Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Hys.
bolje da cutim, jer kada bi pocela da objasnjavam dugo bi trajalo, a cemu..
Mislim-zena nije zena samo zbog vagine.
ona je zena jer se oseca kao zena, ili neka varijanta zene.
nebitno izgled.
nebitno binarna podela roda.
nebitno heteronormativ.
izadjite malo iz kutije.
meni a i mnogim ljudima ta dinamika nije "cudna" jer je osecamo kao svoju, i pase nam kao rukavica.
lepo pise u onom tekstu o cemu se radi.
o strasti, jin i jangu.
tako je.
postoji.
i zene su.
i butch su.
nisam znala da mora odredjeno da se izgleda i ponasa da bi bio zensko, pretpostavila sam da je za to dovoljan osecaj.
Sa toliko drugacijih stanovista polazimo, i toliko je jasno da odredjeni ljudi ne mogu da razumeju ovu dinamiku ili butch zene, da je bolje ne raspravljati dalje.
Ocigledno je da postoji, i da je mnogi "praktikuju" i obozavaju.
Ono sto bih ja volela i sto mi je bila namera je da konacno ovde mogu i da pisu devojke koja vole ovu dinamiku, da se skapiraju slicni.
Da li bi to bio problem:)?
Korisnikov avatar
By Hys.
jos jedna stvar-znam femice koje samo vole butch a u zivotu ne bi bile sa tipom, i to vole baaaaaas butch.
jel one onda nisu lezbejke? :lol:
nije sve crno i belo...ima divnog sarenisa izmedju, varijanti...
queer teorije i tako svasta nesto nije lose procitati pa se mozda i majnd set malko prosiri :namig2:
By Paris
Originally posted by devokICA
gledano na taj nacin, cinjenica da butchice imaju vaginu ih ne cini zenama? :hekla:

ja sam uvek bila ubedjena da se butchice osecaju kao muskarci:bicikl:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by devokICA
bolje da cutim, jer kada bi pocela da objasnjavam dugo bi trajalo, a cemu..
nebitno izgled.
nebitno binarna podela roda.
nebitno heteronormativ.
izadjite malo iz kutije.
meni a i mnogim ljudima ta dinamika nije "cudna" jer je osecamo kao svoju, i pase nam kao rukavica.
lepo pise u onom tekstu o cemu se radi.
o strasti, jin i jangu.
tako je.
postoji.
i zene su.
i butch su.
nisam znala da mora odredjeno da se izgleda i ponasa da bi bio zensko, pretpostavila sam da je za to dovoljan osecaj.
Sa toliko drugacijih stanovista polazimo, i toliko je jasno da odredjeni ljudi ne mogu da razumeju ovu dinamiku ili butch zene, da je bolje ne raspravljati dalje.
Ocigledno je da postoji, i da je mnogi "praktikuju" i obozavaju.
Ono sto bih ja volela i sto mi je bila namera je da konacno ovde mogu i da pisu devojke koja vole ovu dinamiku, da se skapiraju slicni.
Da li bi to bio problem:)?
Problem i jeste što se mnoge butch ne osećaju ženama. Žena koja uživa da je porede sa muškarcem, da nosi mušku odeću i obuću, da koristi muški parfem itd. mi ne liči na ženu koja voli to što je žena.

