Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Uporedjujuci seksualna iskustva pedera i lezbejki koje licno poznajem, primetila sam da mladici u vecem (ogromnom, da ne kazem svekolikom) broju slucajeva nisu uopste imali heteroseksualna iskustva, za razliku od devojaka (maltene je svaka probala makar jednom sa tipom, pa je shvatila da to nije to i sl)
Po vasem misljenju zasto i da li je to tako? Da li je u pitanju uticaj patrijarhalne sredine? Ili mislite da smo/ste po default-u manje "gay" nego muskarci? (da li ste mozda cule za teoriju o genetskoj/hromozomskoj neopravdanosti lezbejstva :roll: ????
Vase misljenje, iskustva :gatara:

:sesir:
Korisnikov avatar
By deželaš
uh... kako da ovo sročim a da ne uvredim...

po mom mišljenju, ženska homoseksualnost se još nije toliko profilisala kao kulturni konstrukt koliko muška homoseksualnost.. pederi i dalje mogu biti trn u oku (patrijarhata), dok su lezbejke u tom istom sistemu - iz razumljivih razloga - sasvim poželjan dekor.. ali bukvalno dekor: dva ženska tela na sceni, uživanje na kvadrat... upravo muška apoteoza "lepšeg pola" i svođenje žene na telo su ženama, sa jedne strane, omogućile veći raspon seksualnog izražavanja (jer svaka ženska praksa može biti erotizovana u očima muškarca) ali i zakinule bilo kakvu mogućnost da iza takvih seksualnih avantura stoji žena kao subjekat.. ako se dve drugarice ljube, zaboga - pa to je tako slatko! - ali kada se dva druga poljube, to je nešto drugo.. najzad, tu su i one debilne primedbe da sve lezbejke (navodno) koriste dildo te da ih to fakat čini lažnim lezbejkama a zapravo heteroseksualkama jer, opet zaboga, one koriste zamenu za kurac, dakle samo supstitut za muškarca..

ako je tačna maljkovićeva teza da ključna zabrana patrijarhata "nije seksualni odnos između dva muškarca, već konstantno spajanje na svim nivoima na kojima dva bića uopšte mogu da komuniciraju" - onda ta teza u trostrukoj meri važi za ženska povezivanja... u toj meri da ona nisu toliko sankcionisana, već pre NEZAMISLIVA za vladajuće forme mišljenja.. skrajnute u takvu maglu i "nepojmljivost" sopstvene egzistencije, devojke su, logično, lakše i sa manje zabrana mogle komoditizovati sve igrarije female bondinga, ali ne i tako lako definisati sopstvene pozicije... da skratim: svakako ne geni, već opšta falocentričnost poretka, konstrukcija Ženskoga u ogledalu Muškoga, primoranost da u toku vaspitavanja nauče i "muške" i "ženske" veštine (što svakako nije slučaj kod muškog deteta), nepostojanje jasno konceptualizovanih (čak ni crnih) predstava o Ženi-Lezbejki, valjda sve to dovodi do veće otvorenosti i do manje crno-belih vizija no u muškarca homoseksualca.. što je verovatno i prednost, ali... ko bi snaš'o u takvome džumbusu.. a kamoli nemala makar nešto i sa frajerom :)

ps: a na stranu to što mislim da je kod lezbejki mnogo manje u pitanju Edip i foliraža no u gejeva.. jeb'o ga postaću esencijalista :slinavko:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Mislim da to nema veze sa patrijarhalnom sredinom, niti da smo manje gay. Da smo manje okrenute sexu, cini mi se, da.

Mislim da ako podjemo od toga da je tacno to sto tvrdis, dolazi se do zakljucka da muskarci lakse i brze dolaze do samospoznaje. Pa se onda postavlja zasto je to tako?

Mozda zbog fizionomije. Muskarci mnogo vise reaguju vizuelno, njihovo telo nesvesno reaguje i tako imaju konstantan podsetnik na ono sto ih uzbudjuje. Dovoljno je da vide golog muskarca ( valjda, znam samo kako reaguju na zenu ). Znaju da ih devojke ne uzbudjuju nemaju potrebu da probaju sa devojkom.

