Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Rei
Ima i sa druge strane? OMG pa ti ljudi unutra nemaju dnevne svetlosti u sred bela dana :paradajz:
Korisnikov avatar
By bothways
Kad Telenor placa, ni mrak u sred bela dana ne pada lose...

Seriously though, svidja mi se to sto se dosta tamo gradi - konacno malo prave moderne gradnje u Beogradu.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
imaju svetlo, pa nije od somota baner.
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by REI
http://i21.tinypic.com/2iqel3r.jpg

Jesu oni stvarno prekrili celu zgradu reklamom ?! :rafal:
Pa tako u Pragu skoro svuda.
I to preko starih zgrada.
A ovo nove iz 70ih, 80ih bih ja sve obukao.
Lepše su obučene nego u svom "punom sjaju".
Korisnikov avatar
By pazzaz
Mislim da jedino ta bela Deltina zgrada pored Hyatt-a je ok sve ostalo je dosadno ko da je su napravljeni planovi jos 80 tih godina a bice napravljeni 2020-te u najboljem slucaju.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Originally posted by Afrodisiac
Originally posted by A.F.K.A.OB
I ja sam sa Novog Beograda, ali mogu reci da mi je ovaj RAYev deo odvratan, i da blokove mogu da vole samo ljudi koji su odrasli tamo.
Nisam bas odrastao tamo, ali zivim tamo, i opet mi se dopada.
Ali i taj deo se gradi isto koliko i svi ostali.
Idee i Delta City izmedju ostalog...
A ako nisi znao, da je ceo Nbg u blokovima, ne samo taj deo.
A ako zivis tamo onda znas na sta se misli kad se kaze "blokovi".

I to sto se tamo grade veliki trzni centri i hipermarketi bas i nije pohvalno, jer se oni obicno grade u krs delovima grada.
Korisnikov avatar
By Afrodisiac
Da znam, ali cisto te ispravljam, a i edukujem :smeh:
Veliki trzni centri i hipermarketi se po pravilu u inostranstvu grade izvan gradova, pri ulazu u isti.
Ali kod nas to nije slucaj.
Zar ces da kazes i za kraj Nbg-a gde je novi Merkator, da je krs samo zato sto je u njemu veliki trzni centar plus hipermarket?
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Mekator je izuzetak.

A znas li koji blok je blok 1?
Korisnikov avatar
By djo
sviđa mi se novi beograd. šteta što nije bolje održavan, ali par blokova i zgrada, a urbanistički plan generalno, su masterpiece. naročito onaj originalni plan, koji sad menjaju, sa ogromnim prospektom od siva pa sve do železničke stanice... to je ona rupčaga u kojoj su sagradili arenu i sad užurbano grade blokove 25 i 26
Korisnikov avatar
By Afrodisiac
Eh sad pricaj kako ti odgovara.
I ne znam gde je prvi blok.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Pa jesmo li vec (i ti i ja) konstatovali da se hipermarketi ne grade u centru? :puzzle:

Prvi blok je pored Fontane. :P
Korisnikov avatar
By Afrodisiac
Ne grade se.
Kod nas se grade na periferijama grada, ali ne izvan njega.
Htedoh da kazem ako vec govoris da se hipermarketi i veliki trznjaci grade u krs delovima grada, onda i taj deo predstavlja krs.
Ne moze biti izuzetaka.
Ali nebitno.
Pa sta ako je prvi blok kod fontane?
Zelis reci da si ti tamo.... Sta si sad pa ti? Nikola Tesla?! :lol:
Korisnikov avatar
By Draco
Meni se bas svidja fotka, ali zato sto volim taj kraj. :) Dobro, ne sam kraj as in beton i shabani u njemu, koliko neke uspomenice i svoju zhenu koja tamo zivi.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by REI
http://i21.tinypic.com/2iqel3r.jpg

Jesu oni stvarno prekrili celu zgradu reklamom ?! :rafal:
To je materijal koji je rupicast ali se to iz daljine ne vidi-tako da propusta dnevnu svetlost + zgrada sigurno dobija dobar kesh svakog meseca za tu reklamu....minimum 2-3 hiljade eura mesecno sto je dovoljno da svim stanarima plati komunalije recimo.
Korisnikov avatar
By Sutekh
Originally posted by A.F.K.A.OB
I ja sam sa Novog Beograda, ali mogu reci da mi je ovaj RAYev deo odvratan, i da blokove mogu da vole samo ljudi koji su odrasli tamo.
:up:

upravo to.

postoji zilion lepshih delova :P
Korisnikov avatar
By Afrodisiac
Taj kraj Nbg-a je potpuno isti, ako ne i lepsi od onog kod Fontane.
Jedino sto je malo udaljeniji.
I tamo su socijalisticke zgrade u velikoj vecini.
A kod fontane se zato nista ne gradi, dok se ovde, pored spomenutih trznih centara grade i stambeno poslovni komplexi kakav je izmedju ostalog i Airport city kao najveci poslovni komplex.

Jedini deo Nbg-a koji se razlikuje od ostatka Nbg-a i citavog Beograda, jeste onaj kod Beogradske Arene gde su sve novije zgrade i razna cudesa.
Zato to i jeste jedan od najelitnijih, ako ne i najelitniji deo Bg-a.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Sta si zapeo za tu Fontanu, NBGD se sastoji iz bar 7 celina od kojih je apsolutno SVAKA lepsa od blokova.

