Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Dina
Ja nekako mislim da si ti ipak preterao jer sam si rekao da je to ponasanje trajalo minut, dva. To je ipak suvise kratko vreme. Razumem tebe u smislu da zelis da se ljudi osecaju prijatno u tvojoj kuci. U tom smislu mi se cini da si ti mozda ponasanje tvog gay druga protumacio kao napad, nasilje nad str8 drugom. I tu bi ti, po meni bio sasvim u pravu da je to trajalo sat vremena. Ali nekako ne mogu da verujem da je neko uspeo da pokaze ne znam kakvo ponasanje za minut, dva, bar ne ono koje bi drugoj osobi trebalo da zasmeta i da ga protumaci kao nasilno. Da li bi ti isto takvo ponasanje prema str8 drugu zasmetalo da je na mestu gay druga bila str8 zena koja mu se ne dopada (kako sam shvatila ozenjen je)?
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by Dina
Da li bi ti isto takvo ponasanje prema str8 drugu zasmetalo da je na mestu gay druga bila str8 zena koja mu se ne dopada ?
:up:
Ili situacija kad nekog gej muškarca startuje devojka koja zna da je on gej ili kad lezbejku startuje tip koji zna da je ona lezbejka...
Korisnikov avatar
By blenta
razumem shta je gorila hteo da kazhe i podrzhavam ga u potpunosti

problem je u hijerarhiji identiteta

ja sam prvo mushko! pa posle toga ide dosta stvari meni bitnih

pa sam tamo na nekom ne toliko znachajnom mestu queer

a kad je neko prvo gay pa onda sve ostalo takvo je ponashanje(i nachin razmishljanja) i za ochekivati
to reshish samo na jedan nachin
ne druzhish se s takvima

nemam ja nishta protiv nikog
samo mi ne odgovaraju
nismo kompatibilni
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by blenta
Zanimljivo
ja sam recimo prvo biolog :ribica: :maca:
pa onda recimo edukator :skola:
pa onda volim da jedem :palacinke:
a onda me interesuje da gledam serije kao što su CSI i Dr.House jer volim brain teasere :sudija:
Korisnikov avatar
By gorilica
:lol:
Svidja mi se u kom je pravcu krenula ova tema.
U ovo doba dana, ja sam pre svega neko ko ne jede, jer drzi dijetu. :P :smeh:
Korisnikov avatar
By iJazz
Originally posted by Paki
Ulix-u se nešto slično dogodilo prošle godine, ako se ne varam... Otvorio je sličnu temu, koja je postala javno glasilo za poziv na linč. Bilo je odvratno.
I nadam se da to neće postati i od ove teme :sweet: ...
Korisnikov avatar
By deželaš
Za tvog druga i ovu situaciju ne znam (pre svega zato što ne razumem dovoljno jasno šta se zapravo dogodilo za tih minut-dva), ali mislim da se feminiziranost u ponašanju ne isključuje tako lako kao što ti zamišljaš.. Otvorene gej-aluzije pred strejt-prijateljima naših neautovanih (autohomofobičnih ili ne) gej-prijatelja su već druga stvar.
Korisnikov avatar
By deželaš
Originally posted by gorilica
tetko! :lol:
Korisnikov avatar
By deželaš

ja sam mislio da si ti prvo - blenta! pa onda cinderella i ostatak..

but who am I to judge :kosa:
Korisnikov avatar
By Mr Dee
ne, ne. svi smo mi ovde PRVO forumasi s obzirom koliko paznje i vremena posvecujemo svemu tome....
By Sixto
Niko nema pravo da se ponasa 'kako se njemu dopada, kako mu je prijatno i kako se oseca' u tudjoj kuci pogotovo kad to utice tj moze da utice na zivot domacina!
Uostalom kakva je to osoba kojoj sve treba napominjati, ponavljati i zvocati, pa svaki put kad neko dolazi servirati recenicu 'pazi kako se ponasas'!
Valjda se podrazumeva odredjena kultura, distanca i uzdrzanost pogotovo prema coveku kojeg prvi put vidis u zivotu, pri tom je str8 a ti kidises na njega!
Uostalom ako je covek str8, sta radis, proveravas mu cvrstocu opredeljenja ili sta!?
Korisnikov avatar
By Mr Dee
a otkud ti znas da je on strejt. pise mu na celu? ima plaketu koju pokaze svakome koga prvi put upozna.

