Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by starter
jbg...pa ako pogledamo bukvano znacenje psovki i uvreda,
glavna psovka je: Jebem ti mater! Znaci datira iz vremena kada je sex
sam po sebi bio toliko sramotan za zenu, daje jebanje necije majke bilo nesto najstrashnije sto se da zamisliti...

Hocu da kazem, te uvrede ne odrazavaju bash realno sadasnji mentalitet nekog naroda...
da, ali kada se kaze "pederu, pederchino, pederchicu", oni hoce da te tom rechju potpuno slome kao lichnost, da ti oduzmu dostojanstvo i to potpuno lichno i kroz ceo zivot. jedna totalna negativna karakterizacija ti se namece da ju prisilno prihvatish i gutash. Takodje, upotreba rechi "peder, pederchino, pederchicu" je chesto samo tek prvi korak (kao zapaljach koji samo moze da razbukta vatru, ne samo da izbaci iskricu) za fizichki (dakle, ne samo psiholoshki) napad na osobu kojoj je upucena (meni, tebi, njemu). Ja to NE MOGU NITI HOCU, a NITI MORAM, da podnosim chitav svoj zivot, ma, ni delic mog zivota vishe!

a, kada se kaze "jebem ti mater!" (shto je takodje grozna i neprihvatljiva psovka) bar znash da je rechena vecinom u afektu i da se ipak ne odnosi na tebe lichno mada se odnosi na verovatno najblizu i najdrazu osobu kao- rodjenu majku. I, fizichki napad napadacha tada cheshce izostane negoli izostane kada se napadach samovoljno nafurija sa uzvicima "pederu, pederchino, pederchicu".

Takodje previdjash da majke nisu vec iz samog pochetka obespravljene i bezrazlozno omrazene od vecine drushtva kao shto je to i dalje, na zalost, sluchaj sa gej ljudima in general (pogotovo u iole manjim mestima- a takva mesta pretezu u celokupnoj masi stanovnishtva jedne drzave, nacije). Pitanje je i ko moze, dakle, lakshe da prebrodi te uvrede a da mu/joj se negativno ne odraze na duze staze pa i chitav zivot....
By starter
Originally posted by Vel boy
da, ali kada se kaze "pederu, pederchino, pederchicu", oni hoce da te tom rechju potpuno slome kao lichnost, da ti oduzmu dostojanstvo i to potpuno lichno i kroz ceo zivot. jedna totalna negativna karakterizacija ti se namece da ju prisilno prihvatish i gutash. Takodje, upotreba rechi "peder, pederchino, pederchicu" je chesto samo tek prvi korak (kao zapaljach koji samo moze da razbukta vatru, ne samo da izbaci iskricu) za fizichki (dakle, ne samo psiholoshki) napad na osobu kojoj je upucena (meni, tebi, njemu).
Ne zelim stvarno da govorim nesto napamet o tome sta si ti dozivljavao.
Bolje da kazem moj slucaj.
Desavalo mi se, neretko, kad sam bio mladji, da me vredjaju na tajh nacin: pederu,pederu.
Ali nikad to nije bilo nesto sto je imalo vecu tezinu nego kad neko nekom opsuje majku...
Niti je to nekad bio uvod u fizicki napad.

Znaci, sve zavisi od slucaja do slucaja...
Korisnikov avatar
By Vel boy
da, ali kada se kaze "pederu, pederchino, pederchicu", oni hoce da te tom rechju potpuno slome kao lichnost, da ti oduzmu dostojanstvo i to potpuno lichno i kroz ceo zivot. jedna totalna negativna karakterizacija ti se namece da ju prisilno prihvatish i gutash. Takodje, upotreba rechi "peder, pederchino, pederchicu" je chesto samo tek prvi korak (kao zapaljach koji samo moze da razbukta vatru, ne samo da izbaci iskricu) za fizichki (dakle, ne samo psiholoshki) napad na osobu kojoj je upucena (meni, tebi, njemu).
Ne zelim stvarno da govorim nesto napamet o tome sta si ti dozivljavao.
Bolje da kazem moj slucaj.
Desavalo mi se, neretko, kad sam bio mladji, da me vredjaju na tajh nacin: pederu,pederu.
Ali nikad to nije bilo nesto sto je imalo vecu tezinu nego kad neko nekom opsuje majku...
Niti je to nekad bio uvod u fizicki napad.

