Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Mozda ce i oni dobiti batine u bg-u....
Korisnikov avatar
By Phoenix
Originally posted by Mr.Ja
Mozda ce i oni dobiti batine u bg-u....
Pre par godina je to isto već bilo u Beogradu. Nikom nije smetalo. Ljudima je samo bilo zanimljivo.

:spliff:
Korisnikov avatar
By Morpheus
Dacu sve od sebe i truditi se punim plucima da prisustvujem ceremoniji.....Daco mogla bi i ti sa nama cisto da te razuverimo...ali nemoj posle nas da krivis ako ti se svidi

:spliff: :spliff: :spliff: :spliff: :spliff:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by Morpheus
....Daco mogla bi i ti sa nama cisto da te razuverimo...ali nemoj posle nas da krivis ako ti se svidi

:spliff: :spliff: :spliff: :spliff: :spliff:
Decidirano sam se izjasnila PROTIV droge i ni za jotu necu odstupiti od tog stava.
:stopdrogi:
Korisnikov avatar
By Gothrose
Hmmm,posto je mars odobren pre dva dana od mup-a..taman da dodam jos nesto....

Istorija konoplje na Balkanu u pisanom obliku traje 2500 godina, dok neki istraživači pretpostavljaju da ona seže i do 6000 godina u balkansku prošlost.

Svi narodi Balkana su koristili konoplju, pa iako se njena upotreba tokom vremena menjala (nekad medicinska, nekad industrijska, nekad uživalačka), ona se u kontinuitetu koristi do dan danas.

Herodot je u 5. veku p.n.e. zabeležio uživalačku upotrebu konoplje u Trakiji. U 19. veku je zabeleženo da su Srbi koristili biljku zbog njenih lekovitih svojstava.

LECENJE KONOPLJOM
Konoplja se kao lek upotrebljava preko 5000 godina. 2740. pne. je zabeležena prva upotrebe konoplje kao leka u Kini. Herbarijum kineskog cara Šen Nunga konoplju spominje kao biljku koja može biti delotvorna u lečenju malarije i konstipacije.

LEKOVITA SVOJSTVA KONOPLJE
Brojnim naučnim istraživanjima su dokazana mnoga lekovita svojstva konoplje. Pojedina lekovita svojstva zavise od načina unošenja (ishranom, mazanjem uljem, ili udisanjem dima).

Leči: nesanicu, stres, gubitak apetita, glavobolju.
Pomaže kod: mučnine (usled hemoterapije, AIDS-a, raka, morske bolesti), astme, migrene, visokog pritiska, epilepsije, grčeva mišića, bolova u leđima, artritisa, reumatizma, zubobolje, čišćenja pluća (od nikotina i drugih otrova) i iskašljavanja.
Ublažava posledice: AIDS-a, tumora, raka, multiple skleroze, glaukoma (staračkog slepila).
Medicinska istorija nije zabeležila niti jedan smrtni slučaj predoziranja indijskom konopljom, što je svrstava među najbezbednije lekove. THC je jedna od nekolicine kemikalija za koje se nezna toksična količina.

Marihuana ne stvara ovisnost. Na relativnoj ljestvici, marihuana je manja navika od slatkog (čokolada, šečer i sl.).

Ok postoji i

Stetnost konoplje
Konoplja dužim unošenjem izaziva poteškoće u kratkoročnom pamćenju i uzrokuje rasejanost. Unošenje konoplje pušenjem može biti štetnije od drugih načina unošenja, jer pri samoj definiciji dima, govorimo o obaveznoj prisutnosti ugljičnog dioksida CO 2, koji ulazi u pluća.