uostalom,s to je sve ovo TOLIKO bitno. cemu TOLIKE emocije oko toga. TOLIKA ljutnja.

je l' gorilica zapravo ljut zato sto ga je drug pitao da li je peder? je l' to ovde kljucni problem? a sve ostalo njegove racionalizacije?

a je l' tom gorilicinom drugu, zapravo, bilo nepriajtno. posto se i to potezalo kao argument? na kraju, gorilica je sam sebe outovao. mogao je da kaze da nije. nije to ucinio njegov drug umesto njega. a ako mu (ti... ) toliko ne prija drustvo/ponasanje tog druga.. pa sto se druzi sa njime, na prvom mestu?
By Sixto
Pa koliko se da zakljuciti iz posta problem je u neprimerenom ponasanju koje je dovelo do nenadanog ili neblagovremenog outovanja! Samo Gorilica zna koliko mu je stalo ili nije da neko to sazna na taj nacin ili da to sazna uopste!
Sto se tice strejt opredeljenja, ne nosi plaketu, al ako si vec peder i umes da lociras 'sumnjivog' isto tako taj radar upotrebi da ocenis da li je neko zainteresovan videti te bez gaca!
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Originally posted by Sixto
Sto se tice strejt opredeljenja, ne nosi plaketu, al ako si vec peder i umes da lociras 'sumnjivog' isto tako taj radar upotrebi da ocenis da li je neko zainteresovan videti te bez gaca!
aham. a to je, pretpostavljam, ono sto (naprimer) str8 muskarci rade. prvo odmeravaju za i protiv argumente da li je devojka koja im je zapala za oko lezbejka ili nije, pa onda da li se on njoj svidja ili ne, i da li bi ona volela da ga vidi bez gaca ili ne.

kako da ne.
Korisnikov avatar
By blenta
ne dezhelash ja sam najprvo naivan ;)

@jukie und @gorila: i ja mnooogo volim da jedem
ne bih se toga mogao odreci nikako
:usamljen: :sigh:
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by gorilica
:lol:
Svidja mi se u kom je pravcu krenula ova tema.

Zajebi dijetu vec trk u teretanu...
By Sixto
Dee da li je neko gay ili nije mozes odokativno da ocenis, a da li bi rado on s tobom djidji-midji (odakle mi ovaj trash termin ne znam ni sam) to vec moras da ga pitas!
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
na temu: slažem se da svako ima pravo da autuje sebe onda kada želi (ako ikada želi), stoga ne opravdavam ovakav postupak (zaključujući iz onoga što je autor teme napisao). isto tako, to gde smo, sa kim smo i šta radimo smatram ličnom odgovornošću. pa se zapitam da li je gorilica možda bio neoprezan kada je dozvolio da se ta dva njegova prijatelja sretnu. ali znam i da ne možemo da kontrolišemo ceo svet oko nas i da ponekad postoje izvesne okolnosti koje dovode do neželjenih situacija. no tada treba uzeti najbolje (možda u ovom slučaju baš to autovanje) i nastaviti dalje.
Originally posted by Mr Dee
aham. a to je, pretpostavljam, ono sto (naprimer) str8 muskarci rade. prvo odmeravaju za i protiv argumente da li je devojka koja im je zapala za oko lezbejka ili nije, pa onda da li se on njoj svidja ili ne, i da li bi ona volela da ga vidi bez gaca ili ne.
mislim da si isključiv. ovo što si naveo je neki arhetip načina na koji se zlostavljaju žene.

