Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By jukie
Evo čitam pregled programa za sledeću nedelju, i evo šta nam Fox nudi:

* * * * *

DA LI STE PAMETNIJI OD ĐAKA PETAKA
utorkom i petkom u 20.00h

Odgovoriš na pitanja za petake i osvojiš 5 miliona 555 hiljada 555 dinara. Zvuči jednostavno. Ali nije. Pogledajte koliko će imati sreće odrasli koji učestvuju u ovom kvizu.Kako se snalaze sa gradivom za peti razred, sa uobičajnim pitanjama koja nastavnici postavljaju petacima. Da li su pametniji od klinaca?

Pred pametnim odraslim glavama je samo 11 pitanja koja pokrivaju različite školske predmete. Ukoliko odgovore tačno na sva pitanja osvajaju 5 miliona 555 hiljada 555 dinara.

Odrasli nisu prepušteni sami sebi, već imaju 5 mladih pomagača iz petog razreda i tokom igre, mogu da koriste tri „puškice“: VIRKANJE, PREPISIVANJE i POPRAVNI. Dok varijanta VIRKANJE ostavlja mogućnost odraslom da odluči da li će iskoristiti odgovor koji je dete dalo ili ne, PREPISIVANJE podrazumeva da se odgovor deteta mora iskoristiti. Poslednja pomoć POPRAVNI koristi se kada je odrasli pogrešno odgovorio, a dete daje tačan odgovor i time spašava nesrećnog takmičara. Svaka od ove tri pomoći je dostupna samo jedanput.

Odraslima je uvek ostavljena mogućnost da odustanu u bilo kom trenutku i sačuvaju iznos koji su do tada osvojili. U tom slučaju jedino što treba da urade je da pogledaju u kameru i izgovore:“ Nisam pametniji od đaka petaka“.

Ako želite da postanete učesnik kviza prijavite se na

telefon: 0900-33-55-55 ili

pošaljite SMS na 50 50
ukucajte PETACI razmak IME I PREZIME razmak GODIŠTE razmak ZANIMANJE razmak KONTAKT TELEFON .

(cena poziva i SMS poruke je 30din. +PDV)

Produkcija: Medjustanica i Fox televizija

* * *

kraj citata
:hypno: :luda:
Korisnikov avatar
By zboO
hahaha, fantastichno.
Korisnikov avatar
By Egon
da li to znachi da je dovoljno prelistati
gradivo i udzhbenike za peti razred?
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by jukie
Evo čitam pregled programa za sledeću nedelju, i evo šta nam Fox nudi:

* * * * *

DA LI STE PAMETNIJI OD ĐAKA PETAKA
utorkom i petkom u 20.00h

Odgovoriš na pitanja za petake i osvojiš 5 miliona 555 hiljada 555 dinara. Zvuči jednostavno. Ali nije. Pogledajte koliko će imati sreće odrasli koji učestvuju u ovom kvizu.Kako se snalaze sa gradivom za peti razred, sa uobičajnim pitanjama koja nastavnici postavljaju petacima. Da li su pametniji od klinaca?
Pa ne bih baš rekao da se pamet meri pitanjima "Da li Tara pripada crnomorskom slivu?" i "Šta je značajno Sofokle rekao Periklu, jednog četvrtka na kafi?" To je jednostavno igra pamćenja (šta je od toga ostalo u glavi) i koncentracije .. Pamet je, pak, nešto sasvim drugo.

Inače, jedva čekam da počne ...
Korisnikov avatar
By Rei
U petom razredu sam za malo ishao na popravni iz istorije :kesa: sreca pa je nastavnik bio neki pederko pa mi se smilovao iako nisam nishta znao za poslednju priliku da popravim ocenu.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Egon
da li to znachi da je dovoljno prelistati
gradivo i udzhbenike za peti razred?
Sudeći po američkim iskustvima, pitanja su neka izvučena iz malog mozga, a tih nekoliko dece imaju ogroman IQ i sposobnost pamćenja(verovatno petoro najvećih mudrica u državi), pri čemu su oni u poslednjih par meseci naučili sve svoje udžbenike napamet a mi nismo...

ne treba nikako potcenjivati udžbenike za peti razred... geografija, biologija, istorija, gramatika, čuvari prirode, tehničko, veronauka i svi ostali predmeti... još ako na spisku postoji negde udžbenik za likovno ili fizičko - možeš da se kladiš u šta hoćeš da ćeš dobiti pitanje odatle...

