Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By maribia
Originally posted by Paki
Originally posted by Dina
Da li bi ti isto takvo ponasanje prema str8 drugu zasmetalo da je na mestu gay druga bila str8 zena koja mu se ne dopada ?
:up:
Ili situacija kad nekog gej muškarca startuje devojka koja zna da je on gej ili kad lezbejku startuje tip koji zna da je ona lezbejka...
pravo pitanje za postavljaca teme i proveru stepena internalizovane homofobije.

koliko vidim, krenuo da se zajebava umesto da nastavi u ozbiljnom duhu. bice da ne ume da odgovori, sta li... :zongler:
Korisnikov avatar
By blenta
shta je smisao zhivota ?
Korisnikov avatar
By Paki
by D.M.

Strašno je gledati kako pederi mrze jedni druge na način na koji ih dominantno mrzi str8 okruženje.
Alfa i Omega lgbt scene u Srbiji... :regan:
by M.D.

sta je to "tetka"?
:sigh:

Misliš li da ćeš dobiti dva ista među odgovorima 3289187938470442 ljudi koji na forumu (i van foruma) koriste tu reč ?

Ja tu reč......... (nemam pravu reč za osećanje) ........... ja tu reč, najbliže rečeno, prezirem...! :zid:
Korisnikov avatar
By ::fy::
Prosto - radi se o homofobiji ovog "gorile" i tačka!

Nema tu "ali". Pitam se kako bi ti reagovao kada bi se taj tvoj str8 drug nabacivao nekoj tvojoj drugarici? To bi verovatno bilo cool?!?

A tek onaj Sixto-v komentar da oni koji dođu u posetu ne smeju da se ponašaju kako žele, već po pravilima domaćina...to je vrh nekulture i zatucanosti. Pa da li ti svoje prijatelje pozivaš kod sebe kući ili u zatvor? (naravno, sve pod pretpostavkom da nisu došli da prave haos i lom u kući)
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by blenta
shta je smisao zhivota ?
Na to pitanje postoji odgovor, jer se na svako pitanje koje je uopšte moguće formulisati, može dati i odgovor. No, kako je taj odgovor transcedentan, tj. kako Wittgenstein kaže, leži van prostora i vremena, on se ne može REĆI.:sveca:
Korisnikov avatar
By ::fy::
shta je smisao zhivota ?
Umreti!
Korisnikov avatar
By blenta
by D.M.

Strašno je gledati kako pederi mrze jedni druge na način na koji ih dominantno mrzi str8 okruženje.
niko nije ovde rekao da nekog mrzi niti da ga treba mrzeti ili ja neshto propustih

no
alfa i omega lgbt scene u srbiji su nazalost pederi koji mimo toga nemaju ni hobi
a kamoli cilj
pa kevtju unaokolo u svoj svojoj tolerantnosti svima objashnjavajuci koliko su homofobichni,autohomobobichni, internalizovano homofobichni i na koji sve nachine nepodobni

get a life
being a gay is not meaning, or purpose of life

et toq!
Korisnikov avatar
By tramp
Originally posted by gorilica
Nazovite i tumachite to kako god zelite ali mislim da je moje lichno pravo da li cu se, kome i kako outovati.
sto bi bilo i pravo tvog gay druga, ne? on nije tebe autovao nego sebe a to sto si ti imao potrebu da budes iskren nakon toga je tvoja stvar
Takodje je i moje pravo da volim svoje prijatelje i da vodim rachuna o tome da se u mom domu, dok su moji gosti, njima nishta neugodno ne desi, kao shto je i moje pravo da ne volim tetkinsko ponashanje u svom prisustvu.
da li se tvom str8 drugu nesto desilo? da li je drug G silovao druga S ili mu se samo nabacivao? da li se tebi nikad ne desi da ti se nabacuje str8 riba? kad ti se to desi da li osudjujes domacina/icu kuce?

