Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By YouKnowMyName
Ja imam 17 godina, skoro sam se pomirio sa time da sam gay i osecam se savrseno. Ne krijem tu cinjenicu, do duse nisam svoje opredeljenje objavio na radiju. Rekao sam roditeljima, drugaricama, cak i naj ortacima. "Odrasli", mislim na str8 ljude starije od 20 godina, bilo da su mi roditelji ili komsije, prijatelji mojih roditelja, ili neko drugi u rodbini, smatraju da je LGBT zajednica "posast sveta" i da im bi lakse bilo da sam narkoman nego sto sam peder. S druge strane, moje drugarice su to ekstra prihvatile, cak smo se i zblizili, to su oni "Seks i grad" tripovi. Ono sto zaista nisam ocekivao je da ce moji ortaci to tako lepo da prihvate. Pored povremenih sala na moj racun, nista se nije promenilo. Njima je to okej, sve dok se ne ljubim sa svojim deckom ispred njih. Nisu se udaljili, niti su poceli da me izbegavaju, sve je kao i ranije.
Mozda sam preveliki optimista, ali imam osecaj da su mladje generacije mnogo tolerantnije prema gay ljudima i da cemo se mozda izboriti za neka prava za desetak godina.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ipak zivimo tu gde zivimo, i istina je da se treba boriti da
svet oko nas bude lepse mesto..

Treba edukovati ljude oko nas, pre svega prijatelje i roditelje,
da pocnu da razumeju, i da znaju da ne mogu svi biti isti,
i da ne mozete nekoga prisilom naterati da bude ono sto nije.

To su ostaci komunizma koju su usadjeni duboko u glave
nasih roditelja. I sumnjam da je to moguce promeniti.

Da li si siguran, da oni ne smatraju da je to neka tvoja trenutna
faza istrazivanja sopsvene seksualnosti? Pa te zato i prihvataju,
i nadaju se da ce 'proci' ?

Pretpostavljam da si ti sam sa sobom siguran ko si i sta si,
i to je lepo kad uspes sa tako malo godina, ali nemoj da
nikada prestajes da istrazujes sebe i da se sam edukujes
sto je vise moguce.. To je najbolje za sve nas.

Pozdrav
Andjela
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by YouKnowMyName
...Mozda sam preveliki optimista, ali imam osecaj da su mladje generacije mnogo tolerantnije prema gay ljudima i da cemo se mozda izboriti za neka prava za desetak godina.
Svakako, i ja imam taj utisak. Sem toga svet ide napred pa i mi sa njim, bilo milom ili silom :bic: Kada dodje zakonska regulativa i pocnu emisije na TV (tj vise njih nego sada) mislim da ce se stanje u drustvu na bolje menjati i brze nego sto mislimo.

Tebi - puno srece! :)
Korisnikov avatar
By Sutekh
Ja imam 17 godina, skoro sam se pomirio sa time da sam gay i osecam se savrseno. Ne krijem tu cinjenicu, do duse nisam svoje opredeljenje objavio na radiju. Rekao sam roditeljima, drugaricama, cak i naj ortacima. "Odrasli", mislim na str8 ljude starije od 20 godina, bilo da su mi roditelji ili komsije, prijatelji mojih roditelja, ili neko drugi u rodbini, smatraju da je LGBT zajednica "posast sveta" i da im bi lakse bilo da sam narkoman nego sto sam peder. S druge strane, moje drugarice su to ekstra prihvatile, cak smo se i zblizili, to su oni "Seks i grad" tripovi. Ono sto zaista nisam ocekivao je da ce moji ortaci to tako lepo da prihvate. Pored povremenih sala na moj racun, nista se nije promenilo. Njima je to okej, sve dok se ne ljubim sa svojim deckom ispred njih. Nisu se udaljili, niti su poceli da me izbegavaju, sve je kao i ranije.
Mozda sam preveliki optimista, ali imam osecaj da su mladje generacije mnogo tolerantnije prema gay ljudima i da cemo se mozda izboriti za neka prava za desetak godina.
Poz.