@blenta: nisam znao da si tako homofobičan.
Korisnikov avatar
By blenta
istina
blenta je homofobichni bear :vezan:
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković

a kad je neko prvo gay pa onda sve ostalo takvo je ponashanje(i nachin razmishljanja) i za ochekivati
to reshish samo na jedan nachin
ne druzhish se s takvima

nemam ja nishta protiv nikog
samo mi ne odgovaraju
nismo kompatibilni
A ti si queer blentice? Nisam znao... A ovamo prvo pravo muško. Znaš, cicana, to se malo isključuje. Ili-ili, ne može i!

Takodje, voleo bih da mi pojasniš šta znači to "muško". Nisam sigurna da najbolje razumem: jer to biološka odrednica, tipa imam kitu i druge polne karakteristike muškarca, "stil života i razmišljanja", specifično ponašanje, šđta? Ja nisam muško, pa ne razumem najbolje. Hvala.

I ako si toliko univerzalno tolerantan -- "ja nemam ništa protiv nikog", pa što onda baš tako radikalno isključuješ tetke iz svog okruženja? Nešto je trulo u državi Danskoj, a to nije samo nekompatibilnost.

Homofobija i autohomofobija. Strašno je gledati kako pederi mrze jedni druge na način na koji ih dominantno mrzi str8 okruženje.
Korisnikov avatar
By blenta
ali ja nikog ne mrzim ni najmanje
to je zaludno troshenje energije

i jesam univerzalno tolerantan jer poshtujem svachiji izbor
ali nisam obavezan trpeti neshto shto mi je neprijatno

a to se ne iskljuchuje jer kod takvih kod kojih se iskljuchuje i nastaje problem gore naveden

da im je biti peder jedino shto imaju ponuditi
i svrha njihovog postojanja
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Originally posted by Sixto
Dee da li je neko gay ili nije mozes odokativno da ocenis

ma nemoj. evo sad cu da ti poredjam neke gejeve koje znam pred tebe, pa ti vidi da li mozes da odokativno ocenis da oni jesu pederi. pa meni se time and again desilo da se iznenadim kada sazman za nekoga posto to, jednostavno, nisam ocekivao, bas zato sto sam pokusavao da procenim na osnovu stila. nemoj mi reci da se tebi to nije desavalo. ako su to procene prema stilu - slaba vajda od njih. stil oblacenja - karakteristican za grupu ljudi koja se tako oblaci, stil ponasanja - karakteristican za grupu ljudi koja se tako ponasa.... i u svakoj imas i gej i strejt ljudi.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Originally posted by 2Q2Bstr8
na temu: slažem se da svako ima pravo da autuje sebe onda kada želi (ako ikada želi), stoga ne opravdavam ovakav postupak (zaključujući iz onoga što je autor teme napisao).
jos jednom - nije gorilicu njegov drug outovao vec je gorilica to sam sebi ucinio. da slaze - je uvek na njemu. e sad da li ce to biti neizgovorena ili izgovorena laz, to je vec drugo pitanje. tako da je odgovornost za outovanje iskljucivo u gorilicinim rukama.
Originally posted by Mr Dee
mislim da si isključiv. ovo što si naveo je neki arhetip načina na koji se zlostavljaju žene.
ne, nisam naveo arhetip zlostavljanja zena, bio sam ironican i samo sam isticao kako se "muvanje" radi u "strejt' svetu. i da ne vidim dobar razlog za to da se to drugacije radi u "gay" svetu. strejt ljudi ne razmisljaju o tome da li je osoba koju muvaju gej ili strejt a ne bi trebalo ni gejevi....... i ako strejt ljudi, muvanje od strejt osoba koje im se ne dopadaju ne dozivljavaju kao smrtnu uvredu, smatram da isto takvo muvanje od strane gej ljudi ne bi trebalo da posmatraju nista drugacije.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
i evo par pitanja za gorilicu:

1. da li je tvom strejt drugu citav dozivljaj bio traumatican. da li je on rekao da mu je citav dozivlja bio traumatican. da li se ponasao izrazito uznemireno. da li je bio besan? reagovao burno na citavo to muvanje? bio izrazito uvredjen?