@Laki
"+ zgrada sigurno dobija dobar kesh svakog meseca za tu reklamu....minimum 2-3 hiljade eura mesecno sto je dovoljno da svim stanarima plati komunalije recimo."

Ta zgrada ima oko 200 i nesto stanova. Svaki stan dobija minimum 150 evra mesecno za reklamu (bar je tako u onim soliterima kod Brankovog mosta), sto ti izadje 10 puta vise od 2 - 3000 evra... Svi se mole na Novom Beogradu da im neka kompanija baci oko na zgradu...
By Lemur
Taj deo Genexa koji je prekriven nije stambeni. U toj kuli su samo poslovni prostori.

Da li ste znali da se kupola na vrhu Genexa ranije okretala i da se tu nalazio restoran? :D

Prva slika uopste nije ruzna. Vidi se Kozara, grad Sunca...fascinantno.

P.S. Delta City se otvara u novembru.
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Meni se isto ne svidjaju blokovi...

Ja sam u 23. bloku (blizu centra 'Sava')

:sesir:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Ako je poslovna necu ni da zamisljam koliko su ih odrali...
By Storm
To sa reklamama na Genexovoj kuli je stvarno previše.
Telenorova reklama je prevelika i agresivna.
Osim toga tu su i king size reklame za Komercijalnu banku i Zepter. Ta kuća izgleda kao neki ad hoc poster, a ne kao stambeni i poslovni prostor.
Ipak je arhitektura umetnost i trebalo bi imati mere u postavljanju outdoor reklama.
Korisnikov avatar
By Pipin
Da, jedan soliter je stambeni, a onaj veći je poslovni. Mislim da je tu nekad bila agencija Kompas iz Ljubljane ili tako nešto.

Što se tiče Novog Beograda, meni je taj deo najlakši za snalaženje i orjentaciju tamo. Izgleda da je taj deo građen da bi bio impresivan izdaleka, jer kad priđeš bliže, svi ti soliteri deluju nekako...hm... razbacani. Ali mi deluje ugodnije za život od onih "zgusnutih" delova grada. Kao da među tim blokovima ima više tišine.
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Storm
To sa reklamama na Genexovoj kuli je stvarno previše.
Telenorova reklama je prevelika i agresivna.
Osim toga tu su i king size reklame za Komercijalnu banku i Zepter. Ta kuća izgleda kao neki ad hoc poster, a ne kao stambeni i poslovni prostor.
Ipak je arhitektura umetnost i trebalo bi imati mere u postavljanju outdoor reklama.
:up:
od pre neki dan u sao paulu, finansijskom centru brazila, su zabranili SVE bilborde i reklame u javnom prostoru. zamislite koliko će taj grad biti lep
Korisnikov avatar
By horus.
na novom beogradu najvise volim ulicu bulevar umetnosti! kada mi je fax preseljen iz centra starog grada bio sam ubedacen, ali sam se veoma lako navikao na nbgd i sad mi je skrouz simpa! :)
By Lemur
Originally posted by horus.
na novom beogradu najvise volim ulicu bulevar umetnosti! kada mi je fax preseljen iz centra starog grada bio sam ubedacen, ali sam se veoma lako navikao na nbgd i sad mi je skrouz simpa! :)
Sa tim Megatrendom ste napravili haos. Kako je bilo mirno pre vas...

Zakrcili ste ceo parking, parkirate se gde kod stignete, a jadna 67 je uvek prepuna. :cupakosu:
Korisnikov avatar
By unic0rn
^

Sad bar redovnije ide. Kad smo isli u osnovnu isla je jedna na sat, kada autobus nije na popravci, sto se desavalo bar 2 puta dnevno. :D
Originally posted by Afrodisiac
Jedini deo Nbg-a koji se razlikuje od ostatka Nbg-a i citavog Beograda, jeste onaj kod Beogradske Arene gde su sve novije zgrade i razna cudesa.
Zato to i jeste jedan od najelitnijih, ako ne i najelitniji deo Bg-a.
Da, sad je sve fensi.. A kad ispricam nekome na sta je to licilo recimo pre 7 godina, zvuci kao da pricam o nekom zaseoku.. Brda, trava do ramena, zemljani put od shume (sada novi merkator) do sava centra... oronula arena (gde je verovatno broj snoshaja ljudi iz okolnih blokova i dalje veci od broja posetilaca koje je imala do sada :lol: )

Bice jos bolje kada se izgradi sve sto je u planu, ne racunajuci, naravno, manastir!! Sv. Simeuna .. Ne znam ko je to odobrio ali oni apsolutno nisu normalni.

Ono sto je dobro kod ovog dela grada je da postoji autobus pa skoro za sve destinacije, odlicno je povezan.
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Lemur

Da li ste znali da se kupola na vrhu Genexa ranije okretala i da se tu nalazio restoran? :D

nije se nikad okretala... samo je bilo u planu
Korisnikov avatar
By Afrodisiac
Meni se cinilo da se stvarno okretala nekada...

AFKA nisam ja zapeo ni za sta.
I za mene Nbg ima 3, eventualno 4 celine...

Znaci Blokovi-Piramida... deo Kod SC, deo kod Arene i Fontana. (deo kod hotela Jugoslavije je manje vise nebitan u ovoj prici)
Svuda se gradi... sem kod Fontane gde nema mesta bilo sta da se izgradi...

E da, zna li iko da li ce se uskoro izgraditi onaj Aqua park iza Piramide?
Makar do sledeceg leta?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!