a pošto sada peti razred ide po novom planu i programu, i pošto postoji po nekoliko mogućih udžbenika za jedan razred, velika je verovatnoća da čak ni sa svim nabubačenim udžbenicima dobiješ pitanja iz onog koji je izdala izdavačka kuća žnj... mada će najverovatnije da forsiraju zavodske udžbenike jer oni hoće da održe monopol na tržištu...
Korisnikov avatar
By KiWi
a pošto sada peti razred ide po novom planu i programu, i pošto postoji po nekoliko mogućih udžbenika za jedan razred, velika je verovatnoća da čak ni sa svim nabubačenim udžbenicima dobiješ pitanja iz onog koji je izdala izdavačka kuća žnj... mada će najverovatnije da forsiraju zavodske udžbenike jer oni hoće da održe monopol na tržištu...
Slažem se sa ovim. Gradivo je obimno i nije striktno rečeno do kojih detalja se ide ... Ne znam kako je sada, ali u moje vreme je peti razred bio bar duplo teži od četvrtog ... Ja sam umalo išao na popravni iz geografije, a izvuklo me je to što sam dobio 5 za vladanje na času i 5 za urednost (sveske i praktikuma), pa su one tri jedinice iz gradiva postale manje bitne a ja završio sa dvojkom :D šesti pa i sedmi razred su bili lakši, čak sam imao peticu u sedmom iz geografije :)

Što se tiče Zavoda za užbenike, oni su krenuli u oštru borbu, čak po Novom Beogradu viđam i bilborde koji slikovito na fin način kažu da su ostali udžbenici preobimni a da udžbenici zavoda imaju samo neophodne informacije (da se dete ne preoptereti) ... uz očajno odrađen logo za 50 godina postojanja ...
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Moja sestrica je krenula u V osnovne i dovukla knjigu iz fizickog vaspitanja. :wtf:
Ja se sa takvim klincima ne bih mnogo zajebavala. Dovoljno je da kazem da sam biologiju odgovarala jednom u osnovnoj skoli, i da mi je, od tada, luda nastavnica prepisivala peticu do kraja osmog. :kesa:
Korisnikov avatar
By jukie
Pošto sad ne radim nigde pa ni u petom razredu, nisam morao da biram udžbenik koji đaci treba da kupe, a čuo sam da su mnogi direktori insistirali da mora da bude zavodski jer su ga roditelji već naručili preko škole, iako nije bio ni napisan ni izašao do početka školske godine! Pa ko im je kriv kad kupuju nepostojeće knjige, i onda bi posle još kukali kako eto moraju da bace? tu knjigu i kupe dodatnu... mogu da ih zamislim... i kakav je to način da nastavnik (sa novim planom i programom!) za dete u petom razredu traži drugačiju knjigu nego što je starije dete (koje sad ide u šesti) koristilo prošle godine pa sad ne može da nasledi (nego verovatno takođe moraju da je bace, šta li, sačuvaj bože da imate i ovu i onu knjigu kod kuće, pa da dete ponekad sedne i bar prelista i onu drugu, ijuft)... svačega sam se načitao po forumima i komentarima na netu...
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Previse me to podseca na Magnoliju da bi mi se svidelo ... :odbij: ...ajde necu da kritikujem dok ne vidim

