3 mtf a forum skoro pust?
Hteo da podignem temu u slucaju da ima novajlija :D
*Samohrani otac Andrej uzdishe*
Pomazu netransrodni clanovi foruma, nazalost i ovde nedostaju price iz iskustva,dnevnici...mnoge teme nisu obradjene.Pokusao sam svojom pricom da donekle priblizim siroj populaciji nase probleme i strahove..nije dovoljno..dobro bi mi dosla jos necija pomoc.Nismo najbolje organizovani. Na radionici u ATC-u su DRUGI pricali o nama,bilo je isfiltrirano...Ni mi,ni nash problem nije vidljiv..Sandra i ja smo jedine 2 transrodne osobe koje su prisustvovale tom sastanku.Meni je ok,za sredinu sam decko i u ovom stadijumu pre hormonske..ali kako je trans osobama koje trenutno nemaju uslove za transformaciju,ili se jos istrazuju..a priroda im nije bila toliko naklonjena pa imaju problema sa "prolazenjem"?...Zasto oni moraju da pate u izolaciji?...Usled neinformisanosti i nerazumevanja neki ce krenuti u alkohol ili drogu...jer nisu definisali problem,znaju da nesto nije u redu..ali ne znaju sta tacno..ili ce pak zapoceti transformaciju sa POGRESNOM dijagnozom,nisu imali dovoljno vremena da se preispitaju,nisu upoznati sa nasim iskustvom..ne znaju RIZIKE hormonske i operacija..mozda bi funkcionisali kao muskobanjaste cure i feminizirani momci,eventualno cross dresseri(oba smera)..

Recimo, pre nego sto sam otisao prvi put kod psihijatra detaljno sam se informisao o proceduri promene pola..kao i preparatima za "odlaganje puberteta"(u slucaju da mi bude potrebno jos vremena). Preko stranih foruma sam osetio zivot tih ljudi...prisecao se slicnih trenutaka u svom zivotu,reagovao sam identicno a do tada nisam znao zasto,bio sam klinac. Vezbao sam da mi grudi ne bi rasle(cak zapao u anoreksiju)...u snovima sam bio decko..i zeleo to i da ostanem kad ne mogu da porastem u muskarca.Pubertet mi je bio pakao,nisam se vezivao,izbegavao sam vrsnjake..znao sam da me ne razumeju a kako bi i mogli kad ni sam nisam znao razlog svoje izolacije?Drugarici sam slao anonimna ljubavna pisma, sa decacima sam se tukao do krvi jer bi u meni videli devojcicu. Sa LGBT "scenom" do 2005. nisam bio upoznat. Kasnije se ispostavilo za neke ljude koji su razumeli moju "ekscentricnost" da su gay ili su imali ftm transrodnu osobu u porodici.

Nakon prvog razgovora dijagnoza mi je bila potvrdjena.U mom slucaju bilo je ok,jer sam vec godinu dana proucavao sebe i bio u kontaktu sa transrodnim osobama.Samo sam zeleo potvrdu psihijatra..Ipak mozda bi u nekim slucajevima bilo prebrzo.Nakon dijagnoze zapoceo sam Real Life Test...tj. ziveo sam sve vreme kao decko u skoli i privatno..pustio sam bradu(koju imam usled hormonskog poremecaja) i komunicirao u muskom rodu. Nekoliko puta sam zapao u rizicnu situaciju,mogli su da me "provale" ljudi koji ne bi imali razumevanja..ali nema veze...nisam zeleo da zivim iza maske,a kako kazu "dugo nosenu masku prestajemo razlikovati od lica"...u mom slucaju to se nije desilo, nisam drugima(uglavnom je porodica vrsila pritisak) dopustio da mi kreiraju zivot,..znao sam da sam decko,i da jednog dana zelim da budem otac,ne majka... iako sam izgledao mladje..zeleo sam da znam sta ce me cekati nakon transformacije...jer je u pitanju ireverzibilan proces. Da,to sam bio ja...postao sam zainteresovan za okolinu,pricao sam i upoznavao ljude po prvi put..Postao sam spontan,stege su nestale..nisam vise morao da glumim zato sto su neki to ocekivali..Poceo sam da se vezujem,zato sto sam znao da ce te osobe voleti mene a ne iluziju,..vise se nisam plasio da cu ih razocarati,da me nece razumeti kad zavire u moju dushu...Opet tipkam romane

@venom
Bre venome, sta bi sa nasim spiskom najcesce postavljanih pitanja(od strane roditelja,psihijatra,..)? Daj da pozurimo sa odgovorima i okacimo na forum..(nadam se u ovoj godini lol) Svakako ce pomoci osobama koje se preispituju da raskrste neke dileme...i objasne okolini