Znaci, sve zavisi od slucaja do slucaja...
Mene nisu svi ni vredjali tim uvredama (niti sam ikome ikada i davao razloga, izlishno i da napomenem...), ali oni koji jesu/bi su ionako bili siledzije i razbojnici koji ti namerno staju i unose ti se u lice, i koji, dakle, i fizichki napadaju, ali u gradu u kom sam ziveo, na zalost, takvi su poprilichno bili brojni a milicija/policija i pravni sistem je bio manje-vishe popustljiv prema tim kriminalcima. a, shto se je sve "fino" i pokazalo u ludom ratu koji je tamo sledio.... no to je vec sad offtopic
By starter
Pa znaci, te uvrede i fizicki napadi se tesko mogu dovesti u vezu sa diskraminacijom gay ljudi, zar ne?
To su znaci bile klasicne siledzije...
Tolerisanje toga od strane policije je uzasno!!!
Ali vise govori o nekim drugim problemima, a ove gay problematike se dotice jedino kod izbora uvreda...

A, ako mene pitash, takva vremena su, hvala Bogu, za nama, cak i u manjim gradovima ex-Yu
Korisnikov avatar
By Vel boy
Pa znaci, te uvrede i fizicki napadi se tesko mogu dovesti u vezu sa diskraminacijom gay ljudi, zar ne?
pa, kako se "teshko mogu dovesti u vezu sa diskriminacijom gay ljudi", kada, em smo obespravljeni to begin with od strane tog/onog sistema (jer, ako miliciji/policiji kazesh kakve uvrede ti neki chine, oni skoro po pravilu kazu ili deluju u skladu heteroseksistichke i homofobne mantre koja ukratko glasi-"pa, ako si homic, onda si zasluzio! imash li curu, devojku, zenu? nemash je? onda si peder! mrsh, pederu, shta se onda bunish, evo i ja (kao policajac) ti kazem! shta cesh sad?"-em, nam se namece da trpimo verbalne i fizichke uvrede?? (moje iskustvo i iskustva nekih drugih do kraja 1997-e godine)
To su znaci bile klasicne siledzije...
... koje su bile josh i ohrabrene da se izivljavaju i na samo posumnjanim neheteroseksualcima.
Tolerisanje toga od strane policije je uzasno!!!
Ali vise govori o nekim drugim problemima
pa, to i jeste problem! ne samo tolerisanje vec i ohrabrivanje antigej siledzija.
Originally posted by startera ove gay problematike se dotice jedino kod izbora uvreda...
...kamo "srece" da je to samo tako...
A, ako mene pitash, takva vremena su, hvala Bogu, za nama, cak i u manjim gradovima ex-Yu
E, u to i zelim da verujem! Ali, ti si prvi koji mi kaze da su takva vremena za nama, pogotovo u manjim gradovima i mestima ex-Yu.
By starter
A onda ipak nisam dobro razumeo.
Znaci oni te jesu napadali zato sto su sumnjali da si gay?
Korisnikov avatar
By Vel boy
A onda ipak nisam dobro razumeo.
Znaci oni te jesu napadali zato sto su sumnjali da si gay?
pa, dovoljno im je bilo shto ja ne idem okolo i ne pricham koju sam curu proshle noci izjebao niti sam dovodio cure (koje kao "treba da jebem") predstavljajuci ih drugima niti sam pokazivao ni zvizdao koja cura ima dobru pichku, sise, guzice itd.... bilo je dovoljno shto sam upravo samo gledao svoja posla i nisam se ponashao kao stereotipichni hetero baja.
to je vec bilo dovoljno da se primeti da sam ja "nekako drugachiji", pa su onda ponekad sledila sashaptavanja (iza ledja, a chesto i pred ochima mi; nisu ni toliko marili....), pa onda se kovali planovi kako da me ponize, uvrede i tu su u igru doshle i pozivane siledzije od strane nekih da me verbalno i fizichki napadaju.
a, ovo su sve stereotipichne antigej sheme.

zar te ovo chudi? zar mislish da drugi obichni gej ljudi nisu ovo dozivljavali i opet sasvim bez razloga? zar mislish da o ovome treba josh i cutati?
Korisnikov avatar
By Afrodisiac
Obazirati se na tako jadne ispade i pokusaje omalovazavanja je potpuno bespotrebno.

Ako neko zeli da me uvredi, neka smisli nesto manje otrcano, i nesto malo dubokoumnije.

Ali posto se zna kakve osobe pribegavaju takvom recniku, da se zakljuciti da ne mogu nista bolje od toga da smisle...

Imam ciljeve u zivotu ka kojima tezim, i znam ko sam i koliko vredim.
Takvi ljudi mogu jedino da mi pljunu pod guz :smeh:
Ako i toliko mogu.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Afrodisiac
Obazirati se na tako jadne ispade i pokusaje omalovazavanja je potpuno bespotrebno.