Ono što se meni ne sviđa u tom tekstu je proizvoljnost. Sve to lepo zvuči, ali krajnje je subjektivno, što ni ne bi bio problem da autor ne teži doktriniranosti. Ne može sve da se uzme zdravo za gotovo. Ako sutra neko izmisli da ima sedam polova i sl. gde bi nas to odvelo? I nije uredu da se činjenice omalovažavaju poređenjem sa heteronormativima, stereotipima, kutijom, amovima... Još psihologija nije kako valja istražila pojmove gay i lezbejka te je preuranjeno i nepotrebno dodavati to gender queer i ostale vrckave nazive.
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Originally posted by Galateja
Originally posted by Dirrty18g
ali smesno mi je i zanimljivo kada npr. femme riba ne podnosi muskarce a trazi butch devojke koje su iste kao oni, samo nemaju onu stvar izmedju nogu.
mozda postoji razlika... odnosno sigurno da postoji razlika u razmisljanjima izmedju muskarca i devojke, pa makar ona i bila butch... ali neke mnogo vuku na muskarce... da cak razmisljaju kao oni...
Stvarno, i mene ovo živo interesuje, a ima ih još puno koji su zbunjeni tom dinamikom, samo ne smeju da pitaju. :D
Valjda je lezbejka osoba ženskog pola koja voli u erotskom i emocionalnom smislu devojke/žene. To što ženu čini ženom, mogu biti morfološke osobine (grudi, glas, hod...) i psihičke. Ako neku devojku čini devojkom samo to što ima vaginu (a pri tome su sve druge karakteristike maskuline) onda se postavlja pitanje koliko je takva žena žena, a ne muškarac ograničen neposedovanjem penisa. Onda, ponekad, može da se stavi pod pitanje da li je lezbejska veza ili ne kad su partnerke femme i butch (tu mislim na butch kao što je ona sa slike sa velikim zaliscima i sl.)

Ne bih volela da budem pogrešno shvaćena, nije mi cilj da bilo koga nipodaštavam. Samo mi je ta dinamika nekako čudna.

...Prateci tok ove diskusije poslednjih dana, nisam odolela da ne zapocnem svoj komentar na temu navedenim citatom, buduci da on predstavlja prilicno rasireno taksativno rodno-binarno uslovljeno misljenje - cak pre polno nego rodno, jer ukoliko se toliko insistira na binarnim odrednicama, posledicno dolazi do negiranja svih ostalih prelepih i prepunih mogucnosti varijanti rodnog izrazavanja. Da ne pominjem sada jos i cinjenicu da je i postojanje dva pola relativno radikalno konstruisano (za razjasnjavanje ove moje naizgled kontroverzne recenice pomaze malo queer literature!)...

Razlog zbog koga sam citirala upravo Galatejin post je taj sto Galateja uvek, koliko sam mogla primetiti do sada, svoje misljenje iznosi krajnje tokovito i trudi se da logicno i smireno argumentuje svoje stajaliste, sto ja izuzetno postujem, iako se cesto nase platforme sa kojih govorimo nalaze na potpuno opozitnim mestima. Dakle, uzimam sebi to pravo i zadovoljstvo da se nadovezem na jedno od mnogih misljenja izrecenih na ovu temu, a koje je citirano na pocetku posta.

Kaze Galateja (i ostali koji se slazu, ja se unapred izvinjavam Galateji sto sam je ovde uzela za primer jasnog zastupanja misljenja, objasnila sam ranije zasto je to tako):

"Valjda je lezbejka osoba ženskog pola koja voli u erotskom i emocionalnom smislu devojke/žene."

To bi en general bilo tacno. Ja bih mozda vise insistirala na "zenskog RODA", jer rod je toliko, toliko razlicit pojam od pola, a nekako mi se cini da veliki broj ljudi koji pise postove ovde nije dovoljno svestan ove razlike, te se u svojstvu znacenja "rod" vrlo cesto pojavljuje rec "pol" koja tako unosi zbrku i potkrepljuje heteronormativne dokse.
Izmenom reci "pola" u "roda" u prethodno citiranoj recenici otvorila bi se mogucnost da zapravo lezbejka jeste osoba (dakle, cak i bilo kojeg pola - sada duboko zalazim u queer, ali zasto da ne) koja rodno uzima BILO KOJI identitet koji, po njenom sopstvenom misljenju, nju izrazava i pokazuje kao zenu (a pri tome je naravno erotski i emotivno privlace takodje osobe sa rodno zenskim identitetom. O sklapanju unije pol+rod ne bih ovom prilikom, to je tek tema za sarenu raspravu :) ).
Pojednostavljeno, lezbejka je svaka osoba koja se u rodno-polni sistem zena + zena hoce, zeli i moze uklopiti. Lezbejka je svaka osoba koja se tako oseca (molim da se ova recenica ne shvati banalno; kratka argumentacija za nju stoji u odeljku iznad. Takodje molim ne citirati van konteksta. Hvala.)