Andrej
Korisnikov avatar
By majacd
stvarno interensatna diskusija, otkuda tolika razlika u ponasanju od svega nekoliko ne sati, cak i manje, i u drasticnoj promeni ponasanja
kada sam musko, onda se tako ponasam, u skladu sa balkanskim vaspitanjem, kao marko kraljevic a kada zelim da budem cura, idem verovatno u drugu krajnost, u karikiranje cura, zelim da sam slatka, sexy cura, tako se ponasam, oblacim
neznam odgovor, ali potvrdjujem tacno da je tacno to sto je vec receno
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Pitanje je sad, ko se ovde zapravo broji? Ako brojite one koji su rešili da učine potpunu transformaciju iz jednog pola u drugi, šta je ostalima koji to ne mogu da urade, ili iz nekog razloga neće? Kao da postoji neki pritisak da su pravi transexualci samo oni koji vrše potpunu transformaciju.
Koliko ja vidim, većina nas "drugačijih" su zapravo transeksualci, samo je zbog različite seksualne orijentacije, i drugačijih unutrašnjih i spoljašnjih okolnosti došlo do različitog načina adaptacije i odgovora na situaciju. Mnogi gay, lesbo, cross, trans, andro ljudi, (ne svi) su zapravo transexualci. Jedan je uzrok, dok dolazi do razlčitih oblika ispoljavanja. Vi samo brojite one koji hoće da se operišu i piju hormone? Nemam ništa protiv, ali ideja zavisnosti od hormona celog života deluje malo... teško.
Da priložim svoj glas, da nas ima više, ali neznam u koju kutiju ide moja kuglica?
Volim vas... :maca:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Niki
Kao da postoji neki pritisak da su pravi transexualci samo oni koji vrše potpunu transformaciju.
Ma ko odradi potpunu transformaciju moze da se pozdravi sa mozgom (nastaju veliki psihichki problemi)
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Originally posted by Morgan Le Faye
Kao da postoji neki pritisak da su pravi transexualci samo oni koji vrše potpunu transformaciju.
Ma ko odradi potpunu transformaciju moze da se pozdravi sa mozgom (nastaju veliki psihichki problemi)
Malo grubo rečeno, mada bi u tome moglo nečega biti. Mislim da ljudi koji imaju različit unutrašnji pol od fizičkog tela mogu da kombinuju najbolje od oba pola, i da budu po mnogim pitanjima iznad proseka populacije. Mislim da smo mi "čudni" mešavina oba pola, i da sa time treba naučiti živeti, ali da je to i velika prednost.
Korisnikov avatar
By Hys.
mislim da se neke osobe ne bi slozile da su mesavina dva pola.
neko jeste neko nije.
neko je nesto deseto.
znam apsolutno da jedan moj prijatelj nije mesavina dva pola, vec musko u zenskom telu.
Korisnikov avatar
By majacd
Malo grubo rečeno, mada bi u tome moglo nečega biti. Mislim da ljudi koji imaju različit unutrašnji pol od fizičkog tela mogu da kombinuju najbolje od oba pola, i da budu po mnogim pitanjima iznad proseka populacije. Mislim da smo mi "čudni" mešavina oba pola, i da sa time treba naučiti živeti, ali da je to i velika prednost.
[/quote]

ja mislim da je ovo tacno, i nadam se da uspevam u tome

:cheer:
Korisnikov avatar
By Andre87
Hvala na "lepoj" prognozi postojanja(ne zivota) pod sedativima,…a ko zna mozda I eventualnom samoubistvu…
NE sudi o onome sto ne poznajes.Ne napadam tebe,vec tvoju izjavu.Pokusacu tebi kao (pretpostavljam) genetskom muskarcu da priblizim problem. Zamisli da si imao saobracajku ili ozbiljne opekotine u pozaru pa su morali da ti odstrane penis I testise. Da li bi onda bio manje muskarac? Moj odgovor je ne. Trosio bi testosteron iz ampule kao ftm momci ,prijateljima to ne bi bilo bitno a tvojoj buducoj partnerki/partneru bilo bi potrebno vreme da se navikne na tvoju “specificnost”. Neko ce prihvatiti,neko ne.

Citiram Pravilnik-trans diskusije: NE POSTOJI JEDAN,ISPRAVAN NACIN DA SE BUDE TRANS>SVAKO JE SLUCAJ ZA SEBE! (Vec zvucim kao pokvarena ploca)Postoje jos termini gender queer,cross dresseri ovo je i njihov forum. Ti odlucujes da li zelis da se podvrgnes transformacijiMeni smetaju zenske grudi I glas kao sto bi I vecini momaka.Cekam „muski“ pubertet.I naravno da zelim da sto manje ljudi ima ovakav problem sa neprihvatanjem rodjenjem datog tela.Neko moze da podnese pritisak dvojnog zivota,neko u njemu cak i uziva...ali kod mene(sad da upotrebim analogiju Jamisona an racun koje smo se slatko nasmejali na radionici) Kod transseksualnih osoba HARDVER(POL,telo) I SOFTVER(ROD,mozak) nisu kompatibilni.