ako ne volis "tetkinsko" ponasanje u svom prisustvu sto se druzis sa ljudima koji se tako ponasaju?
I ne, nije homofobija u pitanju, bez obzira na rechnik i politichku korektnost za koji se mnogi hvataju kao da je Bogom dana.
zgrazavanje nad "tetkama" jeste homofobija koliko god ti sebi ponavljao da nije
Ja se u svom zivotu vezem za choveka zbog njegovih kvaliteta, a ne zbog toga shto je gay, str8 ili shta vec. U istog tog choveka se i razocharam, kada se ispostavi da se igrao mojim poverenjem i imam apsolutno pravo da budem ogorchen. Pogotovo kada taj chovek ima ista ochekivanja od mene, kaja sam uvek isposhtovao.
pa eto sad znas i ne moras vise sa istim da se druzis .. ili mozda mozes da sednes i popricas sa njim o svemu ovome ako ti je bitno da nastavite da se druzite, mozda se decku stvarno dopao tvoj str8 prijatelj, mozda nije planirao da se usplahiri oko njega ali mu se desilo, a mozda je hteo da te autira a sve to neces znati dok ne popricas sa njim

... ps - ako ti je najmanje bitna necija seksualna orijentacija ... zasto bi te iritiralo kad je neko spomene? imas li isti osecaj i kad tvoji str8 prijatelji pricaju non stop o devojkama?
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
no
alfa i omega lgbt scene u srbiji su nazalost pederi koji mimo toga nemaju ni hobi
a kamoli cilj
pa kevtju unaokolo u svoj svojoj tolerantnosti svima objashnjavajuci koliko su homofobichni,autohomobobichni, internalizovano homofobichni i na koji sve nachine nepodobni

get a life
Evo, ti sad damo potvrđuješ da sam u pravu -- ovo je tipičan primer internalizovane homofobije koja se onda projektuje na autovane aktiviste. Te oni se samo bave pederajem, te ih ništa drugo ne interesuje, te bla-bla-bla... A kako ti to znaš, srećo? Recimo, moj CV ima četiri strane, od kojih je dosta otišlo na medijski rad, umetničku produkciju, objavljene teorijske radove... Napisah i roman, a hobi mi je teatar, ako tako mogu da kažem, jer se njime ponekad i kritički i autorski bavim. Da vidimo, kada već premeravaš druge, šta si ti tako veliko i bitno ne-gej uradio, pa da svi ovde padnemo na dupe.

I zašto onda, kao su ti ljudi nemaju život, cilj i sl. izlaziš u Alijansu, koristiš ovaj sajt, dakle output rada onih koje prezireš? Nije li to "malo" licemerno?

I konačno: ti si otkrio smisao života? Lepo! Hajde ga lepo podeli sa nama... ali na dobrom engleskom, please...
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Razumem Gorilicu, ali ja se ne bih druzio sa osobama za koje se plasim da ce me izblamirati. Ne vidim poentu toga. Mozemo da se druzimo u 4 zida, ali kad nas neko drugi gleda ponasaj se drugacije.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
znaci nije problem u njihovom ponasanju nego u vasem "blamu". tj stidu. a cega se to stidite?
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Ako se odnosilo i na mene, nisi dobro shvatio.

Ne vidim poentu druzenja sa osobama cije mi ponasanje smeta ili mi se ne svidja ili mi samo ne odgovara. Ima toliko ljudi na ovom svetu, valjda sebi mozes da nadjes nekoga koga neces morati da opominjes u javnosti da te ne bi blamirao.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
mozda i jeste. mozda i nije. ti si govorio u prvom licu koje nije prvo lice a ja odgovarao drugom koje nije drugo. :)

pa opet promena teme, zamena teza, odgovor na pitanj koje nije postavljeno i izbegavanje na ono koje jeste. naravno, tesko je ocekivati da se druzis sa osobama koje bi te izblamirale i kojih se stidis. alicega se to zapravo stidis? sta je to sto izaziva stid i blamiranje?
Korisnikov avatar
By Paki
by D.M.

niko nije ovde rekao da nekog mrzi niti da ga treba mrzeti ili ja neshto propustih

no
a kamoli cilj

get a life

et toq!
Što ne reče ranije, bwe? :sweet:

Da prebrojim... ček, ček... :cita:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by Mr Dee
ne, nisam naveo arhetip zlostavljanja zena, bio sam ironican i samo sam isticao kako se "muvanje" radi u "strejt' svetu. i da ne vidim dobar razlog za to da se to drugacije radi u "gay" svetu. strejt ljudi ne razmisljaju o tome da li je osoba koju muvaju gej ili strejt a ne bi trebalo ni gejevi....... i ako strejt ljudi, muvanje od strejt osoba koje im se ne dopadaju ne dozivljavaju kao smrtnu uvredu, smatram da isto takvo muvanje od strane gej ljudi ne bi trebalo da posmatraju nista drugacije.
tako se radi loše muvanje "u strejt svetu". zapravo tako izgleda seksualno uznemiravanje.