Tabela: Štetnost konoplje u poređenju sa drugim supstancama, po godišnjoj stopi smrtnosti.
(Istraživanje je sprovedeno u SAD, a podaci su iz 1998. godine)

DUVAN 340.000 do 450.000
ALKOHOL (nije uključeno 50% smrti na putevima i 65% svih ubistava) 150.000+
ASPIRIN (namerno ili slučajno trovanje) 180 do 1.000+
KAFEIN (od čira, stresa, preskakanja srca, itd.) 1.000 do 10.000
LEKOVI (namerno ili slučajno) od dozvoljenih, prepisanih ili samoinicijativno uzetih lekova, i od mešanja sa alkoholom. 14.000 do 27.000
DROGA (namerna ili slučajna predoziranja drogama) 3.800 do 5.200
KONOPLJA 0 !!!!!

RELIGIJSKA UPOTREBA KONOPLJE

U raznim vremenima i različitim kulturama, razne biljke moći su se upotebljavale radi doživljaja svetog. Konoplja je jedna od svetih biljaka, koja je bila prisutna u mnogim religijama tokom istorije čovečanstva.

1 Paganizam
2 Zoroastrizam
3 Hinduizam
4 Judaizam
5 Hrišćanstvo
6 Islam
7 Rastafarijanstvo

Tako da..
*razmislite dobro da li postoje razlike izmedju lakih i teskih droga....
*da li ste za dekriminalizaciju marinuane....

CILJEVI GANJA MARSA:

3 biljke (dozvoljeno uzgajanje 3 biljke po osobi)
5 grama (dozvoljeno prenošenje do 5 grama za ličnu uporebu)
7 konobi (prostora za uživanje konoplje) u 7 mesta širirom Srbije
Prvi kratkoročni cilj je ukidanje zatvorskih i novčanih kazni za posedovanje malih količina (do 5 grama). Srednjeročni cilj je uzgajanje biljki za ličnu upotrebu (kao u Španiji i Holandiji). A dugoročni cilj bi bio otvaranje konobi širom zemlje, za uživanje konoplje.

Smatramo da dekriminalizacija konoplje donosi sledeće dobrobiti:

Razvoj poljoprivrede.
Smanjenje stope kriminala.
Suzbijanje narko mafije.
Kvalitetniji proizvod.
Razvoj turizma.

(delovi texta copitani sa www.konoplja.co.yu)

:lukavi:
Korisnikov avatar
By .L O S T
Originally posted by Elena
Leči: nesanicu, stres, gubitak apetita, glavobolju.
Pomaže kod: mučnine (usled hemoterapije, AIDS-a, raka, morske bolesti), astme, migrene, visokog pritiska, epilepsije, grčeva mišića, bolova u leđima, artritisa, reumatizma, zubobolje, čišćenja pluća (od nikotina i drugih otrova) i iskašljavanja.
Ublažava posledice: AIDS-a, tumora, raka, multiple skleroze, glaukoma (staračkog slepila).
Medicinska istorija nije zabeležila niti jedan smrtni slučaj predoziranja indijskom konopljom, što je svrstava među najbezbednije lekove. THC je jedna od nekolicine kemikalija za koje se nezna toksična količina.
TAKO JE!!!
I ne samo to!
:spliff: i nijedna bolest me vise ne muci:zvizdi: :zvizdi: :zvizdi:
Korisnikov avatar
By Gothrose
ukratko:

organizatori su zbog pretnji naci-skinheda, a posle duuužeg informativnog razgovora sa policijom, otkazali organizaciju svetskog dana konoplje (u narodu poznatijeg kao ganja marš).

ipak, na internet forumima (vidi vutra.org) je u toku žučna rasprava o tome, a mnogo ljudi se organizuje da neformalno dođe na trg taj dan.