Ako neko zeli da me uvredi, neka smisli nesto manje otrcano, i nesto malo dubokoumnije.

Ali posto se zna kakve osobe pribegavaju takvom recniku, da se zakljuciti da ne mogu nista bolje od toga da smisle...
Choveche, nisam se obazirao, vec nisam imao ni izbora ni odushka jer sam bio nezeljno okruzen manje-vishe takvim ljudima.

kao shto rekoh, ziveo sam, na zalost, u jednom osrednjem gradu u BiH i bilo je stvarno, vecinom vremena, neizdrzljivo. I, koliko chujem, i dalje je tako tamo.
Korisnikov avatar
By Afrodisiac
Ne obracam se direktno tebi.

Kazem uopsteno.

Slozio bih se sa time da postoje razne situacije... i da ne mogu znati tvoju do kraja. Ti sam najbolje znas.

Ali cisto kazem moje misljene o svemu tome.
Korisnikov avatar
By Vel boy

Imam ciljeve u zivotu ka kojima tezim, i znam ko sam i koliko vredim.
Takvi ljudi mogu jedino da mi pljunu pod guz :smeh:
Ako i toliko mogu.
Upravo tako! Tako se i ja postavljam!

Ovo iznad sam sve napisao samo kao direktne odgovore na stalna pitanja starter-a "shta ovo", "shta ono", "kako ovo", "kako ono".
Nisam ja sa Marsa pao niti sam vesla sisao pa da ne znam shta i kako je bilo. I, kao shto rekoh nisam samo ja prozivljavao ovo vec i mnogi drugi, samo posumnjani, neheteroseksualci.
Korisnikov avatar
By Afrodisiac
Pa svi su u zivotu imali poneko takvo iskustvo.
Ne znam kog intenziteta, ali sigurno im se desilo da ih neko tako nazove, ali ne iz sale, nego iz ciste zlobe.
By starter
Jbg, zao mi je
Ja npr, stvarno nisam nikad imao takvih situacija....
Kad sam bio dete, dozivljao sam razne psihicke, a ponekad i fizicke napade, zato sto sam bio drugaciji, tj, zato sto se nisam uklapao u drustvo.
Ali to stvarno nije bilo posledica moje sexualnosti.
Mada razlozi mog neuklapanja jesu povezani sa razlozima moje sexualnosti...( a to nije ni kod mene feminiziranost, nego neki vid asocijalnosti, nebitno...)
Ali, nije u tome sustina.

Dakle, to je generalno problem sa nasiljem medju mladima....
A za njega ne mogu da kazem da je to proslost u ex-YU...

Mada, kolko ja znam tog nasilja medju klkincima ima mnogo vise u Americi...

Ali to je problem za sebe.
Trebalo bi otvoriti to kao temu, slusao sam bas pre neki dan u vestima nesto o tome.
Korisnikov avatar
By Afrodisiac
Pa ne mislim samo na fizicko nasilje.
Mislim da je manjina imalo tu vrstu loseg iskustva, ili se makar nadam.
By starter
Mislis na to da ih nazivaju pederima?
Mislim da se svakome (nevezano za to da li je gay ili ne) to dogadja, to je jedna od glavnih uvreda....
A moj prethodni post je u stvati bio odgovor vel boju na njegovu pricu:)
Korisnikov avatar
By Vel boy
Jbg, zao mi je
Ja npr, stvarno nisam nikad imao takvih situacija....
Kad sam bio dete, dozivljao sam razne psihicke, a ponekad i fizicke napade, zato sto sam bio drugaciji, tj, zato sto se nisam uklapao u drustvo.
Ali to stvarno nije bilo posledica moje sexualnosti.
Mada razlozi mog neuklapanja jesu povezani sa razlozima moje sexualnosti...( a to nije ni kod mene feminiziranost, nego neki vid asocijalnosti, nebitno...)
Ali, nije u tome sustina.

Dakle, to je generalno problem sa nasiljem medju mladima....
A za njega ne mogu da kazem da je to proslost u ex-YU...

Mada, kolko ja znam tog nasilja medju klkincima ima mnogo vise u Americi...

Ali to je problem za sebe.
Trebalo bi otvoriti to kao temu, slusao sam bas pre neki dan u vestima nesto o tome.
Da!