2. probaj tacno da opises sta je to tvoj gej drug uradio za tih par minuta susreta. detaljno.

hvala unapred.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
ali ja nikog ne mrzim ni najmanje
to je zaludno troshenje energije

i jesam univerzalno tolerantan jer poshtujem svachiji izbor
ali nisam obavezan trpeti neshto shto mi je neprijatno

a to se ne iskljuchuje jer kod takvih kod kojih se iskljuchuje i nastaje problem gore naveden

da im je biti peder jedino shto imaju ponuditi
i svrha njihovog postojanja
Ne kažem da ti mrziš, to je više bio komentar na celu temu. Ne doživljavam te da sediš kod kuće i po ceo dan bacaš hejt, onako 24/7. Ne.

Malo mi je ipak ta tvoja tolernacija u stilu "nemam ništa protiv crnaca, ali moja ćerka ne može da se uda za jednog od njih". I u čemu se sastoji KONKRETNO tvoje poštovanje? Tako što "tetke" izbegavaš?

Tetka dragi moj nije ništa drugo do Calibanovog besa koji vidi svoje obličje u ogledalu, (Caliban -- zloduh iz Shakespearove "Bure" (The Tempest)), homofobični "višak" koji svako vidi u drugom, a ne u sebi. Podsetiću te: svi smo mi tetke alias jebemo se u dupe -- ili jebemo, ili bismo želeli, ili ne bismo -- i to je fakat. Pa ma koliko neko bio muško pre svega.

I dalje mi ne reče -- šta je to "muško". Nestrpljivo čekam.

Svrha svačijeg postojanja u vremenu i prostoru leži izvan vremena i prostora, kako lepo kaže Wittgenstein u "Traktatu", a redukovati "tetke" na njihov pederaj krajnje je diskriminatorski. Pa i da je tako kako ti kažeš, nije li to pravo svake osobe da sebe na kraju krajeva svede na "pedera" i zašto, ako je to već slučaj, ti prema tome imaš gard?
Korisnikov avatar
By blenta
nemam ni gard i nikog ne izbegavam
nego ne vidim potrebu da se druzim sa nekim ko mi ne odgovara
jer si sad skontao shta sam hteo reci
ili cesh i dalje da izvrcesh shta sam rekao

cub over and out
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Mico, kontam ja šta ti govoriš, ali vidim da slabo ide u suprotnom smeru. I neću dalje da teram "cara do duvara". Topic closed.

Samo jedna stvar me i dalje intrigira: dakle, šta je to "muško", "muškarac" i sl. Pretpostavljam, ako si prvo muško, pa onda sve ostalo, kako kažeš, da mi možeš dati precizan odgovor. Hajde, please.
Korisnikov avatar
By spliff
zashto su tetke tako osteljive? zashto je (po njima) svako ko ne voli tetkasto ponashanje homofob?

ja sam peder. volim da se kreshem sa mushkarcima... za druzenje nema veze, mogu i tetke ako su ok ljudi

i sad sam ja homofob? bezveze....
Korisnikov avatar
By Mr Dee
i tetke su muskarci... :bicikl:

pa, valjda zato sto je to simptom istog.... (i ne samo homofobije vec i mizoginije....) postoji razlika izmedju toga da te nesto ne tangira i da ti nije interesantno i da isto ne volis. zasto oni koji se "pobune" protiv pobune protiv tetaka automatski moraju da budu tetke, po tvom misljenju? to je vrlo interesantan momenat.

kad smo vec kod toga, sta je to "tetka"? ovo uopste nije beznacajno i trivijalno pitanje. vrlo je indikativno sa kojim drugim pomovima ce osoba povezati ovaj pojam.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!