Dalje: "To što ženu čini ženom, mogu biti morfološke osobine (grudi, glas, hod...) i psihičke"

Sve ovo navedeno (cak i grudi i glas bi se dali diskutovati - o ,da!) potpada u kategoriju ROD, iz cega sledi da su navedene kategorije prevashodno drustveno konstruisane (narocito onaj deo "psihicke", a i glas, nacin govora, naravno - da ne ulazim u moc jezika!), sto nas dalje vodi u zakljucak da nikako nisu imanentne zenskom polu ili cak zenskom bicu (ako tako nesto kao jedinstvo uopste i postoji!!), i time dolazim na poentu price kojom pokusavam da pokazem da butch zene nisu ni malo manje "zene" od femme zena, jer je sam pojam "zene" drustvena konstrukcija (pri cemu aktuelni legitimni drustveni model zene koja mora imati karakteristike "femme" da bi bila shvacena i prepoznata kao "zena" predstavlja vrlo opaku drustvenu konstrukciju, ali to je vec moje licno misljenje, kao i uostalom sve izreceno ovde).

Da sumiram, nema vidljive karakteristike koja bi imanentno pripadala pojmu "zena". Dakle, igrajmo se, kombinujmo, istrazujmo!! :D

"Ako neku devojku čini devojkom samo to što ima vaginu (a pri tome su sve druge karakteristike maskuline) onda se postavlja pitanje koliko je takva žena žena, a ne muškarac ograničen neposedovanjem penisa."

Sta je "zena"? Sta je "maskulino"? Sta je "muskarac"? Da li je ovde penis misljen kao penis ili kao falus? Toliko, toliko binarno uslovljenih prisilno naucenih, a sto je najgore, prevashodno konstruisanih modela koji se shvataju kao "zdravorazumski".... :(

"Onda, ponekad, može da se stavi pod pitanje da li je lezbejska veza ili ne kad su partnerke femme i butch"...

I dragi moji, evo odgovora na to zasto mi 50% ljudi kojima sam se outovala nije verovalo da sam zaista lezbejka!!!! :roflmao:

Salim se, naravno....

Ozbiljan odgovor: jeste lezbejska veza kada su partnerke femme i butch!!!
:zastava: :love: :love:

Za sve ostalo sto bih htela reci, o tome devokICA vec pise u svojim divnim, divnim i EDUKATIVNIM postovima - citajte i uzivajte, od srca preporucujem...... :D :shake: :kiss:
Korisnikov avatar
By Hys.
nije tacno, da li IKO cita tekst koji sam ja prevela?
Postoje butch koje su female ident., male idnt, stone, i sta oces.
I ne, ja ne govorim o vagina-zena kurac palac
ja govorim da je osnovno sto nekoga cini zenom ili muskim ili vanzemaljcem, nije ni vagina, ni kosa, VEC licna identifikacija ili NE identifikacija prema odredjenom rodu, stanju, bre niko ne namece sta sam ja ili pera mika laza.
ako je neko butch, ne znaci da se ne oseca kao zensko..ili kao pita sa visnjama...
lejbeli su tu ne da sputaju nego da se sigramo sa njima /da li neko shvata da je butch femme namerna parodija heteronormativa???/.
osecam se kao da udaram ovde o zid,
lepo kazem
malo queer teorije, spise, analize, koje su sirokog shvatanja nije naodmet procitati.
i jebo vas vise sve heteronormativ i ovo je musko, zensko lezbejka...
nije svo cvece ove planete isto i isto mirise...ali ne znaci da nije cvece i da ne voli drugo cvece..
kako sam se prosrala sam ovim cvecem :lol:
a ti COKO, kao i nekoliko femica a i butchica koje ZNAM da vole ovu dinamiku cutis ko prava, umesto da doprineses temi, ja cu ispasti brate mili totalni fanatik a srecno sam duplo udata :smeh:
a da
ZAMIIIIIIIIIIISLITEEEEEEE-
ja udaaataaa...za strejt macho tipaaa...imam ribu...butch koja je Dom, i oseca se mosh misliti kao zena.....i jos pluuuuuuus... JA volim femice striktno za igre D/S (da objasnim-volim da ih vezujem, kaisam, samaram, igram servitude play i tako to), obozavam decu i zivotinje, i verujem u boga, boginju, univerzum i cistu nauku-mislim da mi podhitno treba neka kutija da budem identifikovana, lejblovana, objasnjena, i sve po redu
:namig2:
a da....i fisting mi nije "bljak" nego do jaja seksi.
ali kako, ja sam zensko, i fem, zar ne treba to da me plasi, da zelim da me zenica neeeznoo voli :trep: ?
step out of the box people
ps.

