Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Egon
Razlichitost moze biti i puka potreba za ostvarivanjem sopstva.

Kad bismo bili isti ovo bi bio mnogo mrachan svet.

:sesir:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Egon
Razlichitost moze biti i puka potreba za ostvarivanjem sopstva.

Kad bismo bili isti ovo bi bio mnogo mrachan svet.

Slazem se. :)

Razlicotost je kad svako jutro kupujem Somboled jogurt zato sto je redak, a jutros je bio gust. :mad:

Razlicitost je kad odem da kupim kros over kabl, donesem kuci da umrezim kompjutere, a oni ne rade. Ja vidim da je kabl obican, a ne kros over, da je razlicit. :mad:

Razlicitost je sveukupnost sveta.

Svet se zasniva na razlicitosti ( ne postoje dve jednake dnk kombinacije, dva jednaka atoma ili molekula ), a covek povezuje i shvata stvari pomocu istih i slicnih stvari i pojmova. On objasnjavanjem i istrazivanjem zeli sebi da ga uprosti i da ga spozna. To je svakako nedostizna teznja i zato je sustina u razlicitosti.

Razlicitost od ocekivanog u drustvu koji je sebi covek organizovao se skupo placa. Medjutim ako se u necijoj razlicitosti, tacnije u delima, uoci i prepozna vanvremenska vrednost odnosno nesto sto je vezano za coveka od kad je postao ( npr strah od prolaznosti, lepota itd ) mnogi ce se prepoznati u temama iako je pristup razlicit. Takva dela su visoko vrednovana. Razlicitost kao sama sebi svrha u drustvu nije visoko vrednovana, naprotiv.

Mnogo mi se svidja ova tema zato sto me je jako podsetila na knjigu
koja uvek moze da me oraspolozi i koju je neko gore spomenuo kao "ono kad pitaju decu". Knjiga se zove "Olovka pise srcem".

Evo jednog odgovora na pitanje sta znaci ukrstiti se:

ukrstiti se

* to je jedan gavra
ne znam kako
samo se uvek ukrsti
kad se napije

Celu knjigu mozete naci:

http://dechuck.org/ops/index.html
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Sunce
Originally posted by svejedno
Nenormalnost.

Normala = prosek.

Sve sto je van normale, razlicito je.

Onda imas, naravno, i ljudski svet 'normalnih', gde je svakako svako razlicit, ali ta razliitost onda postaje normala, jer je svako poseduje onoliko koliko se razlikuje od bilo koga, ali ne izlazi iz njenih granica (granica normale) u dovoljnoj meri.

Ne volim prosek.
A znaš za onu: "Umerenost nije prosečnost"?
Mislish onu Aristotelova etika mere? ;) :trep:
Korisnikov avatar
By Sunce
@baby-girl: Odličan si post napisala! Hvala ti za link. Meni se dopadaju dečji odgovori na različita, pa i apstraktna pitanja. Ako se pogledaju ozbiljnije, njihovi odgovori nisi samo zabavni i smešni, nego predstavljaju prave mudrosti.
Originally posted by baby_girl

Razlicitost je sveukupnost sveta.
Dala si odličan odgovor, pogodila si srž! Ja sam sveukupnost izjednačio sa bogatstvom.
Tako se recimo biodiverzitet (raznolikost živog sveta) definiše kao sveukupnost gena, vrsta i ekosistema na Zemlji. On podrazumeva ukupnu različitost i variranje gena i svih vrsta. Biodiverzitet je, dakle, sve oko nas, od gena do biosfere.

Diverzitet (ne samo biološka) se može definisati i kao broj različitih posebnosti i njihova relativna učestalost.

U slučaju biološkog diverziteta, te posebnosti su organizovane u više nivoa - od molekula do ekosistema.
Originally posted by jukie
Ako misliš na biodiverzitet, mnogo mi prija.

Različitost nije samo različito od mene, nego i u meni!
Korisnikov avatar
By Sunce
Nenormalnost.

Normala = prosek.

Onda imas, naravno, i ljudski svet 'normalnih', gde je svakako svako razlicit, ali ta razliitost onda postaje normala, jer je svako poseduje onoliko koliko se razlikuje od bilo koga, ali ne izlazi iz njenih granica (granica normale) u dovoljnoj meri.

Ne volim prosek.
Pa da. svejedno je napisao da je normala = prosek, a to nije tako.
Korisnikov avatar
By .L O S T
Razlicitost je kad ga ne mrzi da napravi extra pizzu jer ne volim kackavalj a on ga obozava:eureka:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Hvala ti za link. Meni se dopadaju dečji odgovori na različita, pa i apstraktna pitanja. Ako se pogledaju ozbiljnije, njihovi odgovori nisi samo zabavni i smešni, nego predstavljaju prave mudrosti.
Nema na chemu . :trep:

Drago mi je da se i tebi dopada. Decja logika je :hail: :hail: :hail:

Srednje je prednje ako napred ima pozadi. :lol: Interesantno je da je ovo tacno

Bujica je reka puna buva. :lol:
Korisnikov avatar
By svejedno
Nenormalnost.

Normala = prosek.

Ne volim prosek.
Pa da. svejedno je napisao da je normala = prosek, a to nije tako.
Kako nije?

Normala = prosek.

Definicija normale.

Ne normalnosti.

Normalnost iskace iz proseka ;)

Btw, mislis li da je umerenost prisutna medju prosecnim ljudima?

Ja nekako bas mislim da nije.

Svi zele vise, i jos vise.

'Normalnost' iskace iz 'normale'.

Drugim recima 'normalnost' = 'nenormalnost'.

U ovom trenutku u vremenu.
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
najkratje recheno - razlichito je samo ono gde zajednichko ostaje skriveno za poglede.

baby girl - veliiiikiiii kiss od mene imash za link
Korisnikov avatar
By Tot
Različitost je ni manje ni više nego biti ono što jesi, rasti i sazrevati u tom duhu da ispoljiš tu različitost. Ona je povezana sa hrabrošću jer sredina ne odobrva uvek različitost. Ne različitost po svaku cenu, nego samo ono što jesi. Nažalost mnogi ljudi odustaju od svoje različitosti. Društvene navike, vladajući moral, konvencije, zabrane, ali i sama sklonost čoveka da bude deo mase a ne svoj, prisiljavaju pojedinca da se podredi vladajućim normama ponašanja. Dete se često od malena sputava da razvija neke osobine svoje ličnosti pa smo tako prihvatili razne uloge koje su nam vrlo čvrsto usađene a u stvari su samo rezultat društvenog programiranja. Verujem da je različitost povezana sa verom u sebe i samopoštovanjem, nešto autentično i samo naše čemu dajemo legitimitet. Različitost nije pomodno prihvatanje ovih ili onih stilova ponašanja i mišljenja; najvrednija je ako je to deo naše vlastite prirode ako smo je sami otkrili bez bilo kakvih uticaja sa strane, autoriteta, gurua i slično.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by blabla-baby
baby girl - veliiiikiiii kiss od mene imash za link
Korisnikov avatar
By Blady
Razlika.... suprotno od istog :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!