A ti klinci, sta oni dobijaju? Samo zadovoljstvo sto ih je nacija videla pametne na televiziji? Prilichan stres? Skola kompjuter? Razred ekskurziju?
Korisnikov avatar
By Delete
Ma uvek mogu da izvuku pitanja na koja ce 1% petaka znati odgovor. Moja drugarica je apsolventkinja istorije i zaposlila se nedavno u osnovnoj skoli. Nakon 2-3 dana zovemo je mi na party, a ona nam odgovori da ne moze da izadje jer mora da uci gradivo koje treba da predaje klincima, jer je vise od polovine informacija u toj knjizi cak i za nju potpuna nepoznanica. Tako da...ovi novi narastaju ili ce postati geniji ili totalni promasaji u buducnosti.
Korisnikov avatar
By jukie
E tako je meni sa gradivom iz osmog razreda... usput sam ustanovio da mi nikada na fakultetu nismo imali predmet "ljudsko telo" ili tako nešto. Imali smo anatomiju kičmenjaka, gde smo radili ono iz šestog razreda i drugog gimnazije, i imali smo neke fiziologije (treći gimnazije), ali nismo imali gradivo gde ti npr. objašnjavaju da se kosti čoveka dele na pljosnate, prave i koje-behoše-treće... ja ne znam kako bih spremao osmaka za takmičenje - neka uzme knjigu pa neka je nauči. Jednostavno ne znam odakle bih sada spremao to gradivo da bih bio na nekom nivou iznad osmaka. Npr. na internetu ili imaš najjednostavnije osnove (kao u knjizi za četvrtake) ili imaš nešto za medicinske postdiplomce. Nema nigde sredine. I ta situacija gde te malo zainteresovaniji učenik nešto pita, a ti stalno kažeš da ne znaš, uopšte nije dobra, naročito u osmom razredu.
Korisnikov avatar
By KiWi
Jukice, prošle godine na sajmu knjiga je bila na rasprodaji knjižica "Anatomija za početnike" ili tako nešto .. Skoro 300 strana sa dosta ilustracija, tvrdo koričenje, oko 1200 din.
Korisnikov avatar
By KiWi
Sad baš nešto mozgam ... Da li je samo ograničeno na grativo za peti razred? Jer kad je neko petak, on je prošao i prva četiri osnovne... to je 5 razreda, bar 100 kojekakvih knjiga, praktikuma i čudesa ... Možda nije gradivo samo po sebi teško, ali treba upamtiti sve detalje ...
Korisnikov avatar
By horus.
Samo gradivo iz petog razreda nije beskonacno. Po pravilu, ne bi smeli ici sa pitanjima van tog okvira, ali...
Teorijski nije nemoguce nauciti svo gradivo (ako uzmemo pripremu pojedinih ispita za fax). Ko nauci sve, lepo zaradi 5.5 miliona dinara (dobro je da nisu pezosi u pitanju, vec dinari) i posle uziva u zivotu.
To je naravno teorijski, a praksa je drugacija, jer ti petaci koji ucestvuju su nadprosecno inteligentni i samim tim im se sfera interesovanja ne zavrsava na skolskom gradivu...
Korisnikov avatar
By Egon
sledecje shto sam spremam da izjavim jeste .... NISAM PAMETNIJI OD DJAKA PETAKA!!!!

zajebao sam se debelo, na par pitanja ...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
gledao sam sinoć (preksinoć?) par minuta i baš me smorio onaj lik što pojma nije imao o životu, a gratis je pravio i one budalaste face. :lood:
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Ja snam da nisam. Deca predskolskog uzrasta su pametnija od men... :mini:
By XanaX
E tako je meni sa gradivom iz osmog razreda... usput sam ustanovio da mi nikada na fakultetu nismo imali predmet "ljudsko telo" ili tako nešto. Imali smo anatomiju kičmenjaka, gde smo radili ono iz šestog razreda i drugog gimnazije, i imali smo neke fiziologije (treći gimnazije), ali nismo imali gradivo gde ti npr. objašnjavaju da se kosti čoveka dele na pljosnate, prave i koje-behoše-treće... ja ne znam kako bih spremao osmaka za takmičenje - neka uzme knjigu pa neka je nauči. Jednostavno ne znam odakle bih sada spremao to gradivo da bih bio na nekom nivou iznad osmaka. Npr. na internetu ili imaš najjednostavnije osnove (kao u knjizi za četvrtake) ili imaš nešto za medicinske postdiplomce. Nema nigde sredine. I ta situacija gde te malo zainteresovaniji učenik nešto pita, a ti stalno kažeš da ne znaš, uopšte nije dobra, naročito u osmom razredu.
da, to je zanimljivo... ja čak nisam niti slušao anatomiju kao zaseban kolegij, već dvosemestralnu zoologiju, a fiziologija ide pod animalnu fiziologiju i neurofizologiju i endokrinologiju (pazi naziva!)... anatomija čovjeka je bila izborni kolegij, no, vođen svojim iskustvom s medicine na kojoj sam kuburio tri godine, nisam upisao...

btw. profesor koji drži taj zavod za animalnu fiziologiju (a oni su sad jako kivni zato što nisu više "in" i zato što je zavod za mol. biologiju postao "novi hit); dakle, taj čovjek pisao / piše i srednjoškolske udžbenike iz biologije... barem je tako bilo prije ovog uvođenja "pluralizma" udžbenika...

i onda u srednjoj školi, napiše da u bubregu ima oko milijun nefrona... i pišemo test u školi i pitanje: "u bubregu ima oko _____ nefrona."; onda, državno natjecanje iz biologije "koliko nefrona ima u bubregu?"; zatim, na prijemnom iz biologije - pitanje: koliko je nefrona u bubregu?... dvije godine kasnije, ispit iz animalne fiziologije - on: "kolega, koliko ima nefr..." - ja:"milijun po jednom komadu"...

da ne spominjem iglice jele i smreke, "koje su prema gore, a koje prema dole?"... fetishisti...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!