Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by жњ
Originally posted by Dina
Originally posted by devokICA
Originally posted by Dina
Meni nije jasno cemu takvi komentari... :puzzle:
Huh?
Devokice ne odnosi se na tvoju poruku :kiss: ali Mili obrisao svoju poruku u medjuvremenu...

:kiss: za tebe Mili takodje

vidju darling, nije nista licno ni s moje strane, skeptik sam za te stvari...

furam filigranski antikvarni nakit vec deceniju i po, i ne mogu se pozaliti da sam primetila ikakve natprirodne nuspojave, sto se moze rec i za ostale starine. A moze bit` i da je zato sto se duhovi javljaju samo onima sto u njih veruju ;)

aj sad, bez ljutnje :kiss:
Ma ne ljutim se, znam od pre da ti imas takav stav :kiss:

Ali u ovoj firmi gde sam radila poverovali su i oni koji nisu verovali... Sta znam, mozda su oni koji su verovali da moze biti duhova sugestivno delovali na "nevernike", pa od tih svakodnevnih prica svi poceli da "cuju". Mozda postoji neko realno objasnjenje, ali ja sam prihvatila ovo sa duhovima :D Uglavnom svi smo odahnuli kad odosmo iz tog stana.
By жњ
Inace, mene fasciniraju vintage fotke... uopste cela prica sa antikvitetima. Porodicne fotke u fazonu "Petrijinog venca" me ne zanimaju toliko! Ali zato ako neko u podrumu naidje na ovakve, neka se javi da se dogovorimo :D

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By Delete
жњ, sestro, gde si bila pre nekoliko godina???

Moj cale je inace trgovao nekretninama nakon rata u BiH i u vecini kuca za prodaju je bilo brdo starih slika. Ali u jednoj je bilo bar 50 uramljenih slika koje ti potrazujes, znam da sam ja iskoristila priliku kad nikog nije bilo da ih sve detaljno razgledam. I sve je to, naravno, ostalo u toj kuci, koja je sad prodata. Ukoliko si ti voljna da pljunes neku (meni) zanimljivu cifru, mogla bih da odem do te kuce, i da se raspitam kod novih vlasnika sta su uradili sa slikama :saint:
By жњ
imam neki osecaj da je (tebi) zanimljiva cifra - (meni) nezanimljiva :lol:

hehe, aj javnem se uvece pm-om :kiss:
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by жњ
Inace, mene fasciniraju vintage fotke... uopste cela prica sa antikvitetima. Porodicne fotke u fazonu "Petrijinog venca" me ne zanimaju toliko! Ali zato ako neko u podrumu naidje na ovakve, neka se javi da se dogovorimo :D

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Uuuuuuuu, i ja ih zelim :love:
Predivno...
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Originally posted by жњ
Zao mi je, ali kupci takve stvari ne dozivljavaju kao uspomene. Oni su za takve predmete zainteresovani jer iskljucivo nose odredjenu etnolosku/estetsku, a samim tim i materijalnu vrednost, sad vec u zavisnosti od toga koliko su stare, kojom su tehnikom radjene i sta one prikazuju. Daleko od toga da bi "skorojevic" kupio takav predmet.

Sad ja tebe nesto moram da pitam. Zasto te stvari, ako su vam vec toliko znacile, niste drzali kod sebe u stanu, nego ste ih tek tako ostavili u iznajmljenoj gajbi ljudima koje uopste ne poznajete, jer im sad ocigledno ne mozete uci u trag??! Sa koliko paznje ste se vi odnosili prema tim predmetima i vrednim uspomenama za kojima sad toliko tugujete?
Svestan sam da takve fotografije imaju etnolosku/estetsku vrednost i da mogu biti trazene i zbog toga. Ali eto, nije uvek takav slucaj. Nekad ih kupuju i samo zato sto su kod prijatelja videli, zato sto je in itd. Jedno vreme sam zajedno sa drugaricom pripremao macke za izlozbu u jednoj takvoj porodici pa sam imao prilike da se nagledam takvih fotografija i naslusam raznih komentara. Jedan od njih bese: Sad bas razmisljamo da kupimo ORIGINAL fresku Belog andjela... Tako da nije bas da one ne vise i na zidovima skorojevica.