Pa, otprilike sam se i ja tako nekako osecjao kada sam se outovao sebi i okolini.. Chak sam sa nekim ekstra ortacima prichao o mojim vezama (naravno ne o seksu..) koje sam imao, tj koju imam. stvarno se nishta nije promenilo.. dodushe, podvlachim, druzhim se samo sa onim ljudima koje znam od detinjstva, tako da sam i ochekivao takvu reakciju..

Slazhem se sa Dinom.
Korisnikov avatar
By blenta
jesu tolerantnije
jer su sve vishe svesni da smo tu
medju njima i oko njih a ne da je to negde u belom svetu i samo u americi :krava:
i sve su vishe svesniji da im ne pretstavljamo nikakvu pretnju
i da je cinjenica da smo mi queer njima ni iz dzepa ni u dzep

to su moja zapazanja izvedena iz posmatranja mog najdrugara iz osnovne i srednje koji je zagrizheni homofobichni balkanac navijach
Korisnikov avatar
By suicidal.pony
'Seks i grad' tripovi..Obozavam to

Pa da mladji su iz godine u godinu sve vishe tolerantni,devojke vishe od mladica,ali mislim da i stariji pochinju da se navikavaju na chinjenicu da postojimo
Korisnikov avatar
By YouKnowMyName
Zato ja kazem svim svojim drugovima i drugaricama koji nisu out da se outuju, to je jedini pravi nacin za borbu protiv diskriminacije. Ako se outujes nekome ko te postuje kao coveka, ali zaista, on ce te prihvatiti i takvog, zar ne? To priznanje da smo gay, u ocima drugih bi trebalo da menja samo nasu seksualnost, a ne citav dozivljaj nas kao licnosti. Ja kazem svojoj kevi: "Ja sam isti onaj decak koji sam bio i ranije, jedino sto sam sada prihvatio istinu o sebi, kako mozes toliko da pocnes da mi ne verujes?"
Korisnikov avatar
By svichky
to je super stav zaista...a pogotovo za nekoga ko ima samo 17...:)
Korisnikov avatar
By Zoe
To priznanje da smo gay, u ocima drugih bi trebalo da menja samo nasu seksualnost, a ne citav dozivljaj nas kao licnosti.

E, da, ovako bi trebalo da se razmislja, ali na zalost, cesto to nije slucaj :(

Tebi svaka cast i puno srece nadalje! :up:
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Njima je to okej, sve dok se ne ljubim sa svojim deckom ispred njih.
Zgrozim se kad mi neko prospe ovakvu recenicu:vatrica: A prilicno je cesta. Nisam se outovao super drugarici upravo zbog toga.
Koliko nas onda prihvataju ako im smeta poljubac? (pri tom mislim na onu nezniju vrstu poljupca a ne onu koja vodi u vatacinu od pola sata, koja smeta i meni samom kad sam sa nekim u drustvu) Sta je toliko tu strasno? Ispovracace se ako to vide?

Ali ok, super je sto si naisao na dobre reakcije. Verujem da ces vremenom moci i da se poljubis sa deckom pred njima :giggle: upravo zbog toga sto rece a Zoe citirala vec.

I da, mislim da su mladje generacije otvorenije po tom pitanju definitivno.
Mada kad se setim moje osnovne, srednje i tada su devojke bile otvorene dosta, mnogo vise od decaka.

Secam se npr da kad smo se u 2. razredu igrali Dinastije :lol: niko od decaka nije hteo da bude Stiven osim mene (doduse ja sam to hteo jer je Semi Dzo bila neka super slatka cica koja mi se svidjala pa mi bilo cool da joj budem muz a i Stiven mi bio sympa skroz). :lol:
A i kasnije tokom osnovne pa i srednje je bilo sporadicnih prozivka na racun moje sexualne orijentacije (posto sam bio decak sa "cudnim" stavom :D . Ali te prozivke su uvek dolazile sa strane, od ljudi iz drugih razreda, onih koji me ne poznaju, i nailazile na zestoku osudu od drugara iz mog razreda. Dakle od onih koji su me znali i kojima nije smetala mogucnost da sam gay (nesto kao - i ako je gay, to je nas gay i ne mozes da ga diras).
Sto nas opet vraca na ono tvoje da cinjenica sto smo gay u ocima drugih ne treba da menja dozivljaj nas kao licnosti.
Korisnikov avatar
By YouKnowMyName
Ljudi, nemate pojma koliko vas obozavam :grouphug:
Nekako mi je mnogo draze kada cujem ljude moje orijentacije da me podrzavaju i jedva cekam da udjem u te krugove. Na zalost, mrka kapa, bar do punoletstva, keva me stalno smara da se vracam kuci do 12 sati :jbg:
Korisnikov avatar
By blenta
mozesh ti da udjesh u krugove i pre 12 sati :panker:

:giggle:
Korisnikov avatar
By M M and I
Ono sto zaista nisam ocekivao je da ce moji ortaci to tako lepo da prihvate. Pored povremenih sala na moj racun, nista se nije promenilo. Njima je to okej, sve dok se ne ljubim sa svojim deckom ispred njih.

Pa i nisu prihvatili nego su kao nojevi kad zabiju glavu u pesak. Zazmurim, ne vidim probelm dakle problem ne postoji...

A zasto bi im smetao i taj poljubac??? Ti verovatno mnogo vise njihovog str8ashkog ´vatjarenja istrpish...i sigurno mnogo zesceg...a njima i taj poljubac smeta.

Inache...jako je dobro sto si se out-ovao sa 17 godina. Tad se to verovatno cini kao jako teska stvar...ali je prakticno, jednostavnije nego da se out-ujesh sa 30 godina. Nadam se da ce tvoja porodica to prihvatiti i navici se na tu cinjenicu. To je ipak bitnije od ortaka...jer uvek mozes da nadjes nove ortake koji te prihvataju 100% i bez uslovljavanja, a porodicu ipak ne mozes tako lako zameniti.
Korisnikov avatar
By svichky
hehehe...cek da ja popricam sa kevom...:D
Korisnikov avatar
By YouKnowMyName
Ma imam ja jednu ortakinju koja je 88 i vec davno je u tim krugovima (isla u filolosku, sta reci). Ona je htela da me "vodi" sa sobom u Smajli, ali problem je u tome sto bih ja morao da idem kuci oko 12. A sto se tice outovanja sa 17, mozda je bilo malo previse intenzivno, jer ko je procitao moj post na temi "Da li vas je neko outovao?" zna da je moja drugarica, inace kaze da je lez ali ja mislim da je cista pozerka, rekla vise od pola mog razreda.

U stvari, radi se o tome da mi nije zao sto su saznali, vec sto je ona rekla... Go figure :dance:
Korisnikov avatar
By Zibro
Ljudi, nemate pojma koliko vas obozavam :grouphug:
Nekako mi je mnogo draze kada cujem ljude moje orijentacije da me podrzavaju i jedva cekam da udjem u te krugove. Na zalost, mrka kapa, bar do punoletstva, keva me stalno smara da se vracam kuci do 12 sati :jbg:

tvoja keva je jedna prokleto pametna zena

mislim da ce doci vreme u kome ces joj biti bezgranicno zahvalan zbog tog smaranja
Korisnikov avatar
By Dina
Naravno. Mene su do 18 god roditelji pustali do 24 h a nakon toga su mi izlasci bili neograniceni. I iz ove perspektive im zameram ne na prvom delu nego na drugom :lol: To zato sto sam cim sam osetila slobodu pocela da izlazim svako vece, pa po celu noc... i taj period zanemarivanja obaveza me je kasnije skupo kostao... Bolje da su me "smarali" jos par godina...
Korisnikov avatar
By bakalar
Mislim da brkas stvari, to je ipak stvar koliko je decko odrastao...

Eto da sam ja sada pametniji dopustio bi sebi da se lepo naspavam a ne vec par dana da idem na fax sa 4h sna ... :ples:
Korisnikov avatar
By decko
Jao, lepa tema :) Superiska :) Uzivaj onda... :)
Korisnikov avatar
By decko
off:

sto se tice izlazaka, meni npr moji nikad u zivotu nisu rekli do kad da se vratim niti su me smarali ili zapitkivali kad cu doci a ja sam opet, to postovao, pa sam bio dobar i nisam ostajao cesto kasno tako da...nekada granice nisu potrebne jer ne kaze se dzabe da pravila postoje da bi se krsila. Nekad kad ih nema sve bolje i funkcionise...a opet, nekad....