ljudi ja nikad ne pisem ovakve postove, mislim da ste to do sada primetili, da je ovo jos i naj nadrKaskije moje...

pps.
pod hitno neko KO VOLI I RAZUME DINAMIKU neka pise, ja necem da objasnjavam fak it.
idem sada da citam butch femme antologiju dok kuvam

:kosa:
edit:
PS. sada sam videla vanilicin post-nema sta da kazem, nadala sam se da ces ti odgovoriti, artikulisana si mnogo bolje od mene, i skidam kapu za post!
:hail:
Korisnikov avatar
By Galateja
@Devokica - Ne znam čemu ovoliki jed. Ako tebe iznervira mišljenje jedne Galateje o tamo nekoj butch - femme dinamici... Ja sam samo napisala svoj stav, neko može da se složi sa mnom neko ne. I to je to. Imam mnogo drugih i važnijih problema od pomenute dinamike i to je poslednje što bi me tangiralo. A i ako si baš toliko zainteresovana za pomenutu temu zašto ne pokušaš da je istražiš sa naučne strane i napišeš knjigu o tome?
By Dionysus
:skola:
Све најбоље у даљем истраживању дате теме.
Korisnikov avatar
By Galadriel
kad se vec rasplamsalo da se javim i da kazem da nemam nameru da citam bilo sta o bilo kakvoj dinamici

zaljubim se u osobu as simple as that ne treba mi literatura da mi objasnjava odnos

ne kontam sta tu ima da se obrazujem

:skorpija:
Korisnikov avatar
By vanillapuff
...Verovanje i iskrena ubedjenost u to da je nesto samorazumljivo, jednostavno, prirodno i "as simple as that" je najveci trijumf govora moci, drustvenog konstruisanja misli koja se imputira u ljudsku populaciju stvarajuci jednu veliku "masu"...

... Kojom je onda relativno lako rukovati i sprovoditi nadziranje i kontrolu iste od strane vladajuceg diskursa koji se samoproklamovao kao "legitiman", "validan" i "ispravan".... :no:

Naravno, postujem razlicita misljenja, ali mi je veoma interesantno bilo da zapazim da se, u najvecem broju slucajeva, zastupaoci
(i zenski rod te imenice, cini mi se da ne znam kako se prema lingvistickim zakonitostima izvodi... Eto dokaza o ogranicenju mogucnosti zena kao aktivnih pojedinki u drustvu, ali to je vec za neku drugu temu, izvinjavam se na digresiji)
stanovista da je butch-femme dinamika kao takva u lezbejskim odnosima nemoguca ili cak, "nepravilna" (????) obicno pozivaju na "samorazumljivost" i "prirodnost" svojih argumenata kojima potkrepljuju navedene stavove...

Sta vi mislite o ovome?? :puzzle:
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Originally posted by baby_girl

...Ma da, zasto bi se bilo ko obrazovao po pitanju bilo cega??? Ko to jos radi u XXI veku????............... :no: :sveca: :shtap: :nope:

:nerd: :neznam: :ccn:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Galateja
@Devokica - Ne znam čemu ovoliki jed. Ako tebe iznervira mišljenje jedne Galateje o tamo nekoj butch - femme dinamici... Ja sam samo napisala svoj stav, neko može da se složi sa mnom neko ne. I to je to. Imam mnogo drugih i važnijih problema od pomenute dinamike i to je poslednje što bi me tangiralo. A i ako si baš toliko zainteresovana za pomenutu temu zašto ne pokušaš da je istražiš sa naučne strane i napišeš knjigu o tome?
galateja, ukoliko citas moje postove, primetices da se nikad ne ljutim, ne svadjam i tako dalje...internet je za mene internet, i previse volim ljude i kapiram razlike da bi nesto primala k srcu. Apsolutno se ne jedim na tebe, i volim inace da citam tvoje postove.-moj post nije bio upucen tebi licno.
Ono sto me je malo zacnulo, je sto sam prisustvovala pljuvanjima po butchicama /secas se tema sigurno/ i cutala sam, sterotipovima, predrasudama u vezi bas ove teme i cutala sam, sinoc sam nesto jako ruzno cula /uzivo/ na istu temu, i onda mi se malo skupilo eto tako.
Inace to za knjigu, otkud si znala :D ? :kiss:
A meni dinamika nije problem, vec interesovanje, i deo mog zivota :D
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by vanillapuff
...Verovanje i iskrena ubedjenost u to da je nesto samorazumljivo, jednostavno, prirodno i "as simple as that" je najveci trijumf govora moci, drustvenog konstruisanja misli koja se imputira u ljudsku populaciju stvarajuci jednu veliku "masu"...

... Kojom je onda relativno lako rukovati i sprovoditi nadziranje i kontrolu iste od strane vladajuceg diskursa koji se samoproklamovao kao "legitiman", "validan" i "ispravan".... :no:

Naravno, postujem razlicita misljenja, ali mi je veoma interesantno bilo da zapazim da se, u najvecem broju slucajeva, zastupaoci
(i zenski rod te imenice, cini mi se da ne znam kako se prema lingvistickim zakonitostima izvodi... Eto dokaza o ogranicenju mogucnosti zena kao aktivnih pojedinki u drustvu, ali to je vec za neku drugu temu, izvinjavam se na digresiji)
stanovista da je butch-femme dinamika kao takva u lezbejskim odnosima nemoguca ili cak, "nepravilna" (????) obicno pozivaju na "samorazumljivost" i "prirodnost" svojih argumenata kojima potkrepljuju navedene stavove...

Sta vi mislite o ovome?? :puzzle:

apstrakcija filmskog izraza,kao jezika specifikum i apstrakcija umjetnickog akta uopste dejure predstavlja jednu vrstu sakralne ratifikacije vlastite inferiornosti i vlastitog inflatiliizma bez obzira o kojoj se vrsti supremacije na tom istom jeziku kao specifikumu radi i bez obzira na kojem nivou aspiracija mi o njemu govorimo (top lista nadr.)

no htedoh reci nesto drugo

volim zene

znaci volim i butch i fem, ali fem malo vise, u stvari mnogo vise

niti mi je nepravilna niti nerazumljiva a ponajmanje nemoguca mislim to sto zovete dinamikom

ja sam mislila da samo str8 osobi moze da bude nejasno kako se decku moze dopasti fem decko ili devojci butch, al' eto greske

malo takvi stavovi vuku na homofobiju
Korisnikov avatar
By Galadriel

...Ma da, zasto bi se bilo ko obrazovao po pitanju bilo cega??? Ko to jos radi u XXI veku????............... :no: :sveca: :shtap: :nope:

mislim da osoba ne mora posedovati nikakav nivo obrazovanja da bi odrzala uspesnu vezu ili se razumela sa partnerom

konkretno mislim da je najlepse onim butch fem devojkama koje i ne znaju za tu podelu

daleko od toga da sam protiv onoga cemu sam do sad posvetila svoje 22
Korisnikov avatar
By vanillapuff

mislim da osoba ne mora posedovati nikakav nivo obrazovanja da bi odrzala uspesnu vezu ili se razumela sa partnerom

konkretno mislim da je najlepse onim butch fem devojkama koje i ne znaju za tu podelu

daleko od toga da sam protiv onoga cemu sam do sad posvetila svoje 22

baby_girl, nisam referirala konkretno na tebe onim citatom "ne kontam sta tu ima..", vec sam izdvojila datu recenicu kao nesto sto vrlo, vrlo cesto ovih dana cujem, i to u prilicno afirmativnom kontekstu, a sto me malo, a mozda malo i vise nekako nervira (mislim na glorifikaciju neznanja i neobrazovanosti, sto me i ne bi pogadjalo u toj meri da se u isto vreme ne odvija i potpuna drustvena degradacija ljudi koji neprestano zele da rade na sebi u intelektualnom, emotivnom i duhovnom smislu...)..