I ja nisam asocijalan niti feminiziran (kao shto vec rekoh), ali chesto je bivalo da bih radije bio odabrao (ma, bolje reci, primoran) da budem sam ukoliko mi je stalo da izbegnem shikaniranja, uvrede i napade. Na zalost. Ili da stalno razvijam mehanizme zashtite (ukljuchujuci chak bilo shta) ukoliko mislim da prezivim! jer, u vecini mesta zemalja ex-Yu ni osnovno pravo na privatnost i intimu pojedinca niti pravo na puko prezivljavanje -se ne poshtuje! I, nisu samo neki klinci problem u zemljama ex-Yu vec i vecina odraslih. Kamo srece da su to samo neki klinci.

I, da ima ovoga i u Americi, kol'ko hocesh, na zalost. No, bar ovde drushtvo je dovoljno veliko pa mozesh lakshe izbeci te negativnosti. A, postoje i neki zakoni i pravila koje zemlje ex-Yu i dalje nemaju.
Korisnikov avatar
By Afrodisiac
Mislio sam na verbalnu uvredu.

Sto se tice fizickih napada, nazalost ne dobijaju uvek kaznu kakva odgovara takvom cinu.
Ne mislim samo u slucaju sexualne diskriminacije, nego nazalost uopste.
By starter

I, da ima ovoga i u Americi, kol'ko hocesh, na zalost. No, bar ovde drushtvo je dovoljno veliko pa mozesh lakshe izbeci te negativnosti. A, postoje i neki zakoni i pravila koje zemlje ex-Yu i dalje nemaju.
Mislim daje u Americi samo bolji odnos prema zastiti gayeva konkretno, (kad je nako maltretiran bash zato sto je gay) ali da je generalno losiji odnos prema nasilju i psihickom shikaniranju..

A ovde ipak nije sustinski problem u tome po kom principu nasilnici biraju svoje zrtve, nego je problem nasilje i sikaniranje medju decom i adolescentima...
Mislim da je diskriminacija u izboru zrtava, od strane nasilnika, ipak manji problem od samog nasilja...
By starter
Sto se tice fizickih napada, nazalost ne dobijaju uvek kaznu kakva odgovara takvom cinu.
Mislim da stroza kazna nije pravi odgovor. Pogotovo za maloletnike.
I praksa je to pokazala.

Ali svakako da drustvo mora mnoooogo aktivnije da reaguje.
Korisnikov avatar
By Vel boy

Mislim daje u Americi samo bolji odnos prema zastiti gayeva konkretno, (kad je nako maltretiran bash zato sto je gay) ali da je generalno losiji odnos prema nasilju i psihickom shikaniranju..

A ovde ipak nije sustinski problem u tome po kom principu nasilnici biraju svoje zrtve, nego je problem nasilje i sikaniranje medju decom i adolescentima...
Mislim da je diskriminacija u izboru zrtava, od strane nasilnika, ipak manji problem od samog nasilja...
Za Ameriku, je meni, najrazocharavajuce to shto jedna tako ogromna drzava, koja je sebi uzela za pravo da bude svetski policajac, uopshte i ima toliko slichnosti sa nekim tamo jugoistochnoevropskim zemljama koje ni nemaju razvijenu tradiciju ni demokratije ni ljudskih prava! A, ima i previshe slichnosti sa bash tim jugoistochnoevropskim zemljama. Paradoks.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Mislim da stroza kazna nije pravi odgovor. Pogotovo za maloletnike.
I praksa je to pokazala.

Ali svakako da drustvo mora mnoooogo aktivnije da reaguje.
pa, evo, najnoviji primer, npr. u Srbiji:

nekolicina progresivnih partija je pripremila vrlo dobar Zakon protiv diskriminacije (da bude zakon), a chitava vlast te razni antonici i antonicoidi po najtiraznijim novinama se upinju svim silama da to isklevecu, izvrne i pobiju. a, niti se taj Zakon bavi niti bi se bavio ni antonicevim ni koshtunichinim ni ilicevim ni palminim ni tadicevim ni nikolicevim zivotom/zivotima, vec nashim (i to na neshto pozitivniji nachin), pa im opet smeta dozlaboga. Njima to smeta jer po tom zakonu se ne bi bash svako mogao da izivljava nad nama kad bi im se cefnulo. Eto shta i zashto im smeta taj progresivniji zakon.

eno, u Hrvatskoj, samo zato shto je i bio predlozen nediskriminacijski predlog shto se tiche braka, u Saboru te drzave su se takmichili ko ce vishe da izvredja i isklevece gej ljude, in general.

eno, u BiH, ogromnoj vecini anketiranih ljudi bi bilo draze da su im deca i najveci ratni zlochinci i ubice i silovatelji, samo da nisu homoseksualci/biseksualci.