više informacija na www.myspace.com/dekriminalizacija

Slika

vise o pretnjama na linku

http://www.stormfront.org/forum/showthr ... 82028.html

:lukavi:
Korisnikov avatar
By Paki
Cenim da će im prijati (svakom svoja) bejzbol palica u sopstvenoj guzi... :trep: ... Drugačije goveda neće početi za promenu da gledaju svoja posla.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
evo sam se registrovao, cekam da me puste da pisem. Cisto da ih pitam, odakle u pecinama internet....:doh:
Korisnikov avatar
By Paki
I da se razumemo, ovde se više ne radi samo o Ganja maršu. Kada neki govnjivi biološki oblik želi da se fizički obračuna sa ljudskom jedinkom koja ima potrebu da javno iskaže svoj stav i protest, onda taj govnjivi biološki oblik u perspektivi i sadašnjosti ugrožava i mene koji nemam slobodu da javno ispoljim svoje emocije prema partneru, pa zbog toga i ja dižem svoj glas, protestujem na ovaj ili onaj način.
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by bananica
evo sam se registrovao, cekam da me puste da pisem. Cisto da ih pitam, odakle u pecinama internet.... :doh:
Kad te budu banovali (a hoće, sigurno) banovaće ti automatski i IP adresu, tako da nećeš moći više ni da čitaš i informišeš se o planovima govnjivih bioloških oblika.
Korisnikov avatar
By Paki
Evo posta nekog čiji je nick "nbg88":
Овако... Као што се већ зна сутра долази велики број Срба који неће да дозволе још једну пошаст у Србији. Предложио бих свим НС људима да не долазе униформисани јер ће бити доста људи који нису НС, а неће да дозволе наркомански марш, па ће бити лако да се уклопимо међу њих. Верујем да сви знате зашто је ово добро Slika

ПС: До марша има доста времена. Исцимајте што више људи можете Slika
Eto posla za policiju i javnog tužica (NS je skraćenica za nacional-socijaliste, tj. naciste).
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Originally posted by Paki
evo sam se registrovao, cekam da me puste da pisem. Cisto da ih pitam, odakle u pecinama internet.... :doh:
Kad te budu banovali (a hoće, sigurno) banovaće ti automatski i IP adresu, tako da nećeš moći više ni da čitaš i informišeš se o planovima govnjivih bioloških oblika.
vidis, a ja sam bas umirao da saznam o cemu oni pricaju...
covjece, kunem ti se da mi se zeludac okrenuo, kad sam procitao koliko su zaostali ti ljudi... :shok:
Najzesce od svega su mi cure, sa sve nikovima LAZARICA, SRPKINJA, and stuff. Mis'im, jebote, zamisli samo tu napucanu ribetinu koja se lozi na slavne Srpkinje i kvazi-postenje (ne zelim da ovo dvoje dovedem u direktnu vezu!) i planira kako ce da ide i pretuca duvache po trgu.
i meen, geeeeez:doh:
Korisnikov avatar
By svejedno

Slika
I ja rolam tolike sprave.
..

LM, Paki je u pravu. (ne mislim na ovo zajebavanje sa bananicom, jel)

..

A eto mene sutra na Trgu.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Originally Posted by nbg88
Једино што треба да се уради је да се поведе мало јача акција против дроге. Под број један да се забрањују филмови у којима се она приказује у позитивном смислу и да се ставе много веће казне од садашњих, па и за некога ко каже да је некад користио дрогу. А не као сад, сви познати глумци говоре како су некада користили дрогу и тиме само привлаче друге људе...
:teletabisi: :teletabisi: :teletabisi:
Korisnikov avatar
By svejedno
ukratko:

organizatori su posle duuužeg informativnog razgovora sa policijom, otkazali organizaciju svetskog dana konoplje (u narodu poznatijeg kao ganja marš).

A ovo je cela akcija.

U tom dugom informativnom razgovoru, policija ih je TACNO obavestila kolikom obezbedjenju sa njihove strane mogu da se nadaju.

Kapiram da su samo suptilno izneli sugestije da taj marsh sada bas i ne bi bila tako dobra ideja..