:sveca:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by abcd
Mislim da brkas stvari, to je ipak stvar koliko je decko odrastao...

Eto da sam ja sada pametniji dopustio bi sebi da se lepo naspavam a ne vec par dana da idem na fax sa 4h sna ... :ples:
Upravo zato sam i rekla, ja nisam bila dovoljno odrasla za slobodu koju sam imala, sto ne znaci da nije neko drugi. Sada mi ne bi palo na pamet da zanemarujem obaveze zbog bilo cega a u to vreme nisam bila dovoljno svesna da tako postavljam stvari... I dobro cu razmisliti kad cu istu slobodu da dam mom detetu - za njeno dobro... Nadam se da ce dotle biti uvedeno punoletstvo u 21-oj, cini mi se da je to realnije...
Korisnikov avatar
By Hys.
Drago mi je kada procitam ovakav postic:)
I moja je impresija da su mladje generacije liberalnije.
Sto se tice izlazaka, kao i decko sam postovala svoje roditelje dovoljno da ne pravim "gluposti"
Davali su mi slobodu, do odredjene mere-ja vise nisam ni zelela.
Svakako, da su mi BRANILI da izlazim, to bi proizvelo sasvim suprotnu reakciju kod mene u sta sam SIGURNA.
Ocigledno me roditelji dobro poznaju, pa upravo zbog toga sto su mi davali odredjene slobode, i sto svaku "zabranu" su mi potkrepili argumentom i diskutovali samnom o tome, sam bila i dobro dete.
A mogla sam da budem sodoma i gomora.
Samo da me nisu tretirali kako jesu:cvetduga:
Inace, sada Dina sa pominjanjem 21 godine me je zamislila-mislim da su mi roditelji rekli da do 21 godine mogu do 12 da izlazim, otisla bih od kuce.
Najozbiljnije.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Istina je da su mladje generacije postale tolerantnije posto su oni vise pod uticajem zapadne urbane kulture od starijih osoba.

Medjutim jos uvek postoji velika razlika izmedju prihvatanja homoseksualnosti u gradovima i manjim mestima/selima.
U manjim gradovima je to jos uvek tabu tema ali to je valjda i normalno s obzirom da tamo vlada malogradjanski nacin razmisljanja po kojem se treba uklopiti u okolinu po svaku cenu :vezan:

A sto se tiche tvojih izlazaka na gay mesta i slicno tu ti je bolje da malo sacekas jer medju gay ljudima kao i svima ima raznoraznih osoba koje su spremne na sve a posebno da iskoriste nekog klinca koji je tek usao u sve to.Zato samo oprezno, zapamti da nije sve uvek onako kako izgleda na prvi pogled.
Korisnikov avatar
By Dina
Devokice,
i ja bih verovatno otisla :giggle: Nego lakse je okriviti roditelje nego samu sebe... Nisam bas mislila zabrana do dvanaest nego kako je bilo kod nekih mojih drugarica do jedan ili dva, ali samo vikendom. Medjutim sve to zavisi do osobe, i moji su verovatno mene procenili tako... ja sam sada nezadovoljna ali ko zna kako bi bilo da su mi ma sta branili, mozda jos mnogo gore... Sto se buduceg tice, to ja planiram ali ako pogledam mog partnera i mene... :shocked: Maza ima obicaj da kaze da ce uzivati gledajuci kako dete vaspitava nas, :smeh: tesko ce ga biti "ukrotiti" i pre osamnaeste a kamoli posle... :sigh:
Korisnikov avatar
By BlackBoy
Slazem se sa tobom, to je i neko moje vidjenje stvari...
By Dionysus
Ma imam ja jednu ortakinju koja je 88 i vec davno je u tim krugovima (isla u filolosku, sta reci). Ona je htela da me "vodi" sa sobom u Smajli, ali problem je u tome sto bih ja morao da idem kuci oko 12. A sto se tice outovanja sa 17, mozda je bilo malo previse intenzivno, jer ko je procitao moj post na temi "Da li vas je neko outovao?" zna da je moja drugarica, inace kaze da je lez ali ja mislim da je cista pozerka, rekla vise od pola mog razreda.

