Originally posted by AngraMaina
Pa volim ono sto se nesrecno zove "izvorna narodna muzika" (a nije ni izvorna, ni narodna, nego ono sto Grci zovu laika, gradjanska zabavna muzika inspirisana folklorom), ono sto ulazi u repertoar Od bisera grana, ljudi koji interpretiraju klasicne "izvorne narodne" pesme. To je vec postalo srpsko muzicko nasledje i vise nigde ne idem bez toga. Najveci deo ih je snimljen bas tu negde osamdesetih, neki i malo ranije, to su sad dinosaurusi, ali pesme su za sva vremena.
Pazi, ja necu reci muzicko kulturno nasledje, ali cu reci slobodno da su neke pesme iz Juznog Vetra postali evergrinovi. Sinanove pesme "Sudbina me na put salje" i "Sve je postalo pepeo i dim" su gotovo neizbezne na splavovima gde se slusa narodna muzika. Tu su jos pesme od Mileta Kitica "Casa ljubavi", "Mogao sam biti car", "Ja necu ljepsu", od Dragane Mirkovic "Spasi me samoce", "Kad bi znao kako ceznem" (poznatije kao "Shljivici i livade"), "Ne idi", "Ne veruj im sreco", od Semse Suljakovic "Mi se volimo", "Volele se oci crne i zelene", "Zasto si se napio", "Pristajem na sve", od Kemala Malovcica "Rekla si mi da ne volis zimu"od Lepe Brene, koja je snimala za PGP RTB i Diskoton, "Seik", "Mace moje", "Duge noge", "Mile voli disko", "Bato, bato" i mnoge druge.