Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By mili86
uvek pisem cirilicom,
kucam latinicnim slovima...

Nije greh znati tudju muziku vec zaboraviti svoju... mislim da se ove reci Stefana Nemanje mogu primeniti i kad je o pismu rec.... :saint2:
Korisnikov avatar
By Loni
Latinicom jer je svetsko pismo i jer nas povezuje sa svetom (većinskim svetom).

Ono šta GLBT populaciju razlikuje u odnosu na srpske strejtaše
je to što smo mi uglavnom prozapadno orijentisani.
A to je naravno logično jer upravo zapadne zemlje imaju veći stepen prava i sloboda za gejeve.

Gej brakove priznaju Holandija, Belgija, Kanada i Španija (američka država Masačusets) a imaš još 20 zemalja, koje regulišu registrovana partnerstva, pravo na nasleđivanje i zabranu javnog vređanja GLBT-ovaca.
S druge strane na istoku nam niko ne garantuje prava ni dostojanstvo. Gradonačelnik Moskve podržava prebijanje gejeva na ulici i zabranjuje im javna okupljanja, a slično je i u Kini, dok je u Iranu na zakonu smrtna kazna za dvojicu, koje nađu pod istim jorganom.
U Srbiji svako može da izađe na televiziju da nas pljuje, proglašava stokom, ludacima, duševno poremećenima itd. a bivši fudbaler Dule Savić jednom je rekao: - Ukoliko neko ko je gej treba da preuzme neku političku funkciju, treba ga sprečiti makar i fizički.

Zbog toga većina gejeva glasa za prozapadne partije (U anketama na ovom forumu videlo se da ubedljivo vodi LDP), a jedan od našeg približavanja zapadu je i latinica.

Kad su u Banjaluci tokom devedesetih ukinuli latinicu, primećeno je da te generacije dece mnogo sporije savladavaju i engleski jezik u odnosu na druge generacije ili decu u drugim delovima BiH.

Uostalom ćirilica se od latinice razlikuje samo u par kukica pa i ako izumre, pokoj joj duši. Nije neka šteta.

Kome nedostaju oblici ćiriličnog B, V, Z, I, N, P, S ili Č
ima ih u latiničnoj verziji.

Ćirilično B - broj 6.
ćirilično V - latinično B
ćirilično Z - broj 3
ćirilično I - latinično naopako N
ćirilično P - latinično R
ćirilično S - latinično C
ćirilično Č - skoro kao broj 4
ćirilično U - latinični Y
ćirilično H - latinično X
ćirilično Š = oboreno E

Ispada da bi izumiranjem ćirilice na gubitku bila samo ćirilična slova D, Đ, Ž, L, Lj, Ć, F i Dž.

I šta? Treba da patim za izumiranjem nekih kukica?
Neće biti da naši ćiriličari pate za kukicama.
Oni upravo pate za tim da se mi razlikujemo od zapadnjaka,
da budemo autohtona pravoslavna ,,neuprljana'' oblast.
Moju podršku za insistiranje na toj razlici neće dobiti.

Zato VIVA LATINICA!
By Sixto
Originally posted by Loni

Uostalom ćirilica se od latinice razlikuje samo u par kukica pa i ako izumre, pokoj joj duši. Nije neka šteta.

:doh:
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Ja stampana slova pisem latinicom, pisana cirilicom...tako da jednako upotrebljavam oba pisma:yay:
Korisnikov avatar
By mili86
sad mi se dopadas jos vise :P :tenis:
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Originally posted by Zaljubljena
Ja stampana slova pisem latinicom, pisana cirilicom...tako da jednako upotrebljavam oba pisma:yay:
a ja bas obratno. :)
Korisnikov avatar
By mili86
mojne da muvas zaljubljenu bre!:shmi:
Korisnikov avatar
By Mr Dee
pa jeste. suprotnosti se privlace. :chestram:
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Originally posted by mili86
sad mi se dopadas jos vise :P :tenis:
:smeh:
Korisnikov avatar
By Herald
Cirilicom i pisanim slovima. Tako oduvek pisem. Latinicu samo kuckam :)
Korisnikov avatar
By селпередејз
Koristi oba pisma po potrebi, naravno.