Hteo saam jos nesto offtopic da kazem,ali sacekacu da brat venom otvori temu.
Poz
Andrej(ftm)
:die: :die: :die: :die: :die: (ovo je bila opsesivno-kompulsivna reakcija na Morganov post :smeh: )
Korisnikov avatar
By venom
E druze,otvorio sam temu.Vidis da nema svrhe trenutno praviti spisak pitanja.Mozes krv da propljujes,transfobiju neces iskoreniti
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Originally posted by majacd

ja mislim da je ovo tacno, i nadam se da uspevam u tome

:cheer:
Verujem da je moguce tako ziveti i podrzavam te. Mnogi pokusavaju po svaku cenu da sve klasifikuju u neku kategoriju.
Za nas neki kazu da smo andro, ali mozda smo mi samo najiskreniji prema sebi. Cini mi se da su mnogi trans ljudi zapravo andro, i da sebe jednostavno gurnu u taj dominatni rod koji osecaju da je za njih pravi, i naravno onda su srecniji, i to je uredu, ali to ne menja cinjenicu da smo svi ipak mesavina. Jedan rod je uvek dominantan, pitanje je odnosa.
Zena koja ima muski mozak je muskarac, i njen dominantni rod ce biti muski, ali ce ipak jednim delom biti i zena u svom bicu. Moze da promeni fizicki pol i da bude srecniji, i sto je vise musko lakse ce to da uradi. Mislim da je slicno i sa onima koji imaju zenski mozak u muskom telu.

Pazi sad, (samo jos ovo pa odoh da radim)...
Mislim da je velicanstveno to kada imas mozak jednog pola, a telo drugog. To je izazov, ali ako naucis da izvuces najbolje iz oba, i da se izrazis na pravi nacin, onda se mozes izgraditi u osobu koja se retko vidja i srece u svakom smislu. Mislim da su svi ljubomorni na one koji imaju ovakav potencijal... Mozda oni kod kojih je napetost izmedju pola i roda suvise velika moraju da prilagode pol, ali je pitanje da li onda u nekoj meri gube taj bozanski dar, sa kojim nisu mogli da se nose.

Ma svi ste mi slatki... :andjelak:
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Originally posted by Andre87
Hvala na "lepoj" prognozi postojanja(ne zivota) pod sedativima,…a ko zna mozda I eventualnom samoubistvu…
NE sudi o onome sto ne poznajes.Ne napadam tebe,vec tvoju izjavu.Pokusacu tebi kao (pretpostavljam) genetskom muskarcu da priblizim problem. Zamisli da si imao saobracajku ili ozbiljne opekotine u pozaru pa su morali da ti odstrane penis I testise. Da li bi onda bio manje muskarac? Moj odgovor je ne. Trosio bi testosteron iz ampule kao ftm momci ,prijateljima to ne bi bilo bitno a tvojoj buducoj partnerki/partneru bilo bi potrebno vreme da se navikne na tvoju “specificnost”. Neko ce prihvatiti,neko ne.

Citiram Pravilnik-trans diskusije: NE POSTOJI JEDAN,ISPRAVAN NACIN DA SE BUDE TRANS>SVAKO JE SLUCAJ ZA SEBE! (Vec zvucim kao pokvarena ploca)Postoje jos termini gender queer,cross dresseri ovo je i njihov forum. Ti odlucujes da li zelis da se podvrgnes transformacijiMeni smetaju zenske grudi I glas kao sto bi I vecini momaka.Cekam „muski“ pubertet.I naravno da zelim da sto manje ljudi ima ovakav problem sa neprihvatanjem rodjenjem datog tela.Neko moze da podnese pritisak dvojnog zivota,neko u njemu cak i uziva...ali kod mene(sad da upotrebim analogiju Jamisona an racun koje smo se slatko nasmejali na radionici) Kod transseksualnih osoba HARDVER(POL,telo) I SOFTVER(ROD,mozak) nisu kompatibilni.
Dopada mi se tvoj odgovor. I zaista, ako je neko imao problema nakon transformacije, to se nemoze generalizovati na sve. Odlican odgovor i primer.
Korisnikov avatar
By Loreley
Ja samo da se javim, cisto da zabelezim svoje prisustvo. Ja sam trans (mtf) by the way.
Korisnikov avatar
By venom
Dobrodoslica novajlijama :D
Korisnikov avatar
By Luba
Nisam puno na internetu, pa ni na forumu.
Kiss,
Luba
Korisnikov avatar
By venom
Rezultati ankete-FTM-francuski forum-Kako definisete svoju seksualnu orijentaciju:

FTM=iz zenskog u musko
FTX=iz zenskog u nesto drugo(X)

Question: Pour les FTM/FTX : Comment définissez-vous votre orientation sexuelle ?

Hétérosexuel 45 (51.7%)
Homosexuel / gay / pd 8 (9.2%)
Bisexuel 11 (12.6%)
Pansexuel / Omnisexuel 7 (8%)
Asexuel 0 (0%)
Je ne me définis pas d'orientation sexuelle 12 (13.8%)
Autre 3 (3.4%)
Homosexuelle / gouine / lesbien-ne 1 (1.1%)

Total des votants: 85
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!