a što se tiče predumišljaja o nečijim seksualnim preferencama, sa time se slažem. no to je druga tema.
Korisnikov avatar
By blenta
poslednji put
nikog ne prezirem
chak ni nishta blazhe

i nisam te uopshte etiketirao
ukoliko si se nashao prozvan
pa bice da sam sebe takvim smatrash
tu ti ja ne mogu pomotji

:sveca:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
"alicega se to zapravo stidis? sta je to sto izaziva stid i blamiranje?"

Stid i blamiranje moze da izaziva mnogo stvari.

Nedostatak najosnovnijeg obrazovanja i kulture ponasanja na javnom mestu, politicki stavovi, rasizam, homfobija, napadno queer ponasanje... Ne znam, mogucnosti su velike.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
super. kada smo utvrdili sta, da pitam - "zasto?". :)
Korisnikov avatar
By gorilica
Originally posted by ForeverYoung
Prosto - radi se o homofobiji ovog "gorile" i tačka!

Nema tu "ali". Pitam se kako bi ti reagovao kada bi se taj tvoj str8 drug nabacivao nekoj tvojoj drugarici? To bi verovatno bilo cool?!?

A tek onaj Sixto-v komentar da oni koji dođu u posetu ne smeju da se ponašaju kako žele, već po pravilima domaćina...to je vrh nekulture i zatucanosti. Pa da li ti svoje prijatelje pozivaš kod sebe kući ili u zatvor? (naravno, sve pod pretpostavkom da nisu došli da prave haos i lom u kući)
Ne stigoh do kraja sa chitanjem propushtenog, jer me je tvoj post napokon iznervirao, kao shlag na tortu.
Za sve one, koji bi moju temu da pretvore u ono shto nije:
Alo ljudi, nije ovo atak na tetke, vec na neispravno ponashanje! :shtap:
Situacija se smirila, ja se video josh koji put i sa ostalim akterima priche. Str8 drug je iskulirao i vratio se u Shvajcarsku, gay drug je prochitao moje postove ovde i slozio se sa njima, izvinivshi se za svoje ne adekvatno ponashanje, a ja sam slichnu situaciju doziveo i u str8 varijanti ranije, i imao apsolutno istu reakciju, ako ne i agresivniju. Razlog je jednostavan: Svoje prijatelje izuzetno poshtujem i cenim, i iznad svega - volim!
One koje volim, prema njima imam zashtitnichki stav.
Shto se tiche mog zivotnog prostora i slobode ponashanja gostiju u njemu, dovoljno bi trebalo da govori to shto imam komshiju koji se bukvalno pretvorio u treceg chlana domacinstva, i to shto mi je stan poput chekaonice na zeleznichkoj - uvek prepun ljudima (osim kada me ne uhvati umor od istih i iskuliram par dana sam sa sobom).
Jedini problem je shto sa vremena na vreme ja zaboravim da je ovo javni prostor i da po difoltu svako vuche na svoju vodenicu, ne trudivshi se da prochita postove koji su prethodili.
Korisnikov avatar
By gorilica
A zbog chega je ovo atak na ponashanje, a ne homofobija?

Zato shto gay drug ima neke svoje tripove kako mora da se svakom dopadne, i kako svako mora da balavi i automatski dozivi erekciju kada samo prodje kraj njega.

Zashto mi to smeta?

Zato shto smatram da su to pogreshni tripovi. Zato shto ih ja ne posedujem i zato shto verujem da ukoliko saznash u kakvom je chovek okruzenju, saznacesh i dosta o njemu samom. Svaka ptica svome jatu leti.

Zashto se onda druzim sa njim?

Zato shto je moje godishte, a ja sam slab na svoju generaciju. Zato shto nije bio takav kada smo se upoznali, a da bi choveka upoznao, potrebno je vreme. Zato shto je prirodno da se ljudi vremenom menjaju i da im se putevi spajaju ili razdvajaju.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
poslednji put
nikog ne prezirem
chak ni nishta blazhe

i nisam te uopshte etiketirao
ukoliko si se nashao prozvan
pa bice da sam sebe takvim smatrash
tu ti ja ne mogu pomotji

:sveca:
A na koga si mislio... konkretno?