U stvari, radi se o tome da mi nije zao sto su saznali, vec sto je ona rekla... Go figure :dance:
Aj mi javi na u2u kako ti se zove ortakinja, mozda je znam... PS. Hocu ja u Smiley do nekog pristojnog vremena, meni daju da se vratim kad god hocu (ukoliko to nije svaki dan, a nije, nisam takav tip), pa mozemo da iskombinujemo nesto...
Korisnikov avatar
By Nocturnal
YouKnowMyName
Meni je zao sto cu za razliku od vecine ljudi na ovoj temi malo da mracim. Tvoj post mi prosto zraci entuzijazmom i naivnoscu, ali to je valjda ok kada imas 17 godina :) . Verovatno ces bolje shvatiti moje reci vremenom, iskreno ti zelim da ih nikada ne shvatis :wink: .
Za pocetak razmisljam slicno kao ti o pitanju kome treba reci. To su te dve kategorije ljudi, najuza porodica i najblize str8 drustvo (bilo musko, bilo zensko). Mislim da je opis toga kako su odrasli to prihvatili najrealniji deo posta i da je tako cesto u praksi. To ce se najteze od svega promeniti i najbolje je da pokusas da nadjes nacin kako to da prihvatis.
Ovo sa drugaricama i "Seks i grad" tripom... Postoji jedna kategorija str8 "drugarica" koje kada im se drug out-uje dozive istog kao kucnog ljubimca. Znaci ne kao OSOBU sa svojim potrebama, zeljama i strahovima nego kao cirkusku atrakciju, retku zverku koju treba pokazivati okolo, eventualno kao drustvo za soping, zaboga zao sto je trendy ici sa gay osobom u soping. A onda, kada malo poodrastu, nadju sebi muzeve, dodju deca, zaborave na onog malog gay-a, on je relikt nekog vremena koje su one prevazisle, a on je ostao tamo negde pozadi... Ovo nije iz mog licnog iskustva, ali par puta sam imao priliku da naidjem na momke koji su imali slicne probleme. Takodje, nikada necu zaboraviti debilnu temu jedne str8 devojke na ovom forumu koja je bukvalno otvorila konkurs za novog "gay druga" zato sto se sa starim podzapala i nema sa kim da ide u soping :shocked: ?! Ja naravno ne poznajem tvoje drugarice, ti znas situaciju bolje od mene, ali pripazi se ovakvih ljudi.
Sto se str8 drugara tice, to je vec posebna prica... To mi je odmah ubolo oci. Nista se nije promenilo, jel? A sta je sa tvojim pravom da budes opusten i ono sto jesi sa svojim partnerom pred njima? Mislim da si imao to pravo dok si bio "str8". Oduvek sam govorio da postoje 2 nivoa out-ovanja, da kazes nekome i da se poljubis sa partnerom pred tim istim ljudima. Znaces koliko su tolerantni tek kada budes uradio ovo drugo pred njima :wink: .
Pri svemu ovome, ja imam u vidu da ti i tvoja okolina imate tek 17-ak godina i da imas dosta vremena pred sobom da naucis o gay svetu i da edukujes druge. Radi na tome, moze visestruko da ti se isplati. 100% ces se razocarati u neke ljude oko sebe, neki ce otpasti, ali iskristalisace se onih par koji vrede i zbog njih ce vredeti sav tvoj ulozen trud. Iskreno ti zelim sto vise takvih :kiss: .
Zibro
tvoja keva je jedna prokleto pametna zena

mislim da ce doci vreme u kome ces joj biti bezgranicno zahvalan zbog tog smaranja
Lakiboy_ns
A sto se tiche tvojih izlazaka na gay mesta i slicno tu ti je bolje da malo sacekas jer medju gay ljudima kao i svima ima raznoraznih osoba koje su spremne na sve a posebno da iskoriste nekog klinca koji je tek usao u sve to.Zato samo oprezno, zapamti da nije sve uvek onako kako izgleda na prvi pogled.

Poslusaj ova 2 posta, momci su mudro zborili :yes: . Polako, nemoj zuriti, imas 17 ceo zivot je pred tobom :wink: .

:sesir:
NOX
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!