Tako da, mozda je moj komentar bio jedna nemogucnost zaustavljanja licne ekspresije u momentu... Sto ne znaci da i dalje ne mislim tako - od prve do poslednje reci!! :D

"konkretno mislim da je najlepse onim butch fem devojkama koje i ne znaju za tu podelu"

....ima tu necega, u ovoj tvojoj recenici... Mada, carolija je potpuno razlicite boje ako dodas i strasti koje rasplamsava teorija (teoreticarke i teoreticari ce me sigurno shvatiti...).... :love:
Korisnikov avatar
By Galadriel
strasti koje rasplamsava teorija
:lol:

izvinjavam se al' ova je bas dobra
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Jes' izletelo u malcice banalizovanom obliku, ali eto - da dokazem da mogu i bez visesloznih reci izraziti misao....

A to sto ne razumes nacin na koji teorija stimulise (jer mozak je organ koji mnogo, mnogo doprinosi opstem stanju organizma, i samim tim je u stimulaciji bilo koje vrste gotovo glavnozaduzeni), nije strashno...

...Samo verovatno znaci da ne bismo imale o cemu da razgovaramo na tu temu...

...Ispravi me ako gresim...
Korisnikov avatar
By Galadriel
cuj teorija

:sladoled:

boze sacuvaj, neka to seksolozima i psiholozima

meni ljubav, sreca, radost, prolece, razumevanje, briga, zaljubljenost, poverenje, leptirici, posvecenost to mi je bitno, nema veze sa butch fem
Korisnikov avatar
By Hys.
ja najbolje volem erotske teorije na ovu temu :smeh:
i to je literatura :cita:
morah malo da se nasalim, mnogo smo se uzobiljili, evo teta devokica za sve jedan :grouphug:
:i ne to nije zato sto krisom volim da ispipavam femice :
:namig2:
Korisnikov avatar
By vanillapuff
...Mozda nisi svesna da upravo zastupas jednu teorijsku platformu??? ;)
Korisnikov avatar
By Galadriel
...Mozda nisi svesna da upravo zastupas jednu teorijsku platformu??? ;)
:hail2:

svidja mi se kako razmisljas
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Teta - devokICE :giggle: , evo i tebi jedan :grouphug: i jedan veliki :kiss: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Korisnikov avatar
By vanillapuff
@baby_girl: ti se to sada salis??? :iskusenje:

....Stavice nas u offtopic, ljudi - vracajte se na butch - femme faktor razdora!!!!!! :evilgiggle:

Salim se, salim se, salim se!!!! Evo jednog cmokica za sve nas!!!! :kiss: :zastava: :sweet:
Korisnikov avatar
By Galadriel
ne salim se iznenadio me komentar

volim kad ne mogu da predvidim neciji tok misli, tj. u kom ce pravcu diskusija ici
Korisnikov avatar
By Hys.
heheh, taman htedoh da se pozalim da nisam dobila ispipavanje:colorado:
Korisnikov avatar
By vanillapuff
i jos jednom moj omiljeni smajlic: :sweet:

Butch-femme ili bilo koja druga, ali dinamika se odvija, tako da - ne sklanjajte nas u off!!! :cvetduga:
Korisnikov avatar
By Galadriel
ja mislim da su tu dinamiku butchice izmislile da bi lakse dosle do curica :lol:

:pametnicebutchice:
Korisnikov avatar
By Hys.
i jos jednom moj omiljeni smajlic: :sweet:

Butch-femme ili bilo koja druga, ali dinamika se odvija, tako da - ne sklanjajte nas u off!!! :cvetduga:
jeste, odvija se dinamika, upravo bitrejujemo vanila i ja svoje preference ka butch femme dinamici :namig2: :lol:
to mora da je moja dominatna crta jbg :smeh:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 34
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!