Ljude smo poznavali. Jako dugo. Poznanstvo koje je datiralo iz ocevog detinjstva.
Radi se o dve kuce u istom dvoristu. U jednoj su bili oni u drugoj baba i deda, tako da nije bilo potrebe za prebacivanjem namestaja.
Inace, nisam jos cuo da ljudi koji iznajmljuju stan premestaju namestaj i slike iz njega u neka iznajmljena skladista.
Slucaj je prijavljen policiji.

Postovane fotke su prelepe :up:
Korisnikov avatar
By Hys.
zhnj, ovo je :wow:
posebno ona sa tri cice :blush:
By жњ
Originally posted by blabla-baby

Inace, nisam jos cuo da ljudi koji iznajmljuju stan premestaju namestaj i slike iz njega u neka iznajmljena skladista.

za slike vam ipak ne treba skladiste ;)

nadam se da ce im policija uci u trag, a ja i dalje ne verujem kakvi su to skotovi!!! jos kazes da ih poznajete... uzas! bre za takve stvari se ide na robiju!! :neto:
By жњ
Originally posted by devokICA
zhnj, ovo je :wow:
posebno ona sa tri cice :blush:

mozes ocekivati da u skorije vreme otvorim posebnu vintage temu sa sve galerijom! ceo komp mi je u tom fazonu :giggle:

:snob:
Korisnikov avatar
By decko
Originally posted by жњ

Slika
I mene isto fasciniraju umetnicke fotke iz tog perioda ali opet ne vidim svrhu kupovina ameterskih black*white porodicnih fotki...

:piski:
By жњ
Originally posted by decko
Originally posted by жњ

Slika
I mene isto fasciniraju umetnicke fotke iz tog perioda ali opet ne vidim svrhu kupovina ameterskih black*white porodicnih fotki...

:piski:

i dalje ne kapiras :piski:

u to vreme NIJE bilo "amaterskih" black&white fotki, jer NIJE bilo amaterskih fotoaparata. znalo se vrlo dobro ko su fotografi. ondasnje porodicne fotografije su izradjivali i ukrasavali veci umetnici od vecine ovih danasnjih!

tako se za posebne prilike kao sto su vencanja, rodjenja ili velika slavlja, unajmljivao fotograf koji bi posebno i detaljno uredio svaku scenu pre oslobadjanja okidaca jer su fotografije i njihova izrada bile veoma skupe.

i samim tim one nose umetnicku vrednost za razliku od danasnjih porodicnih fotografija koje nemarno i u velikim serijama shkljocamo idiot aparatima bez nekog prevelikog opterecenja

da li si sad shvatio? :sesir:
Korisnikov avatar
By decko
Aham :giggle:
Kapiram ja sve to ali opet ne mozes reci da nema razlike izmedju fotki koje si ti postavila i nekih porodicnih slika (koje je uradio profesionalni fotograf)
Fotke koje si ti postavila jesu namenjene za prodaju i kupovinu ali necija porodicna slike, ipak nije, i ne mogu da razumem zasto bi neko zeleo da ih ima..to mi je malo creepy.
Setim se filma "Others" i knjige mrtvih. Deo mene fasciniraju takve stvari i verovatno bih voleo da ih imam posto volim vintage...samo nije isto imati sliku akta neke devojke i sliku neciije rodbine...
By жњ
Fakat, fotke koje sam ja okacila su daleko od porodicnih. cinjenica sto jos nisam okacila porodicne fotografije, kao sto sam vec napomenula, ne znaci da su one lisene umetnicke ili istorijske vrednosti sto bi ih ucinilo predmetom kupovine i prodaje. dozvoli da demonstriram :sesir:

Originally posted by decko

Fotke koje si ti postavila jesu namenjene za prodaju i kupovinu ali necija porodicna slike, ipak nije, i ne mogu da razumem zasto bi neko zeleo da ih ima..to mi je malo creepy.

Sad cu ti okaciti par onako... pravih porodicnih, pa ces shvatiti zasto bi neko zeleo da ih kupi iako na njima nisu clanovi njegove/njene porodice :)

Male devojcice su obicno fotografisali sa njihovim lutkama :sweet:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Primecujes da ima dosta "renoarovskih" kompozicija ;)

Da li je sad jasnije zasto ovakve stvari imaju i kupca i cenu?
Korisnikov avatar
By decko
Ok, ubedila si me :) Priznajem da sad vec i mogu da shvatim da bi neko zeleo da ih ima iako se radi o tudjim uspomena :)
A sad da se vratimo temi - kradljivcima :)