I, o kakvom to onda drushtvu/drushtvima 21-og veka mi govorimo kada su fer i dobrocudni ljudi tolicna manjina, bilo gde u zemljama ex-Yu??
By starter

Za Ameriku, je meni, najrazocharavujce to shto jedna tako ogromna drzava, koja je sebi uzela za pravo da bude svetski policajac, uopshte i ima toliko slichnosti sa nekim tamo jugoistochnoevropskim zemljama koje ni nemaju razvijenu tradiciju ni demokratije ni ljudskih prava! A, ima i previshe slichnosti sa bash tim jugoistochnoevropskim zemljama. Paradoks.
Pa po mnogim stvarima je u Americi losija situacija nego u Srbiji.
Mada u mnogim stvarima je bolja.

Ali,u svakom slucaju, mi imamo mnogo duzu tradiciju, i zreliji smo narod:)
Mozda ne bash tradiciju u ljudskim pravima usko shvacenim (kao odnos drzave prema pojedincu),
ali ako posmatramo odnos drustva prema pojedincu, rekao bih da je kod nas zrelija situacija.

E, sad, to na zalost ne vazi za gay prava.
Mada je i tekako vazilo do pocetka dvadesteog veka, kad su zapadnoevropljani "zarazili" svet homofobijom.

Nazolost, ti si ovde ziveo u jedno vreme bezumlja, pa imas sasvim drugaciju sliku o nasem narodu...
By starter

pa, evo, najnoviji primer, npr. u Srbiji:

nekolicina progresivnih partija je pripremila vrlo dobar Zakon protiv diskriminacije (da bude zakon), a chitava vlast te razni antonici i antonicoidi po najtiraznijim novinama se upinju svim silama da to isklevecu, izvrne i pobiju.

eno, u Hrvatskoj, samo zato shto je i bio predlozen nediskriminacijski predlog shto se tiche braka, u Saboru te drzave su se takmichili ko ce vishe da izvredja i isklevece gej ljude, in general.

eno, u BiH, ogromnoj vecini anketiranih ljudi bi bilo draze da su im deca i najveci ratni zlochinci i ubice i silovatelji, samo da nisu homoseksualci/biseksualci.

I, o kakvom to onda drushtvu/drushtvima 21-og veka mi govorimo kada su fer i dobrocudni ljudi tolicna manjina, bilo gde u zemljama ex-Yu??
Pa, kao sto rekoh, ova ovde drustva su manje zrela po pitanju gay prava,tu se slazemo
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ma kod nas ovde da bi neki novodoneti zakon sproveli u praxu treba da prodje dosta vremena.
Pogotovu zakon te prirode.

Problem je u mentalitetu i vaspitanju ljudi koji ne reaguju toliko na tu vrstu propisa.
Mislim da je najbolje udariti im po dzepu, i to debelo...

Ali ipak treba takodje postojati posteno pravosudje koje bi iznelo taj zakon do kraja.
By starter
Originally posted by Dirrty19g
Ma kod nas ovde da bi neki novodoneti zakon sproveli u praxu treba da prodje dosta vremena.

Problem je u mentalitetu i vaspitanju ljudi koji ne reaguju toliko na tu vrstu propisa.
Upravo tako...

Ali ipak treba takodje postojati posteno pravosudje koje bi iznelo taj zakon do kraja.
Nije problem u postenju, problem je u tome da sudu treba vremena da pocne da primenjuje neku ovakvu novinu...sud je ipak konzervativan po prirodi stvari...
Korisnikov avatar
By Vel boy

Upravo tako...
I ja kazem upravo tako!
Nije problem u postenju, problem je u tome da sudu treba vremena da pocne da primenjuje neku ovakvu novinu...sud je ipak konzervativan po prirodi stvari...
... i konzervativno korumpiran, a to vec jeste nedostatak i poshtenja i poshtovanja
By starter
Nije sud korumpiran. Mada ima korumpiranih suija, ali nista vise nego u drugim profesijama (naprotiv manje)
Vise ozbiljnih istrazivanja u poslednjih 5 godina je to pokazalo.
Glavni problem sudstva je nestrucnost.

A za ovo nase, problem je sto je sud konzervativan, kao i u skoro svakoj zemlji.
A pogotovo u zemljama precedentalnog prava (u koje nasa zemlja de fakto spada delimicno, tj. kada je rec o mogucnosti suda da stvara i menja pravo).
Korisnikov avatar
By kralj_biranih_reci
Originally posted by Sixto

Autor rada: Zvjezdan Leptiric, Novi Sad
Незнање рађа мржњу, а мржња болест

“....
Зар ја, сам, да ћутим,
Ја, Божија слика,
Док се кругом ори
Васионска вика...“

:doh:

pa da ....da cutim i da pusim....:smug:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!