Ne znam sta je smesnije: ћириличари-србство-православље or latiničari-zapad-štaveć.
Korisnikov avatar
By spliff
pishem tjirilicom (shtampanim slovima). takodje se potpisujem tjirilicom

na kompu koristim latinicu
Korisnikov avatar
By Adenim
Kakve veze ima seksualnost sa latinicnim ili cirilicnim pismom?
Verujem da cirilcu iskljucivo koriste ljudi koji sebe nazivaju nacionalistima, a takvih ima, ali manje, u gej populaciji nego u strejt.
Korisnikov avatar
By IriS
ja ne umem da pišem pisano latinicu... nesposobna od malena :neznam:

stoga, pisano pišem samo ćirilicu, ali zato štampano i jedno i drugo (ćirilicu doduše samo kad popunjavam birokratske glupanterije)
Korisnikov avatar
By malecka
koristim i cirilicu i latinicu... ali recimo da mozda malo vise koristim latinicu...
mislim da ne postoji neko pravilo ko vise pise latinicom ko cirilicom... svako pise onako kako mu odgovara... :)

btw, ne umem da pisem pisanim slovima (rukopis mi je katastrofa), tako da sam od stampanih slova stvorila moja pisana slova... :trep:
Korisnikov avatar
By Paki
Opet vršiš istraživanje?

Kad izlazi nova knjiga? :)
Korisnikov avatar
By Delete
Pisem po potrebi, ali vecinom cirilicu koristim samo kad pisem pisana, a latinicu, k`o i svako ko izadje iz tehnicke skole, stampana :trep:
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Ne ili već i: i ćirilica i latinica.

Btw, Loni, i ćirilica je internacionalno pismo, kao i latinica...
By ~ Le Saint X ~
Glupe li paralele!

Sta ce biti sledece?

(Zasto) Da li gej osobe vise vole sladoled na stapicu ili u kornetu???

Mislim...

Et Toq!
:snob:
Korisnikov avatar
By muzika86
ne znam citati pisanu cirilicu. samo stampanu i to vrlo sporo i polako. latinica svakako da mi je laksa, posto nisam cirilicu nikada ucio.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Adenim
Kakve veze ima seksualnost sa latinicnim ili cirilicnim pismom?
Verujem da cirilcu iskljucivo koriste ljudi koji sebe nazivaju nacionalistima, a takvih ima, ali manje, u gej populaciji nego u strejt.
Slazem se. Mada ja sam jedino primetila u srednjoj da smo mi koji smo ucili engleski ili nemacki i van stranog jezika pisali latinicom a oni koji su ucili ruski cirilicom (uglavnom). Mada, nije ni to pravilo - bio je jedan lik koji je kontrolni na engleskom napisao cirilicom :lol:

Ja inace pisem latinicom. Nekako mi je bila "brza" za hvatanje beleski, a i rukopis mi je lepsi. Ali se potpisujem iskljucivo cirilicom.
Korisnikov avatar
By erkondisn
mozda nisam mjerodavan za odgovore, ali sad sam se sjetio pokreta za ocuvanje cirilicnog pisma koji je postavio transparente kod ulaza prvi dan ovogodisnjeg exita :lol:

sto se mene tice kao direktnog susjedu, postujem tudje - i, sto bi rekao moj udzbenik iz 2. osnovne: citam cirilicu :lol:

s druge strane, ne znam sto bi seksualna orijentacija imala veze s pismom koji pises. hocemo onda polako svi u geto sve mi se cini, unifikacija je spas :duh:
Korisnikov avatar
By idiotcide
Seksualna orijentacija i pismo - nigdje veze.

Puno više pišem latinicom, manje-više stalno, jer sam učen pisati latinicom u školi i gdje god sam živio latinica je bila pismo koje se koristilo. Ćirilicu sam se sam naučio jer sam htio znati pisati, I think it's pretty. Pisana ćirilica mi je ljepša od latinice, ali je koristim samo u nekakvoj zajebanciji ili ako neko baš zahtijeva da nešto pišem na ćirilici, što se znalo dešavat kad bih popunjavao kojekakve formulare jer je grad u kojem sam rođen unutar teritorija Republike Srpske.
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Renoir
Glupe li paralele!

Sta ce biti sledece?

(Zasto) Da li gej osobe vise vole sladoled na stapicu ili u kornetu???

Mislim...

Et Toq!
:snob:
:up:
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Sixto
Originally posted by Loni

:doh:

:doh: :doh: :doh:
Korisnikov avatar
By Loni
Maljkoviću, ćirilica jeste internacionalno pismo, ali srpska ćirilica nije.

Rusi i Bugari imaju bar 6-7 slova, koji se razlikuju od naših. Odnosno imaju po 5-6 slova više.
Dakle ruska ćirilica se razlikuje od srpske vizuelno skoro kao i srpska ćirilica od srpske latinice.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!