@ жњ - :hug:
Korisnikov avatar
By ANSEJ_88
Jako zanimljiva tema ...
Moja frendica je kad je bila mala dobila na cuvanje od jedne stare i senilne komsinice sliku sa vencanja njenih roditelja... Kako se baba nije slagala sa novo-pridoslom mladom snajom ,pomislila je da ce snaja cim ona umre tu ,njoj tako vaznu sliku baciti u smece ... Tako je ona dala tu sliku uramljenu u lep drveni bogato rezbareni ram premazan zlatnom bojom ,dobro ocuvan, mojoj frendici koja je tada imala 6 godina i koja je sliku stavila na vitrinu u dnevnoj sobi ... Kada se njena mother vratila kuci ,zatekla je istu tu sliku i zgrozena cinjenicom da joj slika nepoznatih mrtvih ljudi stoji na vitrini u dnevnoj sobi odlucila je da njihovu sliku prekrije jednom replikom Van Goghovih Suncokreta i okacila ju je u predsoblju ... Slika je tokom godina bila premestana po celoj kuci ,da bi na kraju zavrsila na vrhu most regala moje frendice kao odbacena... Jednom sam tako sedeo u njenoj sobi i video nesto zanimljivo zlatno na tom istom most regalu ,popeo se i skinuo to odozgo,nasao sa bas jedan lep ram koji je ocigledno bio odbacen i trazio sam da mi ga frendica da sto je ona i uradila... ja sam planirao da u njega stavim ogledalo medjutim kad sam dosao kuci i iz njega izvadio suncokrete mogao sam da vidim mladi bracni par koji mi se smesio sa slike... bas su mi se dopali ti njihovi osmesi pa sam odlucio da ih okacim... Sada stoje na mom tamno ljubicastom zidu i savrseno su se uklopili a i neobicno su mi dragi ... Baba koja je mojoj frendici poklonila tu sliku i koja je davno umrla sigurno se nije ni nadala da ce slika njenih roditelja zavrsiti kod mene ... a oni bas lepo stoje mom zidu ...
Korisnikov avatar
By Egon
Originally posted by mili86
@ Delete i to sko kazes sekice....

ovako... bio je vreli mesec jul pre nekoliko godina, bio je petak i javili su nam da je poginuo kevin najbolji drug... sva ta potresna situacija se zavrsila posle nekoliko dana ali je dragi pokojnik nedostajao u nasem stanu, pogotovu mojoj kevi jer su bili nerazdvojni, svakog dana popodne je dolazio kod nas varcajuci se iz teretane... posle sahrane, kada smo dosli kuci, legli smo i ja i keva da se odmorimo i saberemo... i oko 17h, kada je obicno on svracao, neko je pokucao na vrata identicno kao sto je on to radio... ja sam samog sebe ubedjivao da umisljam, ali je nakon par momenta keva uletela u moju sobu i reka: on je!!! pokusali smo da ubedimo sami sebe da umisljamo... pokucao je jos jednom i prestao... nismo smeli da se priblizimo vratima... iste veceri, gledali smo tv, a bila je i moja ortakinja kod nas, svi smo sedeli u dnevnoj... odjednom, sve sa radne ploce u kuhinji je palo na pod... kutija za secer i kafu, blender, i druge stvari... ja i keva smo se istraumirali... ortakinja, koja nije znala za dogadjaj koji se zbio tog popodneva je usla u kuhinuju i sve vratila na mesto,,, sutradan je explodirala sijalica iznad stola u trpezariji kad je keva bila sama... a iste veceri je dosla njegova zena kod nas... sa njihovom decicom... sedeli smo i pricali kad je najednom krenula strasna buka iz susedne sobe i cinilo nam se da neko strazno udara u zid... onda je keva rekla: milane, ti znas koliko te svi mi volimo, i koliko tugujemo sto nisi sa nama, ali molim te, nemoj vise, plasimo se...
slicna situacija se vise nikada nije ponovila...

pravoslavna crkva uci da dusa pokojnika prvih dana nakon smrti obilazi mesta koje je pokojnik voleo a onda pocinje da prelazi mitarstva do 40og dana nakon smrti...

u sustini nisam verovao a ni sada ne verujem u duhove i slicne pojave, postujem ucenje crkve, ali ta situacija me je malo potresla ali je se nakon toliko godina ponekad setim i ne uzrujavam :)

aaaaaauuuu brate .... prestravi me !!!!

u momentu sam se bash najezio ... morao sam da promenim muziku ...

majke mi .... :drama:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!