Originally posted by bilobilepo
Moram samo da dodam i da vas podsetim da je u antickom periodu (posebno u Grckoj) sasvim mnormalna bila ta pojava. Taj period ljudske istorije se smatra jednim od najnaprednijih...
Ne idem u krajnost ali je to cinjenica!!!
Da, to su samo cinjenice. Fabule prenosive s` kolena na koleno. Nema zabelezenih dokumenata. Ne opovrgavam da nisu moguce, premda, mogucnost ne poziva uvek istinu. Nikada necemo znati! Tako da nagadjanje, po meni, nema smisla.
Covek jeste, po prirodi stvari, rodjen biseksualan. U pre-adolescenskom periodu dete pocinje da se druzi sa osobama istog pola i ostvaruje neku neslogu sa suprotnim. Onda u adolescenskom dobu dete (ne)dobija paznju roditelja, te pocinje da eksperimentise sa sopstvenom seksualnoscu i pocinje da se interesuje za suprotni pol. Permanentna pojava. ----> druzenje je razonoda, a pozuda je nesto drugo. Bez straha od istog pola.
Medjutim, devijacija se javlja kod nekih ljudi, zbog "ovog-ili-onog" dogadjaja iz detinjstva (budite iskreni-
niko nije nastran rodjen) i dete se opredeljuje za drugi recentniji poziv, tj. postaje peder/lezbejka. Nema sredine. Ili si gay ili st8.
Tekst datog doktora mi je mizeran. Biseksualizam, po meni, ne postoji. To su plitke osobe, krajnje nezadovoljne sobom koji "umisle" da su hedonisti i koje vole da eksperimentisu samo da bi bili u trendu. Pogresan brend masavni mediji seju.
U potpunosti se slazem sa govorom
J. . Odlicno objasnjeno sa psiholoskog aspekta...