Acim i price sa Acimom (onaj lutak)...
Moja mama KAO kaže da sam ja to gledao kao sasvim mali, ali se ne sećam. Posle sam gledao neke reprize i onako su... 1970-te... znam da mi je bilo spuki što onaj lutak Ostoja ima samo glavu koja viri iz kutije, pa kad Mića peva pesmicu kaže Spavaj Aćime, spavaj, i lopta spava, i Ostojina glava... spuki na kvadrat...
Kviskoteka
Meni je bilo sasvim normalno da sa 11-12 godina odgovorim tačno na većinu pitanja, i uopšte mi nije palo na pamet da je to zato što sam dete-genije, mislio sam da svako to može
Priče iz Nepričave (jel to selo zaista postoji ili je to bilo samo za potrebe serije?),
Postoji, i koliko sam shvatio deca koja se pojavljuju u seriji su stvarno deca naturščici iz lokalne škole. Naravno učiteljica i njen kvazi-dečko koji joj dolazi na večeru su glumci.
ona serija sa onim chikom koji se druzio sa grizli medom, americka serija
Grizli Adams (po motivima pravog Grizli Adamsa)... a meda se zvao Ben... a magarac /burro) se zvao Number 7 (jer je onom dedi to bio sedmi magarac)... omiljene epizode su mi kada (naravno) neko dete padne i slomi/ugane nogu BAŠ pored zvečarke, a on umesto da upuca zmiju u glavu kao svaki kauboj, jednostavno uzme račvasti štap i podmetne ga ispod zmije, a kada se ona namestila u račvi, on je jednostavno odnese do žbunja i tamo ostavi... logično... i kada su dabrovi napravili branu tako da mu je jezerce poplavilo brvnaru, a onda on pošalje smrdljive tvorove da se šetaju po brani, i oni usmrde dabrove i dabrovi odu na drugo mesto...
onaj cikica Belami,se seca njega neko
Naravno Belami kada se penjao na sekvoju i leteo u balonu, i išao u Australiju i pio pivo u baru a pored njega je slučajno sedeo Aboridžin koji je imao istu takvu kovrdžavu frizuru... a jednom je pravio kulu od konzervi sa pasuljem da pokaže koliko je njegov sin od 10 godina pojeo hrane do sada; pa je našao spisak ko je u njegovoj familiji bio koliko visok pet generacija unazad i izračunavao koliko će njegov sin još da poraste... pa je organizovao takmičenje da mu đaci pošalju slike deset zanimljivih biljaka i životinja koje žive u okolini škole, pa ko pobedi, škola dobija akvarijum, a ja sam mislio da je to u realnom vremenu i očekivao sam da će NAŠA škola da dobije akvarijum, a pobedila je naravno jedna škola u Engleskoj (doh)
stara novosadska lutkomendija sa orlom artemijem i kamilom matildom
Uf, to je bilo moćno... jedna bakica koja stalno džogira, pa ćutljivi pas koji u torbi na stomaku čuva svog brbljivog sina, pa pacov i sova koji žive na tavanu a liče malo na Gonza i mapetovce, pa neki jarac koji stalno filozofira i lisac koji je kao advokat, i naravno nesrećni Arapin koji stalno kuka HO-ĆU KU-ĆI!
ima li neko da se seca Snorkijevaca
Zapravo, Tuta je jedini koga se secam
Bili su Zvezdan i Katica i Duda i Dule dudule gaće mu se nadule (da, to su otpevali u jednoj epizodi) i Mališa (junior) razmaženi guvernerov sin i njegov mali brat Verko i Zvezdanova sestra Zvezdana (koja jednom dobije na dobrotvornom lotou Mališinu prepariranu morsku kornjaču a Mališa bez nje ne može da spava
samo ne sme nikom da prizna, pa onda ode i kupi punjenog morskog konjića tako što kaže prodavačici da je to za njegovog malog brata), pa morski vuk koji papa male snorkijevce i morsko čudovište koje naročito voli decu (ali niko ne zna da li za doručak, ručak ili večeru) i riba morski papagaj koja priča i prenosi tajne ostalih snorkijevaca Mališi u zamenu za "Poli hoće keks od algi", a Zvezdan ima nekog ujaka naučnika koji liči malo na Ajnštajna, a jednom kada su Katica i Duda pokušale da prošvercuju kita ubicu u selo umotale su ga u alge da ga niko ne vidi, i Verko ide za Mališom i ponavlja šta on kaže, a Mališa mu stalno govori "ne ponavljaj šta ja kažem" i prolaze pored ove dve i Mališa kaže "Zdravo Katice, zdravo Dudo", a Verko kaže "zdravo Katice, zdravo Dudo, zdravo gomilo morske trave" a Mališa odjednom zbunjeno kaže "Zdravo gomilo morske trave?" a Verko ljutito kaže "Sada ti ponavljaš ono što ja kažem!"