Devojke vise reaguju taktilno, da bi osetile uzbudjenje na taj nacin to se prvo mora desiti, dakle mora se prvo probati da bi bila sigurna.
Muskarci su najcesce inicijatori, prave prvi korak,mozda malo i po inerciji se desava da budete sa nekim pre nego sto saznate sta vas najvise privlaci i uzbudjuje. Jednostavno osoba istog pola vam se ne prikazuje kao opcija. Meni se nikad nije desilo da me vizuelno neka devojka uzbudi, niti njeno golo telo, barem ne tokom dugog perioda u kom nisam znala da sam gay. Medjutim kad sam videla na tv - u devojke kako se ljube ( a da nije bilo fake ) odreagovala sam. A to se ne vidja svaki dan. Cak i posle nekih drugih stvari, mnooooooooogo mi je trebalo da ukapiram. Bila sam sigurna kad sam spavala sa devojkom. Mozda sam znala i pre, ali nisam smela sebi da priznam. Za nekoliko godina sa momkom nije mi ni padalo na pamet, nije mi uopste jasno kako. U principu sto se mog iskustva tice tesko je reci posto kad imam momka lepo mi je, ali kad imam devojku lepse. bisex valjda

Sve u svemu vulgarno receno muskarci valjda odmah znaju na koga im se dize.

Uvek je tesko govoriti o generalizacijama...Ima ljudi koji znaju da su gay josh od malena, nikad nisu ni sumljali.

@SashaVsSasha nisam cula za tu teoriju

@Dezelas, postoji i Elektrin kompleks
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Originally posted by baby_girl
Mislim da to nema veze sa patrijarhalnom sredinom, niti da smo manje gay. Da smo manje okrenute sexu, cini mi se, da.
A upravo ova tvoja zadnja recenica govori da ipak ima veze sa patrijarhalnom sredinom. Eto, imam drugarice koje vlaze ne samo kad pada kisa, na svakih 5 minuta. Gore su od svakog napaljenog kamiondzije, a uopste nisu izrodi zenskog roda.
@dezelas, post ti je vrhunski, precizan, elastican, neverovatno analitican. skidam kapu, ub'o si temu, slazem se sa svakm recenicom.

Mislim da ako podjemo od toga da je tacno to sto tvrdis, dolazi se do zakljucka da muskarci lakse i brze dolaze do samospoznaje. Pa se onda postavlja zasto je to tako?
dezelas je to odlicno objasnio, ali da dodam da ima hrpa 'ozenjenih pedera', opet patrijarhat. ne radi se tu o samospoznaji, vec o konstruktu, upravo konstruktu konstrukta. pitam se, da li postoji covek koji se ne reflektuje toliko, koji je oslobodjen svoje seksualnosti, koji ne robuje anatomiji..ali to je vec nesto s cim se nose budisticki svestenici...
Mozda zbog fizionomije. Muskarci mnogo vise reaguju vizuelno, njihovo telo nesvesno reaguje i tako imaju konstantan podsetnik na ono sto ih uzbudjuje. Dovoljno je da vide golog muskarca ( valjda, znam samo kako reaguju na zenu ). Znaju da ih devojke ne uzbudjuju nemaju potrebu da probaju sa devojkom.
Sa ovim ipak moram da se slozim, znam kakva je moja anatomija, mada sasha tvrdi da sam seksualni manijak.
Devojke vise reaguju taktilno, da bi osetile uzbudjenje na taj nacin to se prvo mora desiti, dakle mora se prvo probati da bi bila sigurna.
probati? dodirnuti? mislis, nema sta da se vadi, pa se prvo pipa u mraku?
Muskarci su najcesce inicijatori, prave prvi korak
Patrijarhat! Zna sasha dosta 'pichkica' :giggle:
mozda malo i po inerciji se desava da budete sa nekim pre nego sto saznate sta vas najvise privlaci i uzbudjuje.
Ne bih se slozila. Ipak, mislim da to varira od slucaja do slucaja. Meni se to nikad nije desilo. Ja tacno znam sta me lozi i ako me lozi, bacim se gola na krevet i rasirim noge

Sasha, prestani! :doktor:

Jednostavno osoba istog pola vam se ne prikazuje kao opcija
Kako to? Osim ako nismo utucani da je to tako.
Meni se nikad nije desilo da me vizuelno neka devojka uzbudi, niti njeno golo telo, barem ne tokom dugog perioda u kom nisam znala da sam gay.
Istina je da zene drugacije reaguju, ima istine da je to i stvar anatomije. Kad sam u lezbejskoj fazi, zaljubim se u nesto sasvim drugo...ne u sise, niti u dupe...ma koliko da je zgodna..cudno je to. Ne umem da objasnim.
Sasha sad vaja neku golu zensku i kaze mi da nemam pojma.
Sve u svemu vulgarno receno muskarci valjda odmah znaju na koga im se dize.
A ja znam tacno na koga vlazim. I to odmah. Otkad koristim vigel, narocito.
@SashaVsSasha nisam cula za tu teoriju
Bolje sto nisi :roll:

ps jos jednom, dezelas je rekao ama bas sve!
@dezelas

:cvece:
Korisnikov avatar
By deželaš
@Dezelas, postoji i Elektrin kompleks
Meni se nikad nije desilo da me vizuelno neka devojka uzbudi, niti njeno golo telo, barem ne tokom dugog perioda u kom nisam znala da sam gay. Medjutim kad sam videla na tv - u devojke kako se ljube ( a da nije bilo fake ) odreagovala sam.
postoji, a postoji i PERIOD LATENCIJE :tegovi:
Korisnikov avatar
By tramp
hm .. ja sam primetila, doduse opet samo primetila a ne istrazivala, da vise mojih mladjih prijateljica koje su lezbejke (18-25) nije imalo seks sa muskarcima nego ovih koje su mojih godina (32) i starije bar u NY

ne znam kako se to uklapa u ovu pricu a sad sam vec i ja umorna od piskaranja ... mada sam sigurna da ce dezelas imati neko pametno objasnjenje :jumphug:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by SashaVsSasha
Uporedjujuci seksualna iskustva pedera i lezbejki koje licno poznajem, primetila sam da mladici u vecem (ogromnom, da ne kazem svekolikom) broju slucajeva nisu uopste imali heteroseksualna iskustva, za razliku od devojaka (maltene je svaka probala makar jednom sa tipom, pa je shvatila da to nije to i sl)
Po vasem misljenju zasto i da li je to tako? Da li je u pitanju uticaj patrijarhalne sredine? Ili mislite da smo/ste po default-u manje "gay" nego muskarci? (da li ste mozda cule za teoriju o genetskoj/hromozomskoj neopravdanosti lezbejstva :roll: ????
Vase misljenje, iskustva :gatara:

:sesir:
Ja bas imam suprotnu statistiku. Mada, uglavnom sve devojke koje su imale iskustava i sa muskarcima sebe oznacavaju kao bisex, a ne kao gay. Retko sam sretala devojke koje su 'postale' striktno gay nakon eksperimentisanja sa muskarcem.
Misljenja sam da su stvari po pitanju sexualnosti iskljucivo individualne.
Da patrijarharat moze da utice na mene na bilo koji nacin, igrala bih oko shipke. Ili rodila osmoro dece do sada. Tako da ybg.
A o genetsko-hromozomskoj neopravdanosti lezbejstva ne cuh (na svoju srecu). Zar postoji genetsko-hromozomska opravdanost homosexualnosti kod muskaraca? :lol:
By Dionysus
Нисам имала сексуалног искуства са припадницима мушког пола. И не планирам...
Korisnikov avatar
By deželaš
Originally posted by tramp
hm .. ja sam primetila, doduse opet samo primetila a ne istrazivala, da vise mojih mladjih prijateljica koje su lezbejke (18-25) nije imalo seks sa muskarcima nego ovih koje su mojih godina (32) i starije bar u NY

ne znam kako se to uklapa u ovu pricu a sad sam vec i ja umorna od piskaranja ... mada sam sigurna da ce dezelas imati neko pametno objasnjenje :jumphug:
pa šta znam... valjda se kolektivno napredovalo :smilegrin:

ipak su ove prve odrastale devedesetih, a ove druge tek osamdesetih... nije to mala stvar

:after2000:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by deželaš
postoji, a postoji i PERIOD LATENCIJE :tegovi:
yap :sigh:
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by *PiNkLoVe*
Нисам имала сексуалног искуства са припадницима мушког пола. И не планирам...
Ja jesam, ali ne zelim da ga imam :) .. vise..
Korisnikov avatar
By m..
Jebte, ja spavala s tipovima, od 16. do 22. ne bas nesto narocito cesto, i ne s nekim nezamislivim entuzijazmom. Sve vreme sam znala da mi se svidjaju cice, medjutim bilo je i ostalo neuporedivo lakse privesti tipa (mislim, oni sami volontiraju, u brojevima) nego cicu. Pokusavala sam svasta s cicama jos od 15. godine, medjutim, moje zavodnicke sposobnosti se prosto nisu u dovoljnoj meri razvile do 22. a ni gaydar da actually smuvam cicu i imam sex s njom (ljubila se jesam, mazila se jesam i sve to tako, al sve je to nesto glavilo na 2. bazi da tako kazem, uglavnom jednostavno zato sto su cice bile strejt). A trebalo je imati sex s nekim, jos sam se sa 17 zaljubila, ali stvarno, u tipa pa me to poprilicno zbunilo i dalo mi tracak nade da se moze ponoviti. Elem, kontam da sam se posexala sa cicom sa 15, i da sam bila u situaciji da nadjem gay cicu nikad ni ne bih imala tipa. As simple as that. Sad mi je nezamislivo da imam tipa. Ne znam, dosta sam ja razmisljala o tome i nisam nasla nijedan dublji razlog od tog. Prosto imam taj veliki libido, a nisam sklona da se nesto puno maltretiram glede tih stvari, i s cicama sam u vise navrata isla linijom manjeg otpora (bolje vrabac u ruci nego avion na grani etc)... Eto ti cele mudrosti sto se mene tice.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!