Ja ne mislim da sam alfa i omega, ali jesam valjda gama ili delta (možda i pi ili ro, ne znam) gej scene u Srbiji, pa se osetih prozvanim... Eto!

I dalje mi duguješ neke odgovore.

(1) Šta si ti tako spektakularno ne-gej uradio, zbog čega bismo se mi ostali postideli (i u mišje rupe zavukli)?

(2) Zašto gej aktivizam ne može biti legitmna profesionalna orijentacija, kao i gej identitet ključni identitet za osobe koje tako izaberu?

(3) Ako tvrdiš da biti gej nije cilj i smisao života, šta jeste?

(4) Šta znači biti muškarac?

(5) Gde si tako brzo uspeo da pokupiš stereotipne homofobne predrasude u vezi sa aktivistima i da li ti smeta što je tvoje mišljenje "opšte mesto"?

Hvala!
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Ja sam licno tolerantan prema svima ali priznajem da izbegavam drustvo skandaloznih fem-tetaka koje ne znaju da se kontrolisu u javnosti te stoga razumem gorilicin problem.

:novinar:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB

Kako zasto? Zato sto to nekom smeta. Meni smeta kad se neko ponasa na bilo koji od nacina koje sam nabrojao, stoga se i ne druzim sa takvim osobama. Zamisli ti ides, na primer, Knezom (ili Zmaj Jovinom, za nase novosadske prijatelje :D ) sa likom koji pjuje i cese jaja bez ikakvih moralnih problema. Mene bi bio blam, nadam se da nema potrebe da objasnjavam zasto.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Izvini, a šta je nemoralno u češanu za jaja i pljuckanju? Niej baš najpristojnije, ali ne vidim sad tu neki moralni skandal...:durenje:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Izvinjavam se, pogresno sam se izrazio.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Originally posted by A.F.K.A.OB

Kako zasto? Zato sto to nekom smeta. Meni smeta kad se neko ponasa na bilo koji od nacina koje sam nabrojao, stoga se i ne druzim sa takvim osobama. Zamisli ti ides, na primer, Knezom (ili Zmaj Jovinom, za nase novosadske prijatelje :D ) sa likom koji pjuje i cese jaja bez ikakvih moralnih problema. Mene bi bio blam, nadam se da nema potrebe da objasnjavam zasto.
pa to i jeste bila poenta - da objasnis zasto ti smeta. :) ocigledno ima potrebe. :)

smeta-mi-zato-sto-mi-smeta ili "zato" ne govori ama bas nista i zvuci skroz proizvoljno.

je l' sada treba da izvucem iz ovoga sto si napisao da ti smeta zato sto se kosi sa tvojim moralom? ako je tako, daj tu malo vise detalja i objanjenja. please.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Vec sam se izvinio zbog koriscenja reci 'moral".

Kosi se mojim prestavama o pozeljnom ponasanju. I time ne samo o ponasanju, nego i u nacinu zivota.

A i zasto neko ne jede pasulj, na primer? Jer mu ne prija ukus.
Dobro je postoji mnogo ljudi koji ce jesti taj isti pasulj, pa on nece trunuti u basti.

Tako i ultrafeminizirani, dziberi, glupaci (ovo sve po mojim kriterijumima) i ostali nece trunuti u svojoj sobi, nego ce naci nekog ko razmislja drugacije od mene. Verovatno se i ja njima ne svidjam, i svi srecni.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
cek, cek, cek. je l' ti smeta ili ti izaziva stid i blamiranje? hajd da se vratimo na stid i blamiranje. to je ono sto me interesuje. za smetanje - manje vise. zasto bi se stideo/osecao blam zbog ponasanja druge osobe koja je skroz razlicita od tebe, ha? :evilgrin:

:D
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Ono sto mi smeta zna da izazove i stid i blamiranje ako smo okruzeni ljudima koji ce pomisliti da sam i ja slican jer se druzim sa takvom osobom, ili "jebote, odakle si izvukao ovog/ovu".
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Originally posted by A.F.K.A.OB
Ono sto mi smeta zna da izazove i stid i blamiranje ako smo okruzeni ljudima koji ce pomisliti da sam i ja slican jer se druzim sa takvom osobom, ili "jebote, odakle si izvukao ovog/ovu".
odlicno. hvala.

ako ovo nije homofobija onda mora biti tetkofobija. :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!