Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Koje ste Felinijeve filmove gledali, koji su vam se najvise dopali? Sta mislite o stvaralastvu ovog umetnika?

http://www.filmski.net/dossier/322

Luci del Varietà (1950)
Lo Sceicco Bianco (1951)
I Vitelloni (1953)
L'Amore in Città (1953)
La Strada (1954)
Il bidone (1955)
Le Notti di Cabiria (1957)
La Dolce Vita (1960) Oscar
Boccaccio '70 (1962)
8½ (1963)
Giulietta degli Spiriti (1965)
Histoires extraordinaires (1968)
Satyricon (1969)
I Clowns (1970)
Roma (1972)
Amarcord (1973)
Il Casanova di Federico Fellini (1976)
Prova d'orchestra (1979)
La città delle donne (1980)
E la Nave Va (1983)
Ginger and Fred (1986)
Intervista (1987)
La voce della luna (1990)
By Simor
"Amarcord" je jednostavno veličanstven film. Sada ga već dugo nisam gledao, ali mene taj film svakim gledanjem ponovo osvoji. Iskreno, izuzev ovog istovremeno biografskog i nadrealnog filma, ne sećam se da sam gledao još neki Felinijev film.
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Amarkord, Grad zena, 8 i po, Kazanova, Sladak zivot
Volim ga. Ali bih imao i shto shta retji kako poztivno tako i negativno a sad sam umoran za filosofiranje. :smilegrin:
Korisnikov avatar
By Galateja
Volim Felinija. Gledala sam Kabirijine noći, Amarkord, Osam i po, Grad žena, Julijini duhovi, Brod i dalje plovi, Sladak život. Nekako mi je najdraži Kabirijine noći.
Korisnikov avatar
By M M and I
Amarcord...jedan od najboljih filmova svih vremena...

P.S. Zasto si naveo imena Felinijevih filmova na tom nepoznatom jaziku (mislim da je letonski ili litvanski)?
By Simor
Da, bre, Sunce nam piše čudnim jezikom. :D
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by M M and I

P.S. Zasto si naveo imena Felinijevih filmova na tom nepoznatom jaziku (mislim da je letonski ili litvanski)?
Promenio sam spisak. :lol:

Meni se dopao film Amarkord, posebno me je osvojila muzika.
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by Sunce
Originally posted by M M and I

Promenio sam spisak. :lol:

Meni se dopao film Amarkord, posebno me je osvojila muzika.

Grazie :)

Cosí giá va molto meglio :sesir:
Korisnikov avatar
By donquijote
Amarcord je sjajan film:) Gledao sam i Dolce vita i Roma.
Korisnikov avatar
By switchon1234
Originally posted by Galateja
Volim Felinija. Gledala sam Kabirijine noći, Amarkord, Osam i po, Grad žena, Julijini duhovi, Brod i dalje plovi, Sladak život. Nekako mi je najdraži Kabirijine noći.
Da podsetim svoju devojku da je gledala i Satirikon. :)

Prvi njegov film koji sam gledala je Satirikon - psihički sam se umorila gledajući taj film, mislim da ne treba da obrazlažem zašto...

Gledala još Kabirijine noći, Amarkord, Julijini duhovi, Brod i dalje plovi.
Ne mogu da izdvojim nijedan film posebno (eventualno Kabirijine noći), ali imam želju da pogledam ih još jednom - osvojio me je njegov humor.
Korisnikov avatar
By switchon1234
A da li ste posetili izložbu njegovih crteža i karikatura u Palati Italije? Bilo je negde u martu, ako se dobro sećam. Vredelo je videti. Jednostavni crteži-mnogo govore!
Korisnikov avatar
By Loni
Amarkord je neprevaziđen.

Ipak, ma koliko se oduševljavao Felinijem, omiljeni italoreditelj mi je De Sika i njegovo ,,Čudo u Milanu''.
Verovatno zbog propovedanje neke specifične, neljudske dobrote.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Loni
Ipak, ma koliko se oduševljavao Felinijem, omiljeni italoreditelj mi je De Sika i njegovo ,,Čudo u Milanu''.
Verovatno zbog propovedanje neke specifične, neljudske dobrote.
I meni se dopao film "Čudo u Milanu". Da li se sećaš stidljivog mladića iz filma? Čini mi se da je to gej dečko koga glavni junak razume. :neznam:
Originally posted by Freya
A da li ste posetili izložbu njegovih crteža i karikatura u Palati Italije? Bilo je negde u martu, ako se dobro sećam. Vredelo je videti. Jednostavni crteži-mnogo govore!
Nisam bio na izložbi. :( Kako ti se dopala?
By rent_guy
"Amarkord" obozavam, ali "Satyricon" nisam mogao do kraja do odgledam.
Korisnikov avatar
By walt333
:hail2:
Fellinija obozavam.
gledao sam 8½, Satyricon, La Dolce Vita, La Strada, Amarcord i Histoires extraordinaires.
E sad zasto ga tolko volim tesko mi je da objasnim. Mozda zato sto su njegovi filmovi po meni na ivici sa ludilom,poseduju sjajnu simbolika i nevoravtno podudaranje muzike sa filmom, nezaboravne likove, i uvek taj odnos coveka izmedju neba i zemlje, srca i razuma... sad sam malo pospan pa se bojim da nesto ne lupim. te cu moje glavne impresije ipak ostaviti za sutra
By Ulix
Originally posted by walt333
Mozda zato sto su njegovi filmovi po meni na ivici sa ludilom,poseduju sjajnu simbolika i nevoravtno podudaranje muzike sa filmom, nezaboravne likove, i uvek taj odnos coveka izmedju neba i zemlje, srca i razuma...
E zbog ovih stvari i ja volim Felinija. Pun je zivota.
Kad pogledam Amarcord ili La Dolce Vita ili Roma ili neki drugi njegov film, zaista pomislim kako je zivot lep. I to kako je lep bas zato sto je iracionalan.
Korisnikov avatar
By Galateja
Federiko Felini je najbolji filmski karikaturista koji sa punom saosećajnošću i bez osude portretiše ljudske mane i nesavršenost ovoga sveta.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!