Zveckajuci lisicama.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
:lol:
Morate ovo da cujete:
Klinci sa tog foruma hoce da naprave propagandni materijal, kao, sa ganjom se pocinje, a zavrsava na igli.
Malecki koji se latio posla je totalno nepismen, i ostali ga uce gdje da stavi zagradu, gdje razmak:smeh:

ali je u svemu tome najsmjesnija slika:

Slika

idiot je nasao najstrasniju fotku koju je mogao, a u svojoj gluposti nije provalio da to nema veze sa dopom!:smeh:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Paki
Pa za takvo nesto je i izmisljen proxy :rafal:
Korisnikov avatar
By Paki
A, pa dobro, nisam znao... Budi nežna sa mnom. :sweet:

:giggle:
Korisnikov avatar
By Paki
CEO GRAD JE GANJA MARŠ

Subota 5. maj. U centru Beograda je pešačka zona od Slavije do Kalemegdana. Pojavi se. Prošetaj se. Izađi bez straha. Možda sretneš nekog prijatelja sa starih exita ili sa neke dobre žurke. Mozda ti neko, zaverenički, namigne u prolazu;) Zajebi organizatore, policiju i naciste. Zajebi pretnje, otkazivanja i glasine. Ne mogu prebiti ceo grad. Ceo grad je ganja marš. Danas smo na svih 5 kontinenata. Danas smo tu zbog sebe i zbog svojih prijatelja.

Dekriminalizacija!

Šalji sto dalje! :)
Korisnikov avatar
By Paki
"Dveri" i "Obraz" demantuju da su pozvali na nasilje

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=244911

Demanti (by www.myspace.com/dekriminalizacija)

Mi nismo otkazali Ganja marš, već je nevladina organizacija preko koje je bio prijavljen popustila pod pritiscima iz policije i otkazala (a ne zbog pretnji nacista).

Nama niko ne može da zabrani da se nađemo na Trgu u to vreme i da se prošetamo gradom, što ćemo sutra i učiniti.

Weedimo se!!! :)
Korisnikov avatar
By svejedno
To.

WEEDimo se.

Yoy..

Sa' cu spravim buxnu - kao bejzbol palicu.

LM, ja sam sutra tu, ....bez trave (ovo pod obavezno).

:protest:

..

A da sam malo gluplji, kurcio bih se skinerima preko mreze.

Jbg.
Korisnikov avatar
By EYA
rado bih dosla, ali radim :(
zapalicu jedan na poslu, u znak podrske :spliff:
Korisnikov avatar
By .L O S T
Kad videh objasnjenje "...u trenutku dok se vodi borba za kosovo...: :regan:
Jedva cekam da lepo to nicim izazvano a izgubljeno kosovo postane nezavisno i da vidim sta ce onda ti velikosrbi da urade.

znam, sedece pred svojim kompom i ratovati za kosovo. u svojojglavi a i na netu. jer su oni heroji samo na tim bojnim poljima

a zanima me koji ce tad problem da bude vazniji od ganja marsa ili , pu pu daleko bilo , pride-a.

valjda globalno zagrevanje.

:spliff: :carica:
Korisnikov avatar
By spliff
potpisao :spliff:

samo 72 potpisa :(
Korisnikov avatar
By Paki
Bio sam danas od 15.00 do 15.45 na Trgu. Prošetao kasnije Terazijama. Na celom tom prostoru ukupno oko 50 policajaca raspoređenih i raštrkanih u grupicama od po 3-4 pandura. Dve ili tri marice. Na stepeništu Narodnog muzeja jedna grupa od oko 15-ak dobro raspoloženih ljudi, pevali su nešto uz akustičnu gitaru. Bilo je i usamljenika, raštrkanih parova svuda po Trgu. Na celom prostoru negde oko 25-30 novinara, fotoreportera. Svi su čekali da se NEŠTO dogodi. Svi. Govana nigde. Od posranih Internet-nacoša ni traga ni glasa. Ni u najavi. Ni u potaji, da čekaju sakriveni iza nekog drveta, zgrade. Izukrštao sam i obišao Trg i prostor oko njega jedno pet puta. I ništa. Kao ni na Terazijama.
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by spliff
potpisao :spliff:

samo 72 potpisa :(
Pa slaba je reklama za peticiju. Stoji samo na stranici Dekriminalizacije na MySpace-u i to sitnim slovima. Ja je jedva video...
Korisnikov avatar
By svejedno
Mene izlegitimisali.

I nista.

Bedak.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!